forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: GEA #01!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 21:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja sudim na osnovu prvog broja..

Validno.

quote:

Kada sam video onog sto mu je lice trup, kako menja glave sta da pomislim..

O tima što menjaju glave postoje legende već milenijumima. To po strani, da su Vlemi tako detinjasti, ne bi ih jedan Umberto Eko stavio u svog Baudolina.

quote:

Devojcica sa mackom lakmusom za cudovista..

Tja, ništa gore od matorog egomanijaka sa mutavim neandertalcem, ili istraživača natprirodnih pojava sa istoimenom svemogućom mačkom, o divljaku i debelom meksikancu da ne govorimo.

Mislim, kad tako postaviš stvari, većina stipova zvuči infantilno.

quote:

Naslovnica kao Pepa pig sarena..

Grafiti, energija, anarhija, pop art.

quote:

Ne znam, mozda kasnije bude ludilo, ali je meni sada parodija na svaku ozbiljnost..

A čim je duhovito, nije za odrasle? Mene recimo smara da čitam mrtve ozbiljne stripove. Što bi rekao Sklavi, sve ide bolje uz zdravu dozu samoironije.

quote:

Ja Razumem Djoleta sto to brani, ipak je ucestvovao u svemu tome, a ne bi da mu je krs..

Ja Geu pokušavam da izdam na ovaj ili onaj način od 2005., i to zato što mi je nešto najbolje od Bonelija. Ne dovoljno dobro, ili simpatično, već najbolje. Oduševio me taj spoj energije, duhovitosti, dobrih likova s jedne strane, i poprilično teških društvenih tema, anarhije, ezoterije i erudicije s druge strane. Ne bih bio spreman da keširam sopstvenu lovu na izdavanje nečega što mi nije odlično. (ili makar ego trip, kao ZZCP )

quote:

Ali morate shvatiti i mene da imam odredjeno misljenje koje se ne mora poklopiti sa vasim..

I to je okej. Kao što rekoh, da svi volimo iste stvari, svet bi bio dosadan. Ali meni ne pada na pamet da okarakterišem, šta znam, Kena Parkera kao dosadan strip zato što mene lično smaraju vesterni. Nije za mene, ali mi je jasno zašto je drugima remek delo.Ako ti se ne svidja, kul, daleko bilo da mogu išta da ti prebacim zbog toga. Ali nemoj onda automatski da je okarakterišeš kao strip za decu.

Ili možda, kao Macan, smatraš da stripovi za decu treba da budu baš najbolji?

quote:

Da dodam, poredjenje sa MM nema smisla.. Babe i zabe..

Po nivou referenci i uloženog istraživanja, ima smisla. Mislim, čak i postoje određeni teozofski osnovi i u Martiju i u Gei (osnovni atom u Gei, cela Agarti priča u Martiju). Čitali su Enoh i Kasteli slične stvari, samo što je sa Blavacke Kasteli prešao na Denikena, a Enoh na Atarva Vedu.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 21:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Na naslovnici 2, Geu juri satir. Ne obećava baš dječiji razvoj događanja...

Hehe, razdevičenje ipak pada nekoliko brojeva kasnije. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 21:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Gledam naslovnice..

Ima toga.

Ceo limbo je baziran na slikama Rodžera Dina, strip je pun pop rok referenci, a po posterima u Geinom skladištu se vide posvete Pratu, Pacijenci, Dilan Dogu, a vala i Hasanu Masoudiju.

U trojci recimo Leo (koga još niste upoznali) citira Mocartovog Don Žuana, grupa Zaštitnika sa kojom Gea pokušava da odbije napad Mazikina citira Atarva Vedu i Bibliju, ali sa starohebrejskim imenima raznih zala, a sama Gea citira Tarkvinija Tasa i Plinija.

Milina za prevođenje.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 21:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

kakva reklama

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 21:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ova Gea.... pa nije da me sama tematika nesto interesuje, pogotovu sto me strip kao takav najmanje privlaci u poslednjih 25 godina (od 33). Al ovaj strip je pun energije i zivota (stagod mu to doslo), stoga rado nastavljam dalje. Nadam se da ce nastavak serijala biti mracniji (sto je opet u kontradikciji sa onim da je pun zivota).
Malo o Martiju... nikad ga nisam nesto preterano volo. Sveukupno gledajuci slabasni broj epizoda iznad proseka. Al opet ne mogu da ne kazem da tu nema odlicnih epizoda, sto je svakako bolje nego li da je serijal od pocetka do kraja nesto tek 'iznad prosecne ocene'.

