Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/06/2010 : 17:44:17
|
dobro je da se javio kriterijum da nas prosvetli |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 14/06/2010 : 17:53:01
|
quote: Originally posted by sawitch
Ima i nekih istih reci kao kod Martija.. Daj Djole nemoj zajebavati, veze nema sa Martijem... Gea je parodija...
Heh, parodija na šta konkretno? 
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/06/2010 : 18:38:14
|
quote: Originally posted by Djole Heh, parodija na šta konkretno? 
Na strip.. Salim se.. Ali uporedjivati je sa Martijem u bilo kom kontekstu je smesno... Sto kaze Vronski, stripic za decu... Ali necu da kudim, nije mi to namera.. Naprotiv, zelim da vam se sve rasproda pre kraja svetskog prvenstva..  |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 14/06/2010 : 18:59:51
|
Po meni je recimo Marti strip za klince. Lepo je upakovan istorijski i pseudoistorijski materijal, gomila referenci, uh kako mi je to palilo mastu kao klincu. I to je medju ostalim doprinelo da cu svoju buducnost zidati na plati profesora istorije (ako i dotle stignem :). Ali, u Martiju su scenaristicka resenja naivna, tvistovi predvidivi, da ne nabrajam, boluje od svih Bonelli klisea. Naprotiv, iako se mozda neki od vas nece sloziti, stripovi poput Kalvina i Hobsa, Spirua, Zekana nikako nisu "deciji", premda je njihova velicina sto i deca mogu da uzivaju u njima. Dakle ne bih da sudim, jer tek cu sutra imati vremena da odem do Mracne sume, po svoj primerak Gee, ali mogu da kazem da ne stoji da je Gea strip za decu u odnosu na Martija. Nemoguce, jer kao sto rekoh, upravo Marti je strip za decu. |
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
Edited by - Dzimi Gitara on 14/06/2010 19:01:44 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/06/2010 : 19:03:17
|
@sawić
Heh, siroto malo dete koje bi pročitalo celu Geu bi bilo mnogo više istraumirano nego da je pročitalo celog Martija. ;)
Ali, to po strani, zanima me na osnovu čega misliš da je strip za decu? Mislim, kapiram da nije tvoj cup of tea, i to je okej, da nam se svima dopadaju iste stvari svet bi bio dosadan, ali na osnovu čega si odredio da je strip baš za decu/tinejdžere? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 14/06/2010 19:04:28 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 14/06/2010 : 19:04:02
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Po meni je recimo Marti strip za klince. Lepo je upakovan istorijski i pseudoistorijski materijal, gomila referenci, uh kako mi je to palilo mastu kao klincu. I to je medju ostalim doprinelo da cu svoju buducnost zidati na plati profesora istorije (ako i dotle stignem :). Ali, u Martiju su scenaristicka resenja naivna, tvistovi predvidivi, da ne nabrajam, boluje od svih Bonelli klisea. Naprotiv, iako se mozda neki od vas nece sloziti, stripovi poput Kalvina i Hobsa, Spirua, Zekana nikako nisu "deciji", premda je njihova velicina sto i deca mogu da uzivaju u njima. Dakle ne bih da sudim, jer tek cu sutra imati vremena da odem do Mracne sume, po svoj primerak Gee, ali mogu da kazem da ne stoji da je Gea strip za decu u odnosu na Martija. Nemoguce, jer kao sto rekoh, upravo Marti je strip za decu.
ja zlocest pa bi rekao da su i jedno i drugo stripovi za djecu - buduce povjesničare ili ne ali za djecu :) |
Edited by - rommel on 14/06/2010 19:04:48 |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/06/2010 : 19:08:27
|
Jasta brate. Ali i za malu i za velik decu. ;)
kao da što fali velikoj djeci...uvjek su bolji od MALIH LJUDI ...ne mislim rastom :) |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1985 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/06/2010 : 19:27:21
|
quote: Originally posted by Grujah.
@Djole - ne traumiraju se danasnja deca/tinejdzeri tako lako.
