forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Kosmicki putnici
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

alexts
Advanced Member

Serbia
8559 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/03/2010 : 18:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Baš me zanima (jer sam zločest) da li oni j...vjetri koji su bili za c/b i dalje "misle" da je ovaj strip bolji c/b nego u boji.

Ne znam da li je bolji, ali je crtež u cb odličan i meni, koji se po malo bavim crtanjem, mnogo znači u tom obliku, jer se odatle može mnogo naučiti, za razliku od crteža pokrivenog bojom.

Ali, to je subjektivna stvar - poznato je da većina publike voli boju pa ma kakva bila, zato su, svojevremeno izdavačke kuće u Americi, koje su radile crno bele stripove (Warren itd) propale.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 19/03/2010 : 10:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Da, ipak većina nas gleda strip sa aspekta čitatelja ili kolekcionara, a ne strip-crtača.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13484 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/03/2010 : 23:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Mozda ima citatelja koji vole crno beli strip.
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 20/03/2010 : 00:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Evo ja više volim CB varijantu.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27024 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/03/2010 : 06:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Valjda bi tribalo prvo vidit da izađe ovi u boji pa da usporedimo?Iako Brodolmnici vremena su mi odlični i u c/b a za vjerujem da će biti isto dobra.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 12:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
KP je klasik, sjajan u c-b verziji no boja mu ne umanjuje kvalitetu. Bar ne u onom jednom kolornom albumu koji imam i pola iz kolor dodatka u S. Gillon crta klasičnim stilom i ne predviđa u startu boju na uštrb sjenčenja tako da možemo biti prezadovoljni ponudom sve tri verzije.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 20/03/2010 : 21:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
E, jesi diplomat. Trebao si se baviti politikom. Tko zna dokle bi dogurao.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 21:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne ja sam demagog, zar ne pratiš zbivanja na forumu? Ne mogu biti i političar. Nek' mi se slegne prethodno gradivo

Da, stojim iza mišljenja kako boja ne umanjuje kvalitetu crteža. Mislim čak da bi triba biti stari, izvorni kolor i da tu vrancuzi nisu eksperimentirali sa modernim tehnologijama. Kažem, boja ne pokriva ništa što bi umanjilo draž Gillonova crteža.
Uvik se vraćam na Blueberrija u kojem je pomalo boja postajala neophodnija u odnosu na prvu polovinu ( danas već skoro trećinu ) serijala.
Dakle KP, po meni, sjajni u c/b verziji ali jedva čekam i boju. To je ipak SF i nekako mi paše i u boji. Eto, ponavljam, imamo tri izbora pa tko šta voli.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 21/03/2010 : 17:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Još malo pa ću te prestat' čitat'. Stalno praviš gramatičke griješke, a sad si prekardašio. Kad već navodiš Vrancuze, onda IDE VELIKO SLOVO. J...m te nepismena.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/03/2010 : 17:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Ne ja sam demagog, zar ne pratiš zbivanja na forumu? Ne mogu biti i političar. Nek' mi se slegne prethodno gradivo

Pa političari su uglavnom po definiciji demagozi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/03/2010 : 18:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa šta mi ne rekoste odma

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/03/2010 : 18:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
To je ipak SF i nekako mi paše i u boji.

posve neovisno od samih KP:

a sto bi mu pasalo?
da docara tmurno velegrađe blade runnera?
crno nistavilo beskonacnosti svemira?
blijedu svjetlost dalekih glaaktika u metalno sivom prostoru svemirskog broda?

ps sto ti je demagogija
ps2 jebo te sareni Avatar

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/03/2010 : 18:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
E baš to! Zanima me kako se šarenilo i jarke boje njihove odjeće, opreme, brodova uklapaju u ambijente drugih, najčešće "sivih" svjetova. I da, kako to sve funkcionira u tami svemira.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/03/2010 : 18:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
pa pogledaj prve zvjezdane staze, one iz sezdesetih...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 04/04/2010 : 14:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17640

Kako je ovo davno napisano...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/04/2010 : 15:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Fak! Pa ja izgleda ne minjan mišljenje

Izjava od prije 5 godina...

quote:
Nisan siguran ali mislin da su radjeni klasicno, crno-bilo pa naknadno kolorirani. Nekako mi lipo djeluju c/b. Iako, s obzirom na kostimografiju, lipo in je legla i boja u onih par albuma koje san ima prilike vidit u koloru.

Izjave od nekidan...

quote:
KP je klasik, sjajan u c-b verziji no boja mu ne umanjuje kvalitetu. Bar ne u onom jednom kolornom albumu koji imam i pola iz kolor dodatka u S. Gillon crta klasičnim stilom i ne predviđa u startu boju na uštrb sjenčenja tako da možemo biti prezadovoljni ponudom sve tri verzije.
...

E baš to! Zanima me kako se šarenilo i jarke boje njihove odjeće, opreme, brodova uklapaju u ambijente drugih, najčešće "sivih" svjetova. I da, kako to sve funkcionira u tami svemira.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 15/04/2010 : 14:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
jel to bude uskoro ?

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 23/04/2010 : 10:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Pridruzujem se pitanju risbozga...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8559 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/04/2010 : 17:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Znate i sami da je prošlo godinu-dve od prvih Bookglobovih najava Marvelovih albuma (sa sve naslovnim stranama)i da još nisu izašli.

Na osnovu toga, ne očekujte ovo još mnogo vremena i meseci. U međuvremenu, bolje (ko je započeo) da nastavi sa Marketprintovim izdanjima, ali na žalost, ni ona ne izlaze baš često.
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 24/04/2010 : 23:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Evo Sn2 daju džabe am. Lokija pa kontam da će to sad konačno izaći i kod nas.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8559 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/04/2010 : 00:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sn2?

Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 25/04/2010 : 10:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Pa Stripovi na kvadrat daju (kao) džabe Lokija ako kupiš Sub-marinera, vjerojatno to znači da će vrlo skoro izaći Bookglobeovo izdanje.
http://www.stripovi.hr/Novost.aspx?news=7aa4b394-ce1b-4fa6-a674-51077853dac3

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27024 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/04/2010 : 14:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
teško

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 26/04/2010 : 19:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
renky insajderu jel ima kakvih novosti ??'

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 12/09/2010 : 02:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ne znam ko mi je ovo preporučio
ali kad se sjetim više neću uvažavati njegove preporuke

je li dobro? OK je
je li se isplatilo sve sakupljati pa citati? NE

čitati ponovo? NE

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: