Author |
Topic  |
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 20/04/2010 : 20:35:39
|
Bob, idem da gledam utakmicu pa cemo sjutra nastaviti da oftopicarimo :) |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 20/04/2010 : 23:14:31
|
quote: Originally posted by Bob Rok
quote: Originally posted by dosada
kak bi završil dvoboj manhunter-red dragon!?
@bob rock i dalje ne znam na koji film misliš ;)
Sokantan za to vreme i moj uzrast. Danas? Predvidljiv Mada, ajde da vidim da li ces da otkrijes uzrocnika, pa javi 
http://www.imdb.com/title/tt0104627/
Potez lovca! vrlo zanimljiv film i meni jedan od najdražih (naravno, to nema veze sa c.lambertom )
Sviđa mi se kako su tu šahovsko/matematičku genijalnost isprepleli sa ludilom, tako da više ne stoji ona tvrdnja da je genijalnost za dlaku daleko od ludila, već je tu granica pređena, i to krvavo!
|
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5845 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 21/04/2010 : 09:54:41
|
Nisam rekao da su Jaganjci los film, samo sam rekao da sam protiv takve mracne agresije na mozak. Sedmica je nesto drugo, ali na slican nacin agresivna. Drugo je i American Pie, ali je isto tako negativna agresija. Direktnu posledicu takvih stvari mozete videti na topicima gde su radovi klinaca. Klanje, sranje, prdenje i seksualne devijacije. Da se razumemo, 20 posto mog stava je moguce da je moja matorost i konzervacija, ali se bojim da je ostalih 80 posto glas umerenosti i razuma.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
cat claw
Advanced Member

5845 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 21/04/2010 : 10:17:45
|
Dobar film sa losim krajem. Preporucljivo je prekinuti gledanje 5 minuta pre kraja. Onda film ima smisla.      Lambert i Lejnova su u to vreme bili bracni par i film je namenski pravljen. I bio flop kao i Smit projekt Dzolijeve i Pita. Zato sto su uloge pisane prema glumcima a ne prema kako treba.   |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 21/04/2010 : 11:47:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Meni je Lovac na potezu sinonim za triler...
čuvaj se, sama si htela opasnu vezu, lovac je noćas na potezu! Da, da, zrikavi u akciji pod radnim nazivom: i šahisti imaju dušu. Oduševljava me taj američki manir da prave tematske filmove u stilu: jedan dan u životu policajca, poštara, kamiondžije, meteorologe, kontrolore leta, sportiste, izgleda da su u jednom trenutku sve ispucali pa su odnekud došli na ideju da iskoriste šahiste. Bez zajebancije, film nije loš, za dosadno nedeljno popodne. Ja samo nisam shvatio ko je ubica jer nešto nemam utisak da je lik bio zastupljen u samoj razradi filma. Od 1 do 10, fimu bih dao šesticu ali dobiće sedmicu u čast moje žene koja je kao klinka bila zaljubljena u Jaganjčevića... Ej Lamber Krostofe, brate shvati me, ne motaj se oko nje, ej Lamber Kristofe, brate shvati me, dobićeš batine.... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 21/04/2010 : 13:03:28
|
Ovde je kraj filma sa glavom Gvinet Paltrou u kutiji. Trebali su jos da nastave, pa da ispadne da je Bred Pit, u stvari, ubica. Utisak je da je film radjen zbog efekta, ne zbog price. A to me iritira. I zato je americki ispljuvak, zato sto je slika dominantnija u odnosu na pricu.
Ne znam šta si sa ovim mislio. Pa ta glava je važan dio slagalice. Jon Doe je zavidio životu koji vode Bred i Gvinet, i ubio ju je i sve ono isplanirao kako bi natjerao Breda da ga kazni za grijeh koji je počinio, jer zavist je smrtni grijeh. I to je na toliko genijalan način izvedeno da ja nemam riječi, a kažeš da je film radjen zbog efekta, a ne priče.
