forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Piratska izdanja stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 28/10/2009 : 14:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
To je poslednji na veliko izdat prirat za sada?

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/10/2009 : 15:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Prodajem onog NR spec.1 i MN almanah 1&2. Koji potencialni kupac?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5187 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 29/10/2009 : 08:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Alan Fordovi, original i pirat.

E ovog "glancera" su mi masno naplatili krajem 2000.godine, mislim da sam dao za njega oko 20 €. Bilo je to doba kad KLASIK još nije postojao, a Borgis je stigao do onih "klamanih" Fordova ("Meta ništica") i strmoglavo jurio prema gašenju Forda.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

wanton
New Member

Serbia
262 Posts

Member since 24/02/2004

Posted - 06/11/2009 : 21:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wanton a Private Message  Reply with Quote
meni ljudi jako često traže i dobro plaćaju pirate, baš ovaj hladni pol sam nedavno menjao za SS alan ford broj dva u stanju 4+ jasno vam je onda o kakvoj se ceni radi a i cena koju dostigne u kešu je do 50 e

Kao kolekcionaru svih vrsta stripova sa teritorije bivše Yu i piratska izdanja imaju mesto u mojoj kolekciji i moram priznati da mi je jako teško doći do nekuh od njih, naročito jer čovek ne zna gde to uopšte da traži. Svi kao peru ruke i kao nemaju pojma.....

Ima tu pojedinačnih "akcija " u par stotina primeraka pa ih je, naravno, teško naći a ima i komičnih situacija kad izdavači piraterišu sami sebe.Neki od njih se, mrtvi hladni, na sajtu bune protiv piraterije,,,..... Šta ćeš, malo ko se gadi na novac al se ježe kad im kažeš da je crno-crno ... Paradoksa svuda.

jedna od najsmešnijih situacija je kad su se članovi neke ilegalne udruge koja je skenirala i bacala stripove na net posvađali oko autorskih prava

klub kolekcionara je super i ovo mu je reklama

Edited by - wanton on 07/11/2009 12:36:14
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/11/2009 : 14:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Daj meni AF kartonac, br.21 "U strahu su velike oči" i evo dajem ovog pirata "Hladni pol".

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 08/11/2009 : 16:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:

Original talijanski i pirat.

Posto je naslovnica iskopirana iz Superbooka, ovo je original:

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
959 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 28/11/2009 : 12:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Jedan od najređih pirata (Aster Blistok 26 ili šesti Asterov piratski album)

Edited by - misterx381 on 28/11/2009 12:02:58
Go to Top of Page

Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts

Member since 26/02/2007

Posted - 29/11/2009 : 11:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Misko iz Darwooda a Private Message  Reply with Quote
baš su zanimljivi ovi pirati.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27564 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/11/2009 : 14:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterx381

Koliko je albuma unutra?
I da li je mali format kao i prethodni?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17896 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/11/2009 : 14:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
pirati su super za sprziti :D kada nabavis origigi

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 29/11/2009 : 15:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Koliko je albuma unutra?
I da li je mali format kao i prethodni?

samo album 26, boja, SC, A4, za pirate sasvim pristojno izdanje ;)

www.rdv.ba
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 22/01/2010 : 22:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Ja imam dosta stripova od broja 100-500 koji su glanceri ili oko toga

I ponekad razmisljam o tim ljudima koji su ih ocuvali tako...
Stvarno bi volio nekog cuti da se javi i kaze:
Ja sam kupovao i ostavljao u policu i nakon 35 godina ih povadio i prodao
Mislim da to nikad necu docekati pa radi toga mi se uvrti u glavu ponekad sljedece:

A pirati...hmmmmmm,ma ne,nevjerujem itd...smijesno ali istinito

Pre 10 sam godina skupio glanc kolekciju Zagora - (LMS i ZS).
Na pocetku mi se javi na oglas jedan da prodaje stripove - vozom (tada) idem do Bitole i on me odvede kod jednog starca (bolestan). Tip se zvao Vujaklija i bio je rodzal cuvenog Vujaklije. Tamo sam kupio Zagor ZS od br 480 - oko 1000. Reko mi je Elvis "ovo nikad nije citano, samo sam vremenom na vreme brisao prasinu sa stripova" - tako sam ih posle i prodao. Samo je hteo da na jednom stripu "Paklena sprava mislim da bese" da napisem Vujaklija i ime, ali se imena ne secam. Imao je sve ZS i LMS od 480 pa nadalje, drugo neko kupio pre mene, ali ja sam imao novca za toliko.
Ah i da, da ne zaboravim, platio sam sve to 50 DM. Tada tako islo.

