forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Gramatika/pravopis
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 15/04/2010 : 21:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by cat claw

quote:

K, kao znas vec sto
piše se C (nema kvaka), cita K. to je sindarinski jezik iz Gospodara prstenova. jezicno gledajuci, fantazija od djela, sto god mislili. covjek je zapravo stvarao, izmisljao jezike, a ove price su nuspojava.

Znam. Kao Kerac sa tipfelerom.
Uvek sam imao u rukama LOTR samo na hrvatskom, pa zato nisam znao.
Ipak cu nastaviti da te zovem Ćurunir, to mi nekako prvo palo kad sam prvi put video nick.

Bek na theme:
Ako se kaze jednom decaku, dvojici decaka, osmorici decaka, cetrdesettrojici decaka... Onda je
jednoj devojcici, dvema devojcicama, trima devojcicama. A dalje?

jbte ne mogu vjerovati da me Kerac nikad nije asociralo, mene koji sam toliko opsjednut tim temama... šok! zapanj!
ipak bih volio da koristis K, moze slobodno i izgovorno, srpski. samo cu te utjesii da je algoritmov prijevod LOTR-a jedan od najboljih na svijetu, pa eto, nemas da zalis. bas me cudi da je srpski onako traljav (mozda ima neki najnoviji koji je bolji, ne znam).

četirima devojcicama, četiriju devojčica... da, dobro su dolje pretpostavili.
btw, sto ce ti vise od tri?

He, he, mene je to odmah, čim sam naišao na prvi Čika Banetov strip ('79.), asociralo... Čak sam pomislio da je to umjetničko ime, neka zajebancija... A poslije sam u razredu imao dva tipa koji su se prezivali Kirac (da, bili smo neumorni u provokacijama).
Dugo nisam bio siguran da se stvarno tako preziva, a sumnje su porasle kada je počeo bivati sve neozbiljniji, uz brojne igre riječi u svojim (ne)djelima.
Bane, ako nije preintimno, odakle potječe prezime? Vi ste jedini Kerac kojega znam... Zna se li što znači?
Glede Kurunira i Ćulfisa, ne mogu vjerovati...
Ćure, ljutio se ti koliko hoćeš, nekako mi bolje ide Ćurunir s kratkouzlaznim na drugom i zanaglasnom dužinom na trećem slogu!
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 15/04/2010 : 21:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
meni bolje zvuči kulfis nego ćulfis!

.
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 15/04/2010 : 21:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

evo, Klajn kaze da se rijetko mijenja ista osim jedan, ali preko 4 ne moz' ni da 'oces

Klajn nema pojma. Jedan moj drugar se pet puta zenio!!!
I zaista ima problem kad za 8. mart u cvecari mora da kupi pet buketa ruza svojima ____ zena

???
A zašto uopće kupuje cvijeće onim četirima?
I zna li to peta?
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/04/2010 : 00:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
a globinju je ijekavica znak da ne moze biti srpski, smijesno.

naravno da nije,a ti kao da si prespavao razdoblje bivše tvorevine...daj nađi mi srpske tekstove kod brege...daj nađi ih...jebote,daj dođi sebi,ne padaj s marsa...pisme bile na srpski??????opet,ponavljam,daj i meni malo toga...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/04/2010 : 00:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bane, ako nije preintimno, odakle potječe prezime? Vi ste jedini Kerac kojega znam... Zna se li što znači?

Danasnje Zmajevo se nekada zvalo Ker (sa dugim E). Tokom revolucije 1848, neke porodice iz Kera su se razbezale po juznoj vojvodini.
Vlaovici, Kavgici, Jovanovici, Pejici...
Prvi moj predak iz porodice Kavgic za kojeg znam potice iz otprilike 1760 godine. Njegovi potomci su se naselili oko Ceneja.
Sve porodice koje su izbegle, dobile su spitzname Kerci, tj Kerac (sa znacenjem iz Kera) tako da danas ima puno Keraca po Vojvodini koji nisu rod medju sobom. Porodice se razlikuju prema krsnoj slavi. Tako sam tek nedavno saznao da mi cuveni vojvodjanski slikar Milan Kerac za kojeg sam mislio da mi je stric uopste nije rod. Jbga, skroz sam izgubio pokrice za moj talenat
U telefonskom imeniku Novog Sada ima 28 brojeva za prezime Kerac. Svega 4 broja su moji pravi rodjaci.
Moj cukundeda je bio veliki zemljoposednik i njemu je (otprilike) pripadalo zemljiste u trouglu Backi Jarak-Cenej-autoput iznad NS, Posed je rasparcan na tri sina i cetiri unuka. Jedan unuk, moj deda se strasno obogatio gajenjem konja za vojsku u I svetskom ratu. Kolko je bio bogat, tolko je bio lud. Jedne veceri se vratio kuci iz kafane i samo rekao babi da je sve prokockao i prosto nestao. Baba je spakovala sve sto je ostalo u jedan zavezljaj i sa cetvoro dece (moj tata treci po redu) preselila se u Novi Sad u Kamberovu ulicu (danasnja ulica Jovana Cvijica - cuvena po Djoletu Balasevicu).
Ostali Kerci su malo po malo rasprodali svoja imanja uglavnom porodici Pejic, pa se zato taj deo Ceneja zove Pejicevi salasi.

