forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koliko imate filmova i u kom su formatu...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 12:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by Gand Meni je Radulovic spomenuo jednu odlicnu crticu u svom topicu, koja nije tema njegovog topica, ali je odlicna… On kaze da ima „sve filmove koji nesto vrede u istoriji kinematografije“. Imam i ja. S tim da su stali na 3 DVD-a. Ovo bi mogla biti fina rasprava, sto je to vrijedno u svjetskoj kinematografiji i po kojim mjerilima…............ Mislio sam na oskarovce i kandidata oskara ,par priznatih evropskih filmova i rezisera,nesto malo iz azije,drzim se presude te americke akademije ,jer kad opet razmislim o filmu opet se vratis tu. to je moje misljenje a sigurno ce biti mnogo razlicitih komentara... jer film se moze uporediti i sa lepotom zene....ukusii su razliciti...pa tesko da rasprava moze doci do kraja....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 31/03/2010 : 12:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
slažem se sa Gandom, nije bitan broj, bitno je imaš li one filmove koje voliš i želiš, pa nije važno radi li se o 3 ili o 3000 naslova.

A to jesu li to filmovi od izuzetne vrijdnosti za povijest kinematografije i po čijim mjerilima i koliko bi ih trebala imat i koji su to naslovi, o tome nema nikakve rasprave - po MOJIM mjerilima MOJI filmovi u MOJOJ kolekciji su MENI od izuzetne važnosti.

A što drugi o tome misle -

Edited by - kucni duh on 31/03/2010 12:58:30
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/03/2010 : 13:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
oko 600 po meni najboljih ili jos bolje receno, meni najdrazih. Sve originalni DVD i blu-ray.
Ne przim filmove na CDove, kada ih skinem tek pogledam i izbrisem.Izuzetak su domaci filmovi i wrestling PPVs, te imam sprzene.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 31/03/2010 : 13:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
@Gand
Pa po meni bitna je i ta brojka, govori koliki je covjek kolekcionar, koliko je to dugo skupljao i eto zanimljivih podataka. A ako je neko dosadan i naporan moze on da diskutuje i o remek djelima kinematografije pa da se ljudi smore. Zavisi sta covjek trazi od topica nemoj odmah osudjivati...

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 31/03/2010 : 13:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Imam nekih 80-tak DVD-a, originali naravno. Nisu to filmovi koji su zadužili svjetsku kinematografiju, uglavnom krimići, pokoji hororac i komedija. Dakle, meni dragi filmovi.
Filmove koje skidam s neta ne brišem nakon gledanja, spržim na DVD. Nešto ostane kod mene, nešto podijelim raji. Ne čuvam to toliko. Ukoliko mi se neki zaista svidi kupim oriđiđi kad naletim.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 31/03/2010 : 14:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maximuss

quote:
Originally posted by no1

Neznam koliko ih imam,možda 100tinjak originala.
Sve sezone Seinfelda,Sve Mućke,filmove Tarantina,Hitchcocka,Gay Richie,Carpentera,+još nekih 30tak filmova koje volim.(u DVD formatu)
A sad na hardu ih imam oko terabajta,što i nije puno s obzirom da sam zadnjih godina zabrijao na bluray filmove.
bar bluray-rip,jebiga čovjek poludi s vremenom.
Tako da još nisam pogledao Avatara ili recimo Alisu jer ih čekam u tom formatu.
Znači divx ni pod razno!

Haha, znam kako ti je. Ja sad vise uopce nemam volje pogledati dvd rip. Ma i original dvd mi je bezveze.

Dvdrip dolazi u obzir jedino ako nije moguče nači bolji format.:)(i to samo zbog pritiska prijatelja koji kažu da sam poludio)
Dobro imam kolekciju Woody Allena i bar 30tak njegovih filmova mi je u jadnom divx formatu.
Al dok nenadjem bolje popunjavaju kolekciju.

Edited by - no1 on 31/03/2010 14:22:21
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 31/03/2010 : 14:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
Imam oko 800 DVD-a.
Na DVX imam preko 3 000 filmova a bar 2 000 su iz vremena kada se nije moglo skidati sa neta.Svima sam im uradio stampacem u boji omote i izgledaju jako lepo.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/03/2010 : 14:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand
Volio bih citati pricu oko toga, da cujem ekipu koja ima sto reci, Manhunter, Rommel i Dosada..… OK, njih dvojica ne, popickat ce se u prvom replyju…

Khhhmmm..da li mi je slaba logika, ili ostadoh samo ja???

