forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Star Wars stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/04/2010 : 18:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Ma Airlight Garage je 100%.
Gle iza dupeta one životinje je Jerry Cornelius, prelazi cestu s onim likom što drži kutiju sa zvijezdom.
Nazovi to omaž, jer je Airlight Garge radio baš krajem 70-ih...

ali koliko sam shvatio, ove ilustracije su posebno radjene za ovu kolekciju koja se predstavlja.
koliko ja vidim, glavna tema je Tatooine iz Phantom menacea, tu je Qui Gon Jinn sa svetlosnim macem, tu je goli C-3P0, a zivujka je istao originalno iz PM, samo sto je ovaj (prelepo) nacrtao u svom fazonu.
100% je sve to ubacio u okvir svojih ranijih dela, ali glavna tema je sada Star wars, tako da - nemoj da mi kvaris!

quote:
S druge strane Giraud je za Jodorowskog napravio kompletnu scenografiju za Dune, što je onaj luđak trebao snimati. Već je bila u izradi kad je stvar propala, pa su napravljeno poklonili Lucasu za potrebe Star Warsa.
Svijet je mali.

koliko sam ja shvatio, ilustracije nisu poklonjene, nego....khm....pozajmljene, te je Ralph McQuarrie napravio svoj concept design po uzoru na sve te zezalice za potencijalnu Dinu.
Mozda brkam malo, ali cini mi se da to stoji u pogovoru Metabarona od Belog puta.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/04/2010 : 11:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
par reci urednika:

" ....However, JJM (Joh jackson Miller/KOTOR) isn’t done with Star War just yet. We’ve got some great plans for Star Wars this year, along with some big surprises! ()"

ajde, cekamo leto, i neke velike najave

Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 28/04/2010 : 11:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

par reci urednika:

" ....However, JJM (Joh jackson Miller/KOTOR) isn’t done with Star War just yet. We’ve got some great plans for Star Wars this year, along with some big surprises! ()"

ajde, cekamo leto, i neke velike najave

Pa već je najavljeno odavno:

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25106

www.stripgen.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/04/2010 : 12:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ja pitah znaju li se neke novosti, nisi se javio

slabo ja kopam po sajtovima, nemam zivaca
nekad sam pratio kudikamo redovno rubriku urednika na darkhorse.com, u zadnjih par meseci sam posustao, pa sam danas otvorio i video onoi sto sam postavio.

nije lose, nije lose.... mada, opet skacu 1000/2000 godina.
no, neka, popunjava se, to je bitno

sta li je jos u planu, bas me interesuje

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/04/2010 : 12:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ovaj "Purge" pojam mi nikako nije jasan. occasional one shotovi u kojima vejder istrebljuje dzedaje jednog po jednog bolje da su napravili miniseriju, no....

onaj prvi je bio djubre, i po prici i po crtezu....
ovo bi moglo dobro da bude ovakav crtez ja odobravam kad su u pitanju one shotovi
poseticu striparnicu ovih dana, kapiram da ce moci da se nadje, pa cu da stavim utiske.

edit:

malo sam pretrazivao, vidim da su izasla 3 purge naslova do sada.

koji sam upravo skinuo, izgleda sjajno!
"A story is now spreading that you tracked down a nest of jedi traitors...fifty of them in all...and killed them. every last one. By yourself."

"But, that`s not true...."

"That does not matter. The lie will create a legend...."

nije lose

djubre, za koje mi zao para, al ajd....neka ga

koji dobro izgleda sa previewa, videcemo vec uskoro

Ostajem pri misljenju da je mogao dobar mini serijal da se napravi, koji bi prosao kroz "legendu" o istrebljenju dzedaja, i malo prosirio Revenge of the sith.
Dark times mi je, iako simpatican serijal, malo nespretan u svemu tome

Edited by - Lord Vader89 on 28/04/2010 13:02:01
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/05/2010 : 09:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nova miniserija iz 4 dela, pocinje u avgustu:

Star Wars: Blood Ties—A Tale of Jango and Boba Fett #1

Writer: Tom Taylor
Artist: Chris Scalf
Genre: Star Wars

Here begins a multigenerational tale of honor and redemption, starring two of the heaviest hitters in the Star Wars galaxy-the father-and-clone team of Jango and Boba Fett!

