Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 18:14:05
|
ma jok to su samo filmovi koji se meni dopadaju,probrani filmovi.Prodao sam dosta smeca sto sam slucajno kupio pa nije valjalo. Sada skinem na torrent pa ako je nesto stvarno dobro, onda kupim kao dvd ili blu-ray. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/03/2010 : 18:21:04
|
quote: Originally posted by okiboki
quote: Originally posted by zeljko
ma nije bitno koja je ekstenzija samo ti gledaj velicinu fajla :D imam jedan mkv serije heroja i ima 1 GB i super je kvalitet imam i film Paprika od 2 GB i mkv je :D samo sam htio reci da vjerujem mkv extenziji i kad ima 260 MB za film od 90 minuta :D
dakle samo skidaj i ne obaziri se :D sto vece to bolje
Pa da to mi nije bilo jasno,Pacific je u HD720 i perfektan je snimak u MKV-u je i zauzima giga ipo,kontao sam ako smanjuje koliko je tek u originalu.Znaci MKV moze zauzimati i jako malo mesta a da ne gubi na kvalitetu?
pa naravno da gubi na kvaliteti ali ne mnogo... i ako je manji monitor ne primijeti se... kad se priblizis vidis kockice ako je neka eksplozija ili more vatra :D ali generalno ne gubis mnogo ako gledas s metar i pol na 19 inca... jos ako je film wide screen :D ljepota |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 31/03/2010 : 18:25:53
|
quote: Originally posted by okiboki
ma nije bitno koja je ekstenzija samo ti gledaj velicinu fajla :D imam jedan mkv serije heroja i ima 1 GB i super je kvalitet imam i film Paprika od 2 GB i mkv je :D samo sam htio reci da vjerujem mkv extenziji i kad ima 260 MB za film od 90 minuta :D
dakle samo skidaj i ne obaziri se :D sto vece to bolje
Pa da to mi nije bilo jasno,Pacific je u HD720 i perfektan je snimak u MKV-u je i zauzima giga ipo,kontao sam ako smanjuje koliko je tek u originalu.Znaci MKV moze zauzimati i jako malo mesta a da ne gubi na kvalitetu?
pa naravno da gubi na kvaliteti ali ne mnogo... i ako je manji monitor ne primijeti se... kad se priblizis vidis kockice ako je neka eksplozija ili more vatra :D ali generalno ne gubis mnogo ako gledas s metar i pol na 19 inca... jos ako je film wide screen :D ljepota
Hvala ti puno na odgovorima,malo mi je jasnije! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 18:31:38
|
quote: Originally posted by King Warrior
ma jok to su samo filmovi koji se meni dopadaju,probrani filmovi.Prodao sam dosta smeca sto sam slucajno kupio pa nije valjalo. Sada skinem na torrent pa ako je nesto stvarno dobro, onda kupim kao dvd ili blu-ray.
Jebate, ako su ovo dobri baš me zanima koja su ona "smeća" koja si prodao |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 18:44:39
|
quote: Originally posted by dr strangelove
ma jok to su samo filmovi koji se meni dopadaju,probrani filmovi.Prodao sam dosta smeca sto sam slucajno kupio pa nije valjalo. Sada skinem na torrent pa ako je nesto stvarno dobro, onda kupim kao dvd ili blu-ray.
Jebate, ako su ovo dobri baš me zanima koja su ona "smeća" koja si prodao
crno-bijeli |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13463 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 31/03/2010 : 19:05:56
|
Na DVD-u oko 30-40 i to su uglavnom oni sto se prodaju za 100-200 dinara na kioscima i sl + imam par uzetih u onoj radnjici u prolazu kod doma omladine: Kabinet dr. Kaligarija, Dracula, 2 od Ed Wooda i tako |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 19:05:59
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Jebate, ako su ovo dobri baš me zanima koja su ona "smeća" koja si prodao
crno-bijeli
touché tako mi i treba kad se sa rogatim bodem |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 31/03/2010 : 19:25:58
|
šta je ovo, se7en na njemačkom |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 31/03/2010 19:26:13 |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 31/03/2010 : 19:31:35
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by Beren
quote: Originally posted by Beren Ti ili imaš veoma nisko mišljenje o filmu kao umjetnosti ili se samo praviš važan, ako ti je "sve što vrijedi u istoriji kinematografije" stalo na 3 DVDija.
