Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 23:13:11
|
quote: Originally posted by Renky
Jednom smo kuglali u Sarajevu...
90% nas nema pojma o kuglanju! I tako pravimo mi ekipe a Hejoka kaže, zadnje vrime često kuglam... Bija san nedavno treći i četvrti. Ja skočim i uzmem ga u ekipu, mislim, bar netko... Kad on, majstor, prva kugla i... ne da je kugla upala u kanal nego je i on upa za njom!
Šta bi? Pitam u šoku, pa kažeš bija si treći, četvrti...
Da, odgovori Hejoka. Po mom plasmanu uvik možeš znati koliko je ljudi igralo!
E ovo me danas najviše nasmijalo. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 24/03/2010 : 23:40:24
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by dessa
Markose, može li se znati kako je prošao(prolazi) eksperiment sa OFH? Hoće li u budućnosti biti više Fibrinih izdanja koja će imati veći tiraž/manju cenu?
Nije tema za to, ali dobro. Pa, prodaja je, realno, odlična, prodalo se 200 primjeraka u 3 i po mjeseca, što je super za takav tip stripa. Samo, drugi je problem što trebam prodati preko 400 da se pokrijem:) Ali, ne bunim se, nije mi zao. Neka nekako dodje do 300, 350, da minus ne bude toliko ruzan kao sada i ja sretan.
Svi ce da ti se prodaju. Fibra polako postaje kult. Bice stvar intelektualnog prestiza poznavati strip kulturu. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/03/2010 : 23:55:45
|
quote: Originally posted by Obi-wan E ovo me danas najviše nasmijalo.
Sorry! Nije bilo namjerno |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 25/03/2010 : 00:07:44
|
Kamo sreće:)
Jesi slusao Block Out u svastari? Svrati do svastare da cujes kako dobra stvar. Poziv vazi i za ostale, a narocito za Kena dva, mog starog drugara. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 01:50:48
|
quote: Originally posted by Raspucin
Markose, može li se znati kako je prošao(prolazi) eksperiment sa OFH? Hoće li u budućnosti biti više Fibrinih izdanja koja će imati veći tiraž/manju cenu?
Nije tema za to, ali dobro. Pa, prodaja je, realno, odlična, prodalo se 200 primjeraka u 3 i po mjeseca, što je super za takav tip stripa. Samo, drugi je problem što trebam prodati preko 400 da se pokrijem:) Ali, ne bunim se, nije mi zao. Neka nekako dodje do 300, 350, da minus ne bude toliko ruzan kao sada i ja sretan.
Svi ce da ti se prodaju. Fibra polako postaje kult. Bice stvar intelektualnog prestiza poznavati strip kulturu.
E, sad ga pretera, prijatelju...
Stvar opšte kulture, da neko, između ostalog što je pročitao/pogledao/preslušao, pročita pojedine stripove - to da!
I sa tim će se, verujem, složiti svaki stripofil.
Ali, to što neki prave atmosferu oko pojedinih naslova tipa "Ko ovo nije pročitao, taj je glup." - e, to je već druga priča... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 25/03/2010 : 01:59:39
|
quote: Originally posted by Gil-galad
quote: Originally posted by Raspucin
Svi ce da ti se prodaju. Fibra polako postaje kult. Bice stvar intelektualnog prestiza poznavati strip kulturu.
E, sad ga pretera, prijatelju...
Stvar opšte kulture, da neko, između ostalog što je pročitao/pogledao/preslušao, pročita pojedine stripove - to da!
I sa tim će se, verujem, složiti svaki stripofil.
Ali, to što neki prave atmosferu oko pojedinih naslova tipa "Ko ovo nije pročitao, taj je glup." - e, to je već druga priča...