Shortly before the start of the Clone Wars, Count Dooku sends Jango Fett on a mission that will affect the course of Boba Fett's life some twenty years later. But for now, neither of them knows what the future holds in store, and besides, they have their schedule filled dodging monsters and fighting bad guys!

ako crtez radi isti dasa koji je radio zadnji Purge, bice sjajno!

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 14/05/2010 : 09:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> Airlight Garage je 100%.

OT: Airtight. Iako je "airlight" super riječ.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/05/2010 : 10:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

> Airlight Garage je 100%.

OT: Airtight. Iako je "airlight" super riječ.

mcn

kontinjuirani tipfeler

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/05/2010 : 10:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cgmiki

Nema šanse. To je rasprodato odavno.
Npr. The Freedon Nadd Uprising nije izdat kao TPB i jedino se mogao naći kao običan strip, dok su sve ostale priče iz te ere izadte u vidu TPB.

sta je onda ovo

http://www.darkhorse.com/Books/47-373/Star-Wars-Tales-of-the-Jedi---The-Freedon-Nadd-Uprising-TPB

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/08/2010 : 10:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Iako je zavrsen, autori se ne mogu tek tako odreci "Legacy" serijala. 6delna mini serija "Legacy - war" pocinje u decembru, i prosiruje pricu iz Legacy serijala.

evo i priloga:

http://splashpage.mtv.com/2010/08/05/star-wars-legacy-comics-star-wars-legacy-war/

Inace, od novosti koje nas ocekuju do kraja godine su:

The old republic, koji je vec zapoceo

Blood ties (Jango i Boba Fett) koji startuje za 20ak dana

The force unleashed 2 TPB

A long time ago omnibus 2

Knight errant, novi serijal

Quinlan Vos omnibus

nije lose, ima stosta zanimljivo

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/09/2010 : 00:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Tražim ultimativni Star Wars strip ili serijal koji će me oduševiti. Nešto što je najbolje od svega i što neću ispustiti iz ruku. Nešto za šta se može reći: E, to je to!
Do sada u ovih par pročitanih stripova imam dojam da su SW stripovi samo iskorištavanje ljubitelja filmova i uzimanje novca. Ono što sam do sada čitao bih ocjenio kao formom vrlo lijepo, ali sadržajem prosječno.
Tražim nešto što će me oboriti s nogu. Postoji li takav SW strip?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4648 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 28/09/2010 : 00:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Eh,kad se setim Politikinog Zabavnika i stripovane SW filmove
Gledajuci filmove uvek sam navijao za Darth Vadera a tek sa pojavom stripova poceo sam da malo simpatisem i drugu stranu Onda su dosle igrice,crtaci i Natalie Portman pa je sad taj odnos izjednaceniji:50% u korist toga da bih obukao Darth Vader kostim i 50% da bih tako obucen sadzg'o Natalie Portman ("Oh I forgot, Jedi mind tricks don't work on you, hot Amidala")
Citao sam i ove neke novije,ali ne mogu da pohvatam ko,gde,sta...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/09/2010 : 01:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Tražim ultimativni Star Wars strip ili serijal koji će me oduševiti. Nešto što je najbolje od svega i što neću ispustiti iz ruku. Nešto za šta se može reći: E, to je to!
Do sada u ovih par pročitanih stripova imam dojam da su SW stripovi samo iskorištavanje ljubitelja filmova i uzimanje novca. Ono što sam do sada čitao bih ocjenio kao formom vrlo lijepo, ali sadržajem prosječno.

uh, my old master, mnogo trazis

pogledaj ovde, mozda nadjes nesto zanimljivo

http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=120.0

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4648 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 28/09/2010 : 01:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da nema.I ja bih to voleo.Zato su mi tu igrice.Mozda da probas to
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12948 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/09/2010 : 02:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripovi Johna Ostrandera. To bi bili cijeli Star Wars: Legacy, te serijal od devet trejdova Star Wars: Clone Wars.