U pravu si i vise nego mislis. O filmu mislim sve najgore, i uz to se pravim vazan.
Očekivao sam ovakav odgovor. Malo povrijedjene sujete i malo više prosipanja pameti. Ja malo mislim, ali izgleda da nisi ni ti mnogo mislio kad si izvalio onu glupost gore. Hvala na pažnji i dovidjenja.
Gle stari, jedno je furati komunikaciju na granici dobrog ukusa, ako je toleriramo zato sto je dvosmjerna, ali nesto sasvim drugo je nabacivati mi da valjam gluposti i pozdraviti se. Ono sto ti drzis gluposcu, nekome je ultimativna zabava, nekoga ce prosvjetliti, a nekoga baciti u ocaj. Stvar gledista... No netko ce, umjesto da me pocasti "glupanom", zakljuciti kako je prica o svemu sto vrijedi a stane na 3 DVD-a cisto figurativna, i tu je da predoci kako razlicito gledamo na razlicite stvari. Samo takav netko bi trebao procitati sve sto sam napisao.
Ljubim te!
Na ovu tvoju izjavu - ( Meni je Radulovic spomenuo jednu odlicnu crticu u svom topicu, koja nije tema njegovog topica, ali je odlicna… On kaze da ima „sve filmove koji nesto vrede u istoriji kinematografije“. Imam i ja. S tim da su stali na 3 DVD-a.) - ja sam odgovorio uljudno i pristojno i prikladno onom što si ti napisao i bez ikakvih zadnjih namjera. Koliko god se ljutio, ova kontastatacija je glupa. Ja te ne poznajem i ne mogu da znam jesi li ti to mislio figurativno ili ne. Dakle, čitam ono što piše. I prestani da izigravaš žrtvu i glumiš uvrijedjenost. Ja sam ti rekao direktno isto ono što si ti meni rekao ranije. To što si ti to rekao uvijeno, ne znači da ga nema. A što se ljubljenja tiče, čini mi se da ti najviše ljubiš sebe |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 20:09:51
|
Naglasak je na tome da je razmetanjem tim nekim kolicinama besmisleno, jer je razlika medju nama svima jedino u tome sto je netko htio, a netko nije, neke filmove sprziti ili skinuti, pa ako hoces, i kupiti.
Upravo to i ''hoću''. ;)
|
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 31/03/2010 : 20:29:57
|
Ti si car!!!
Ja u kolekciji imam cca 300 DVD-a, stao sam jer mislim krenuti s BR-om. No iskreno priznajem da me u jednom trenu povukla pomama "imanja" i da sam krenuo kupovati sve sto mi se svidjelo na prvo gledanje... oprala me kolekcionarska groznica koju sam srecom izgorio u kratko vrijeme. Sad idem na BR i defacto kanim uzeti one filmove bez kojih ne mogu zamislitli ... zivot? Jebote patetike! LOL! Recimo, Blade Runnera sam gledao u jednom periodu svaki dan dobrih godinu dana. Mada ga nisam dugo gledao, ostala je ta navada gledati ga na polici, i znati da ga imam, da mi je na ruku kad god me opet uhvati depra. Takvih filmova nemam puno, tako da brijem da ce tih xy komada < 300 uskoro osvanuti na BR-u, dok ce DVD-i polako na poklanjanje i aukcije.
Samo da se na trenutak vratimo na ono prije: možda je razlika između Pere i Žike u tome da Pero ima para da kupi devedeje a Žile nema, pa ih gusar Žile skida i prži ilegalno? Teško mi je zamisliti da bi jedan komotno kupovao originale a drugi se zajebavao sa skidanjem i prženjem samo zato što je cicija. OK, ima i takvih, ali vjerujem da su oni u manjini. Većinom sam iskustva da ljudi koji to skidaju i prže ilegalno na koncu i skupe pare pa kupe tih nekoliko oriđiđi naslova koji ima nešto znače u životu.
Kužim te apsolutno za Blade Runner; i ja imam te faze s njim. Ono, pogledaš ga tri puta u sedmicu dana i onda izađeš vani kad ono ekipa piči kladionicu i prvu HNL. Oni ne kuže, a ti si prisustvovao nečem velikom, a oni to prokleto ne kuže. Grozota.