Nisam tako mislio. Strip je sa ovim novim i lepim izdanjima stupio na velika vrata na kulturnu scenu ovog dela sveta. Do sada su za neke od albuma koje izdaje Fibra, Beli Put i drugi izdavaci, znao samo uzak krug posvecenika. U tom smislu mislim da nas hobi po malo ulazi u modu. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 25/03/2010 : 02:10:36
|
Da, žalosno je da se još u današnje vrijeme moramo opravdavati da smo normalni ljudi ako čitamo stripove ljudima koji bez grižnje savjesti čitaju Krizmaničkino Tkanje života i slične gluposti. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
Edited by - Ignus on 25/03/2010 02:11:35 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 07:43:40
|
Utisci o Zigfridu onih koji su ga kupili ??? Koliko ima nastavaka i da li je ovaj serijal završen ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 25/03/2010 : 10:11:18
|
quote: Originally posted by kreŠa Barselona u svitanje je bila nešto manje od 90 kuna sa punom cenom kad je izašla. Kad je izašao Mali Princ kuna je bila 13 i kusur, tako da je puna cena 150 kuna. Ja u Srbiji mogu da nabavim izdanja Veselog Četvrtka sa popustom, Fibrina i Libellusova ne mogu nigde.
Uvijek me iznova iznenadjuje ljudska naivnost. Ali očito pali. Ništa, onda ću i ja dignuti cijene 30%, i dati kupcima popust 30%, tako da cijena s popustom bude normalna cijena i sve super:) Cijena je normalna, a ljudi su dobili popust. Vuk sit i koza cijela:)
Pazi, Belom Putu i Veselom Četvrtku to odlično ide, ako je to ono što oni rade. Stave cenu većuod normalne, a onda daju popuste. Narod počinje da ih hvali kako su super izdavači i kupuju i ostale njihove stripove. Tu i tamo će se naći neko ko će kupiti po punoj ceni, i eto i tu malo profita. I kao što si rekao, vuk sit i koza cela :) |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 25/03/2010 : 10:13:45
|
Valjda, vuci siti i ovce na broju |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 25/03/2010 : 11:01:55
|
Matematički gledano... može! Ako vuk poide ovcu/e onda je valjda sit i koji đava će mu i koza. Dakle koza ostane cila. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25547 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/03/2010 : 11:27:20
|
quote: Originally posted by Renky
Matematički gledano... može! Ako vuk poide ovcu/e onda je valjda sit i koji đava će mu i koza. Dakle koza ostane cila.
You`re on fire!!!!!!
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 25/03/2010 : 11:43:21
|
Samo mala digresija na ovo :
quote: A s druge strane, mozemo postaviti pricu i ovako: kako se BP isplati prodavati za 18 eura knjige koje su, kad su izasle, kostale 44? Mislim, meni je potpuno jasno zasto je tome tako, ali većini očito nije.
Većini i jeste jasno
Ja za AKCIJU u prodajnom smislu smatram ako je neki baja uspeo da mi uzme kintu za nesto sto nisam ni pomislio a kamoli planirao da kupim. Mozda poredjenje nije dobro i poredimo babe(stripove) i zabe(bilo koja druga roba). Na temperaturi preko 20C u osvit proleca ja kupujem zimske cipele u Intersportu,snimio sam i ranije te cipele ali me cena od 120e odbijala u datom trenutku,naletim na njih i prekrizena cena od 120e i sada je 59e i nisam imao nameru da ih kupim i posle sasvim slucajno naletim i vidim 120e 59e za 29e i ja kupujem jer me cena naterala. Beli Put je stampao neki strip u lupam 3000kom i pokriva se na 1500kom oni prodaju 2000kom i ostalih 1000kom daju po nabavnoj ili ispod cene posle 2-3 godine i to je ok. Da Beli Put izda sutra Torgala br.5 i br.6 i da kostaju ne 44e vec 88e ja cu ih kupiti odmah makar mi stojali netaknuti kao sto sam kupovao Spaghetti-je cim su dosli u Srbiju a eno mi ih stoje i dan danas neprocitani(zbog nedostatka vremena,da se razumemo:))i bice mi zao sto se neki xy lik nije sreo