Ipak moram reci da mi nije promaklo ono mcnovo " No, sljeduje mi uskoro pazzljivo issccitavanje pa mozzda promijenim missljenje." A znamo dobros to stoji iza toga!
Znači da će da bude objavljen, ne?
To really live you must almost die And it happened just that way with me
Metabaruni su vjerovatno sjajan izdavački poduhvat. Sjajna naslovnica, vjerovatno i scenario (pogledao Fibrin prevju i pomislio na prvu ovo treba imati u svojoj kolekciji), prolazi vrijeme ja kupujem druge albume i druga izdanja; s vremena na vrijeme sjetim se Metabaruna i skontam na kraju da tip uopće ne crta po mom ukusu. Figure su mu ukočene, kao i Enkijeve, a posebno me ne zanima kompjutersko kolorisanje...
crtež-genijalan, metaVeličina pripadnika metakaste je prenaglašena, divovskih razmera, kao mikelanđelo da je crtao.... ali priča... ah taj hodorovski sa svojom metapsihomitoalhemijom: te anime, te metamojsije, te androgini... te svakojaki falusi.... pretrpano svim i svačim... sve u svemu još jedno tužno i nevešto brljanje po mitologiji i psihoanalizi... diletantizam svojstven hodorovskom
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
vrhunski humor, ne onak' mahnito dobar k'o u presvetom srcu... nedavno pročitala i oduševila se. a tek asocijacije na suvremenu politiku i društvo; jodorowsky je genijalni psihodeličar i humanist i beskrajno duhovit..
Zar ovaj strip nitko nije doživio kao čistu zajebanciju i otkačeni humor?
Ja ni dan danas nisam nacisto da li je taj strip jedna velika zajebancija, ili ima ozbiljnosti u njemu. U biti mi se cini ko da je ozbiljan u svojoj neozbiljnosti. Ili nije. Nemam pojma.
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
metabaruni su mi bolji od incala, ustvari, metabaruni su mi jedan ok strip, sjajno nacrtan i funkcionira kao priča a incal, to mi je tako kvazi, pseudo, ovo, ono, zamorno do daske, nedavno sam se zainatio da to ponovo pročitam i bio sam sretan kad sam došao do kraja, toliko sretan da sam sebi obećao da više ne nabavljam stripove ovog autora znam da u tim doživljajima johna difula ima zajebancije, kritike društva i slično, možda je to krajem osamdesetih i bilo ok, ali niti je jodorowski bio prvi, niti je najbolji u tome, pokupio je puno toga od valerijana i još više od aster blistoka, plus još gomile nestripovske sf literature, dina prvenstveno, i onda to upakirao u vrhunsku opremu, s najboljim mogućim crtačem i... eto, da ne dužim, to je samo moje mišljenje
if you tolerate this, then your children will be next
metabaruni su mi bolji od incala, ustvari, metabaruni su mi jedan ok strip, sjajno nacrtan i funkcionira kao priča a incal, to mi je tako kvazi, pseudo, ovo, ono, zamorno do daske, nedavno sam se zainatio da to ponovo pročitam i bio sam sretan kad sam došao do kraja, toliko sretan da sam sebi obećao da više ne nabavljam stripove ovog autora znam da u tim doživljajima johna difula ima zajebancije, kritike društva i slično, možda je to krajem osamdesetih i bilo ok, ali niti je jodorowski bio prvi, niti je najbolji u tome, pokupio je puno toga od valerijana i još više od aster blistoka, plus još gomile nestripovske sf literature, dina prvenstveno, i onda to upakirao u vrhunsku opremu, s najboljim mogućim crtačem i... eto, da ne dužim, to je samo moje mišljenje
Pa i nisi daleko od istine, mada se radi o nesumnjivo jako kvalitetnom autoru, jbg, triba znat i upakirat stvari.
Ovo je meni jebeno dobar strip:D Pre neki dan procitao prvu knjigu,juce poceo drugu. Do sad je znao i da me nasmeje i da me zgrozi i da me iznervira sa ona dva robota... Ja nisam procitao mnogo stripova pa da mogu dobro da procenjujem ali je ovo po mom utisku mnogo dobro.
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.