Author |
Topic |
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 10:24:41
|
Poll Question:
Sećam se dana kada sam kupio sada već kultni Dvorac straha, i mog oduševljenja činjenicom da se priča u Dilanu Dogu prvi put nastavlja. Jednostavno voleo sam nastavke, pravilo je bilo da je kvalitet priče uvek proporcionalno srazmeran broju nastavaka(što više to bolje).Tu činjenicu potkrepljuju sada već legendarne Zagorove priče od po pet nastavaka koje su postali klasici jednog vremena.
Međutim to nije postalo praksa, dugo se čekalo na sledećeg dvodelnog Dilana, a od očekivanih trodelnih nikada nije bilo ništa...
Tema ovog polla je izbor najbolje dvodelne priče, u isčekivanju 6 po redu u boji koja će uskoro ugledati svetlost dana u izdanju VČ.
VOLITE LI DVODELNE PRIČE KOD DILANA? DA LI BI VOLELI DA DILAN IDE U TRI I VIŠE NASTAVKA U REDOVNOJ SERIJI?
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 02/04/2010 : 10:36:13
|
Dvodjelne price volim samo ako ispadnu dobro kao ovdje ponudjena prva i zadnja .Ove ostale mi uopce nisu bile za nastavak.Sto se trodjelnih tice,tu i tamo bi bilo dobro da se pojavi koja,ali ne precesto. |
Go kneel and weep
|
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 11:11:39
|
samo ako postoji osnovana sumnja da bi se radnja onako kako treba odvijala u dva ili tri nastavka , da onda da .....ccccccc |
feka |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 02/04/2010 : 11:13:09
|
ne opterecujem se duzinom price,naviko sam dilana na jedan broj jedna epizoda...ali znak vampira dvodelna me je odusevila |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 11:18:50
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by profesor-inz
. . . pravilo je bilo da je kvalitet priče uvek proporcionalno srazmeran broju nastavaka(što više to bolje) . . .
Kod Dilana (pa i kod ostalih Boneli junaka) ovo "pravilo" ne postoji. Jedna od najboljih Dilanovih prica je "Komsija" a ona zauzima celih 16 strana
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=152
Serijal pociva na pricama u 96 stranice tako da su ove dvodelne price samo kap u moru Dilan-opusa.
Glas za "Dvorac straha" & "Dama u crnom"
Komšiju nisam čitao, ali sam sumnjičav po tom pitanju, smatram da je teško dostići kultni status sa malim brojem strana. Takođe smatram da Teror šeste planete, Demoni ludila, Zimska zmija nikada ne bi postale tako poznate i cenjene priče da su sažete u dva nastavka, pa makar time dobile još više na tempu... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 11:34:36
|
Mislim du su Dylanu potrebne price iz vise dijelova. Poslije skoro 300 epizoda, teme su se istrosile, stvari pocele vec odavno da se ponavljaju, treba izmisliti toliko novih prica.
od ovih ponudjenih dvodijelnih iz polla, nijedna epizoda nije vrhunska. |
Edited by - King Warrior on 02/04/2010 11:35:43 |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 11:36:58
|
quote: Originally posted by King Warrior
Mislim du su Dylanu potrebne price iz vise dijelova. Poslije skoro 300 epizoda, teme su se istrosile, stvari pocele vec odavno da se ponavljaju, treba izmisliti toliko novih prica.
od ovih ponudjenih dvodijelnih iz polla, nijedna epizoda nije vrhunska.
apsolutno si u pravu, osmisliti dobre priče od 3, 4 ili 5 nastavka unelo bi novu svežinu u Dilan koncept, što bi sigurno donelo rezultate... |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 02/04/2010 : 11:37:00
|
Razlog zbog kojeg sam odustao od VČ Mister Noa je navala onih jednodelnih epizoda među prvih 10-12 brojeva.Dakle, kao što ne volim da čitam "jednodelnog" Mr.Noa, Zagora ili Texa, tako nisam ni ljubitelj dvodelnih epizoda u serijalima poput DD,NN,Dampir..
Mada, mogu to da progutam ako je reč o tako kvalitetnim epizodama kao što su Dama u crnom ili Tajne Ramblina. Ovoga puta glas za Damu..jedini strip ikad koji je uspeo onako "filmski" da me uplaši. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 11:40:23
|
Budimo iskreni, svojoj velikoj popularnosti i statusu najbolje Dilan Dog priče, ovaj serijal upravo duguje činjenici da je urađen iz dva dela. Kvalitet bi sigurno bio niži za 30% da je spakovana u jednu svesku. |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/04/2010 : 11:47:38
|
Status najbolje DD priče?
Kapiram da namećeš svoje mišljenje, but don't be ridiculous. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 12:11:59
|
quote: Originally posted by Djole
Status najbolje DD priče?
