forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: GEA #01!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 17:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
dobro je da se javio kriterijum da nas prosvetli

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2010 : 17:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Netko je opet željan pažnje

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 17:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ima i nekih istih reci kao kod Martija.. Daj Djole nemoj zajebavati, veze nema sa Martijem... Gea je parodija...

Heh, parodija na šta konkretno?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/06/2010 : 18:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
Heh, parodija na šta konkretno?

Na strip.. Salim se.. Ali uporedjivati je sa Martijem u bilo kom kontekstu je smesno... Sto kaze Vronski, stripic za decu... Ali necu da kudim, nije mi to namera.. Naprotiv, zelim da vam se sve rasproda pre kraja svetskog prvenstva..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 18:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Po meni je recimo Marti strip za klince. Lepo je upakovan istorijski i pseudoistorijski materijal, gomila referenci, uh kako mi je to palilo mastu kao klincu. I to je medju ostalim doprinelo da cu svoju buducnost zidati na plati profesora istorije (ako i dotle stignem :). Ali, u Martiju su scenaristicka resenja naivna, tvistovi predvidivi, da ne nabrajam, boluje od svih Bonelli klisea. Naprotiv, iako se mozda neki od vas nece sloziti, stripovi poput Kalvina i Hobsa, Spirua, Zekana nikako nisu "deciji", premda je njihova velicina sto i deca mogu da uzivaju u njima. Dakle ne bih da sudim, jer tek cu sutra imati vremena da odem do Mracne sume, po svoj primerak Gee, ali mogu da kazem da ne stoji da je Gea strip za decu u odnosu na Martija. Nemoguce, jer kao sto rekoh, upravo Marti je strip za decu.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/

Edited by - Dzimi Gitara on 14/06/2010 19:01:44
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 19:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
@sawić

Heh, siroto malo dete koje bi pročitalo celu Geu bi bilo mnogo više istraumirano nego da je pročitalo celog Martija. ;)

Ali, to po strani, zanima me na osnovu čega misliš da je strip za decu? Mislim, kapiram da nije tvoj cup of tea, i to je okej, da nam se svima dopadaju iste stvari svet bi bio dosadan, ali na osnovu čega si odredio da je strip baš za decu/tinejdžere?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.

Edited by - Djole on 14/06/2010 19:04:28
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 19:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Po meni je recimo Marti strip za klince. Lepo je upakovan istorijski i pseudoistorijski materijal, gomila referenci, uh kako mi je to palilo mastu kao klincu. I to je medju ostalim doprinelo da cu svoju buducnost zidati na plati profesora istorije (ako i dotle stignem :). Ali, u Martiju su scenaristicka resenja naivna, tvistovi predvidivi, da ne nabrajam, boluje od svih Bonelli klisea. Naprotiv, iako se mozda neki od vas nece sloziti, stripovi poput Kalvina i Hobsa, Spirua, Zekana nikako nisu "deciji", premda je njihova velicina sto i deca mogu da uzivaju u njima. Dakle ne bih da sudim, jer tek cu sutra imati vremena da odem do Mracne sume, po svoj primerak Gee, ali mogu da kazem da ne stoji da je Gea strip za decu u odnosu na Martija. Nemoguce, jer kao sto rekoh, upravo Marti je strip za decu.

ja zlocest pa bi rekao da su i jedno i drugo stripovi za djecu - buduce povjesničare ili ne ali za djecu :)

Edited by - rommel on 14/06/2010 19:04:48
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 19:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Jasta brate. Ali i za malu i za velik decu. ;)
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 19:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jasta brate. Ali i za malu i za velik decu. ;)

kao da što fali velikoj djeci...uvjek su bolji od MALIH LJUDI ...ne mislim rastom :)
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 19:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Svaka ti je ka Njegosu!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 19:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svaka ti je ka Njegosu!

ali ovaj blush ozbiljno mislim
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2010 : 19:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
@Djole - ne traumiraju se danasnja deca/tinejdzeri tako lako. No, svakako ne mislim da je "za decu".

Inace, naslovnice i prve strane (prvih 14 od 18):
http://www.nonsolomanga.it/bonelli/gea_cop.htm
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 19:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

@Djole - ne traumiraju se danasnja deca/tinejdzeri tako lako.

Ma naravno, samo sam stavio komparativno sa Martijem.

(koga, ako neko nekom greškom ne zna, obožavam - i uz Nathana je jedini Boneli koga kupujem bez obzira na to ko je autor. U stvari, uz Nathana i Spiroua - jedini serijal koga kupujem bez obzira na autora)

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/06/2010 : 19:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
@Djole
Dovoljno je samo pogledati naslovnicu i videces...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2010 : 19:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Da, jer po naslovnici se strip poznaje....
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/06/2010 : 19:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Auf!! Baš su dobre ove alternativne naslovnice(ili šta su već)!!
Šteta što i njih nemamo unutra.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2010 : 19:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Imamo ;)

Privju (a i strip), prva strana je ovo:
http://www.nonsolomanga.it/imm_bonelli/gea/gea1_01.jpg

Edited by - Grujah. on 14/06/2010 19:35:28
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/06/2010 : 19:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Imamo ;)

Privju (a i strip), prva strana je ovo:
http://www.nonsolomanga.it/imm_bonelli/gea/gea1_01.jpg

E, jesam glup!! I ćorav!!!
Pomislio sam da će ova prva da bude na svim brojevima, kao što je kod ostalih Bonelijevaca.
Nema veze(što sam ispao glup), važno da ih ima.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 20:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

@Djole
Dovoljno je samo pogledati naslovnicu i videces...

Ne vidim, šta ćeš. Moraćeš da objasniš...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 20:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
tesko, savic izgleda samo prica, a bez podloge
vrdas mnogo, ocemo konkretne odgovoreeee!!!!!!!!!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2010 : 20:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Gledam naslovnice..
Ovo:
http://www.nonsolomanga.it/imm_bonelli/gea/gea4_01.jpg
je hommage Miyazakiju:
http://allderdice.ca/wp-content/423pxMy_Neighbor_Totoro__Tonari_no_Totoro_28Movie_Poster29.jpg
??
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/06/2010 : 20:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Na naslovnici 2, Geu juri satir. Ne obećava baš dječiji razvoj događanja...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 14/06/2010 : 20:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Gea je strip za decu, tačnije za uzrast od deset do 15 godina a Marti je ipak nešto sasvim, sasvim drugo.

Gea nije nikako strip za decu. Ima mracnih stvari, ubistava, monstruma i jos svacega drugog. Rekao bih da deci mladjoj od 11, 12 godina ovaj strip moze biti too heavy.

Po postavci mi je mnogo ozbiljnija nego, recimo, Marti kojeg trenutno citamo u hrvatskoj i srpskoj varijanti. Dok je Marti potpuno izgubio svezinu i sve ostalo (a ponekad izgleda kao da ga scenarista smislja onako, u hodu), Gea se vec prvim brojem namece kao potpuno osvezenje. Neka vas ne prevari nacin pripovedanja, unutrasnji (ili u Geinom slucaju - ne toliko unutrasnji) monolog, okruzenje i godiste likova... Cini mi se da ce Gea pokazati sav svoj potencijal u brojevima koji dolaze.

Plus, svaka pohvala za dodatne stranice iza stripa - prikaz kosmosa u hinduizmu, kao i "monster of the week" su odlicni.
Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 14/06/2010 : 20:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Amin
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/06/2010 : 21:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sudim na osnovu prvog broja.. Kada sam video onog sto mu je lice trup, kako menja glave sta da pomislim.. Devojcica sa mackom lakmusom za cudovista.. Naslovnica kao Pepa pig sarena.. Ne znam, mozda kasnije bude ludilo, ali je meni sada parodija na svaku ozbiljnost.. Ja Razumem Djoleta sto to brani, ipak je ucestvovao u svemu tome, a ne bi da mu je krs.. Ali morate shvatiti i mene da imam odredjeno misljenje koje se ne mora poklopiti sa vasim..
Da dodam, poredjenje sa MM nema smisla.. Babe i zabe..

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000