Author |
Topic |
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40233 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/05/2010 : 17:30:49
|
Fino Tozo, fino... Samo si trebao i stenama dati neku boju, kao i perima na lobanji... Pricam za levu slicicu... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 24/05/2010 : 18:12:46
|
Tozo, pohvale i sa moje strane, zaista odlicno izgleda!!!
P.S.Ako budes imao vremena mogao bio kolorisati i neku od ove dvije slike, bas me zanima kako bi ispalo...
# #
|
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 24/05/2010 : 18:33:39
|
NE MOŽE SVE BAŠ DA TE NEĆE
Neki ne tako dobar vikend ... stresna subota sa gomilom realtime inprovizacija na poslu, umor, privatna nametnuta nerazumevanja i kiša ... nedelja ... i opet kiša ...
Sunčano ponedeljnikovo jutro ti onda i ne dodje kao spas ... zbuni te, ruga ti se, sarkastično je
Kao po običaju ni jedna mušterija ujutru ponedeljkom a gomilu posla od burnog vikenda ...
i nasamo sa gresima ...
U neko doba, iznenada i za dobru sreću valjda, zrake sunca kroz otvorena vrata zakloni mi crni ciganin ( Čovek romske nacionalnosi i moj brat, kažu da sam beli čovek sa dušom ciganina :) ). Živa duša, pitomog pogleda i osmeha ...dobro mu dodje da se nekom ne baš poznatom izjada. Fotokopija lične karte, državljanstvo ... žena mu je iz makedonije, mora sad ići tamo za dokumenta... žal za starim vremenima kada je radio u ponosnoj ZRENJANINSKOJ PIVARI i kada je do Makedonije ko sad do Novog Sada ... ee da...
Perifernom koncentracijom pratim njegov nezavidni položaj dok mladu, valda lepu samo upravo navatanom mužu, činim glamuroznom na svadbenom foto-book-u, ali sa mnogo većom dozom saosećam sa njim ... Čovek odlazi i sa vrata onako uzgred, šeretski kaže mi : "komšija, video sam te na pijaci da kupuješ one crtane romane. Imam ja kući neke, ali to su oni tanki, što nisu zaheftani ...ima i onih sa žutom trakom sa strane, nekoliko ... toza misli : "mani me sad paja patka i drugih čuda vidiš da imam posla preko glave..." Čovek romske nacionalnosti: "ajd, idem ja u opštinu pa za jedno sat vremena ti donesem, može ?" "Da li da ti donesem sve ? i te tanke ?" Toza(ni ne sluteći koliko mu se od odgovora lomi sreća tok dana): "Molim, ... da, da ... donesi"
Čovek odlazi , a ja ostajem sa podočnjavcima, faltama ispod brade i do zla boga nakaradnim osmesima u belom ...
Vreme kad se zadubiš prodje kao tren , i eto ga opet moj brat na mojim vratima ... nosi dve kese.
Pomiren sam sa sudbinom i smišljam način kako da mu uljudno kažem da to mene baš i ne interesuje. Kad tamo u kesi ...
Rukohvat prvi - izvlačim par LMS brojeva 200 - 300, ali ne tako očuvanih ... "ohoo, problem sa "fotogeničnom mladom" biva zamoljen da sačeka u drugom redu ... "šta li ima tu još"
Drugi rukohvat, "hmmmm" ZS zagor "kobna noć" ne tako očuvan, ali prvi na gomili ... ispod još par prastarih Kit Kelera i lepo očuvan Tex sto četrdeset i neki broj .... "nije tako loše"
A sad druga kesa i famozni tanki što nisu zaheftani ... jedan "Nikad robom" ... "Odlično, Obradovaću Dalibora tzv. Mr Brooks-a
...drugi, treći, deveti, devetnajsti ... "daj ovo je neka zajebancija" ... dvadesetpeti ... tridesetneki ... i ukupno 47 kom
doduše bio je tu i jedan "Crni Roko" i neke "lale" ali ne bitno :)... i onaj jedan "crtani romani" ... :)
064/24 00 6...
Toza: "Dalibore, ˝ćes da platiš pivo, a imaš 47 razloga zašto, veruj mi" :) Dalibor: "Pa mogu ja da platim i dva ... i četrdesetsedam ako treba ..." Toza: "vidimo se u "Tropikal"-u oko 15:00 ... ponesi onu "Igru pet srela""
I tako, kad zaglibiš sa mladoženjom koji kao mantru ponavlja, čisto radi reda "nismo se tako dogovorili",kad ti umišljeno žensko stvorenje, ničim izazvnao pošalje poruku "Slušaj Toza, ja imam dečka, možemo se videti na frendovskoj kavi..." (leči svoj kompleks niže vrednosti sa nekim drugim na kavi lutko moja),kad te dotuče suvoparna nedelja sa iznenadnim pljuskom i pomlati ti sve zelene plodove kajsije, neka kosmička sila lupi ti zaušku i podseti te da se KOLO SREĆE OKREĆE i da danas kada si na gubitku treba da dozoveš sebe u budućnost i priznaš "da su uspeh i neuspeh, dve varke potpuno iste...". - Neka mi oprosti čovek romske nacionalnosti, iako srećan izašao iz fotostudija, ni ne sluteći da sam mu premalo platio ono što mi je doneo. - Neka mi oprosti Dalibor što medju tih 47 kom. "Nikad robom" nije bio nijedan broj iznad 200... (Ma, bre budi sretan Daliboreeee!!!! Da vidim tebe, si video na istom mestu toliko "Nikad robom" :) :) A ja, ja ću se "nasamo sa svojim gresima" već nekako snaći, jbg... uvek mi ostaje skoro glanc očuvana "IGRA PET STRELA"
ENDE :)
|
Edited by - andjelt on 25/05/2010 16:29:04 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40233 Posts
Posted - 24/05/2010 : 19:52:53
|
Verujem da si se osecao kao mlada posle prve bracne noci..