Najiskrenije, i meni je ta rečenica juče "zasmetala" dok sam čitao topic, ali nisam imao vremena da pišem nešto, a evo, sad si me preduhitrio. Evo samo reč-dve:

Ne slažem se da su svi oskarovci od 1975. pa do danas remek dela, i da vrede nešto u svetskoj kinematografiji (spontano mi padaju na pamet LOTR, Slumdog millionaire, Titanic, Braveheart...). Ne znači to ni da su ovo loši filmovi, naravno, ali ima i dosta boljih. ;)

Kada neko predstavlja svoju kolekciju, i kaže da su tu "skoro svi filmovi koji nešto vrede" ne mogu da da tog istog ne zamolim da mi navede te filmove, čisto da uporedimo pristup ;).
Ja imam oko 200 dvd-a, i nešto dvix-a, i to je to. I nisu svi značajni u svetskoj kinematografiji, ali meni jesu. Ima i stvarno dobrih filmova, za koje sam čuo da su značajni u nekoj kinematografiji (Blade runner, Cesar and Cleopatra, Pulp fiction,Three days of the condor), ima nekih koji nisu baš priznati, a meni se baš dopadaju (Syriana,Mission, Dark city, Thief of Baghdad), a ima i najfinije ljige (10.000BC, Vidocq, Whole nine yards)...i sve sam to ja.

Ne mislim da sam filmski potkovan, naprotiv, mislim (čuj mislim, ZNAM) da na ovom forumu ima dosta ljudi koji imaju više da kažu o filmovima nego ja, ali obožavam da diskutujem o takvim stvarima, tako prihvatam poziv.

Radulovicu, hajdemo zbog diskusije same: koji su to filmovi za koje misliš da "vrede"?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 31/03/2010 14:49:28
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/03/2010 : 14:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je Radulovic spomenuo jednu odlicnu crticu u svom topicu, koja nije tema njegovog topica, ali je odlicna… On kaze da ima „sve filmove koji nesto vrede u istoriji kinematografije“. Imam i ja. S tim da su stali na 3 DVD-a. Ovo bi mogla biti fina rasprava, sto je to vrijedno u svjetskoj kinematografiji i po kojim mjerilima… Volio bih citati pricu oko toga, da cujem ekipu koja ima sto reci, Manhunter, Rommel i Dosada..… OK, njih dvojica ne, popickat ce se u prvom replyju… Ali eto, kuzis pricu.

Ti ili imaš veoma nisko mišljenje o filmu kao umjetnosti ili se samo praviš važan, ako ti je "sve što vrijedi u istoriji kinematografije" stalo na 3 DVDija.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 15:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ja divixe kupujem od vremena kad su kostali 2 eura na jednom CDu... danas je DVD u merkatoru te cijene tako da mi je svaki film vrijedan i ima svoju povijest nabavke i svi su mi dragi tako da ih ne brisem niti ih bacam... mozda sam samo 2 filma izbrisao... rape of the vampire i children of the living dead :D a i njih imam negdje u podrumu na CDu kakvom... :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 15:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by no1

Sve sezone Seinfelda,Sve Mućke,filmove Tarantina,Hitchcocka,Gay Richie,Carpentera,+još nekih 30tak filmova koje volim.(u DVD formatu)
A sad na hardu ih imam oko terabajta,što i nije puno s obzirom da sam zadnjih godina zabrijao na bluray filmove.
Znači divx ni pod razno!

Haha, znam kako ti je. Ja sad vise uopce nemam volje pogledati dvd rip. Ma i original dvd mi je bezveze.

kako su ljudi razcličiti :D
mene ne zanimaju ti HD i blu rej :D (prostor prije svega a i slab internet)
evo bas sam pogledao film Franklyn na mkv verziji od 350 MB
nikakvih zamjerki nemam na snimak i kvalitetu
upravo skinuh Triangle (2009) na 290 MB mkv... super izgleda

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 15:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
evo malo statistike :D i to katalogizirani :D vidim da imam manje nego sto sam mislio zato sto ovaj ne broji dupljake i ostale na razlicitim formatima :D i tome slicno

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 31/03/2010 : 15:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

quote:

quote:
Originally posted by no1

Znači divx ni pod razno!

kako su ljudi razcličiti :D
mene ne zanimaju ti HD i blu rej :D (prostor prije svega a i slab internet)
evo bas sam pogledao film Franklyn na mkv verziji od 350 MB
nikakvih zamjerki nemam na snimak i kvalitetu
upravo skinuh Triangle (2009) na 290 MB mkv... super izgleda

to je vjerojatno iz razloga kaj ih ne gledaš na nekom vecem telkacu....

p.s. bum se ukljicil sad kad su drugi na odmoru :)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 31/03/2010 15:57:27
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 16:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
wide screen 19 inca je sasvim ok za moju sobu i pojmove :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 31/03/2010 : 16:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
nemoj krivo shvatit, ali naravno da ti na takvom monitoru nikaj ne znači rezolucija koju imaju BDripovi (mislim na one 1080p)jer se ni ne uočava!

inače slažem se da i "divx" može osobno puno vrijedit.....iako sam nabavil original "The Warriorsa" (i već spomenul kakvu kolekciju imam, rasprodana izdanja vrijednosti po nekoliko stotina kuna) onaj divx ovog filma meni još uvijek je jako vrijedan, a imam i još nekoliko takvih posebnih fimova koje sam kupil na CD-u (divxa)!

