forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 10/03/2010 : 20:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:
Originally posted by nemanja93

e narode treba mi vasa pomoc oko Ane Karenjine
Imam sad to za lektiru,a meni se to bas ne cita
Bolje da to vreme potrosim na neke knjige koje me vise zanimaju.
Sta vi mislite da li vredi procitati

naravno da vrijedi, uostalom, lektira je, a član foruma stripovi.com ne može biti nitko tko prepisuje lektiru

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 10/03/2010 : 21:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Sve lektire mozhesh pronachi na Mr.Google-u.Bolje prochitaj jer chesh biti losh primjer dijeci svojoj.:D

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/03/2010 : 11:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Popis je dovršen
I biti će redovito ažuriran

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 11/03/2010 : 15:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
George Orwell-Zashto pishem i ostali eseji.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 11/03/2010 : 15:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SnotMan

George Orwell-Zashto pishem i ostali eseji.

Što s tim?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 11/03/2010 : 15:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Uzeo da chitam upravo.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/03/2010 : 17:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mladjo
definitivno nam fali osvrta na neSF knjizevnost

a Asimov na rapidshareu, mogao bi samo da dodas da su u pitanju audioknjige, a ne textovi, cisto da se ljudi ne zbune

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/03/2010 : 17:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Promijenjeno

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 11/03/2010 : 20:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Jel citao neko ovo,da li vredi procitati???
Cuo sam da je dobra knjiga,do sad su izasla tri nastavka.

Od Kon Iguldena sam procitao Imperatora i sve cetiri knjige su fenomenalne.

igrale su sene.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 11/03/2010 : 21:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Ispravka za spisak: Drud od Simonsa - kompletan, dao sam sliku samo prvog dijela, od ukupno dva, pošto su iste.

...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/03/2010 : 21:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ajmo malo o knjigama niccola ammanitija, talijanske zvijezde, čije knjige sam ja čitao gotovo bez predaha

ja se ne bojim - prva njegova knjiga, nezaboravnapriča o odrastanju u nekoj talijanskoj zabiti, negdje u sedamdesetima, mjesto je siromašno, prelijepo i puno tajni, jedan dječak je otet i skriven u rupi, lokalni dječaci ga pronalaze, ali tko ga je oteo, je li možda cijelo selo uključeno u tu rabotu??? ... čitajte i saznajte, nećete se pokajati, a spominje se i tex i tiger jack
gabrielle salvatore snimio uspješan film po ovoj knjizi

pokupit ću te i odvesti - još jedna priča o odrastanju, isto u italijanskoj boguizanogu zabiti, zaboravio sam imena, ali dječak je siromašan, pametan i stidljiv, a djevojčica je glavna faca u školi, kći bankara, ipak se počinju družiti...onda imamo mačo tipa koji se vraća u rodno mjesto nakon propale karijere u nekakvom šou biznisu, ne znam više, i tamo upoznaje neobičnu učiteljicu, crvenokosu floru palmieri, eto njoj sam zapamtio ime, s njom se nitko ne druži i osamljena je, svi je drže za čudakinju, zbliže se i zaljube...
naizgled normalna priča, ali ljudi moji, što li će se sve tu izdogađati

kako bog zapovijeda - u centru pažnje su otac i sin, sirotinja, ali duboko povezani, otac je nasilnik, bez posla, pije, plaše ga se, sa sinom je grub, ali vole se
otac sa svojim prijateljima, redom čudaci, i to kakvi, pogotovo Četirisira, koji samo jede istoimenu picu, odluči obiti bankomat, i to zaletivši se autom u zid, jer su takav slučaj pročitali u novinama... i naravno, svašta se događa, poplava, ubojstvo, tragedija, iskupljenje....

eto, prevedena je i njegova zbirka priča Blato, ali nju (još) nisam pročitao
inače, on je radio i na stripovima, scenarije ofkors, otvorio sam davno topik o njemu, ali je pao na 564. stranicu svaštare, bez komentara, možda ovdje ponukam nekoga da pročita nešto njegovo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/03/2010 : 23:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
@Nemanja93
Razmisljao sam da uzmem, ali samo dokupljujem a ne mogu da postignem toliko da procitam...

Procitao sam Povratak Kuma i ocena je 0/10.. Dakle, ljubitelji Puza, i Kuma, nikako ovo govno nemojte da citate...

Sada citam Aleksandar - Vrline rata, cini se interesantna...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/03/2010 : 23:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
mladjo, šta se tebi ne može poslat ni mejl ni PM, a moderator si, ajde to popravi u profilu
dakle, htio sam ti poslat PM, a kako ne iđe, evo ga tute
ne budi ti naređeno, pa u onaj popis na 1. stranici navedi da je kolebanje smrti od josea saramaga, a naveo sam i ostale njegove knjige
kao što vidiš, trudim se da na popisu bude više ne-SF naslova, pretjeralo s njima, ima i druge literautre

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/03/2010 : 23:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hihihi, daj malo, inspirisi nas freakove da sidjemo Majci Zemlji

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/03/2010 : 23:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

mladjo, šta se tebi ne može poslat ni mejl ni PM, a moderator si, ajde to popravi u profilu
ne budi ti naređeno, pa u onaj popis na 1. stranici navedi da je kolebanje smrti od josea saramaga, a naveo sam i ostale njegove knjige
kao što vidiš, trudim se da na popisu bude više ne-SF naslova, pretjeralo s njima, ima i druge literautre

PM je uključen cijelo vrijeme. S obzirom da nisi prvi koji mi to kaže; provjeri da si napisao sa malim slovom i sa dj: znači mladjo, a ne Mladjo ili mlađo. PM je otvoren cijelo vrijeme, tako da ne bi trebalo biti problema. evo ja ću tebi poslati PM

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 11/03/2010 : 23:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

@Nemanja93
Razmisljao sam da uzmem, ali samo dokupljujem a ne mogu da postignem toliko da procitam...