Degradaciju drustva i nemoral je mogao da iskaze na milion drugih nacina, a ne preko serijskog ubice. Nije pravljen film zarad umetnickog zadovoljenja, nego zarad finansijskog udovoljenja. Jer da nije tako, ne bi uvlacio u pricu Breda Pita i Gvinet Paltrou. Zasto svaki treci triler u Americi ima veze sa serijskim ubicom? Ispade da je njih toliko, da se prosto cudis da se desi neko ubistvo, a da nije povezan sa njima. I cemu ona scena sa ozivljavanjem? Daleko od toga da je dosadan film ili da nema svoju vrednost, ali... Tako americki da u svom nacinu da pokaze koliko je americki me je odbio da kazem lepu rec o filmu. S druge strane, i na zalost, americka kultura je i deo mene, koliko god pokusao da joj se oduprem. Razlog? Trovanje svakvim nebuloznim stvarima u detinjstvu. Jednostavno morao sam da je usvojim (danak u krvi), kao i nacin govora (bilo koji film koji je van eng.gov. podrucja me na prvo odbija). Kao i Dzekson i Madona. Proizvod kulture, sazvaci i izbaci. Nije ni cudno sto je postojbina zvake upravo tamo 
E vidiš, ovo je najautorskiji Finčerov film i ja baš mislim da je umjetnički dojam nadmašio komercijalne prohtjeve. Da nije tako, film nebi bio onako mračan, depresivan, vizuelno šokantan i prepun beznadja i nemoći da se čovjek odupre lošem vremenu koje je nastupilo. A takodje, u vrijeme kad je film sniman, Bred i Gvinet nisu bili ni 10% zvijezde kolike su danas. Što se tiče serijskih ubica, znaš i sam koliko su Ameri fascinirani njima. Medjutim ovaj film je toliko genijalno ispričan i ne možeš da primijetiš ni naznaku bilo kakvog klišea. A sva ova priča, kako je nasilje u ovom filmu samo sebi svrha, ne drži vodu. To je, kao što rekoh ranije, samo režiserov način da se naglasi propadanje čovjeka. Hoće li se to svidjeti meni ili tebi zavisi od naših afiniteta, ali nije samo sebi svrha. Klasičan primjer nasilja radi nasilja i svega ovog o čemu ti pričaš je The passion Mela Gibsona. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 21/04/2010 : 13:06:41
|
Gospodo moderatori, stavite da ocjenjujemo Se7en. Nebi bilo loše da se i o ovom filmu kaže nekoliko riječi  Ne šalim se  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/04/2010 : 21:08:16
|

Prvo deo ocenjujemo , iako su svi dobri .
Kasnije ću o samom filmu, za sad samo ocena: 9/10. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 21/04/2010 : 21:12:58
|
Film koji mi je nekako najjače ostao u sječanju dok sam bio klinac. Scene kad mu se slijepe usta , štrigica koja mu ulazi u pupak, izbjegavanje metaka.... 7/10 |
Go kneel and weep
|
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 21/04/2010 : 21:34:18
|
Da, novi zanr. Ne ga mirisem 3/10 |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 21/04/2010 : 22:47:19
|
prvi dio super, a ostala 2 su me razočarala. Ali niti jedan više ne mogu vidit očima. Kako se 1. pojavio u kinima, svaki sljedeći akcioni ili bilo kakav drugi film je morao imati scenu di lik usporeno baleta, a meci šetaju oko njega ili nešto drugo leteće. Bljak! Tako mi je taj specijalni efekt u početku zanimljiv i nov, postao prežvakana bedastoća. A isto tako svagdjeprisutni kožni mantili i oćale...... prestrašno!
To me podsjeća na stare slike iz kraja 1970-ih kad je svaki tip koji je mislio da je faca kopirao Travoltu sa bijelim odijelom, điletom (prslukom), postolima i naravno MiloHrnić razdrljenom košuljom tako da se vidi da Dalmatinacnosilančićokovrata! |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 21/04/2010 : 23:37:42
|
10/10 ma znam ga napamet, zanima me samo kako ce vrijeme se pokazati za nastavke... |
Seeing things differently can open new paths. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/04/2010 : 23:42:46
|
Ovdje se ne traži dlaka u jajetu. Čista zabava. 10/10 |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 22/04/2010 : 07:26:20
|
quote: Originally posted by kucni duh
prvi dio super, a ostala 2 su me razočarala. Ali niti jedan više ne mogu vidit očima. Kako se 1. pojavio u kinima, svaki sljedeći akcioni ili bilo kakav drugi film je morao imati scenu di lik usporeno baleta, a meci šetaju oko njega ili nešto drugo leteće. Bljak! Tako mi je taj specijalni efekt u početku zanimljiv i nov, postao prežvakana bedastoća. A isto tako svagdjeprisutni kožni mantili i oćale...... prestrašno!
To me podsjeća na stare slike iz kraja 1970-ih kad je svaki tip koji je mislio da je faca kopirao Travoltu sa bijelim odijelom, điletom (prslukom), postolima i naravno MiloHrnić razdrljenom košuljom tako da se vidi da Dalmatinacnosilančićokovrata!
  Otprilike tako.
Prvi Matrix 9, druga dva... puno slabije. Problem je što je jedan storyline rastegnut na tri filma. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Topic  |
|