Faze 3: a šta kad dođe nešto bolje od Blu-raya? Onda opet sve isponova? Risky business. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 31/03/2010 : 20:37:44
|
quote: Originally posted by flamboyant soul Faze 3: a šta kad dođe nešto bolje od Blu-raya? Onda opet sve isponova? Risky business.
zato sam ja stao... meni neće isti proizvod prodavati na drugačiji način... barem ne filmove prije izlaska tog novog čuda u jednom trenutku sam imao VHS divx i DVD bladerunera fakticki metar jedan od drugog... nikad vise... duplanju je kraj... ionako mi moj movie colector veli da ce mi trebati jedanaest godina da pogledam filmove koje nisam pogledao..pod uvjetom da od sutra ne nabavljam vise filmove.. 194 filma pogledao prosle godine...
a sto se piraterije tice... cim vidim MTV cribs :D odmah mi lakse |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 31/03/2010 : 20:40:47
|
dakle imat cu 40 godina i pogledat cu sve filmove koje imam danas... a sta je s knjigama? :D nekad treba povuci rucnu :D sto sam i ucinio nedavno...ne pamtim kad sam se mijenjao preko poste... u potraznji imam 205 filmova od kojih garant četvrtina nikada nece biti snimljena :D jer sam na osnovu govorkanja ubacio film u katalog :D |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 31/03/2010 : 20:42:31
|
quote: Originally posted by dosada
jel to novi par za "raspravu" na vidiku :)
Dosada, ako me ti na cak dva foruma u par godina nisi izbacio iz takta, dapace imamo normalne odnose (no homo! ) onda tesko da cemo zaratiti "jednoruki" i ja.
nisam mislil zaratit nego zaspamati temu s objašnjavanjem tipa "kad upires u drugog govoris o sebi" i sl.! ali bolje da se ja ostavim toga i objašnjavanja :) |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 31/03/2010 : 20:51:54
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Faze 3: a šta kad dođe nešto bolje od Blu-raya? Onda opet sve isponova? Risky business.
ne...dvd je zakon jer sam sve stvari s umirućeg vhs-a uspio spasiti i dokle god ih mogu tako spašavati ja miran - nisam HIGH TECH freak - hej ja filmove koje volim gledam uvijek i na htv-u kad ih poste a ja sam slobodan i dočekam ih budan (što je problem per se, dijelom HTV-ov, dijelom moj) što će vrijeme dalje donjeti ne znam ali ni Blue Ray nije prioritet - nije uopće - cijenim dobar zvuk, dobru sliku, ali više od svega cijenim sam film |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 31/03/2010 : 20:54:33
|
@gand Nemam volje da ponavljam istu priču i dokazujem nešto nekome. Nisam te nešto primijetio na topicima gdje se govori o filmovima, pa odakle da znam da na film ne gledaš onako kako je to zvučalo iz one rečenice. Toliko o "figurativnosti". Iskreno, nije me interesovalo koji su filmovi na ta 3 DVDija, jer ako neko toliko malo cijeni film, onda nemamo o čemu da pričamo na tu temu. Sad odoh da gledam blaugranu. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 31/03/2010 : 21:13:00
|
Kao i u svemu, stvar prioriteta. Mozes generalno voljeti film ali ne toliko da dajes pare, imam par frendova koji citaju stripove, svaki su tjedan u knjiznici na posudbi, nemaju kod kuce ni jedan. Ne zamjeram im, ne stvaram od svoje kupovine nekakav elitizam, pa tako ni kod filmova. Ergo, sto u konacnici znaci imati 2000 skinutih filmova ako nisi filmofil, ako ih nikad neces iznova pogledati, i ako ih je samo 20% na tvojoj osobnoj ljestvici zasluzilo najmanje 9/10? A nekako bas ne vjerujem da su svi filmovi koje netko ima, a broje se na stotine ( s cim je tu pocelo) toliko zakon da ih moras imati. Ulazimo u sferu besmisla. Kod kupovine je druga prica, za tu cifru moras se odreci ponesto stvari u zivotu, dakle ulazis u domenu „dijagnoze“ (sto respektiram na jedan drugaciji, pomaknuti nacin) i stvar fakat ima posebnu tezinu. Ako moram maketirati, mislim da 100 kupljenih filmova odaje zaljubljenika u film, milijun skinutih filmova s weba, lika s viskom vremena. Nista pred cime bih se poklonio.