Edited by - dosada on 31/03/2010 16:17:59
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 16:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
pa i sad se sjećam dana kada mi je 2002 dosao prvi paket s 4 CDa s divxima bio je tu i zipovani texas chainsaw massacre :D jer je imao 705 MB a kolega nije znao ili nije smio overburn na noname CDu raditi :D pa film PI pa film beguilded s klint istvudom te barbarela koja je imala gresku negdje na 24. minutu koja je trajala nekih 5 minuta :D ono ruzicasti ekran s ubrzavanjem radnje :D

i kad se na to nadoda da sam imao stari pentium I od 150 MHz i 16 MB rama te win 95 :D procesor koji nije mogao pokrenuti sliku divxa... film krene ode ranja 15 minuta a jos se nije ucitalo ono columbia pictures :D hahahah
onda sam na poslu ostajao na pauzi i pustao filmove :D ljepota

to su sjecanja :)

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 31/03/2010 : 16:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ne samo sjećanja :)
meni je i sad bil isti osjećaj veselja kad sam jučer skinul BDrip "Per Qualche Dollaro In Piu" (Za dolar više)! I to talijansko izdanje (koliko znam za sad jedino), koje i da kupim originalno ne mogu gledat jer nudi samo talijaski ton i podnaslove. BDrip sa ubacivanjem podnaslova po želji (i tona) je jedino rješenje!
Inače kad spominjem već BD izdanja Leoneovih vesterna da vidite koja je razlika u slici između pojedinih izdanja:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showp...&postcount=314

Edited by - dosada on 31/03/2010 17:18:36
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 17:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
:D izgleda da sam protivnik napretka u nekim segmentima ljudskog života :D
zaista čudno za hard kor SF fana :D

ccccc sta ti je dualizam modernoga forumaša :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 31/03/2010 : 17:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ljudi vidim da spominjete HD i Blue ray i MKV format,zanima me za koliko MKV smanjuje velicinu filma.Recimo skidam seriju Pacifik koja je u tom formatu i zauzima oko 1.5 giga,koliko bi zauzimao da nije u MKV.
Nisu mi bas jasne te velicine HD-a,blue ray-a i MKV-a pa ako bi mi neko mogao reci.Do sad sam znao za div-x i dvd fprmat pa me ovo malo buni.Hvala unapred.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/03/2010 : 17:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ma nije bitno koja je ekstenzija samo ti gledaj velicinu fajla :D
imam jedan mkv serije heroja i ima 1 GB i super je kvalitet
imam i film Paprika od 2 GB i mkv je :D
samo sam htio reci da vjerujem mkv extenziji i kad ima 260 MB za film od 90 minuta :D

dakle samo skidaj i ne obaziri se :D sto vece to bolje

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/03/2010 : 18:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Beren
Ti ili imaš veoma nisko mišljenje o filmu kao umjetnosti ili se samo praviš važan, ako ti je "sve što vrijedi u istoriji kinematografije" stalo na 3 DVDija.

U pravu si i vise nego mislis. O filmu mislim sve najgore, i uz to se pravim vazan.

Očekivao sam ovakav odgovor. Malo povrijedjene sujete i malo više prosipanja pameti.
Ja malo mislim, ali izgleda da nisi ni ti mnogo mislio kad si izvalio onu glupost gore. Hvala na pažnji i dovidjenja.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 31/03/2010 : 18:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ma nije bitno koja je ekstenzija samo ti gledaj velicinu fajla :D
imam jedan mkv serije heroja i ima 1 GB i super je kvalitet
imam i film Paprika od 2 GB i mkv je :D
samo sam htio reci da vjerujem mkv extenziji i kad ima 260 MB za film od 90 minuta :D

dakle samo skidaj i ne obaziri se :D sto vece to bolje

Pa da to mi nije bilo jasno,Pacific je u HD720 i perfektan je snimak u MKV-u je i zauzima giga ipo,kontao sam ako smanjuje koliko je tek u originalu.Znaci MKV moze zauzimati i jako malo mesta a da ne gubi na kvalitetu?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/03/2010 : 18:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 18:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Covece pa ti si drzao video klub(videoteku) priznaj.....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 31/03/2010 : 18:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
E ovo je lepa kolekcija.Svaka cast King!

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000