forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 09/03/2010 : 22:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Zasto bi se jebavao sa partition magicom kad je ovako jednostavnije? A i bolje je GParted, besplatan je, narezes ga na disk/USB i kad kod ti treba particiranje onda samo bootujes sa tog diska.

Pa ok ako na drugoj particiji pise unlocated, prvo jednu formatiras pa onda drugu.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 09/03/2010 : 23:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Pa to evo sad mi to radi znaci prvo jednu,kad zavrsi drugu.Dosta sporo ide tek je na 18% ali ok.Kada to zavrsi jel onda to to ili treba jos nesto da se uradi?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 09/03/2010 : 23:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
to je to, onda mozes da ih koristis
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 09/03/2010 : 23:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ok javicu vam cim zavrsi,sad formatiram drugu.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/03/2010 : 00:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Bolje da si spakovao komp i odneo kod Grujah-a, u istom ste gradu.. :))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/03/2010 : 00:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u BGu sad... Inace zna to dugo trajati, pogotovo na velikim hardovima, ja sam skoro za delenje i premestanje particije cekao 8 sati.. zzzzzz.

Edited by - Grujah. on 10/03/2010 00:27:24
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 10/03/2010 : 00:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Da znas!
Grujah svaka ti cast na pomoci,imas zivce ko konopce,ja bi popizdeo odavno sa nekim ovako.Nije jos zavrsio drugu,jos malo,ali mislim da je to to.Javicu!

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/03/2010 : 00:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:
Originally posted by sawitch

Da znas!
Grujah svaka ti cast na pomoci,imas zivce ko konopce,ja bi popizdeo odavno sa nekim ovako.Nije jos zavrsio drugu,jos malo,ali mislim da je to to.Javicu!

Haha, mislim da si ti prvi koji ovo kazes, uzivo odajem potpuno drugaciju sliku :P Ma, treba da radim neki projekat iz Racunarske Tehnike pa sve trazim razloge da to odlozim :P
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 10/03/2010 : 01:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Gotovo,uradjeno sve radi kako treba.Grujah jos jednom se zahvaljujem puno si mi pomogao,ne bi uspeo bez tebe.
Zahvaljujem i Sawicu na pomoci oko nekih pitanja u vezi harda.
Extra ste momci,vidi se odmah odakle ste.

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/03/2010 : 17:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Ukratko, neki dan mi je crkao prijenosni HD od Western digitala. Nakon svih pokušaja popravka majstor mi je rekao da ga pošaljem nazad u tvornicu!!! i da ću dobit novi jer je još pod garancijom. Znam da zvuči, blago rečeno čudno, ali ako je netko imao sličan problem, u šta sumnjam, molim pomoć?!?!?

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/03/2010 : 18:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Crko, like, skroz? Iz cista mira?

Pa idi prvo do radnje u kojoj si ga kupio sa racunom, ako je pod garancijom moraju da oprave ili da ti daju novi. Ne znam sta je tolko cudno... Ljudima crkava svasta i dobijaju novo, koleginica skoro uzela novu plocu, a neke kolege su namerno bacale jaku struju kroz procesor koji je pod garancijom da dobiju novi :P

Ja sam bio 100% siguran da je WD HDD moj crko, a ustvari mu je bio crko kabl :P

Edited by - Grujah. on 15/03/2010 18:45:26
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/03/2010 : 09:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Crko, like, skroz? Iz cista mira?

