forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ludens - Biblioteka Zagor
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 22

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 18/07/2010 : 23:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by mikado

A mogli bi stvarno u svaštari da otvorimo topic na istorijske teme, šta kažeš Nedeljko?

To bi bilo lepo - da se tamo bavimo ovim interesantnim diskusijama. Ja sam ZA!!! Veliki pozdrav od jednog istoričara iz kišovitog Bečeja!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 18/07/2010 : 23:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by mikado

evo linka
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37795

Kakve to veze ima s Ludensovim kolekcionarskim Zagorom? Trebalo bi vas sve poizbacati jer zagađujete vrijedne topice o Zagoru nevažnim povijesnim činjenicama!

Kako nema veze? Na planini Olimp, pijes vodu Zagori i citas Ludens kolekcionarski Zagor.

...jer je besmrtni "Duh sa sekirom" ravan Zevsu gromovniku,Aresu i ostalim bogovima sa Olimpa!!!
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 19/07/2010 : 23:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
Ko želi neka kupuje, ja neću. Od samog naziva "kolekcionarsko izdanje" me hvata proljev. Poserem se na to. Što moja kolekcija nije kolekcionarska? Od kojeg je ku..a ona? Moja kolekcija je počela u državi koja više ne postoji, prošla je razna previranja, sada je papir tanji, lošiji otisak, recesija. To je odraz onoga što se događalo i događa oko mene, trebala su desetljeća da to sve završi na mojoj polici. Jebat ga, ne izgleda baš lijepo ali ima dušu.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 20/07/2010 : 07:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message
quote:
Originally posted by grofica Varga

Ko želi neka kupuje, ja neću. Od samog naziva "kolekcionarsko izdanje" me hvata proljev. Poserem se na to. Što moja kolekcija nije kolekcionarska? Od kojeg je ku..a ona? Moja kolekcija je počela u državi koja više ne postoji, prošla je razna previranja, sada je papir tanji, lošiji otisak, recesija. To je odraz onoga što se događalo i događa oko mene, trebala su desetljeća da to sve završi na mojoj polici. Jebat ga, ne izgleda baš lijepo ali ima dušu.

slažem se ... pogotovo ako svaka od tih malih relikvija prošlosti ima svoju internu priču za tebe .

što se tiče luksuznih novih i glanc očuvanih starih izdanja to su više trofeji za oslikavanje društvenog statusa ...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/07/2010 : 09:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Meni takva luksuzna izdanja uopste nisu trofej niti oslikavanje drustvenog statusa.. Jer bih ja onda trebao biti tezak burzuj zbog toga sto kupujem Libellus na primer... To je fetis koji imam, da sve mora biti hronoloski tacno, uredno i da lepo izgleda... A i lepse mi je imati 25-30 luksuznih, kolekcinarskih ili kako ih vec nazvati, knjiga Zagora od prvog broja nego neki LMS 4.. Tako da ja mislim da su LMS 4, ZS 13 i ostala starudija roba za lovatore...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/07/2010 : 09:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Meni takva luksuzna izdanja uopste nisu trofej niti oslikavanje drustvenog statusa.. Jer bih ja onda trebao biti tezak burzuj zbog toga sto kupujem Libellus na primer... To je fetis koji imam, da sve mora biti hronoloski tacno, uredno i da lepo izgleda... A i lepse mi je imati 25-30 luksuznih, kolekcinarskih ili kako ih vec nazvati, knjiga Zagora od prvog broja nego neki LMS 4.. Tako da ja mislim da su LMS 4, ZS 13 i ostala starudija roba za lovatore...

Apsolutno se slazem.
A i jebes takve banana drzave gde je to slika drustvenog statusa
Da se to kaze u nekoj normalnoj drzavi bilo bi u najmanju ruku smesno
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 20/07/2010 : 09:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
Realno niti jedan Boneli strip ne vredipo kvalitetu nekih 10-15 Evra koliko koštaju pojedina HC izdanja...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/07/2010 : 09:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Vredi li LMS 4 600 eura???

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/07/2010 : 10:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Vredi li LMS 4 600 eura???

Ili otprilike 40 skupih HC knjizurina sa po 3 stripa unutra?
Sto bi doslo oko 120 stripova
A verujem da ce Ludensov Kol. Zagor da bude i manje od 15 evra jer sigurno nece da ide u tirazu od 500 komada
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/07/2010 : 10:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by djukak

Realno niti jedan Boneli strip ne vredipo kvalitetu nekih 10-15 Evra koliko koštaju pojedina HC izdanja...

rec je o tirazu,i onda je skuplje.kad bi se bluberi,torgal,ili comanca stampali u 10000primerka,kostali bi 200-250din.iako su to vrhunska dela.
sta bi onda rekli?nije dobro,previse jeftino!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/07/2010 : 10:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:

Svak ima svoju opsesiju
Ja sam tako sa CDovima zaglibija... Rekoh sebi, ajde skupit ćemo diskografiju od Metallice
Kad je upala cila diskografija, bacija se na ploče... Onda sa ploča priskočija i na singlove
Pa dvdovi, pa magazini fan cluba, pa ovo, pa ono...

Al šta je je, gušt je

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2010 : 10:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

rec je o tirazu,i onda je skuplje.kad bi se bluberi,torgal,ili comanca stampali u 10000primerka,kostali bi 200-250din.iako su to vrhunska dela.

pa torgal ti u proseku ispadne tek nesto preko 300 dinara po albumu, mnogo li je

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/07/2010 : 10:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Hehehe.. Dobri smo... Svako ce izracunati zasto mu je bas njegova kolekcija jeftinija u odnosu na alternativu...

