Jacque Fresco i Roxane Meadows-Zeitgeist, u Ljubljani Dne 5.6. 2010 dodjeta u Ljubljanu Jacque Fresco in Roxane Meadows gdje četa tri sata predavati, prikazivati rješenja, koje društvo danas treba. Predavanje če biti razdeljeno na tri dijelova:
* Predstavitveni DVD film * Pogled u budučnost * Odgovori na pitanja
trudio sam se da napravim sebe Avatara iz onog filma. U nedotatku Photoshopa i paint je posluzhio.
Svestan sam svog potencijala. Uskoro ochekujem James-a Camerona i njegov poziv.
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Imam pitanje, ali ne bih otvarao nov topik, pa cu ga postaviti ovde. Naime, trazim jednu reklamu za ozujsko pivo, staru, otprilike 4-5 godina, ide ovako. Dva lika kuliraju pored fontane i vide momka kako baca novcic u nju i u trenutku se ispred njega stvori prelepa cura. Ova dvojica se samo pogledaju, izvade novcic, pozele zelju i bace ga u fontanu. Sad, svi mi ocekujemo dve cure, ali, prc , stvore se dva piva. Najjaca reklama, ali ne mogu da je nadjem, prevrnuo sam ceo YT, ali nista. Seca li se neko te reklame i zna li mozda gde se moze naci?
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0