Ja imam samo prvu knjigu,pa kad kupim ostale dve krecem na citanje.
Ako imas mogucnosti da procitas Imperatora knjige su fantasticne.Ja nisam mogao da stanem dok ih nisam sve procitao.Radi se o zivotu Julija Cezara od njegovih decackih dana pa sve do smrti...

igrale su sene.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/03/2010 : 23:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

PM je uključen cijelo vrijeme. S obzirom da nisi prvi koji mi to kaže; provjeri da si napisao sa malim slovom i sa dj: znači mladjo, a ne Mladjo ili mlađo. PM je otvoren cijelo vrijeme, tako da ne bi trebalo biti problema. evo ja ću tebi poslati PM

fazon je da, kad ti se na profil udje, nema pristupa ni PM ni Emailu

Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 12/03/2010 : 09:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
evo ja sam mu sad usao u profil i ima pristup PM-u
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/03/2010 : 10:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Sad bi trebalo biti sve ok

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/03/2010 : 10:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93
Ja imam samo prvu knjigu,pa kad kupim ostale dve krecem na citanje.
Ako imas mogucnosti da procitas Imperatora knjige su fantasticne.Ja nisam mogao da stanem dok ih nisam sve procitao.Radi se o zivotu Julija Cezara od njegovih decackih dana pa sve do smrti...

Imperatora sam uzeo drugaru za rodjendan i kaze da mu se nije svidela, ali tek ja treba da dam konacan sud..

Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 12/03/2010 : 10:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote

Dvadeset jednu godinu posle smrti kultnog glumca Pavla Vuisića, prvi put je otvoren "tajni sef" njegovog života."Posle fajronta" je svojevrsna antologija glume, boemije i priča o jednoj velikoj ljubavi. Vešto napisana saga o glumcu, koji je bio savrseni tumač jednog mentaliteta i podneblja, rezultat je svedočenja njegovih najbližih prijatelja koji su sa njim lumpovali, alasa koji su bili veliki poznavaoci ovog umetničkog skitnice i velikana glumišta, koji priznaju da je Pajin flert sa filmskom kamerom bio esencija sedme umetnosti.

Posebno suptilna i iskrena priča supruge Mirjane, koja je sa njim bila trideset dve godine u braku, a posvetila mu je i narednih dvadeset, sečajuci se i ponovo proživljavajći svoju jedinu ljubav.

Autor opisuje kafanske i filmske tuče, razotkriva odnose među glumcima, prenosi kulinarske recepte i intimna pisma. Knjiga koja obiluje ilustracijama opisuje Vuisićev život od detinjstva koje je proteklo u neprestanoj selidbi, preko Drugog svetskog rata i izbeglištva, prvih glumačkih početaka, sve do statusa istinske filmske zvezde.

Dakle, za pocetak cu reci da ne volim biografije no kad mi je Pajina dosla pod ruku jednostavno sam je morao procitati. Necu spoilati pa prepricavati sto unutra pise, no ako zelite saznati sve o covjeku koji nije glumio vec zivio pred kamerom, obavezno procitajte ovu knjigu.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/03/2010 : 10:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, i ispravi u prvom postu "Druid" na "Drud"

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/03/2010 : 12:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dok Lester

evo ja sam mu sad usao u profil i ima pristup PM-u

zato sto je ispravio

Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 12/03/2010 : 12:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
:-D
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/03/2010 : 16:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote

Ako ovu knjigu posmatramo iz ugla serijala „The Way“, čiji je osnov „Eon“ onda mogu
da kažem da je potpuno beznačajna i totalno suvišna. Budući da je radnja smještena
nekoliko vjekova prije radnje u „Eonu“ očekivali bi ste da će u centru pažnje biti
vrijeme kad je nastao Čičak, kako je nastao Put i odgovori na sva pitanja koja su vam
ostala posle čitanja „Eona“.
Ako knjigu posmatramo nezavisno od pomenutog serijala onda je to druga priča, ne brilijantna,
ne loša već prosječno dobra i više odgovara stilu Ursule Legvin bar sa aspekta teme knjige
– biologija na neistraženoj planeti.
Radnja se odvija na naseljivoj planeti do koje se dolazi kroz određenu kapiju na Putu na koju
je odbjeglo nekoliko hiljada ljudi posebnog pogleda na svijet i cjelokupna radnja se dešava na
toj planeti gdje je u prvom planu interesantna biosfera čije se tajne razotkrivaju tokom cijele
knjige...
Ovo je trebalo pisati potpuno odvojeno od svijeta Puta, kao zasebnu knjigu, jer uopšte ne doprinosi
fenomenalnoj ideji stvorenoj u „Eonu“. Čista mamipara na račun „Eona“.

...

Edited by - vope on 13/03/2010 16:46:44
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000