Dobro, to sad stoji, slažem se. Znaš kako je, džabaleska je džabaleska, a stane ih do 6 komada na jedan DVD. ;)
Ali, kada bismo malo pomaknuli ove granice koje smo sad već poprilično uknapili, recimo ovakav scenarij: Pero kupuje oriđiđi filmove, većinom ove novije (tipa ''2012'', ''The Princess Diaries'' i tako to), recimo čak da ih voli, koliko redovito ih gleda nebitno, dok Žika ne kupuje filmove nego ih skida i prži, često i one koji ga ne zanimaju (šta ja znam, evo recimo Glaubera Rochu) ali se zato izjebe k'o vol u blatu dok ih naštima (obreže, titlove ubaci, sinkronizira zvuk i sliku, etc.). Pero je, naoko, veći filmofil od Žike; svoje filmove plaća i za njih odvaja od usta, no, jeli uistinu tako? Jeli jedina razlika između njih dvojice ona koja se broji u minutama i satima?
quote: Originally posted by Gand E, ne zelis znati okolnosti u kojima sam godinu dana camio pred telkom svaki put iznova prizeljkujuci da Decard i Rachael izrode copor androidne djecurlije.
E tu si u pravu - ne želim. :)
quote: Originally posted by flamboyant soul To je alibi za izostanak ambicije da nesto imas, jer tako mozes zauvijek imati opravdanje s obzirom da u pravilu svakih 20 godina dolazi novi medij. Bacis se u vodu i plivas.
Da, hah, nedostatak ambicije da nešto imam, dobra fora. :) Došli smo do točke u kojoj je funkcionalna razlika između starih i novih medija zanemariva (ili barem ja to tako vidim, da nebi sad u neke druge vode uplivavali, nije raspuklina između BR-a i DVD-a ni približna onoj između recimo LaserDisc-a i DVD-a), znači ja se kao i ostali strpljivi zečevi kao što je recimo Željko, samo moram strpiti dok generacijski skok ne napravi puni krug, i onda se lijepo osladim većim mrkvama za duplo, troduplo ili kolikovećduplo manje šoldi. :) |
Edited by - flamboyant soul on 31/03/2010 21:16:17 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/03/2010 : 21:16:26
|
quote: Originally posted by flamboyant soul Faze 3: a šta kad dođe nešto bolje od Blu-raya? Onda opet sve isponova? Risky business.
selekcija..uostalom gledate li vi dodatke osim samih filmova?
gotovo nikad |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 31/03/2010 : 21:32:01
|
Većinom gledam, ali svako sljedeće izdanje zaista u tim segmentima ne otkriva tajnu svemira, pa se zato strpim dok to neki šaljivac ne šibne na YouTube da provjerim o čemu se radi. Da ni ne govorimo o tome kako su novi cutovi, govoreći iz ugla nekoga koji se za kupovinu svakog novog originala pošteno oznoji, često (prečesto) prokleto ekperimentalni za moj konzervativni ukus.
quote: Originally posted by rommel
ne...dvd je zakon jer sam sve stvari s umirućeg vhs-a uspio spasiti i dokle god ih mogu tako spašavati ja miran - nisam HIGH TECH freak - hej ja filmove koje volim gledam uvijek i na htv-u kad ih poste a ja sam slobodan i dočekam ih budan (što je problem per se, dijelom HTV-ov, dijelom moj) što će vrijeme dalje donjeti ne znam ali ni Blue Ray nije prioritet - nije uopće - cijenim dobar zvuk, dobru sliku, ali više od svega cijenim sam film
Da, pa to i kažem. Zato sam sad miran dok ne izume kućni holodeck. |
Edited by - flamboyant soul on 31/03/2010 21:32:32 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 31/03/2010 : 21:38:23
|
ja ne gledam jedan od razloga sto sam samo kupovao kiosk izdanja... i onda su mi podvalili recimo DZingis kana koji je sa svojim snimkom gori od VHSa koji je 20 godina bio u podrumu... samo gazde prekopirale kakav VHS ili BETA snimak na DVD... cak je i prijevod bio kao da je sa TVlike titlom |
|
|
Topic |
|