Author |
Topic  |
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 08/03/2010 : 10:08:26
|
quote: Originally posted by Elderane84
Sta je tacno tema "Tajne Istorije"? Ko radi, ima li nesto konkretnije o tome?
Ne znam zasto, ali verujem da bi ti i scenarista to tesko objasnio. Imam utisak da i on ceka nekog teoreticara da mu kaze sta je hteo.... |
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 08/03/2010 : 12:57:02
|
quote: Originally posted by drakulloni
Jel zna neko u kojim sve brojevima Stripoteke su objavljene price "Tajna istorija" ?
Ha ha, prosle sam godine na Novobeogradskom Sajmu dosao do standa Marketprinta i upravo to pitao djevojku koja je radila. Buduci da ih nije znala na pamet jednostavno smo prosli kroz sve Stripoteke ispred nje i tako sam kompletirao sve price. Jedan od brojeva, ne sjecam se tacno koji, bio je jedini na standu, ostalih je bilo po nekoliko komada. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 08/03/2010 : 16:16:31
|
Pročitao sam novu ''Stripoteku''. Heh, makar nas ona obraduje u ovim mračnim danima loše distribucije.... Od ''Tajne istorije'' sam više očekivao. Strip je na mnogo mijesta poprilično razvučen, a i sama priča mi je nejasna. Dobro, to je do mene, jer nisam čitao prethodne epizode... Tajna društva, izgubljeni gradovi, gospodari istorije - sve to mi izgleda na brzinu sklepano, sa puno nejasnih rečenica koje treba da budu ''dubokoumne'', a sve u cilju stvaranja zadivljenog čitaoca. Samo što ja i nisam zadivljen. Crtež mi se ne sviđa. 5/10 ''Braća Špageti'' - uf, zaboravio sam kako je taj strip dobar. Samo ga objavljujte što češće! Ovo je dobra priča, jedva čekam da pročitam kraj... I, ne mogu a da ne citiram najbolji dio stripa:''(Amerigo) Ne shvatate! Ja sam nevin! Po prvi put u životu... ja sam nevin!''. Jako. 8/10 Redov Bili, Titef, Hogar i Bili THE Pljuc su slatki mali dodatak bez kojih ''Stripoteka'' nikako ne bi bila ista...:) I Zagorovo kratko, brutalno prekinuto pojavljivanje je, u najmanju ruku, zanimljivo...:D |
Edited by - Mhejl on 08/03/2010 16:20:35 |
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Posted - 09/03/2010 : 00:39:26
|
Ne mogu da vjerujem! Dao sam sebi cak 5 dana fore da nadjem normalan primjerak Stripoteke na kiosku u Herceg-Novom, i nisam uspio! Jednostavno svaka trafika, a obisao sam i Igalo i Novi, ima "sazvakane" i izguzvane primjerke. Ljudi su stvarno stoka kako tretiraju stripove pocev od pisanja serijskih brojeva i sifri po koricama stripova do savijanja i guzvanja istih na groznim mjestima na kiosku, kao i izlaganje i vjetru i kisi. Krah. Morao sam uzeti najmanje los primjerak, sta cu. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11984 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 09/03/2010 : 09:46:29
|
quote: Originally posted by Pajtos
WOW!Imamo insajdera u Marketprintu!Sto volim ovaj forum! 
Bolje insajder nego autsajder Trebale su mi godine da se tamo infiltriram |
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Posted - 09/03/2010 : 10:42:44
|
quote: Originally posted by cat claw
Da vidis tek primerke koji nam se vrate!!?  
Ma znam da je tako, to je strasno. Prije dvije godine kada sam se vratio iz USA i krenuo sakupljati sav VC, muku sam mucio da od kioska do kioska kazem radnicama da ne pisu sifre po koricama stripova, kako to nisu obicne novine vec kolekcionarska stvar... Dzaba. Onda sam bar zamolio ljude na jednom kiosku da mi ostavljaju po jedan cisti primjerak od svega. Ubrzo je VC poceo sa slanjem svih izdanja u celofanu sto je spasilo stvar. Ne znam da li su moja mnoga pisma na to uticala, ali u svakom slucaju super odluka. Sada kada VC vise ne dolazi na kioske u CG, treba samo da vidite sta rade ovim novim hrvatskim izdanjima sto su krenula. Ponovo pisanje, ponovo zvrljanje, isticanje na najgorim mjestima gdje se savijaju, habaju, vlaze... Strasno. Ipak, shvatam da je ovo prilicno nisko na listi "svjetskih problema" ali sta cu kad me uzasno nervira.  |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 09/03/2010 : 12:13:29
|
Neki jesu neki nisu. Uglavnom jesu. Javi se Sashki u redakciju, imas tel u Stripoteci.