sa te 2 knjige Toragala za 88e pre 2 ili 3 godine ali sam opet srecan sto je uspeo da ih nabavi makar posle toliko vremena za svega 18e. I taj nacin prodaje ima vise smisla da ozivi strip scenu nego da je odrzava na infuziji sadasnje stanje,primer: FIBRA objavi strip mnostvo belih mrava(prazne bele starnice)i odmah to pokupuje nas 50-100 "ludaka" jer ima poverenje i hoce nesto novo,a ostatak ceka po par godina da se rasproda. OK tvoj je novac i razumem tvoju zelju za sto vise naslova,jos jedan uslovno receno problem za Fibru je taj sto veliki broj izdatih stripova su klasici i odolevaju zubu vremena i odolevace i dalje,ali doce ce kad tad stvari koje su komercijalne i aktuelne samo u datom trenutku/periodu nesto tipa Avatar ili Rocky,Rambo xy koga se niko nece secati ili placati punu cenu koju je dostigao dok mu je medijska paznja bila u zenitu. BP je ovom svojom akcijom ucinio da neko ko nije razmisljao o nekom strpu van odredjenog zanra proba nesto novo npr.kupio je Indijansko Leto i dobio gratis Sambrove,mozda se tom nekom dopadnu Sambrovi pa ce kupiti odmah po izlasku nastavak ako mu se ne svidi strip on ima par opcija:a)da isti baci u kantu,b)pokoni nekom ili c)da menja taj strip po punoj ili malo boljoj ceni nego sto je bila i dobije xy komada kiosk omiljenih mu izdanja.
Da ne bude sve off topic :)
Zigfied ima ukupno 3 albuma i odlicno izgleda. |
Edited by - shommy on 25/03/2010 11:50:15 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13486 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 25/03/2010 : 11:59:04
|
Meni se svidja kako Fibra radi. Stave cenu koju posle vise ne menjaju. Za razliku od Belog Puta. Dam 2200 za novi strip (ili koliko je vec tacno), a neko saceka godinu dana i kupi ga za 1200 ili 950 din.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 25/03/2010 : 12:04:39
|
quote: Originally posted by manhunter
You`re on fire!!!!!!
Ja uspaljen!!!???? Ma da, baš! Odakle ti to? |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 25/03/2010 : 12:33:03
|
quote: Originally posted by kreŠa Barselona u svitanje je bila nešto manje od 90 kuna sa punom cenom kad je izašla. Kad je izašao Mali Princ kuna je bila 13 i kusur, tako da je puna cena 150 kuna. Ja u Srbiji mogu da nabavim izdanja Veselog Četvrtka sa popustom, Fibrina i Libellusova ne mogu nigde.
Uvijek me iznova iznenadjuje ljudska naivnost. Ali očito pali. Ništa, onda ću i ja dignuti cijene 30%, i dati kupcima popust 30%, tako da cijena s popustom bude normalna cijena i sve super:) Cijena je normalna, a ljudi su dobili popust. Vuk sit i koza cijela:)
pa i ne bas, onda tek ima da budes na gubitku ako najpre podignes za 30% a onda das 30% popusta
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 12:35:24
|
Hvala na odgovoru.
quote: Originally posted by Imrahil
Meni se svidja kako Fibra radi. Stave cenu koju posle vise ne menjaju. Za razliku od Belog Puta. Dam 2200 za novi strip (ili koliko je vec tacno), a neko saceka godinu dana i kupi ga za 1200 ili 950 din.
Meni se sviđaju(jbg, manje me košta) popusti BP i tu se slažem sa shommy-jem. I novi strip kod BP može da se uzme sa dobrim popustom. Primer su Odgoda i Potkazivač u onoj akciji "kupiš 3 platiš 2". Cena jednog je 2280 dinara, ali ako se npr. udružiš sa nekim možeš ih dobiti za 1520 dinara po komadu. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13486 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 25/03/2010 : 13:19:49
|
quote: Originally posted by dessa Meni se sviđaju(jbg, manje me košta) popusti BP i tu se slažem sa shommy-jem. I novi strip kod BP može da se uzme sa dobrim popustom. Primer su Odgoda i Potkazivač u onoj akciji "kupiš 3 platiš 2". Cena jednog je 2280 dinara, ali ako se npr. udružiš sa nekim možeš ih dobiti za 1520 dinara po komadu.