Kapiram da namećeš svoje mišljenje, but don't be ridiculous.
ne namećem svoje mišljenje, po mnogima ova priča se nalazi u samom vrhu Dilan Dog opusa, čini mi se da je i u izboru za najbolju priču na ovom forumu zauzela drugo mesto... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 02/04/2010 : 12:22:21
|
Da ponovim - don't be ridiculous.
Ni u prvih 10, što reče Nolo. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 12:27:13
|
Ni u prvih 10, što reče Nolo.
Jako poštujem tvoje mišljenje jer znam da poprilično poznaješ tematiku Dilana Doga, ali smatram da nisi u pravu. Jednostavno ova priča ima sve osnove da zauvek ostane zapamćena kao jedna od najboljih u serijalu, ali zaista sve, počevši od crteža, priče, zapleta, isčekivanja, atmosfere, dužine, izuzetne galerije upečatljivih likova... Gospodine Djole dozvolite sebi da bar jednom niste u pravu!!! |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 12:28:39
|
Ni u prvih 10, što reče Nolo.
Jako poštujem tvoje mišljenje jer znam da poprilično poznaješ tematiku Dilana Doga, ali smatram da nisi u pravu. Jednostavno ova priča ima sve osnove da zauvek ostane zapamćena kao jedna od najboljih u serijalu, ali zaista sve, počevši od crteža, priče, zapleta, isčekivanja, atmosfere, dužine, izuzetne galerije upečatljivih likova... Gospodine Djole dozvolite sebi da bar jednom niste u pravu!!!
To nikako nije smešno ni apsurdno... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 12:29:49
|
Dvorac straha - Dama u crnom
a sto se tice vise nastavaka: nije mi jasno zasto ne iskoriste maxiji za "više od 94 str" epizodu? |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 12:57:25
|
quote: Originally posted by Ultras
. . . svojoj velikoj popularnosti i statusu najbolje Dilan Dog priče . . .
Recenzija:
broj originala 016/017 "Dama u crnom" by Darkwood Devil (Posted - 08.09.2003)
Meni je "Dama u crnom" odlicna i izuzetno draga prica, ali da je najbolja u serijalu - to ne
Ultras, daj tvog favorita, pa da uporedimo, ako se to ikako može uporediti, ipak su ukusi u pitanju... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 02/04/2010 : 13:02:01
|
Dama je vrhunski krimic, objedinjuje u sebi najbolje od doylea i christie. i k tomu duhovit i lepršav do majstorstva. ali, nije to dylan. sto ne znaci nista lose, jer vec dugo dylan kad je dylan ne valja ni pet para. svejedno, jedna od najdrazih mi prica. magneziju unatoč
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 02/04/2010 : 13:08:38
|
Glasao za Tajne Ramblina, zbog ludog scenarija i one Twin peaks atmosfere. Možda nije najbolja ali je meni najdraža dvodjelna epizoda. S vremena na vrijeme ovakve dvodjelne priče nisu naodmet, ali ne bih volio da izlaze češće. Da ja tebe nešto pitam profesore. Da li bi ti volio da Zagorovi scenaristi nakon 500+ brojeva promijene koncept i da se preorjentišu na jednodjelne epizode? |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 02/04/2010 : 13:12:04
|
quote: Originally posted by Beren
Glasao za Tajne Ramblina, zbog ludog scenarija i one Twin peaks atmosfere. Možda nije najbolja ali je meni najdraža dvodjelna epizoda. S vremena na vrijeme ovakve dvodjelne priče nisu naodmet, ali ne bih volio da izlaze češće. Da ja tebe nešto pitam profesore. Da li bi ti volio da Zagorovi scenaristi nakon 500+ brojeva promijene koncept i da se preorjentišu na jednodjelne epizode?
Normalno da ne bi voleo, za mene je što duže to bolje... |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 02/04/2010 : 13:18:00
|
Pa o tome se i radi. Ni ja ne bi volio da se nakon ovoliko godina izlaženja, Dilanu mijenja koncept. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 02/04/2010 : 13:23:35
|
Jako poštujem tvoje mišljenje jer znam da poprilično poznaješ tematiku Dilana Doga, ali smatram da nisi u pravu. Jednostavno ova priča ima sve osnove da zauvek ostane zapamćena kao jedna od najboljih u serijalu, ali zaista sve, počevši od crteža, priče, zapleta, isčekivanja, atmosfere, dužine, izuzetne galerije upečatljivih likova... Gospodine Djole dozvolite sebi da bar jednom niste u pravu!!!
Pazi, to što je tebi najbolja epizoda (što je ful okej, 100 ljudi, 100 ćudi), nije dovoljno da proglasiš da ona ima "status najbolje DD priče".
Nema. Simple as that. |
|
|
Topic |
|