forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 06/04/2010 : 21:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
odličan film, cjelokupno gledajući sve je savršeno- kamera, scenarij, glumci,...da ne ponavljam šta su ovi prije mene nabrajali, šteta što je za vrijeme snimanja umro Oliver Reed, pa su morali njegovu ulogu i scene di se javlja kratit, a tamo di se u svrhu priče morao pojavit, uklopili su već snimljene scene.

Nikad ne gledam propuste(sat na ruci,...), ali me smeta u zadnjim scenama prikaz gledališta u rimskoj areni, previše je golo, četvrtasto, kada se zna da su rimljani volili kič. Znam da su gledalište i gledaoce radili po sistemu copy/paste, ali mogli su unit malo šarenila, cvića, dekora, da ne izgleda kao copy/paste.

Jedina mi je zamjerka da je malo previše mračan, kao da je noir iz 50-ih, a ja baš nisam ljubitelj filmova koji nakon gledanja ostavljaju gorak okus u ustima.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/04/2010 : 23:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Crowe ko Gladijator, odlično. Ukratko - akcija, ljubavna priča, super fajtovi. Pogledao ga barem 3 puta... Pogledaš još 300 i Spartacus: Blood and sand i vidio si sve.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 07/04/2010 : 00:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
Odličan film
9/10
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/04/2010 : 07:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
hajde da probamo, da vidimo ima li neko osim dottorea i rommela sta za reci:

Citizen Kane
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/04/2010 : 08:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ma 'ajde, gde ga nadje?!
Gradjanin Kejn je po mnogima i najbolji film svih vremena!
Posle ovoga sigurno da je Orson Vels postalo kultno ime! Jos i cinjenica da je sve rezirao, producirao, odglumio...sa nekih 27 godina(valjda tako bese? Da, i Picasso je sa toliko stvorio kubizam...)...sta reci?! Ovo sam prvi put gledao pre nekih 6-7 godina - SILA FILM!

Citizen Kane - 10

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/04/2010 : 09:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Uffff, ja sam zaspao dva puta u toku filma.
Šta znam, uopšte mi nije "seo", ne bih da ga ocenjujem, ipak je ovo kultni film, ne ide da mu dajem nisku ocenu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/04/2010 : 10:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jak film, veoma jak
morao bih ga odgledati ponovo da bih mogao da mu zaokruzim konacnu ocenu. Ne bi zapravo ni bila ispod desetke, nego je vise meni potrebno da pohvatam sve nijanse.

Orson Vels fantastican u transformaciji Carlsa Kejna kroz film

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 07/04/2010 : 13:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
Hm, jedan od ređih klasika koji mi se i nije dopao.
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 07/04/2010 : 14:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Šta znam, uopšte mi nije "seo", ne bih da ga ocenjujem, ipak je ovo kultni film, ne ide da mu dajem nisku ocenu.

I ja sam se dva puta umivao hladnom vodom

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/04/2010 : 14:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kitaric

quote:
Originally posted by anto

I ja sam se dva puta umivao hladnom vodom

Ni ja ga nikada nisam mogao pogledati. Počnem pa umrem od dosade...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 07/04/2010 : 15:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Građanin Kane je, ukratko rečeno, tehnički i narativno revolucionaran, spomenik filmu. A meni? Meni će 1941. uvijek biti godina Malteškog sokola

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 07/04/2010 : 16:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Mene u Kaneu fascinira način na koji se oko tog lika, konstantno - do kraja filma, obmotava nov veo misterije, tek nakon što se prethodni skine (ili se barem tako čini). U šta zapravo veruje, kakav je (bio) njegov odnos sa bliskim ljudima, iz čijih različitih uglova najviše i saznajemo o samom Kaneu, rečju: sama naracija.

(Podseti me sad ovo na raspravu o stripu Watchmen od pre nekoliko dana ovde na forumu, i na to koliko je i Alan Moore različitih i naizgled nepovezanih, možda i nebitnih niti, na veličanstven način spojio u celinu...)

10/10, ne zato što je najbolji film svih vremena po mnogima (ko sam ja da o tome sudim?), nego jer je jedan vanvremen, jak, slojevit film, čije poruke dan-danas nisu ništa manje aktuelne nego početkom 40-ih. Retko je gde na ovakav način ispričana neka priča, iako sigurno postoje zanimljivije priče.

Jedan moj drugar, sociolog i veliki filmofil, kada smo jednom prilikom pričali o Kaneu, rekao mi je da je za njega glavna poruka filma, od prilike: da što je čovek stariji, to je bliži sebi.