Znam ja to, ali ako ti se isplati da jedan deo prodas po 2200, jedan po 1500, jedan deo po 1200, sto lepo ne stavis odmah cenu od 1600 npr i ne menjas je uopste?
Ovako, ako zelim da citam strip odmah, moram da dam 2200 i da ispadnem budala. Lepo zaista.
Stvar ukusa, ali ja volim da znam da se cena nece menjati i da se necu posle kajati jer sam mogao da kupi strip za 1000 dinara manje.
Evo primer. Uzeo sam Torgal 3 i 4, nisam ih citao, jer zelim da prvo procitam 1 i 2. Dakle, kad BP objavi keca, ja treba da cekam pola godine, neku akciju da bih to uzeo jeftinije ili da puknem hiljadarku vise u startu.
Opet, stvar ukusa, ali meni to nije fer. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 13:48:52
|
E pa Milane , meni je fer i mislim da ni malo nisi u pravu a ni fer prem drugim kupcima. Pa isto ti je i sa automobilima.Golf 5 kada je izašao koštao je osnovni model 17000 evra.Nakon nekoliko godina cena je pala na 13500 evra ( uzeo sam za primer Golfa , ali isto je za većinu kola).Znači baja koji hoće odmah da vozi novi model, neka se malo isprsi, a oni koji su strpljivi proći će jeftinije, ali neće biti u "trendu". Slično je i sa stripovima, a i sa ostalim stvarima. Ja sam poprilično strpljiv sa domaćim izdanjima i najčešće ih uzmem po baš povoljnim cenama. Sa Hrvatskim izdanjima to ne mogu, pa plaćam punu cenu i ne bunim se.Verujem da ljudi u Hrvatskoj se takođe snalaze na razne načine pa uzimaju Fibrina,BG,LL i izdanja ostalih kuća sa raznim popustima - na sajmovima, raznim akcijama, preko poznanstava sa pravim ljudima itd. I to mi je skroz OK.Samo mi je žao što domaći albumi čine 10% od svih albuma koje ja kupujem, pa mi ukupna ušteda u odnosu na punu cenu i nije ne znam kolika.
Ontopic: Zna li se kada će da VČ objavi i druga dva Zigfrida ?
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/03/2010 13:50:02 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25547 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/03/2010 : 13:53:35
|
quote: Originally posted by Imrahil
Znam ja to, ali ako ti se isplati da jedan deo prodas po 2200, jedan po 1500, jedan deo po 1200, sto lepo ne stavis odmah cenu od 1600 npr i ne menjas je uopste?
Baš skoro sam imao ispit iz poslovne ekonomije na ovu temu, pa ti samo mogu reći da ima itekako razloga. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/03/2010 : 13:56:33
|
Jako je to škakljivo s određivanjem cijene. Ja vidim i dobre i loše strane i kod Fibre i kod BP-a što se tiče tiraža i cijena. Ovako bih ja to radio da sam kojim slučajem izdavač. Izlazi strip i njegova cijena je 150 kn. Prvih mjesec dana, strip ima 10% popusta i košta 135 kn. Sa naznakom da se nakon mjesec dana uspostavlja prava cijena. Znači, navikavati ljude da kupe odmah jer se isplati i njima i izdavaču. Idućih 3-4 godine strip ima svoju redovnu cijenu od 150 kn. Kome nije stalo do popusta, sada ima pravu cijenu i ona je dugo ista (nema promjena). Ako se tiraž nije rasprodao po istjeku tih 3-4 godine, opet ide popust 10% do istjeka zaliha. Tako da sada strip opet košta 135 kn. ako ih još ima za kupiti. Tako se privuče još pokoji kupac, a oni što su platili 150 se ne moraju osjećati loše (prvo, nije velika razlika, a osim toga, taj strip se u prvih mjesec dana mogao kupiti za 135 kn.). Mislim da ovo ima logike. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 25/03/2010 14:03:15 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4773 Posts
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 25/03/2010 : 14:04:46
|
Moj novčanik i ja takođe više cenimo način poslovanja Belog puta. I da, nisam naivan i savršeno mi je jasno šta rade. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
Topic |
|
|
|