Evo sjajne edicije (M.EAGLEMOSS collections, Velika Britanija)za ljubitelje likovne umjetnosti. Za naše tržište izdavač je iz Beograda), revija je štampana u fool coloru na 135 gr mat papiru, na 32 str. po cijeni od 1,80 eura.
Prvi broj je posvećen Van Gogu. Izlazi svakih sedam dana. Već su najavljena četiri broja, 2.broj Klod Mone, 3.Pol Gogen i 4.Edgar Dega. Sjajna edicija preporučujem je svim ljubiteljima likovne umjetnosti.
Izdavač će nam predstaviti najveće umjetnike kroz povijest likovne umjetnosti do naših dana.
Ma da, to ne uzimam... Bolje da su izdavali kao mini casopis a ne sa tim registratorima... Licile bi mi police na knjigovodstveni biro... Uzas... A tako dobra ideja...
Ma da, to ne uzimam... Bolje da su izdavali kao mini casopis a ne sa tim registratorima... Licile bi mi police na knjigovodstveni biro... Uzas... A tako dobra ideja...
Slušaj nije sve tako crno sa tim registratorima, ja sam stigao sa atlasom do 73 broja(poslao si mi par prvih), na kraju posle 215 brojeva ukoričiću ih u par knjiga po mojoj zamisli, izrezati ih sa strane i biće to ipak nešto za sva vremena...
Cek, jel' to ono govno sa registratorom?? Ono sto se nabada u registrator??? Ako jeste, neka hvala...
Već je krenulo, možeš nabaviti na kisosku prvi broj i eventualno se pretplatiti. Prava stvar. Moći će se ukorićiti (u posebne korice). Što se tiče brojeva biće devet cjelina po 16 brojeva, od impresionizma do (obuhvaćeni svi likovni pravci kroz povijest)do apstrakcije i pop arta.
Ko hoće da ukoriči može to sebi priuštiti na način kako to njemu odgovara, a ko neće može sakupljati kao i sve ostale revije i časopise. U svakom slučaju sjajna ideja, pa ko voli nek izvoli. Revija je enciklopedijskog značaja i formata.
U svakom slučaju biće to vredna kolekcija i vrijedi tih para. Zašto je bolja od svih likovnih enciklopedija? Pa, naprosto sve enciklopedije takvog profila tretiraju umjetnike na par stranica, a ovo je revija posvećena ponaosob svakom umjetniku. Na 32 stranice, srž je rečena i najvažnija djela predstavljena izvrsnim reprodukcijama.
U svakom slučaju biće to vredna kolekcija i vrijedi tih para. Zašto je bolja od svih likovnih enciklopedija? Pa, naprosto sve enciklopedije takvog profila tretiraju umjetnike na par stranica, a ovo je revija posvećena ponaosob svakom umjetniku. Na 32 stranice, srž je rečena i najvažnija djela predstavljena izvrsnim reprodukcijama.
Da, to bi bilo to. Ja sam kupio Van Goga mada imam tri razlicite monografije o njemu. Mone je trebao da izadje ove nedelje ali nesto kasni? Nadam se da ce ga biti vec u ponedeljak. Planiram da ispratim celu seriju jer je tu pored najbitnijeg o slikarima, i odlican odabir dela i reprodukcije su zaista odlicne...plus mogu da mi posluze i kao didakticka sredstva u nastavi. ;)
Kod nas je na kioscima svojedobno izlazila serija knjiga o velikim slikarima od kuće Taschen, mislim da je cijena bila 30kn. Sigurno dvadesetak knjiga. Kupio sam par interesantnijih.
Nije loše malo se educirati.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Kod nas je na kioscima svojedobno izlazila serija knjiga o velikim slikarima od kuće Taschen, mislim da je cijena bila 30kn. Sigurno dvadesetak knjiga. Kupio sam par interesantnijih.
Nije loše malo se educirati.
Iz te serije uzeo sam knjige o Moneu,Salvadoru Daliju,Boshu,Van Gogu,Klimtu,Delakroi...Odlicne su,sa valitetnim ilustracijama i dobrim propratnim tekstovima!