Author |
Topic |
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 11/03/2010 : 22:01:22
|
Jel neko od vas uocio da se u zadnje vrijeme od Fibre i Libellusa ne stampaju (barem one sto sam ja kupio) knjigu u AKD nego nekim drugim stamparijama i kvalitet nije dobar kao u AKD, korice su tanje i papir tanji...ipak je kvalitet jako dobar (nema neke znacajne razlike) ali AKD je bolje radila posao,..da nisu slucajno propali ili previse posla? Vrijeme da se uvede nocna smjena :)
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 11/03/2010 : 22:24:30
|
Znam da kad je AKD tisko Ludensove stripove da su smrdili za popizdit. Kad su prešli na ovu novu tiskaru, stvar se popravila. Korice u nekim izdanjima jesu tanje, ali bar strip možeš pročitati bez da se ugušiš. |
No sikiriki |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 11/03/2010 : 22:26:58
|
Iskreno, meni nece nedostajati... Eno, imam Klasik Alan Fordove, malo bledo, malo nije... Malo levo, pa desno, opa-cupa |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/03/2010 : 22:32:08
|
Akd je prakticno prestao tiskati stripove, tako da to nije stvar naseg izbora, nego njihovog. Oni su drzavna firma koja tiska novac, putovnice, dokumente, a sad odnedavno i raznorazne čip-kartice i prebacili su se na to, tu im je veća zarada, očito. Inače, ne bih rekao da su sad papir i korice gori nego prije, bar što se Fibre tiče. A čak ako i jesu, papir i korice nimalo ne ovise o njima, papir narucuju i biraju izdavaci, a korice su stvar uveza koji se radi na istom mjestu i tu uglavnom nema promjena. |
Trouble will find me |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 11/03/2010 : 22:39:29
|
Ne znam o kojim izdanjima je tocno rijec, i mogu samo govoriti u svoje ime, no papir sigurno nije tanji, a ni korice. AKD-u klasicni tisak nije core business i nisu nam mogli jamciti pravovremene isporuke. Kad je doslo do situacije da smo na isporuku nekih izdanja cekali i 3-4 mjeseca, sto nasi citatelji itekako dobro znaju, onda smo odustali od daljnje suradnje. AKD kao i ostale tiskare gdje tiskamo, po mom misljenju, rade odlican posao, u samom vrhu kvalitete. Uvijek se moze naci neka sitnica na ponekom izdanju kod svih tiskara zbog toga ne bih se sad posve slozio s time da je AKD radio posao bolje od nekog drugog, mislim da odabrane tiskare rade podjednako dobro. Pogotovo sto znam da je odabir tiskara za nas, a dobro znam da je to i za Marka, jako bitna stvar. Tiskara ima koliko hoces, i u Zagrebu, i u HR a i u regionu. No malo ih ima koje mogu isporuciti produkt u zeljenoj kvaliteti, u dogovorenim rokovima a da cijene budu koliko toliko prihvatljive. Zato i nije lako naci nekoga tko taj posao moze odraditi na zadovoljstvo sve tri strane. Tiskare, izdavaca i kupaca. A mislim da mi radimo s takvima koji ispunjavaju te uvijete. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/03/2010 : 22:44:29
|
nista nije gore. ova splitska tiskara kod koje je presao LB je daleko ozbiljnija, profesionalnija, nema KRAĐA... AKD dobro radio posao?? hihi... a za kioske, SD je naocigled popravila korice i uvez, jedino otisak na 2-3 str. u svakom stripu zna biti mrvu losiji, zanemarivo s obz. na broj stranica i razmjere toga "loseg"... mislim da ce i to nestati dok se malo razgibaju novi strojevi u dugopolju... i najvaznije za juznjake: gotovo svi stripovi otkako se tiska u dugopolju dolaze na ove dolje kioske u besprijekornu stanju!!! ne znam je li to slucajnost ili se na tako kratkoj relaciji ne stignu zbrljati |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/03/2010 : 23:51:16
|
quote: Originally posted by Curunir ... i najvaznije za juznjake: gotovo svi stripovi otkako se tiska u dugopolju dolaze na ove dolje kioske u besprijekornu stanju!!!
Što će se sad nišlije raspametit! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 12/03/2010 : 00:29:53
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Curunir ... i najvaznije za juznjake: gotovo svi stripovi otkako se tiska u dugopolju dolaze na ove dolje kioske u besprijekornu stanju!!!
Što će se sad nišlije raspametit!
Texu to ne moze da se desi iz razumljivih razloga. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/03/2010 : 08:26:46
|
kao nepristrani promatrač moram se složit da tako tiskara Suton(HC) kao i Slobodna Dalmacija(kiosk izdanja) svoj posao rade savršeno, posebno se mi dopada jer je tisak Slobodne puno čišči i svijetliji,pogotovo Mark,Blek i Zagor extra za razliku od Tipomatovih Zagora extra, koji su bili dosta tamnog otiska i kod recimo Zagora maxi Ratnici dosta razmazanih stranica.Pohvale Dalmatincima, možda manje rade od ostalih al zato to rade savršeno. i zanimljivost:il sam luzer ali ja u svim svojim primjercima(neka izdanja i dupliram)od časa Slobodne,Ludensa i Strip agenta nisam našo ni jedan zajeb sa stranicama,sve štimaju redom a neki maxiji imaju i 250,300 stranica. Dok sa Veselim to nije slučaj, u nekih 20 stripova bar 3 stranice fale ili ne idu redom. Došo sam do spoznaje da je Slobodna idealan kiosk izdavać, što nije ni čudno,ona je pokrenula karavanu. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 12/03/2010 : 08:54:49
|
quote: Originally posted by teller
kao nepristrani promatrač moram se složit da tako tiskara Suton(HC) kao i Slobodna Dalmacija(kiosk izdanja) svoj posao rade savršeno, posebno se mi dopada jer je tisak Slobodne puno čišči i svijetliji,pogotovo Mark,Blek i Zagor extra za razliku od Tipomatovih Zagora extra, koji su bili dosta tamnog otiska i kod recimo Zagora maxi Ratnici dosta razmazanih stranica.
ak treba biti crna ploha negdje onda treba biti crna a ne neka svijetla boja, to samo znači da tiskara nije odradila dobro posao. jbg, danas se sa tiskom svatko skoro more bavit.
u gradu pored AKD-a ima još jedna tiskara koja joj more konkurirat sa kvalitetom. |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 12/03/2010 : 10:19:04
|
Samo da pitam... Jesu li svi izdavaci promenile stamparije (tiskare) i da li neko od vas koristi, sada, istu? |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 14:10:58
|
quote: Originally posted by Spiderman danas se sa tiskom svatko skoro more bavit.
u gradu pored AKD-a ima još jedna tiskara koja joj more konkurirat sa kvalitetom.
Pa nije bas da se svatko moze baviti, ali istina puno ih pokusava, no mnogi ne bas uspjesno. Mislim da ima vise tiskara u ZG koji mogu konkurirati AKDu kvalitetom sto se otiska tice, obisao sam mnoge i vidio dosta toga, samo je problem uvez, to mnogi ne mogu napraviti dobro, pogotovo HC. A uvez ne radi ni AKD sam i oni to daju drugoj firmi. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/03/2010 : 20:24:33
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by Dado A uvez ne radi ni AKD sam i oni to daju drugoj firmi.
da, to i ja znam da uvez radi mislim čak samo jedna firma u zg i njoj daju svi uvez
dvije. |
Trouble will find me |
|
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 12/03/2010 : 21:21:19
|
ma nije nikakav problem, odlicno i ovi drugi rade samo mi se uocilo najlakse kod Ridjobradog, kad pogledas brojeve od AKD i onda drugih izdavaca vidi se razlika (korice, papir se uvija nekako od boje itd...ali nije nesto sto bi umanjilo kvalitet , inace sam pitao jer su meni ti od AKD izgledati super...naravno ne razumijem sa ja u taj biznis i sta ide sve stim ali me interesovalo jel imalo drugih stripasa koji su uocili da AKD ne radi neka izdanja...sad naravno moze moje pitanje biti malo glupo ali sta ces interesovalo me..onda imas taj uvez koji sad saznah neko drugi radi itd,,damn, ima tu puno posla oko izdavanja crtanih romana... |
Edited by - Raymond on 12/03/2010 21:26:28 |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 22:21:05
|
Sve OK, nije zabranjeno pitati. Sto se tice Ridjobradog, cinjenica je da su zadnja dva nesto losija, i istina je da je papir ostao malo "vlazan". Ocito se boja nije osusila dobro prije uveza, ali nisu ni svi primjerci posve takvi. No da moze i treba bolje, moze i treba. I bit ce sigurno. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts