forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/05/2010 : 12:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

nije ni u ono doba bio nesto, danas pogotovo
jedan od rijetkih filmova gdje M.P. ljepota ne dolazi do izrazaja
2/10

ma daj lipi moj ..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/05/2010 : 13:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

podsjeca me na tifusare iz filma "Bitka na Neretvi"
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 15/05/2010 : 13:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Ladyhawke 7/10

Kao klinac sam ga obozavao...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/05/2010 : 14:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Najbolji western koji sam imao prilike vidjeti u posljednjih nekoliko godina. Jest da priča nije baš bogzna što, ali nije mala stvar kada te netko natjera da ti bude stalo do 3D generiranih likova. Mislim, u igranom filmu. Gollum je jedan od rijetkih kod kojeg sam imao sličan dojam. I da, Pandora je veličanstvena.

Za sada 9/10. Možda bude i više nakon redateljske verzije.

western?

Da, western. U "Avataru" ćeš naći mnoge elemente klasičnog westerna. Od tematike do motiva. Tu su domoroci, Na'vi, niz plemenskih zajednica koje žive u skladu sa prirodom i štuju duhove svojih predaka, što je očita usporedba sa američkim Indijancima. Zatim imaš rudarsku kompaniju i plaćeničku vojsku, koji su tehnološki napredni i žele milom ili silom uzeti rudu koja je prijeko potrebna kao izvor energije. To je pak analogno stočarima, kaubojima i doseljenicima koji su dolazili na njima nepoznatu, Indijansku zemlju pritom ih istiskujući kako bi uzgajali stoku, kopali rude ili gradili naselja. Pandora je zapravo američki Divlji zapad.

po toj logici svaki film moze biti desetak žanrova

Ne bih se složio. Zašto misliš da "Avatar" nije western? Elementi su tu, a da ne govorim kako je priča filma strašno slična onoj u "Dances with Wolves".

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 15/05/2010 : 14:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Primenjeni Hermann u zabavne svrhe. Kao avantura - razvucen, kao bajka - savrsen, Rutger za desetku, Fajferovu je mogla da zameni i neka provokativnija, a mali Broderik pizdunski () dobar...
Meni jedan od omiljenijih filmova. Di ces vece epike od onog ulaska u crkvu na konju? A claymore da se smrznes.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/05/2010 : 14:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije ni u ono doba bio nesto, danas pogotovo
jedan od rijetkih filmova gdje M.P. ljepota ne dolazi do izrazaja
2/10

A koje je to "ono doba"?

Ti si 1985. ocenjivao Sport Bili ili Štrumpfove sa desetkom, a za Fajfericu nisi ni čuo.

A ona je seksi i bez kose, a kamoli sa nekom frizurom.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/05/2010 : 14:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
mislio sam na osamdesete i uopste to doba.
Logicno da nisam gledao film na premijeri
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/05/2010 : 15:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

podsjeca me na tifusare iz filma "Bitka na Neretvi"

Mislim da si se nasao u raskoraku izmedu zelja i vremena .
Dogada se i najboljima

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/05/2010 : 15:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

quote:
Originally posted by manhunter
Film je žešći treš, ali meni je odličan, Mišel ponajviše.
8/10

Ma nije to tres, prica se oslanja na srednjovjekovnu legendu, jedina mu je mana sto je cak i onda odavao štih jeftilena. Ono sto me smeta kod filmova te vrste jest sto se neke scene snimaju na "autenticnim" lokacijama kao da se snima dokumentarac.

Naime, radnju filma smjestenu u 14 stoljece ukrase nekim zamkom u raspadu, koji sigurno u 14 stoljecu nije bio u stanju u kakvom je danas... Takve stvari mi ubijaju gledanje, ali sama prica mi je skroz simpa. Cak sam taj film spomenuo u svom romanu. Mozda bi mi bio i bolji da u isto vrijeme nisam gledao Verhovenov "Flesh+Blood" gdje mi je i Hauer, ali i sva ostala ekipa, puno funkcionalnija nego u Ladyhawkeu.

6/10

quote:
Ono sto me smeta kod filmova te vrste jest sto se neke scene snimaju na "autenticnim" lokacijama kao da se snima dokumentarac.

Naime, radnju filma smjestenu u 14 stoljece ukrase nekim zamkom u raspadu, koji sigurno u 14 stoljecu nije bio u stanju u kakvom je danas... Takve stvari mi ubijaju

Sa ovim se slazem u potpunosti..

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 15/05/2010 : 15:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dobro, Flesh+Blood je ipak druga vrsta filma koja ima pretenzije da bude ozbiljna. Sokolica je samo bajka za laku noc.
Necemo valjda porediti Prvog viteza sa Imenom ruze.... Iako Koneri igra u oba.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 15/05/2010 : 15:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Offtopic: Pade mi na pamet kako bi se mogao napraviti sjajan film od Tugovanke za izgubljenim pustarama. Eh.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/05/2010 : 16:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
7/10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/05/2010 : 20:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gledano zanrovski, Flesh+Blood sigurno nije bolji film od Ladyhawk, kao sto ni primjerice, sto ja sad znam... Valijant nije bolji strip od Konana samo zato jer je jedan od njih bajka.

a nisu li oba bajke? s flash + blood je neusporedivo bolji film meni...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 15/05/2010 : 21:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Gande, jesmo li to pobrkali pinkle?
Zanrovski su oba pseudoistorijski, ok, ali je Flesh drama, a Hokica bajka sa elementima komedije. Ako ima ocena od 1 do 5, Flesh je u svom podzanru recimo cetvorka, a Hokica 3+.
a sto se Valijanta i Konana tice tu bi se dalo diskutovati.
Konan ima par prednosti nad princem koje su underrated po naski.
Al ajde da ne odemo u offtopic (opet po naski).
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 15/05/2010 : 23:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
Nemate pojma. Ovo je pravi srcedrapateljskiromantićnihepiendovski "ljubav pobjeđuje sve zapreke" film. Pravi film za žensku publiku, meni je super,jedan od najdražih.

A to jesu li ruševine i lokacije autentične, apsolutno nije bitno, ovakva priča bi funkcionirala i na Empire State Buildingu. Ženskinje to nisu ni gledale - samo su brojale mićiće na Rutgerovom torzu, a muški dio publike uzdisao kod Pfajferice -"koje oči!!!!!!!!"

Flash+blood nema veze s ovim filmom (jedine sličnosti -ima vitranja mačem i glumi Rutger). To je film više za mušku publiku, a ima nešto usitno romantike da i bolje polovice muške publike mogle gledat film.

Edited by - kucni duh on 15/05/2010 23:32:48
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/05/2010 : 00:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Eto, covek sve rek'o. Gand, idemo traziti pojam....
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 16/05/2010 : 11:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kucni duh
Flash+blood nema veze s ovim filmom

Malo slabo kopcam ovu tezu...
Kome to pises kako ta dva filma nemaju veze jedan s drugim, kad to nitko do sad nije ni spomeno?

pa ako komentiramo jedan film (ladyhawk) i odmah krenu usporedbe sa drugim filmom (flash+blood), znači da nekoga koje to spomenuo, jedan asocira na drugi. E pa moj komentar je bio da su ta dva filma neusporediva (što su izjavili i neki prethodni u svojim komentarima)
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 16/05/2010 : 11:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Eto, covek sve rek'o. Gand, idemo traziti pojam....

žena, draga moja Cat, žena

Edited by - kucni duh on 16/05/2010 11:15:11
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/05/2010 : 08:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Gleado sam kad sam imao nekih 8-9 godina. tad mi je bio super... bio je mislim prosle godine opet na tv-u, ali sad bas i neije tako dobar. ukupno 5/10
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/05/2010 : 09:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ajmo malo da pobegnemo iz Holivuda. ;)

Voliom te domaće filmove iz osamdesetih, početkom devedesetih.
Ovaj je sirovo (surovo?) realističan, i što je najvažnije, skoro pa dokumentarno uverljiv.

9/10

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/05/2010 : 16:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
ovo nisam gledo...ne vjerujem da se moze nabaviti ovdje u USA, ali potrazit cu

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 17/05/2010 : 16:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Gde ga samo iskopa?
Gledao sam bas davno i nije ostavio neki utisak na mene...
Ipak bi se uzdrzao od ocenjivanja...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5844 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/05/2010 : 16:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Kao i svaki domaci film. Dobra ideja upropastena losim dijalozima, losim tonom, prashkim umetnicarenjem i gomilom nepotrebnih likova...
ideja 10/10
sve ostalo 0.
Pardon, izbor glumca za lika koji razresava sve na kraju je fenomenalan ali je ost'o suvise drven zbog scenarija.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/05/2010 : 18:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
odlican film, kao i mnogi drugi nasi iz tog doba
8/10
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/05/2010 : 22:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Kao i svaki domaci film. Dobra ideja upropastena losim dijalozima, losim tonom, prashkim umetnicarenjem i gomilom nepotrebnih likova...
ideja 10/10
sve ostalo 0.
Pardon, izbor glumca za lika koji razresava sve na kraju je fenomenalan ali je ost'o suvise drven zbog scenarija.

Eh sad, od kad ocenjujemo film po tonskom zapisu???
Meni su dijalozi ok, a praško umetničarenje se naravno vidi kod Krivokapića, ali mala Keler mi nekako ne spada u taj šablon.
Meni jedan od boljih naših filmova.

Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.43 seconds. Snitz Forums 2000