jedna mala primedba. Detaljno sam pregledao impressum stripoteke i čini mi se da tamo ne postoji nikakav broj telefona. valjalo bi proveriti.
|
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:25:59
|
Bolje insajder nego autsajder Trebale su mi godine da se tamo infiltriram
Odlicno!Zadrzi polozaj!Dalji rad po uputstvu sifre:PLAVA RIBA-SVASTIKIN BUT!  Salu na stranu,cika Bane,bas pre neko vece uvatismo ja i ona vranjska ispicutura,DocA ,temu o stripu i internetu.Prosto je,nama stripofilima koji smo devedesetih apstinirali,kada je stripa bilo ki vode u pustinji ,a scenaristi/crtaci bili neki ljudi tamo daleko preko sedam gora i osam planina,neverovatno da covek sedne za kompom i ima sve,od naslovnica do recenzija!'Ladno Bane Kerac prica o misteriji domacih naslovnica u ZS-u i LMS-u,ko je koju radio,doradjivao...,unapred dobijemo info sta ce Kerac i Mcn raditi na Billyju,Borisav Stanojevic dodje i frljne par komentara o DD-u(ja skocim u stavu MIRNO pored kompa ),itd,itd...'Eeej!Koja cast,koja cast... Da nam je ziv i zdrav strip-jes' najmladji,al' ga cuva stara garda!  P.S.Ako neko sad kaze da se slihtam,dabogda mu tastatura popila jutarnju kavu!  |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:32:43
|
@mILandj3 Ima ga na unutrasnjoj strani korice u Stripoteci.Mogu da ti ga posaljem u PM(izbija skandal kad turis broj telefona javno ) |
 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:58:09
|
quote: Originally posted by Pajtos
@mILandj3 Ima ga na unutrasnjoj strani korice u Stripoteci.Mogu da ti ga posaljem u PM(izbija skandal kad turis broj telefona javno )
ma sve je ok, ne treba mi nego sam nakon ovih diskusija pogledao onaj pravougaonik gde stoje generalije i nisam primetio telefon pa rek'o da se umešam.
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
|
misterx381
Average Member

Serbia
966 Posts
Member since 17/02/2007 |
Posted - 09/03/2010 : 20:24:32
|
Baš je konfuzna ova Tajna istorija. Uopšte mi nije jasno kako je serijal, s obzirom na kvalitet, dogurao do 17 albuma, a biće ih čak i još. Šašavi su ti Francuzi. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 10/03/2010 : 09:43:16
|
quote: Originally posted by misterx381
Baš je konfuzna ova Tajna istorija. Uopšte mi nije jasno kako je serijal, s obzirom na kvalitet, dogurao do 17 albuma, a biće ih čak i još. Šašavi su ti Francuzi.
car je go. niko ne sme da kaže da ne razume kako ne bi ispao glup u društvu. U principu u celom tom serijalu najsvetlija tačka je ona epizoda gde je Boban Savić Geto uradio onih nekoliko strana u koloru. Kordejev crtež je u ovoj poslednjoj epizodi, a i u onoj prethodnoj koju je radio, ispod svakog nivoa. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9281 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 10/03/2010 : 13:45:07
|
quote: Originally posted by alexts
Dobar je Kordejev crtež. Taj nivo 85% francuskih crtača ne može da dostigne.
vidi se da prebrzo radi. Linije su mu razbacane. Pokušava da bude kao Žiro samo Žiro zaista razbacuje linije okolo ali je njegov crtež uprkos tome rapsodija. Na par mesta se da uočiti linija koja je na jednoj kraju tanja na drugom podebljana. Vidi se na momente da je u pitanju majstor zanata ali ga ta brzina ubija. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9281 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 10/03/2010 : 16:23:32
|
Vidi se da crta brzo, slažem se.
Ali ostaje dobra kompozicija tabli i unutar kadrova, dobra režija i naracija, prirodni pokreti i ispravna anatomija, dobro rešene scene sa arhitekturom - ponekad impresivno, odgovarajuće senčenje - prema svetlosti, oblicima i teksturi. Perspektive bez greške. Crtanje sa lakoćom, uključujući masovne scene.
Kompozicija, u suštini, dosta bolja od tipične fr-belg. sa uskim, odsečenim, klaustrofobičnim kadrovima. |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 10/03/2010 : 16:35:03
|
Kupio i ja novu Stripoteku. E sad pitanje:Da li moze Tajna istorija da se cita bez prethodnih delova ili ne??? |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia