forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 UBUNTU
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 03/03/2010 : 17:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
Da li ima ovde Ubuntu ili nekog drugog Linuxa korisnika? :)

Hteo bih da razmenim misljenje sa striparosima linuxasima :D

Trenutno sam primoran da budem na visti ali inace sam korisnik Ubunta.

:)

Edited by - manhunter on 07/06/2010 23:20:35

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/03/2010 : 17:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Imas Grujah-a.. On, cini mi se, koristi ubuntu...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/03/2010 : 19:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Ubuntu user prisutan!

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/03/2010 : 21:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr Spock

Da li ima ovde Ubuntu ili nekog drugog Linuxa korisnika? :)

naravno da ima, laptop plus desk računalo :)

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

luce
Starting Member

Croatia
48 Posts

Member since 25/05/2009

Posted - 03/03/2010 : 22:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send luce a Private Message  Reply with Quote
evo jedne korisnice ubuntua :)
doma (laptop), i na poslu (desktop)
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 04/03/2010 : 01:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by luce

evo jedne korisnice ubuntua :)
doma (laptop), i na poslu (desktop)

ooo pa čestitam

da je takvih više

još ćemo i sastanak morat napravit hehehehe

e da ako niste znali ima i sajt korisnika ubuntua u hr

http://www.ubuntu-hr.org
http://www.ubuntu-hr.org/forum/

lako me prepoznat tamo

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 04/03/2010 01:15:38
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/03/2010 : 10:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jel se vi osjecate posebno
jer koristite to :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 04/03/2010 : 10:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

jel se vi osjecate posebno
jer koristite to :D

da

to ti je kao kad netko kupi glancera iz '69

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/03/2010 : 10:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Ne, pobrkao si nas sa apple korisnicima..

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/03/2010 : 11:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
i meni je bilo posebno :D 3 dana... a onda sam skontao da moram svaki put resetovati komp i dizati windows kada zelim na net :D i onda sam prestao koristiti :D ubuntu

previse tlake fakticki ni za sta posebno... za obicnog korisnika.... divx dvd word excel snimit dvd surfat netom... sasvim je dovoljan XP

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/03/2010 : 11:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Firefox je standardni browser u ubuntu, dakle, mozes i ici na net sa ubuntu :-).
Open office (excel,word,power point), vlc player otvara sve vrste video fileova.
Nije ti potreban anti-virus.
Ma milina... ;-)

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/03/2010 : 11:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
i neće usb kablovski modem :)

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/03/2010 : 16:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
Zeljko... Ubuntu radi sa netom sasvim normalno i mnogo boolje od Win-a jer je Mozilla open source program a za Linux na netu nema virusa. Tako da je surf uzivanje.

Ali mora covek da ima bar jedan kliker u glavi da bi ga koristio.

Sto se playera tice od VLC vise mi odgovara sm player.

Edited by - Mr Spock on 04/03/2010 16:42:33
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/03/2010 : 17:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
covjece nece da prepozna USB kablovski modem pa sam odustao od peglanja :P

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/03/2010 : 20:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
Ma kako nece.. A koja verzija Ubuntu?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/03/2010 : 20:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nije hteo ni moj PCMCIA wireless da prepozna iz prve - ali tome služi ndiswrapper. ;) Sad radi.

Inače, da, ima ga na laptopu, umalo da ga stavim i na desktop, ali je sedmica ipak jako lepa. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 04/03/2010 : 20:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Nije baš gaming frendli... osim ak ti je solitaire and such sasvim dovoljan.
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 04/03/2010 : 20:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Nije baš gaming frendli... osim ak ti je solitaire and such sasvim dovoljan.

koga briga za igre

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/03/2010 : 20:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
Ubuntu nije podoban za igre mada mogu da se iz emulatora igraju.

Ali ako je neko bas gamer nece koristiti ubuntu.

Surferi i office useri ce se jako dobro osecati u Ubuntu.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/03/2010 : 23:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr Spock

Ma kako nece.. A koja verzija Ubuntu?

:D sad je nebitno
nekad sam ovdje postavljao topike niko da pomogne

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/03/2010 : 23:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
zeljko, to sto ti nesto nisi uspeo da napravis iz prve ne znaci da ne radi. Ja licno imam vise problema sa driverima na windowsima.

Sav software je bespatan (i open source!) i instalira se mnogo jednostavnije nego na Windowsu, bolje i sigurnije browsovanje, preglednici multimedije znatno bolji IMHO (sem Open Officea, recimo), Nautilus isto znatno bolji od Windows Explorera. i tako dalje.

Sad, sta mi fali sa windowsa: Photoshop. Iskreno, GIMP mu nije ravan, a iako ima par dobrih online zamena, nije to to.
Sto se gaminga tice.. OK, ja imam gomilu Sega/NDS/GBA romova, MAMA/SNES u pripermi, ePSX po potrebi ;) Ipak, nekad moram da bootujem Micro$oft Window$ da bih se igrao, a uvek postoji i Wine i virtualne masine :D

Also, zeljko, ne osecam se posebno, osecam se normalno, na mom faksu vala dobri ljudi, nas preko 50% je na linuxu sigurno (i to ne samo raznih distrbucija, ne samo Ubuntu) ;)

Edited by - Grujah. on 05/03/2010 00:07:00
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2010 : 08:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote

:D dje sam ja rekao ne radi

jednostavno previše smaranja :D ni za šta ... spomenuo si jednostavne stvari a nisi spomenuo komandni prozor gdje ukucavas komande...koje obicno ne zna početnik

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 05/03/2010 : 09:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

jednostavno previše smaranja :D ni za šta ... spomenuo si jednostavne stvari a nisi spomenuo komandni prozor gdje ukucavas komande...koje obicno ne zna početnik

eh, kad se sjetim DOS-a i kad si znao koja je zvučna kartica unutra, grafička i sve podatke o dotičnima, to su bili dani, sad je samo klik simo klik tamo i onda još ne radi :)

DOS je zakon, ne ruši se :)

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2010 : 09:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
bas sam neki dan razmisljao o dosu
bio je sjajna stvar... jeb ga... da ne bi majkrosofta jos bi kljucali one naredbe a prosjecan korisnik nikad nista ne bi radio vise od tipkanja teksta na kompu...

a ta stvar s virusima :D bice virusa na linuxu kad ga bude koristilo 90% planete

to je kao da kazes da cura iz crkvenog hora nema gonoreju za razliku od kafanske pjevaljke :D :P

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 05/03/2010 : 17:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
U stvari pocetnik i nema potrebe da radi u komandnom prozoru. Moze sve da se odradi i kroz klasicne prozore kao u windowsu.

U stvari i Vista je preuzela dosta Ubuntu dizajna.

Ubuntu je extra.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 05/03/2010 : 18:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jes, smaranje. A anti-virusi, zajebavanje sa trial verzijama i crackovima svega zivog (ukljucujuci windowsa), a i driveri, je sveukupno mnogo vece smaranje.
A sto se jednostavnosti tice, kakve veze ima pominjanje terminala? I Windows ima Command Prompt, to je maltene isto. Samo sto terminal je mnogo funkcionalniji.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000