Pa idi prvo do radnje u kojoj si ga kupio sa racunom, ako je pod garancijom moraju da oprave ili da ti daju novi. Ne znam sta je tolko cudno... Ljudima crkava svasta i dobijaju novo, koleginica skoro uzela novu plocu, a neke kolege su namerno bacale jaku struju kroz procesor koji je pod garancijom da dobiju novi :P

Ja sam bio 100% siguran da je WD HDD moj crko, a ustvari mu je bio crko kabl :P

Meni je također crko kabel, odnosno adapter. U biti su žice iz kabela izletile van i ja sam takav kabel spojio na HDD, nepotrebno da objašnjavam da to nisam vidio. Nažalost, račun nemam ali imam garanciju od, čini mi se m san grupe ili tako nešto koji su zastupnici za WD u HR. E sad ne znam da li da šaljem HDD u Zagreb ili šta? U ovlaštenom servisu u Splitu su mi rekli da ga šaljem u tvornicu WD-a i da mi oni onda pošalju novi HDD jer je ovaj još pod garancijom, a morao bi platit jedino poštarinu.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 16/03/2010 : 13:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ima li tko za preporučiti dobar program za pretvaranje PDF-a u WORD?
Frendica mora nekakve Seminarske prebaciti, ima slika, raznoraznih tablica i slično. Unaprijed hvala!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/03/2010 : 15:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

Ukratko, neki dan mi je crkao prijenosni HD od Western digitala. Nakon svih pokušaja popravka majstor mi je rekao da ga pošaljem nazad u tvornicu!!! i da ću dobit novi jer je još pod garancijom. Znam da zvuči, blago rečeno čudno, ali ako je netko imao sličan problem, u šta sumnjam, molim pomoć?!?!?

Koju tvornicu, valjda na servis?
Tamo gdje si kupio disk tamo im ga odneseš, u svakom slučaju.

Možda je problem bio u onim neispravnim tvorničkim diskovima koji imaju falšani firmware, jer mislim da sam imamo jedan od WD, a drugi je bio Seagate (Barracuda 7200.11). Rikne disk, kao tvornička greška, daju ti novi, ali se možeš pozdraviti s podacima (osim ako masno platiš). E, Seagate i WD besplatno rade povrat podataka, samo što su oni u Americi najbliže, pa ti sad iskoristi to ako možeš.

Mojima je riknulo već nekoliko diskova svih vrsta, neki pod garancijom, neki ne.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/03/2010 : 15:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Frendica mora nekakve Seminarske prebaciti, ima slika, raznoraznih tablica i slično. Unaprijed hvala!

MOžeš probati ovo. Ja sam par puta konvertirao, ali je bio tekst u pitanju. PRobaj dal će ti prebaciti format tablice.
http://www.hellopdf.com/download.php

Inače, obrnuto (office->pdf) možeš fino samo ići u Wordu na Save As-> PDF

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/03/2010 : 16:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
U ovlaštenom servisu u Splitu su mi rekli da ga šaljem u tvornicu WD-a i da mi oni onda pošalju novi HDD jer je ovaj još pod garancijom, a morao bi platit jedino poštarinu.

Ma daj, ko još vraća diskove u tvornicu... Što je ovima u tom servisu?! To rade distributeri, odneseš gdje si kupio s garancijom i to je to. Ako je garancija valjana i disk nema fizičkih oštećenja onda će ti uvažiti reklamaciju. TI dalje ne moraš ništa brinuti.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 16/03/2010 : 17:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ako nece da prime u radnji to stvarno nema smisla,mada moguce je ako pise na garanciji tako.Uglavnom sve prodavnice cine tu uslugu i nose na servis dok je pod garancijom.

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/03/2010 : 18:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
U ovlaštenom servisu u Splitu su mi rekli da ga šaljem u tvornicu WD-a i da mi oni onda pošalju novi HDD jer je ovaj još pod garancijom, a morao bi platit jedino poštarinu.

Ma daj, ko još vraća diskove u tvornicu... Što je ovima u tom servisu?! To rade distributeri, odneseš gdje si kupio s garancijom i to je to. Ako je garancija valjana i disk nema fizičkih oštećenja onda će ti uvažiti reklamaciju. TI dalje ne moraš ništa brinuti.