E, da - još jedan razlog zbog kog volim ovaj film je to što je baziran na životu Williama Randolpha Hearsta (mada i samog Wellesa), čoveka koji je doveo Hala Fostera u King features syndicate i vlasnika istog, i omogućio mu da radi Princa Valianta. Iako to nema nikakve veze sa samim filmom... A baš je kasnije u Hearstovim listovima bilo zabranjeno pominjanje filma.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/04/2010 : 16:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

10/10, ne zato što je najbolji film svih vremena po mnogima (ko sam ja da o tome sudim?), nego jer je jedan vanvremen, jak, slojevit film, čije poruke dan-danas nisu ništa manje aktuelne nego početkom 40-ih. Retko je gde na ovakav način ispričana neka priča, iako sigurno postoje zanimljivije priče.

Definitvno! Orson je bio jednostavno ispred svog vremena, genije kojem nema ravna.Ovaj film nije ispocetka dobro prihvacen, tek poslije kada su ljudi skontali...bili spremni da shvate.
Klasik nad klasicima 10/10
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/04/2010 : 17:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
kad sam ja to prvi put gledao, negdje krajem osnovne škole, moji se nisu mogli načudit kako sam izdržao do kraja :-)) svi ostali su odustali, a ja im nisam dao mijenjat program; mislim da ih je više čudilo jedino moje oduševljenje odisejom

u mnogim stvarima ovaj film je bio ispred svog vremena, scene doručka: od smijeha i razgovora, preko svađa do šutnje, kamera koja nikad nije tako korištena do tada i sam kraj, višeznačni rosebud

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/04/2010 : 17:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

kad sam ja to prvi put gledao, negdje krajem osnovne škole, moji se nisu mogli načudit kako sam izdržao do kraja :-)) svi ostali su odustali, a ja im nisam dao mijenjat program; mislim da ih je više čudilo jedino moje oduševljenje odisejom

u mnogim stvarima ovaj film je bio ispred svog vremena, scene doručka: od smijeha i razgovora, preko svađa do šutnje, kamera koja nikad nije tako korištena do tada i sam kraj, višeznačni rosebud

potpuno mi je poznat osecaj
tako sam ja jednom, ima sad i dve godine vec (kako leti vreme ) uzeo na TV da gledam Fani i Aleksandar, i sedne moja mama, i pita sta je to, ja joj objasnim....a ona me pogleda i kaze, "Ja sam mislila da ti gledas samo Ratove zvezda"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 07/04/2010 : 17:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Definitvno! Orson je bio jednostavno ispred svog vremena, genije kojem nema ravna.Ovaj film nije ispocetka dobro prihvacen, tek poslije kada su ljudi skontali...bili spremni da shvate.

Pa ne bih baš rekao da nije bio dobro prihvaćen. Kritike su bile odlične (unatoč Hearstu), druga stvar je što se baš nije proslavio na blagajnama.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.

Edited by - dr strangelove on 07/04/2010 17:48:37
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 07/04/2010 : 21:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Otkrio sa ga jos kao dete,privukle su me neke slicice pa i ona scena sa kristalnom kuglom.Film je neobjasnjivo magican,lepo je jedan moj drug jednom rekao :neki ljudi jednostavno imaju moc da dotaknu necije osecaje i probude nesto u coveku i oni to vesto koriste da naprave remek delo.To je jednostavno harizma za lepim.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 07/04/2010 : 22:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Evo ako moze da ja jedan predlozim, jedan od mojih najdrazih:

North by Northwest(1959)
Reziser : Alfred Hitchcock
Glumci: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason

10/10

Edited by - alanford on 07/04/2010 22:14:59
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/04/2010 : 22:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanford

Evo ako moze da ja jedan predlozim, jedan od mojih najdrazih:

North by Northwest(1959)

10/10

moze, stavicu kao sljedeci, CK je jos aktuelan. Ide sutra
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 08/04/2010 : 08:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

quote:

Pa ne bih baš rekao da nije bio dobro prihvaćen. Kritike su bile odlične (unatoč Hearstu), druga stvar je što se baš nije proslavio na blagajnama.

a šta reći kad je čak i film o snimanju tog filma (RKO 281 http://www.imdb.com/title/tt0120801/) postao jedno malo remek delo
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 08/04/2010 : 09:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Film je legendaran...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/04/2010 : 09:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
10 od 10...film je kultno remek djelo .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/04/2010 : 10:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanford

North by Northwest(1959)

poznat prije svega po legendarnoj sceni na slici.
dobar thriler,pogotovo za to vrijeme 7,5/10

Edited by - King Warrior on 08/04/2010 10:54:46
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 08/04/2010 : 11:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

poznat prije svega po legendarnoj sceni na slici.
dobar thriler,pogotovo za to vrijeme 7,5/10

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 08/04/2010 : 12:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
dobar film, zanimljive radnje, naivnoga kraja....najbolji u filmu je dakako mason kao uglađeni zlikovac no ima premalu minutažu za film one dužine - nažalost - samo radi njega 8/10
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000