forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 20/04/2010 : 20:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Bob, idem da gledam utakmicu pa cemo sjutra nastaviti da oftopicarimo :)

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 20/04/2010 : 23:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

quote:
Originally posted by dosada

kak bi završil dvoboj manhunter-red dragon!?

@bob rock
i dalje ne znam na koji film misliš ;)

Sokantan za to vreme i moj uzrast. Danas? Predvidljiv Mada, ajde da vidim da li ces da otkrijes uzrocnika, pa javi

http://www.imdb.com/title/tt0104627/

Potez lovca! vrlo zanimljiv film i meni jedan od najdražih (naravno, to nema veze sa c.lambertom )

Sviđa mi se kako su tu šahovsko/matematičku genijalnost isprepleli sa ludilom, tako da više ne stoji ona tvrdnja da je genijalnost za dlaku daleko od ludila, već je tu granica pređena, i to krvavo!

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 20/04/2010 : 23:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Silence of the lambs 10/10, al' Hanibal je već slabiji. Max. 7/10

Trljam ruke.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5845 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/04/2010 : 09:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote

Nisam rekao da su Jaganjci los film, samo sam rekao da sam protiv takve mracne agresije na mozak. Sedmica je nesto drugo, ali na slican nacin agresivna. Drugo je i American Pie, ali je isto tako negativna agresija. Direktnu posledicu takvih stvari mozete videti na topicima gde su radovi klinaca.
Klanje, sranje, prdenje i seksualne devijacije.
Da se razumemo, 20 posto mog stava je moguce da je moja matorost i konzervacija, ali se bojim da je ostalih 80 posto glas umerenosti i razuma.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/04/2010 : 09:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Dajte da ocenjujemo Knight moves..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5845 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/04/2010 : 10:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dobar film sa losim krajem. Preporucljivo je prekinuti gledanje 5 minuta pre kraja. Onda film ima smisla.
Lambert i Lejnova su u to vreme bili bracni par i film je namenski pravljen. I bio flop kao i Smit projekt Dzolijeve i Pita. Zato sto su uloge pisane prema glumcima a ne prema kako treba.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/04/2010 : 10:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni je Lovac na potezu sinonim za triler...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 21/04/2010 : 11:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Meni je Lovac na potezu sinonim za triler...

čuvaj se, sama si htela opasnu vezu, lovac je noćas na potezu!
Da, da, zrikavi u akciji pod radnim nazivom: i šahisti imaju dušu. Oduševljava me taj američki manir da prave tematske filmove u stilu: jedan dan u životu policajca, poštara, kamiondžije, meteorologe, kontrolore leta, sportiste, izgleda da su u jednom trenutku sve ispucali pa su odnekud došli na ideju da iskoriste šahiste. Bez zajebancije, film nije loš, za dosadno nedeljno popodne. Ja samo nisam shvatio ko je ubica jer nešto nemam utisak da je lik bio zastupljen u samoj razradi filma. Od 1 do 10, fimu bih dao šesticu ali dobiće sedmicu u čast moje žene koja je kao klinka bila zaljubljena u Jaganjčevića...
Ej Lamber Krostofe, brate shvati me, ne motaj se oko nje, ej Lamber Kristofe, brate shvati me, dobićeš batine....
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/04/2010 : 13:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovde je kraj filma sa glavom Gvinet Paltrou u kutiji. Trebali su jos da nastave, pa da ispadne da je Bred Pit, u stvari, ubica. Utisak je da je film radjen zbog efekta, ne zbog price. A to me iritira. I zato je americki ispljuvak, zato sto je slika dominantnija u odnosu na pricu.

Ne znam šta si sa ovim mislio. Pa ta glava je važan dio slagalice. Jon Doe je zavidio životu koji vode Bred i Gvinet, i ubio ju je i sve ono isplanirao kako bi natjerao Breda da ga kazni za grijeh koji je počinio, jer zavist je smrtni grijeh. I to je na toliko genijalan način izvedeno da ja nemam riječi, a kažeš da je film radjen zbog efekta, a ne priče.

quote:

Degradaciju drustva i nemoral je mogao da iskaze na milion drugih nacina, a ne preko serijskog ubice. Nije pravljen film zarad umetnickog zadovoljenja, nego zarad finansijskog udovoljenja. Jer da nije tako, ne bi uvlacio u pricu Breda Pita i Gvinet Paltrou. Zasto svaki treci triler u Americi ima veze sa serijskim ubicom? Ispade da je njih toliko, da se prosto cudis da se desi neko ubistvo, a da nije povezan sa njima. I cemu ona scena sa ozivljavanjem? Daleko od toga da je dosadan film ili da nema svoju vrednost, ali... Tako americki da u svom nacinu da pokaze koliko je americki me je odbio da kazem lepu rec o filmu. S druge strane, i na zalost, americka kultura je i deo mene, koliko god pokusao da joj se oduprem. Razlog? Trovanje svakvim nebuloznim stvarima u detinjstvu. Jednostavno morao sam da je usvojim (danak u krvi), kao i nacin govora (bilo koji film koji je van eng.gov. podrucja me na prvo odbija). Kao i Dzekson i Madona. Proizvod kulture, sazvaci i izbaci. Nije ni cudno sto je postojbina zvake upravo tamo