Ma naravno, samo sam stavio komparativno sa Martijem.
(koga, ako neko nekom greškom ne zna, obožavam - i uz Nathana je jedini Boneli koga kupujem bez obzira na to ko je autor. U stvari, uz Nathana i Spiroua - jedini serijal koga kupujem bez obzira na autora) |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/06/2010 : 20:08:07
|
quote: Originally posted by sawitch
@Djole Dovoljno je samo pogledati naslovnicu i videces... 
Ne vidim, šta ćeš. Moraćeš da objasniš...  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/06/2010 : 20:11:16
|
tesko, savic izgleda samo prica, a bez podloge vrdas mnogo, ocemo konkretne odgovoreeee!!!!!!!!!!!    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/06/2010 : 20:15:17
|
Na naslovnici 2, Geu juri satir. Ne obećava baš dječiji razvoj događanja... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
milan2.0
New Member

127 Posts
Member since 16/10/2006 |
Posted - 14/06/2010 : 20:16:59
|
quote: Originally posted by vronski 2
Gea je strip za decu, tačnije za uzrast od deset do 15 godina a Marti je ipak nešto sasvim, sasvim drugo.
Gea nije nikako strip za decu. Ima mracnih stvari, ubistava, monstruma i jos svacega drugog. Rekao bih da deci mladjoj od 11, 12 godina ovaj strip moze biti too heavy.
Po postavci mi je mnogo ozbiljnija nego, recimo, Marti kojeg trenutno citamo u hrvatskoj i srpskoj varijanti. Dok je Marti potpuno izgubio svezinu i sve ostalo (a ponekad izgleda kao da ga scenarista smislja onako, u hodu), Gea se vec prvim brojem namece kao potpuno osvezenje. Neka vas ne prevari nacin pripovedanja, unutrasnji (ili u Geinom slucaju - ne toliko unutrasnji) monolog, okruzenje i godiste likova... Cini mi se da ce Gea pokazati sav svoj potencijal u brojevima koji dolaze.
Plus, svaka pohvala za dodatne stranice iza stripa - prikaz kosmosa u hinduizmu, kao i "monster of the week" su odlicni.
|
 |
|
milan2.0
New Member

127 Posts
Member since 16/10/2006 |
Posted - 14/06/2010 : 20:19:03
|
Po meni je recimo Marti strip za klince. Lepo je upakovan istorijski i pseudoistorijski materijal, gomila referenci, uh kako mi je to palilo mastu kao klincu. I to je medju ostalim doprinelo da cu svoju buducnost zidati na plati profesora istorije (ako i dotle stignem :). Ali, u Martiju su scenaristicka resenja naivna, tvistovi predvidivi, da ne nabrajam, boluje od svih Bonelli klisea. Naprotiv, iako se mozda neki od vas nece sloziti, stripovi poput Kalvina i Hobsa, Spirua, Zekana nikako nisu "deciji", premda je njihova velicina sto i deca mogu da uzivaju u njima. Dakle ne bih da sudim, jer tek cu sutra imati vremena da odem do Mracne sume, po svoj primerak Gee, ali mogu da kazem da ne stoji da je Gea strip za decu u odnosu na Martija. Nemoguce, jer kao sto rekoh, upravo Marti je strip za decu.
Amin |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts
Posted - 14/06/2010 : 21:12:55
|
Ja sudim na osnovu prvog broja.. Kada sam video onog sto mu je lice trup, kako menja glave sta da pomislim.. Devojcica sa mackom lakmusom za cudovista.. Naslovnica kao Pepa pig sarena.. Ne znam, mozda kasnije bude ludilo, ali je meni sada parodija na svaku ozbiljnost.. Ja Razumem Djoleta sto to brani, ipak je ucestvovao u svemu tome, a ne bi da mu je krs.. Ali morate shvatiti i mene da imam odredjeno misljenje koje se ne mora poklopiti sa vasim.. Da dodam, poredjenje sa MM nema smisla.. Babe i zabe.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Topic  |
|