http://www.darkhorse.com/Search/Browse/star+wars+legacy---Books---January+1986-December+2011/Ppydwkt8
http://www.mycomicshop.com/search?TID=681161

Macanovi stripovi. Vader's Quest, Chewbacca, Jedi vs. Sith i X-wing Rogue Squadron: The Phantom Affair, kojeg je radio zajedno sa Eddyjem.

http://www.darkhorse.com/Books/11-546/Star-Wars-Jedi-vs-Sith-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/40-245/Star-Wars-Chewbacca-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/48-506/Star-Wars-Vaders-Quest-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/46-995/Star-Wars-X-Wing-Rogue-Squadron---The-Phantom-Affair-TPB

Preporučio bih ti i stripove tandema Archie Goodwin i Al Williamson, ali mislim da ne postoji pošteni reprint njihovog materijala.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/09/2010 : 13:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Stripovi Johna Ostrandera. To bi bili cijeli Star Wars: Legacy, te serijal od devet trejdova Star Wars: Clone Wars.

http://www.darkhorse.com/Search/Browse/star+wars+legacy---Books---January+1986-December+2011/Ppydwkt8
http://www.mycomicshop.com/search?TID=681161

agreed!
mada, ne bih ogranicio pricu iskljucivo na Clone wars, mislim da bi trebalo ukljuciti celu "Republic seriju", koja mi je jedna od najomiljenijih. Prica se vodi i oko glavnih junaka, i oko onih sporednih koje smo videli u filmu, a sve u sklopu velike price! Dobro....ima tu gluposti poput Devanorian version, ali tako nesto se moze zaobici :)
Ali pocevsi od Outlandera, koji je po meni izuzetna prica, pa preko svih onih prica o Aurri Sing, Hettovima (Legacy ;) ), i najjacem od svih - Quinlanu Vosu (koji ovih dana dobija svoj omnibus), i sve do Clone warsa, mislim da je celokupna serija pravo blago za SW fanove! :)

Legacy je isto sjajan, i mnogo vise od sjajnog, a veoma mi se dopalo sto su stavili poveznice sa pre-New hope periodom. Ludacima poput mene je to dovoljan razlog da mi se nesto dopada, da se stvara sto veci i povezaniji kontinuitet

quote:
Macanovi stripovi. Vader's Quest, Chewbacca, Jedi vs. Sith i X-wing Rogue Squadron: The Phantom Affair, kojeg je radio zajedno sa Eddyjem.

http://www.darkhorse.com/Books/11-546/Star-Wars-Jedi-vs-Sith-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/40-245/Star-Wars-Chewbacca-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/48-506/Star-Wars-Vaders-Quest-TPB
http://www.darkhorse.com/Books/46-995/Star-Wars-X-Wing-Rogue-Squadron---The-Phantom-Affair-TPB

agreed, Macan je uradio mega dobre stvari za Star wars strip! Ali meni licno neprevazidjen je Chewbacca!!!!!!!!!
To je strip nad kime sam skoro pustio suzu!!!!

quote:
Preporučio bih ti i stripove tandema Archie Goodwin i Al Williamson, ali mislim da ne postoji pošteni reprint njihovog materijala.

to je islo u Classic star wars trejdovima, ali to su novinski stripovi koji su preradjeni, modifikovani, obojeni, da bi vise odgovarali tom formatu, da ne bi licili na kolekciju kaiseva.

pravi potez bi bio kada bi se neko setio da te stripove objavi u izvornom i integralnom obliku

nego, my old master....citao li si ti na kraju Dark empire?????
to ako ti nije vrh svega, onda neces naci nista bolje!
Tales of the Jedi znam da si citao, ne mogu da verujem da to nije ostavilo mega pozitivan utisak???