Zvuči nevjerovatno ali ovi su mi tako rekli, u svakom slučaju hvala na pomoći kad dođem u Zg otići ću do distributera i probat zamjenit.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 17/03/2010 : 09:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dcopic

MOžeš probati ovo. Ja sam par puta konvertirao, ali je bio tekst u pitanju. PRobaj dal će ti prebaciti format tablice.
http://www.hellopdf.com/download.php

Inače, obrnuto (office->pdf) možeš fino samo ići u Wordu na Save As-> PDF

Ne radi kako treba. Probao sam nekoliko besplatnih programa i ništa.

Program koji to radi gotovo savršeno je: AnyBizSoft PDF Password Remover, ali nije besplatan. Probao sam potražiti key na netu, a da radi. Za sada bezuspješno.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 17/03/2010 : 09:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ako sam shvatio dobro,on nema racun i to je uzrok problema...
garancija inace vrijedi samo uz racun(to pise na svakoj garanciji sto znaci da si bio duzan cuvati racun uz garanciju)...
a problem je nastao vjerovatno zato sto radnici u toj radnji nece da se maltretiraju i da traze taj racun u svojoj arhivi...pogotovo jos kad je to neka veca firma pa jos kad je sjediste te firme u nekom drugom gradu...oni bez kopije racuna prilozenog uz garanciju ne mogu distributeru vratiti disk...
to je vjerovatno razlog zasto su ti rekli da mozes samo disk da saljes u tvornicu posto imas garanciju...

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/03/2010 : 18:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

quote:

ako sam shvatio dobro,on nema racun i to je uzrok problema...
garancija inace vrijedi samo uz racun(to pise na svakoj garanciji sto znaci da si bio duzan cuvati racun uz garanciju)...
a problem je nastao vjerovatno zato sto radnici u toj radnji nece da se maltretiraju i da traze taj racun u svojoj arhivi...pogotovo jos kad je to neka veca firma pa jos kad je sjediste te firme u nekom drugom gradu...oni bez kopije racuna prilozenog uz garanciju ne mogu distributeru vratiti disk...
to je vjerovatno razlog zasto su ti rekli da mozes samo disk da saljes u tvornicu posto imas garanciju...

Da ako je to onda imaju pravo.Nece niko da se cima da trazi racun,ako uopste i cuvaju kontrolne trake.A i da cuvaju trebalo bi im nedelju dana da nadju taj racun.

Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 22/03/2010 : 13:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message  Reply with Quote
Shta se juche desilo: Uleteo trojanac na PC,mi ga blokirali Avast-om,obrisali ga ali izgleda je neshto oshtetio jer mi net
ne radi a kad udjem u Device Manager tamo pod Networks stoje sve uzvicnici pored Device Parallel,pa neshto WAN Port i
kod Realtek PCI Ethernet Card.

E sad za ovu karticu lepo obrishem drajvere i instaliram nove i opet stoji uzvicnik nema razlike,a sa ovim ostalima ne znam
shta da radim,probao sam i karticu da izvadim iz slota pa da je vratim,gasio modem...nishta ne pomaze...

Ima li pomoci ili da reinstaliram Windows?

Hvala unapred!

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/03/2010 : 15:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Možda nisi stavio drivere za sve deviceove, ako imaš upitnike... Ili si stavio krivi driver za mrežnu.

Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 22/03/2010 : 17:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message  Reply with Quote
Svuda imam uzvicnik pored,ali mi kod onog Device Parallela i WAN Porta ne nudi nishta konkretno,ubacim Win XP disk i on
ne instalira nishta konkretno...

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/03/2010 : 15:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
skinuo sam nesto u hd rezoluciji i prvo nije hteo da mi pusti pa sam skinuo neki
MKV codek,posto je u tom formatu.I dalje se malo gubi,pusta ali ne mozes da ga ugasis,osim na desni klik na traku pa close.Interesuje me da li malo stariji model dvd plejera moze da pusti ovaj format(MKV),ako ne da ne rezem nego da gledam sa kompa.

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000