forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/04/2010 : 16:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Renky

Pa u filmu.

Jel mi još uvijek govorimo o "Irreversible"?

Ma pali te Renky

To se i meni čini.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/04/2010 : 16:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa u filmu.

Jel mi još uvijek govorimo o "Irreversible"?

Ma pali te Renky

To se i meni čini.

Ma ne! Ne zezam... Davno san gleda ali zar film ne završava početkom. Odnosno sretnim danima. Tragedija je početak filma ali ide unazad i dođe do sretnog početka koji je ujedino kraj filma. Dakle happy end. Meni je dobra ideja da takav kraj ipak donekle pobriše mučne scene da gledatelj ne ostane do kraja skurcan a koliko pamtim lik se i osveti.
Klasični happy end.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/04/2010 : 17:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma ne! Ne zezam... Davno san gleda ali zar film ne završava početkom. Odnosno sretnim danima. Tragedija je početak filma ali ide unazad i dođe do sretnog početka koji je ujedino kraj filma. Dakle happy end. Meni je dobra ideja da takav kraj ipak donekle pobriše mučne scene da gledatelj ne ostane do kraja skurcan a koliko pamtim lik se i osveti.
Klasični happy end.

Ali baš zato nije happy end. To je varka. Kad vidiš kako su na kraju ovo dvoje sretni zajedno i da očekuju dijete, onda ti bude još mučnije kad znaš što im se dogodi na početku filma.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26033 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/04/2010 : 17:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Uf, odavno sam ga gledao, ali koliko se sećam, dovoljno za 8.

Nego, zar se Irreversible ne prevodi sa "nepovratno"? Ovaj King samo na perverzije misli...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/04/2010 : 17:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kod nas je preveden "Odpozadi"

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/04/2010 : 20:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Klasični happy end.

Ali baš zato nije happy end. To je varka. Kad vidiš kako su na kraju ovo dvoje sretni zajedno i da očekuju dijete, onda ti bude još mučnije kad znaš što im se dogodi na početku filma.

Možda, no ja sam napisa svoj doživljaj kraja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/04/2010 : 20:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Uf, odavno sam ga gledao, ali koliko se sećam, dovoljno za 8.

Nego, zar se Irreversible ne prevodi sa "nepovratno"? Ovaj King samo na perverzije misli...

Tako je u HR i preveden, "Nepovratno".

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/04/2010 : 20:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Kod nas je preveden "Odpozadi"

Zajebavas!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 29/04/2010 : 09:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
ODLIČAN.
Najviše mi je ostalo, kako su sjajno prikazani zaljubljenici (Belluci i Cassel), kako je njihovo razmerje stvarno.

Film je pravi horror. Europski Reservoir dogs. 10.

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/04/2010 : 14:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

nije King postavio ovaj film. jesi se to propio?
a ta kleveta da King samo na perversije misli...ima tu istine
salji mi adresu, onaj poklon sam ti vec spakovao
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/04/2010 : 15:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 29/04/2010 : 16:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

sudeći po plakatu, rekao bih da je namenjen gejevima..
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/04/2010 : 16:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

šta je ovo
Znam da postoje "Daltoni" ali ovo?

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/04/2010 : 17:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Talicni tom iz 2009-e
Solidan,ali mi smetao francuski jezik kad je tematika western koji se desava u Americi

Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 29/04/2010 : 17:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Ovo bih bas voleo da pogledam, ali gde i kako da ga nadjem?
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/04/2010 : 17:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
torentfinder i kompanija :)

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 29/04/2010 : 18:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Gledao ga u avionu :)
Meni je bio fin, dosta me je nasmejao, to je najbitnije.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/04/2010 : 18:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Talicni tom iz 2009-e
Solidan,ali mi smetao francuski jezik kad je tematika western koji se desava u Americi

O, pa ti znači nerado gledaš i spaghetti westerne?

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 29/04/2010 : 23:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikad čuo za ovo . Je li valja šta ?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/04/2010 : 23:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Baš imam nameru da ga pogledam.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 29/04/2010 23:33:14
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/04/2010 : 23:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kakva su pravila sto se tice postavljanja, ali bih predlozio:

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/05/2010 : 19:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
vidim da "The Sting" niko nije komentarisao, pa idemo sa necim svjezijim i poznatijim

The Passion of the Christ

naravno, diskutujemo o filmu.
Zaobidjite (eventualna) prepucavanja i svadje.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 02/05/2010 : 20:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
9/10

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/05/2010 : 20:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
gledao ga prije ravno 3 godine kao da je bilo jučer
nisam ga gledao u onoj početničkoj euforiji...

9/10

filmčina

posebno me se dojmio na kraju... svi znamo kraj :D međutim kako je to urađeno je fenomenalno

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26033 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/05/2010 : 20:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ok, film nisam gledao kao vernik, već kao filmofil. Mada, kako se bližio kraj nisam mogao da se ograničim. Poslednjih 10 minuta nisam ni video.
I da, nisam ga gledao na samom početku kad je krenulo prikazivanje, već nekih godinu dana kasnije.
Dve najupečatljivije scene su mi kada Marija kleči na ulici i miluje kamen, osećajući Isusa koji se nalazi ispod nje u tamnici, i scena kada đavo posmatra Isusa iz gomile, dok ovaj nosi krst na leđima. Jezivo ubedljivo, posmatrajući kroz umetniču, a ne religioznu prizmu.

Inače, najsmešniji su mi ateisti koji ovaj film pljuju, čini mi se da ga oni pre gledaju kroz taj religiozni aspekt nego ja. Kao kada bih ja pljuvao po filmu "Mali Buda" ili "Crna odora", zato što nit sam budista, nit katolik, nit Indijanac.

10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 02/05/2010 20:28:55
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000