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4648 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 28/09/2010 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ako mislis na Tales of the Jedi: The Freedon Nadd Uprising,kojeg sam citao,nisam nista posebno bio odusevljen.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/09/2010 : 13:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Ako mislis na Tales of the Jedi: The Freedon Nadd Uprising,kojeg sam citao,nisam nista posebno bio odusevljen.

mislim na celu tales of the jedi seriju, izmedju ostalog Freedon Nadd uprising, koji je samo jedan mali deo slagalice.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12948 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/09/2010 : 13:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

agreed!
mada, ne bih ogranicio pricu iskljucivo na Clone wars, mislim da bi trebalo ukljuciti celu "Republic seriju", koja mi je jedna od najomiljenijih.

Naravno, za cijeli Republic svake preporuke. Ali Obiju sam preporučio Clone Wars trejdove jer znam da je u njima reprintan dobar dio serijala. I jer znam da se on neće zezati sa svešćicama.

quote:
to je islo u Classic star wars trejdovima, ali to su novinski stripovi koji su preradjeni, modifikovani, obojeni, da bi vise odgovarali tom formatu, da ne bi licili na kolekciju kaiseva.

pravi potez bi bio kada bi se neko setio da te stripove objavi u izvornom i integralnom obliku

Na to sam i mislio. Nekako se to ne isplati čitati dok ne bude reprintano u originalnom novinskom formatu.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/09/2010 : 14:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Naravno, za cijeli Republic svake preporuke. Ali Obiju sam preporučio Clone Wars trejdove jer znam da je u njima reprintan dobar dio serijala. I jer znam da se on neće zezati sa svešćicama.

hmmm....pa celu seriju moze da skine lepo skeniranu i da zavrsi posao.

uostalom, ako je mislio na kupovinu, Republic se sada moze skupljati i preko Omnibusa, ovim redosledom:

Rise of the Sith
Emesaries and assassins
Menace revealed
Quinlan Vos - Jedi in darkness

U ta 4 trejda se moze naci 45 brojeva SW republic, preko pola serije! ostatak se moze naci u Clone wars trejdovima, mada, i to samo ceka trenutak kada ce da predje u Omnibus format.

uostalom, sve lepo pise na onom linku koji sam gore stavio

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12948 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/10/2010 : 00:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Sjetio sam se da je Goodwin napisao priče za nekih četrdesetak brojeva Marvelovog Star Wars serijala iz 1970-ih. Na nekima od njih je opet surađivao sa Alom Williamsonom. Dark Horse je reprintao te brojeve (i sada ih reprinta ponovo u omnibus formatu), tako da svakako preporučam njihovo čitanje.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/10/2010 : 00:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mhm, true, true....

ko voli SFove sa dzinovski zecevima, dopasce mu se

sala mala

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/01/2011 : 22:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pauza velika se napravila na ovom topiku....

u medjuvremenu je startovan pokoji novi serijal, mini serijal, tralalla, meni licno nista vredno neke posebno paznje. Invasion ide dalje, Dark times se reaktivirao, ovo ostalo (Vader:Lost command; The old republic; The blood ties, etc....) i nije bas nesto vredno polemike.... Jedino nisam video Knight errant, to bi moglo biti OK, mada mi crtez nesto smrdi :/

No, evo danas nove najave za jos jedan novi serijal, od 18.5.2011.

STAR WARS: Jedi - The dark side

http://splashpage.mtv.com/2011/01/27/star-wars-jedi-the-dark-side-comic-preview-scott-allie/

Qui Gon, pre filmova, moze li biti bolje?

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 27/01/2011 : 23:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Qui Gon, najveći Jedi svih vremena.
Moglo bi biti dobro.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/01/2011 : 23:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Dopada mi se to sto se dosta posvecuju periodu izmedju KOTOR i TPM, gde zapravo, imamo ogromnu supljinu u kontinuitetu!

tu su Old republic, pa Knight errant, sada i ovo, koje ide unazad pre TPM jos vise nego sto je isao odlicni Outlander (iz SW Republic). Star wars kicks ass!!!!

Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000