Edited by - kasper on 14/06/2010 22:02:22
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 21:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
@Anakin

Verujem da ciljaš na sex, a ne na Tarkvinija Tasa? ;)

Edited by - Djole on 14/06/2010 22:00:13
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/06/2010 : 22:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Nadam se da ce nastavak serijala biti mracniji.

Hoće. Ali sama Gea nikada neće biti mračan lik, i strip će uvek imati dozu humora, čak i kad krene smak sveta.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 22:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

@Anakin

Verujem da ciljaš na sex, a ne na Tarkvinija Tasa? ;)

ciljam na citalacku publiku

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/06/2010 : 22:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hoće. Ali sama Gea nikada neće biti mračan lik, i strip će uvek imati dozu humora, čak i kad krene smak sveta.

Malo sam se dopunio gore dok si ti pisao ovo . U svakom slucaju ceka se nastavak, neka ocena serijala pasce oko broja 5.

@Lord Vader89
Weee saluuuuuut You!

Edited by - kasper on 14/06/2010 22:05:33
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 22:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Lord Vader89
Weee saluuuuuut You!

prljave lazi se sire po carsiji

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/06/2010 : 23:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Trebala je da odabere "She's Got Balls" za koncetrisanje.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/06/2010 : 23:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ili Let me put my love into you

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/06/2010 : 23:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 15/06/2010 : 05:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Covece, prekini da spojlujes!!!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/06/2010 : 11:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nisu neki spojleri - but sorry anyway.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisu neki spojleri - but sorry anyway.

U biti, mene ovi pojedini spoileri sve više navlače.

Ali, neobična mi je ova upotreba rastera, kako se baš na to odlučio? Očito jako obožava mange, a i pop-kulturu "tinejdžerske" populacije...

Jel ovo uopće stiglo u Zg?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 15/06/2010 12:10:42
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/06/2010 : 12:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Toliko se vidi i po naslovnicama.
Meni je malo cudno kad vidim da neko mog godista kaze "A u majcinu".
Danas su devojke vro ostrije, te se najcesce moze cuti:
"Bedak"
"Uuuufffff"
"E, jebiga"
"A (ili E) u _____",
"Sunce ti poljubim (ili fornikejtujem)"
"Majku mu fornikejtujem"

(Ovo nije izmisljeno, pitao sam neke devojke sta bi rekle kad bi bacio sladoled na nove cipele)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Psovke ne mogu (iako u originalo proleti poneki zamaskirani Cazzo). Bedaka će biti.

Neko stvarno lomi jezik sa fornikejtujem?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ali, neobična mi je ova upotreba rastera, kako se baš na to odlučio? Očito jako obožava mange, a i pop-kulturu "tinejdžerske" populacije...

Ovo drugo da. A prvo, Enoh u predgovoru tvrdi da nije neki fan mangi, i da je čitao sam opšta mesta kao što su Akira i Ghost in the shell.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2010 : 12:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ne znas sta to znaci
sramota, vidi se da ne slusas AC/DC

a jes na srpskom glupo, mada, opet ne znam koja nasa rec bi usla na mesto "fornicate"

OK, sad sam skapirao da je to kresha, a ne iz stripa

kresho....ili smanji te vertigo stripove koje citas, ili se odrekni tih drugarica

Edited by - Lord Vader89 on 15/06/2010 12:16:25
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Zgrešiti?

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/06/2010 : 12:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Toliko se vidi i po naslovnicama.
Meni je malo cudno kad vidim da neko mog godista kaze "A u majcinu".
Danas su devojke vro ostrije, te se najcesce moze cuti:
"Bedak"
"Uuuufffff"
"E, jebiga"
"A (ili E) u _____",
"Sunce ti poljubim (ili fornikejtujem)"
"Majku mu fornikejtujem"

(Ovo nije izmisljeno, pitao sam neke devojke sta bi rekle kad bi bacio sladoled na nove cipele)

Pa eto, sam si reko, A(ili E) u _____. U šta? Pa u majčinu! Šta drugo da stavi?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2010 : 12:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zgrešiti?

moze, los sam prevodilac
mislim, nisam u recniku trazio, kao sto bi svako razuman uradio najverovatnije, nego sam probao da se setim neek reci koja strogo ima veze sa sexom jelte, a da nije, kresanje i slicno, posto nije prikladno, a i nije to to....

los prevodilac

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/06/2010 : 12:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Ja se samo nadam da kad joj bude bilo nešto po volji neće uzvikivati: "extra".

Edited by - dessa on 15/06/2010 12:30:03
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi.

Pričaće "Vrh, brate". ;)

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000