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/07/2010 : 11:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

pa torgal ti u proseku ispadne tek nesto preko 300 dinara po albumu, mnogo li je

da,ali integralno izdanje,sto je super.kad bi svaki album bio posebno,cena bi bila veca.

Edited by - cronos six on 20/07/2010 11:23:07
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2010 : 11:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

da,ali integralno izdanje,sto je super.kad bi svaki album bio posebno,cena bi bila veca.

sigurno, al sad, ne mogu da kukam nad necim cega nema

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 20/07/2010 : 11:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
A i lepse mi je imati 25-30 luksuznih, kolekcinarskih ili kako ih vec nazvati, knjiga Zagora od prvog broja nego neki LMS 4..

I novoizgrađeni shoping centar izgleda bolje od Sfinge kojoj je otpao nos... Nećemo sada obezvređivati LMS 4
Da se razumijemo, meni je drago ako će kolekcionarsko izdanje krenuti. Svakako je dobro da ljudi mogu birati hoće li neki broj imati od vc, ludensa, ZS, nego da smo svi osuđeni grebati se za izdanja stara 30 godina... I ovako dosežu nenormalnu cijenu, tko zna što bi bilo da nema tih pustih ponavljanja.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/07/2010 : 11:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Sfinga mi je lepsa od bilo kog trznog centra, a i ne sluzi istoj svrsi kao LMS Zagor i tzv kolekcionarski...

Naravno da ne mislim da obezvredjujem LMS, samo kazem da je realno bolji izbor desetine savrsenih knjiga nego to..

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
891 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 20/07/2010 : 20:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:

Sfinga mi je lepsa od bilo kog trznog centra, a i ne sluzi istoj svrsi kao LMS Zagor i tzv kolekcionarski...

Naravno da ne mislim da obezvredjujem LMS, samo kazem da je realno bolji izbor desetine savrsenih knjiga nego to..

Sad ulaziti u to, da li je realno bolje ili ne nema svrhe. Prvenstveno treba znati, da su se serijali LMS/ZS i možda u to vreme još koja serija štampala za desetine hiljade
čitaoca i stripovi štampani tada, su bili defacto u toj kvaliteti, u kakvoj su bili. Danas se, recimo luxuzna (bar ja im tako kažem) izdanja štampaju, recimo u tiražima 500 primjeraka. Zato su i bolje, mnogo bolje odrađena nego tada u bivšoj državi. Ali u poplavi svih stvari, koje su nam danas na razpolagu, stripovi rađeni takvom kvalitetom ne čine (mi)nam se ništa posebno - ali tada jesu.Nekad su (smo) stripove čitali pogotovo svi.... ajde recimo pijanci u parku ili ispred maximarketa , radnici na poslu, školarci između odmora....
Danas toga više nema....strip je prvenstveno postao luxus, a time znači polako gašenje jedne preljepe veje umjetnosti (sam smatram stripom umjetnošču)...

Invincible shield
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
891 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 20/07/2010 : 20:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Originally posted by giant

quote:

Sad ulaziti u to, da li je realno bolje ili ne nema svrhe. Prvenstveno treba znati, da su se serijali LMS/ZS i možda u to vreme još koja serija štampala za desetine hiljade
čitaoca i stripovi štampani tada, su bili defacto u toj kvaliteti, u kakvoj su bili. Danas se, recimo luxuzna (bar ja im tako kažem) izdanja štampaju, recimo u tiražima 500 primjeraka. Zato su i bolje, mnogo bolje odrađena nego tada u bivšoj državi. Ali u poplavi svih stvari, koje su nam danas na razpolagu, stripovi rađeni takvom kvalitetom ne čine (mi)nam se ništa posebno - ali tada jesu.Nekad su (smo) stripove čitali pogotovo svi.... ajde recimo pijanci u parku ili ispred maximarketa , radnici na poslu, školarci između odmora....
Danas toga više nema....strip je prvenstveno postao luxus, a time znači polako gašenje jedne preljepe veje umjetnosti (sam smatram stripom umjetnošču)...i to nije dobro.
I da, sam sam platio skupo LMS 4, ali nije mi ni najmanje žao svakog Eura....
Ali to je cijena progresa, ako želi strip scena još živjeti (PREŽIVJETI), onda se MORA štampati i luxuzna izdanja i sva moguća druga izdanja s ciljem, da što više ljudi pronađe u stripovima razonodu. I to je glavna poanta....bio strip star sto ili jednu godinu....

Invincible shield

Edited by - giant on 20/07/2010 20:14:10
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 21/07/2010 : 08:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message
quote:
Originally posted by giant

quote:

Danas toga više nema....strip je prvenstveno postao luxus, a time znači polako gašenje jedne preljepe veje umjetnosti (sam smatram stripom umjetnošču)...

Da, sad imamo televiziju, internet, kompjutere, igrice, pa i skenirane stripove, tako da je teško probiti se sa štampanim izdanjima kod nove publike. Pre ništa od ovoga nije bilo i mnogo su se više kupovala štampana izdanja, bilo je mnogo manje stvari za zabavu
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/07/2010 : 09:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
pa dobro,kad ce najava?vronski,javljaj se!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 21/07/2010 : 11:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:

pa dobro,kad ce najava?vronski,javljaj se!

Tajni agent Vronski u insjderskoj misiji...
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 21/07/2010 : 11:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message
zadnjih nekoliko stranica je sve osim topica

zna li iko bilo sta,ovo neka drzavna tajna

Nemam potpis...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/07/2010 : 12:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
izgleda da je tajna
Čudno,obično kažu da je reklama dobra stvar.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 21/07/2010 : 12:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message
ljudima se zgadilo , ne valja ni prekomjerna reklama :)

feka
Go to Top of Page
Page: of 22 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000