E vidiš, ovo je najautorskiji Finčerov film i ja baš mislim da je umjetnički dojam nadmašio komercijalne prohtjeve. Da nije tako, film nebi bio onako mračan, depresivan, vizuelno šokantan i prepun beznadja i nemoći da se čovjek odupre lošem vremenu koje je nastupilo. A takodje, u vrijeme kad je film sniman, Bred i Gvinet nisu bili ni 10% zvijezde kolike su danas.
Što se tiče serijskih ubica, znaš i sam koliko su Ameri fascinirani njima. Medjutim ovaj film je toliko genijalno ispričan i ne možeš da primijetiš ni naznaku bilo kakvog klišea.
A sva ova priča, kako je nasilje u ovom filmu samo sebi svrha, ne drži vodu. To je, kao što rekoh ranije, samo režiserov način da se naglasi propadanje čovjeka. Hoće li se to svidjeti meni ili tebi zavisi od naših afiniteta, ali nije samo sebi svrha. Klasičan primjer nasilja radi nasilja i svega ovog o čemu ti pričaš je The passion Mela Gibsona.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/04/2010 : 13:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Gospodo moderatori, stavite da ocjenjujemo Se7en.
Nebi bilo loše da se i o ovom filmu kaže nekoliko riječi
Ne šalim se

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/04/2010 : 21:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Prvo deo ocenjujemo, iako su svi dobri.

Kasnije ću o samom filmu, za sad samo ocena: 9/10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/04/2010 : 21:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Bice i Seven kasnije ;).

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/04/2010 : 21:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Film koji mi je nekako najjače ostao u sječanju dok sam bio klinac. Scene kad mu se slijepe usta , štrigica koja mu ulazi u pupak, izbjegavanje metaka....
7/10

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 21/04/2010 : 21:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Da, novi zanr. Ne ga mirisem 3/10

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 21/04/2010 : 21:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
10/10

Jednostavno volim taj film. Ima jebenih scena i trenutaka u filmu. Nastavci ipak slabiji...
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 21/04/2010 : 22:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Prvi nastavak fenomenalan,odlicna prica i u to vrijeme revolucionarni specijalni efekti.ostali nastavci preseravanje.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/04/2010 : 22:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
10-tka ko kuća

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/04/2010 : 22:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
10 - nastavci negledljivi

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16590 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 21/04/2010 : 22:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, novi zanr. Ne ga mirisem 3/10

+1

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 21/04/2010 : 22:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
prvi dio super, a ostala 2 su me razočarala.
Ali niti jedan više ne mogu vidit očima. Kako se 1. pojavio u kinima, svaki sljedeći akcioni ili bilo kakav drugi film je morao imati scenu di lik usporeno baleta, a meci šetaju oko njega ili nešto drugo leteće. Bljak!
Tako mi je taj specijalni efekt u početku zanimljiv i nov, postao prežvakana bedastoća.
A isto tako svagdjeprisutni kožni mantili i oćale...... prestrašno!

To me podsjeća na stare slike iz kraja 1970-ih kad je svaki tip koji je mislio da je faca kopirao Travoltu sa bijelim odijelom, điletom (prslukom), postolima i naravno MiloHrnić razdrljenom košuljom tako da se vidi da Dalmatinacnosilančićokovrata!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 21/04/2010 : 22:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Sve skupa 7/10

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 21/04/2010 : 23:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
10/10 ma znam ga napamet, zanima me samo kako ce vrijeme se pokazati za nastavke...

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/04/2010 : 23:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ovdje se ne traži dlaka u jajetu. Čista zabava.
10/10

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 22/04/2010 : 05:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
10/10
Ovo je vec filmska klasika i definitivno u TOP 5 Sci-Fi svih vremena. Meni omiljen film.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 22/04/2010 : 07:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucni duh

prvi dio super, a ostala 2 su me razočarala.
Ali niti jedan više ne mogu vidit očima. Kako se 1. pojavio u kinima, svaki sljedeći akcioni ili bilo kakav drugi film je morao imati scenu di lik usporeno baleta, a meci šetaju oko njega ili nešto drugo leteće. Bljak!
Tako mi je taj specijalni efekt u početku zanimljiv i nov, postao prežvakana bedastoća.
A isto tako svagdjeprisutni kožni mantili i oćale...... prestrašno!

To me podsjeća na stare slike iz kraja 1970-ih kad je svaki tip koji je mislio da je faca kopirao Travoltu sa bijelim odijelom, điletom (prslukom), postolima i naravno MiloHrnić razdrljenom košuljom tako da se vidi da Dalmatinacnosilančićokovrata!

Otprilike tako.

Prvi Matrix 9, druga dva... puno slabije. Problem je što je jedan storyline rastegnut na tri filma.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000