Edited by - cat claw on 16/04/2010 00:29:46
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/04/2010 : 00:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Boktemazo, ovo ispade ko Pesma o Vasi Ladackom...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/04/2010 : 00:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jel ovo desno kod Novog sada piše Šangaj?
Jebote, mislio sam da je istočnije

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/04/2010 : 00:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Jel ovo desno kod Novog sada piše Šangaj?
Jebote, mislio sam da je istočnije

Pa, ako se uzme u obzir Srbija do Tokija, Sangaj mu dodje tu negde...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/04/2010 : 00:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 16/04/2010 : 08:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Boktemazo, ovo ispade ko Pesma o Vasi Ladackom...

Ma više vuče na ove Jagodiće sa Pinka.
Ima li bre u ovoj zemlji neka priča da se neko obogatio i da je uspeo da to ostavi naslednicima ( izuzimajući posleratne konfiskacije imovine ).
Ja sam našao sliku nekog mog pradede koji je bio rudarski inžinjer, otvarao rudnike po južnoj srbiji, on i njegova braća, pored nekih kola, scena otprilike k'o Al Kapone, i kompanija.
Kad sam pitao ćaleta šta ostade od njih, samo se kiselo nasmešio i slegao ramenima...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27189 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/04/2010 : 16:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
kako se piše naziv ovog mjesta?
Stratford-upon-Avon

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/04/2010 : 16:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Stratford-upon-Avon

Kako kako se piše??? Pa tako.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27189 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/04/2010 : 16:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
zar se ovaj >upon< ne mjenja na domaće jezike?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/04/2010 : 17:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Stratford više Avona. Valjda ima i neki ispod. Drugi prevod je Šekspir na kozmetici.
Uobicajeno je da se po naški izbegava ono upon Avon, kao što retko ko kaže Frankfurt am Majn.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 16/04/2010 : 18:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Može se i reći Stretford na Rijeci Avon. Bar sam tako negdje čuo.

.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/04/2010 : 18:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A pazi mene, ja sam shvatio da čovek pita kako se piše u originalu.
E pa svašta...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/04/2010 : 19:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Prolupo si, Menschenjaegger... Nije ti lak posao da citas sve ove nase gluposti...
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 16/04/2010 : 19:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prolupo si, Menschenjaegger... Nije ti lak posao da citas sve ove nase gluposti...

Samo da ne prolupa i postane lik iz svog avatara i počne jesti neposlušne članove...

Čekaj, čekaj, pa zato on traži profin mejl?

.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/04/2010 : 20:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma turam nos di mu nije mesto...
A prolupao sam odavno, to bar nije tajna!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/04/2010 : 20:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Čekaj, čekaj, pa zato on traži profin mejl?

Slurp!!!Mamph! Njam!!!!

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16535 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 17/04/2010 : 15:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
"Svih sto dece"

Je l' ovo pravilno?

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 17/04/2010 : 16:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Ja bih ovdje koristio punu riječ: "Svih stotinu djece." ali da, trebalo bi biti pravilno.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47475 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/04/2010 : 17:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
svih sto dice -jedina pravilna kombinacija.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17222 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 17/04/2010 : 20:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Stratford-upon-Avon

Na srpskom se piše Stratford na Ejvonu ili Stratford apon Ejvon.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/04/2010 : 00:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

"Svih sto dece"

Je l' ovo pravilno?

Kod nas u Banatu bi rekli "Svih sto deca".Dal je pravilno ne znam,ne verujem.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000