forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako promovisati stripove?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/05/2010 : 23:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
... odnosno, kako "naterati" ljude da ih kupuju??

Čini (mi) se da postoji ne mali broj ljudi koji vole da čitaju stripove, ali nemaju naviku(kulturu) da ih kupuju.
Ne mislim na ljude koji pročitaju strip jednom u sto godina i kojima se cela svrha čitanja završava na "ubijanju vremena", već na one koji:
- vole stripove
- čitaju stripove
- razumeju se u stripove
ali, NE kupuju stripove.

Ja drugarima pozajmljujem svoje stripove(bar sam to do sada radio): "E, Dešo, aj dođi do mene na pivo i ponesi mi nekog Dilan Doga".
Na pitanje zašto i sami ne kupuju stripove, odgovori su bili: "nemam naviku" i "nemam pare".
Nije mi jasno kako neko može da nema 150 dinara. Mesečno!!

Kako da ih "nateram" da počnu da kupuju?

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 30/05/2010 : 23:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Ako si im vech napravio naviku davanja stripa na chitanje teshko chesh.Promovirash kao i svaki drugi proizvod.Ako su ekipa,pokushaj im na emocionalno objasniti ''sakupljanja stripova a ne habanja mojih''.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/05/2010 : 23:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Nije meni problem da dajem stripove, nego ne razumem takav stav: "volim stripove, ali ih ne kupujem jer mi je mnogo da izdvojim 150(200, 300) dinara mesečno".
Ako im ja ne budem dao verovatno ih neće ni čitati, iz istog razloga - jer "nemaju para".
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 31/05/2010 : 00:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Meni tu nije nista cudno . Npr volim ja da prelistam novine ali mi se ne daje 40 dinara za njih

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 31/05/2010 : 00:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Kako da ih "nateram" da počnu da kupuju?

Batina je iz raja izasla

Pa JBG, taj problem sa kintom je opasno zeznut, barem sto se tice nasih generacija.

OK je to da izdvoje 150 dindzi za strip. Ali sta dalje ? Svidi ti se jedan, pa drugi, pa treci...pa posle nekog vremena pocinju da ti padaju na pamet ideje o tome kako bi bilo dobro da imas sve stripove na svetu

Tako sam i ja krenuo sa pilotom, pa poceo i Dilana. Onda dodje Feri, pa ja da izpostujem coveka , ajde i Zagora. Posle nekog vremena odem na selo i bilo mi nesto dosadno, skoknem na trafiku pa uzmem jednog Texa...sad sam prestao sa njim al' nikad se ne zna. Onda dobijem na poklon neke epizode Dampira, pa rekoh sebi, ajde sto da ne, kad vec moze da se prati od prvog broja... itd itd.

Moras bas da volis stripove da bi se odrekao necega zarad njih. Nije to sad neko preveliko odricanje, ali kada je u pitanju situacija u kojoj se nalazi vecina nasik vrsnjaka, onda i tih 150 dindzi moze da bude puno.

Moj prijatelj cita Dilan Doga (stvarno ne znam sta vidite u tom stripu ), ali upravo poucen mojim iskustvom, kaze da ce ipak sacekati poso i neku ozbiljnu kintu kako bi zapoceo sa kupovinom i sakupljanjem.

Dakle, najbolja promocija stripa bila bi akcija u kojoj bi izdavaci svim ljubiteljima obezbedili stalan posao

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 31/05/2010 : 01:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote

Tvoj prijatelj je isti slučaj kao i moji preijatelji - isto je u pitanju DD.
To je jedan strip i to je 150 dinara mesečno. Kakva ti ozbiljna kinta treba za to
Ne mislim na nekog ko nema "leba nad glavom", već na one koji za tih istih mesec dana potroše koznakoliko kinte na pivo, pljuge, kafu(u kafiću)itd. Naravno, ni moja jetra neće da trpi zbog stripova, ali ako joj uskratim 2-3 piva mesečno neće ništa da joj fali.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000