I mogao bi stvarno ako uhvatis vremena da iskolorises onu sliku Zagora sa vukom u pozadini... Bas bih voleo da je vidim u boji... |
Patricia hic mea totus mundus est |
Edited by - sawitch on 24/05/2010 19:54:23 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 24/05/2010 : 23:37:29
|
Svaka cast Tozo,obozavam da citam ove tvoje reportaze.Uvek je zanimljivo.Da mi je videti Dalibora kad je video sve ove Nikad Robom. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 25/05/2010 : 00:10:44
|
Jedan je Toza! Super reportaza... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
tenay
New Member
115 Posts
Member since 02/04/2010 |
Posted - 25/05/2010 : 21:14:03
|
Pozdrav ljudi , prvi put pregledam ovaj topic ,i zaista sam odusevljen.Tozo svaka ti cast na trudu i volji da realizujes ovako nesto . Covece dajes mi inspiracijuda nastavim dalje da crtam stripove . BRAVO
Evo ja sam uradio color jednog crteza koji je gore postavljen . pozdrav
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 25/05/2010 : 21:44:42
|
Lepo,lepo!Mozda samo oci vuka nesto cudno izgledaju.Mozda da su crvene? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
tenay
New Member
115 Posts
Member since 02/04/2010 |
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 25/05/2010 : 22:13:35
|
@ kandraks - malo sam u guzvi pa neću moći ovih dana uraditi ovu drugu sliku. Ali moram priznati da ovaj TENAY-om rad mnogo bolje izgleda.
@tenay - hvala druze, pridruzi se nekad sa idejama za neki od sledecih brojeva i naravno uvek si dobrodosao kao "junak tozinog stripa" u jednom od budućih
|
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 25/05/2010 : 22:14:21
|
quote: Originally posted by tenay
Evo jos jedna verzija :) . Tozo sorry sto spamujem topic :D.
Uvek si dobrodosao, svaka čast na radu |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 25/05/2010 : 23:00:00
|
Cudi me da ni jedna romanticarska dusa nije prepoznala metaforu pokusaj kolorisanja zivota, zapravo se radi o autorovom licnom zivotu, zar ne Tozo? Preporucujem ti da u jednom od narednih brojeva Junaka napravis dodatak - sabrana dela. @tenay Odlican rad, taman da napravite kakvu koprodukciju ti i Toza!
|
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 25/05/2010 23:15:55 |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 25/05/2010 : 23:25:20
|
quote: Originally posted by culfis
Cudi me da ni jedna romanticarska dusa nije prepoznala metaforu pokusaj kolorisanja zivota, zapravo se radi o autorovom licnom zivotu, zar ne Tozo? Preporucujem ti da u jednom od narednih brojeva Junaka napravis dodatak - sabraa dela.
Naravno, što kaže "pali romantik iz Novog Sada" "pevam to što živim" ... u tom paralelnom svetu crno belih likova možeš sačuvati gomile nijansi i boja koje bi inače izbledele... samo, voleo bih još da razvijem veštinu :)
Sabrana i oduzeta mi dela svakodnevnim obavezama bi mogle biti neke stranice dnevnika izmisljenog stripoholičara u nastavcima... mislim da se da ideja razviti . |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 25/05/2010 : 23:45:39
|
quote: Originally posted by andjelt
@ kandraks - malo sam u guzvi pa neću moći ovih dana uraditi ovu drugu sliku. Ali moram priznati da ovaj TENAY-om rad mnogo bolje izgleda.
@tenay - hvala druze, pridruzi se nekad sa idejama za neki od sledecih brojeva i naravno uvek si dobrodosao kao "junak tozinog stripa" u jednom od budućih
Druze, nisam ja ni mislio da ga odmah uradis nego kad budes imao vremena! Zato samo polako... |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 29/05/2010 : 15:15:54
|
Opa, ovaj broj 7 izgleda bas primamljivo... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40233 Posts
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 29/05/2010 : 22:25:37
|
Tozo svaka čast na sve ovo što radiš Malo je ljudi koji se ovoliko daju za ono što stvarno vole Kolorisane fotografije su super i tvoje i tenay-ove |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 29/05/2010 : 22:35:39
|
bravo bravissimo Tozo. Jos jedna, malo je reci odlicno dizajnirana naslovnica. Nadam se skorom vidjenju kada mozemo razmeniti i koju ideju ako prihvatas moje ucesce kao koscenariste u nekom od buducih projekata. |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Topic |
|