forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/04/2010 : 22:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

meni je ovo bila prva trilogija koju sam kupio
kad sam kupio prvi DVD. Prije toga sam trilogiju
bio gledao samo jednom. Otada jos nekoliko puta,
a spremam se vec duze opet to izgledati, jer od zadnjeg
puta je proslo vise godina. Film fantastican, po meni kult.
Zabava, filozofija i realnost u jednoj prici.
10/10

Jedino od zabave su svadbe u filmu.. sve ostalo je daleko od zabave..jedino ako pod zabavu ne spada odsecanje konjskih glava...

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/04/2010 : 11:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Prva dva dela fantasticna, treci slabiji, ali sasvim ok. Neka zbirna ocena, recimo 9/10.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2010 : 13:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Remek-djelo filmske umjetnosti... Mada, pravom redatelju teško je napraviti loš film ako ima super predložak, od čovjeka kao što je Mario Puzzo. Mnoštvo odličnih glumaca je prodefiliralo serijalom, fraze koje su ušle u povijest. Evergreen, antologijsko djelo.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 13:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Danas sam promenio Godfather avatar ali je potpis iz filma ostao..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/04/2010 : 13:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
prva dva su remek djela, a treći mi se ne sviđa
oni koji misle da su ovi filmovi o časti, obitelji, lojalnosti...grdno griješe, upravo suprotno
a jedna od jačih scena mi je kada pachino daje ubiti cazalea.. obitelj prije svega

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 14:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da su o casti i lojalnosti.. Zasto mislis da gresim???

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/04/2010 : 14:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
čekaj, zajebavaš ili...
gdje ti vidiš čast kod mafijaša, u tome da se kunu u boga i obitelj, a nemilosrdno ubijaju sve ostale, što gaze po leševima i braću ubijaju, što žene maltretiraju, a djecu odgajaju da preuzmu posao... nema tu časti, samo im je novac bitan, i moć
i mislim da je to sjajno prikazano u ovim filmovima

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/04/2010 : 14:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Trilogija je remek djelo .
Cijela spika ustvari govori o modernizaciji jedne organizacije koja se usred iste nalazi u rasponu izmedu starih pravila koji jos uvijek vaze i novih koji tek dolaze na snagu .
Nacin na koji se posao obavlja se mijenja jer isti polako biva legaliziran, no oni koji sepaju iza vas jos uvijek koriste stare kodexe..gadna stvar..no za opstanak organizacije se moraju podnjeti i najbolnije zrtve.
Yeeah

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 14:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne zajebavam se... Meni je ta hijerarhija kod kriminalaca fascinantna.. Njihovi nepisani zakoni se skoro uvek postuju jer se svi boje odmazde dok se u stvarnom svetu niko ne pridrzava drzavnih zakona jer ih boli dupe... Tacno se zna kome se sta prica i sta se sme pitati a sta ne.. Zna se ko gde sme da govori, sta da radi itd.. Ne velicam ja nasilje vec samo kazem da tu ima casti i da se obraz cuva mnogo vise nego u nasem svetu... A iskreno, jebes coveka bez obraza...

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/04/2010 : 14:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ne zajebavam se... Meni je ta hijerarhija kod kriminalaca fascinantna.. Njihovi nepisani zakoni se skoro uvek postuju jer se svi boje odmazde dok se u stvarnom svetu niko ne pridrzava drzavnih zakona jer ih boli dupe... Tacno se zna kome se sta prica i sta se sme pitati a sta ne.. Zna se ko gde sme da govori, sta da radi itd.. Ne velicam ja nasilje vec samo kazem da tu ima casti i da se obraz cuva mnogo vise nego u nasem svetu... A iskreno, jebes coveka bez obraza...

Meni se čini da si ti pogledao Kuma jednom previše

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 14:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam ga odgledao (prvi deo) bar 70 puta previse..

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/04/2010 : 14:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
mislim saviću, sve što si opisao je jadna lijepa diktatura, simpatičan način vladanja
ali, ponavljam, tu nema časti i lojalnosti, samo straha od osvete i nasilja
pod lojalnošću ja smatram kada sam nekome odan jer tako osijećam, kad me nitko ne sili, jer nekome vjerujem...
za čast znamo što je, i znamo da je mafijaši nemaju
uostalom, jel' bi se ti družio s njima, ono, na ručak, razgovarao o stripovima, filmovima i partizanu s njima
sumnjam
istina je da su čast, poštenje i lojalnost rijetka roba, ali u njihovim krugovima toga nema - nikada
i ovi filmovi govore upravo o tome
zato ih i volim

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 14:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jednim delom si u pravu, ali imam ja drugara sa te strane pa znam o cemu pricam.. Svakako sa njima ne razglabam o stripovima i Partizanu ali... Da ne zalazim u ono sto ne bi trebalo... Postujem tvoje misljenje, ali moje je malko drugacije..

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 16:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Gladiator.
Odlican film, malo vise patetike nego sto je zdravo, ali moze se progledati kroz prste. Russell Crowe dobar, meni ne bas za oskara, ali dobar.
Joaquin Phoenix fenomenalan, uloga za oskara, na zalost nije ga dobio.
Dobra zabava, dobar film.
9/10
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 05/04/2010 : 16:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
odličan, ali precijenjen film
po meni najbolji film uz 300 posljednjih desetak godina o ovoj ili sličnoj temi (tu ubrajam i Troju i slične)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/04/2010 : 16:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Da, vrlo dobar film na tu temu, kakav god, Ridli ne moze da omane
8

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 05/04/2010 : 16:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
8/10
Najbolji mi je prizor "zlatnih" polja, pri samome kraju filma.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 16:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
9/10 obozavam spektakle te vrste...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/04/2010 : 16:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Film ima sve što ja volim.
10/10

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16392 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 05/04/2010 : 16:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
9/10

Volim istorijske spektakle.. od price, preko glume, pa do muzike... odlicno.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/04/2010 : 16:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

8/10
Najbolji mi je prizor "zlatnih" polja, pri samome kraju filma.

Sad sam hteo da napisem isto...taj kraj me toliko facinira da je to strasno...veoma gobar film ,fantasticna scenografija fantasticna,muzika malo ispod proseka,rezija i glumci za 8..celokupna ocena 9...ali kraj je fantastican....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 05/04/2010 : 17:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
8,5/10.Malo prepatetican za moj ukus.Drazi mi je ridleyev film Kraljevstvo nebesko.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/04/2010 : 17:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Film ima sve što ja volim.
10/10

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 05/04/2010 : 17:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
7.5/10

.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/04/2010 : 17:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
8/10 ..Film koji je svojedobno iznenadio tematikom koja je u ono vrijeme bila vec dobrano zapostavljena .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000