Posle mesec dana sam kupio LMS od 17 pa nadajle - GLAAANC. I to tako da sam i ja gledajuci pomislio - PIRATI, a onda NEEEEEEEEEEEEE.
I uporedzivao "Zagor Prica" (jer je kraci) sa mojim, pa de ovo, de ono, ali miris je bio isti. To sam tada plati po 10 maraka za svaki strip, sem za LMS 17, to me kostalo 20.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2010 : 22:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ja iman 3 pirata od Druune
ima san i neke Zagore al san ih prodila

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 22/01/2010 : 22:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:

he, he, he.... pa ovo je moja fotka i moj primerak

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2361 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 17/05/2010 : 03:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Pa zar su to svi pirati?,Ajmo nabacite još koju sliku i začinite to s komenarom. :)

#!??
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/05/2010 : 04:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Je li neko vidio ove Zagorove pirate? Slucajno sam naletio na njih da jednom Boneli topicu...
izgleda da se prodaju negdje u Novom Sadu, ali iako su pirati, izgleda da su u pravilnom hronoloskom redu, sto se ne moze reci za Ludens...
Nisam ih nikad imo u rukama, ali nekoliko clanova su mi rekli da izdanje nije bas najbolje, ima puno mana sa koricama i stranicama... kako izgledaju ovdje, to se ne bi reklo, ali eto, ja samo predpostavljam.
Volio bih pogledati jednog iz bliza, samo da vidim kakav je kvalitet...

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 27/05/2010 : 09:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
oni su stampani u NS a neznam gde se prodaju,ima ih po tezgama sirom srbije
uradjeno je 18 komada,svakoima svoj ukus,ali meni su dobri.korice su im kao kod VC,jedino sto su na belom papiru sto mnogi nisu navikli,mada sada se mnoga nova izdanja rade na njemu
evo jos neka slika da vidis kako to izgleda

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/05/2010 : 11:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dejan borca

oni su stampani u NS a neznam gde se prodaju,ima ih po tezgama sirom srbije
uradjeno je 18 komada,svakoima svoj ukus,ali meni su dobri.korice su im kao kod VC,jedino sto su na belom papiru sto mnogi nisu navikli,mada sada se mnoga nova izdanja rade na njemu
evo jos neka slika da vidis kako to izgleda

Ovi meni izgledaju super... a i vidim da prevod imena price je slican kao kod Zlatne serije / Dnevnika... jesu li skupi?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2429 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 07/06/2010 : 21:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Ja imam tri broja. I nije neki kvalitet Moglo bi bo;le a sad opet ako ne cepidlačiš dobro je. Imam i tri tvrdokoričena Čiko, e to je urađeno za 15.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2429 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 09/07/2010 : 20:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Nabavio sa i ostatak ovih pirata mogu vam reći da su mnogo bolje odrađeni nego ova tri prva koja sam nabavio.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 10/07/2010 : 13:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Odlicna spoljasnost ali ocajan unutra bledi drecavi papir koji bode oci video sam na sajmu i mislim da bi bio jos jedan od promasenih Zagorovih reprinta.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17896 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 10/07/2010 : 19:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
meni bi trebao prvi aster blistok ako ko ima

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 10/07/2010 : 20:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Ma kada poludim izstampacu sam divlje izdanje Lon Wolfa,Rahana.
Traper Kerija sam odradio kao sabrana dela.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

tenay
New Member

115 Posts

Member since 02/04/2010

Posted - 10/07/2010 : 22:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tenay a Private Message  Reply with Quote
Ja sam imao nekoliko brojeva ovog izdanja. Imaju dve korice ( sa prednje i zadnje strane) . Kvalitet skena varira od broja do broja .Da ,prevod je izgleda Dnevnikov ,samo ponovo prekucan. Razlog zasto je prekinut ovaj serijal je pokretanje KIZ-a (Veseli Cetvrtak).
Go to Top of Page

superhik-osvetnik
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 07/04/2010

Posted - 14/07/2010 : 11:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send superhik-osvetnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

quote:

Alan Fordovi, original i pirat.

E ovog "glancera" su mi masno naplatili krajem 2000.godine, mislim da sam dao za njega oko 20 €. Bilo je to doba kad KLASIK još nije postojao, a Borgis je stigao do onih "klamanih" Fordova ("Meta ništica") i strmoglavo jurio prema gašenju Forda.

pa bar da su stavili neku drugu naslovnicu nego ovo je cini mi se od
DOBRA STARA VREMENA
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000