pa koliko sam svatija u filmu oni nisu bogovi već vanzemaljci a i ako su ih skandidavci prihvatili za bogove to ne znači da i sami "bogovi"moraju biti istog rasnog tipa kao i njihovi štovatelji.A šta se tiće jezika asgardijanaca šta tu ima bit nejasno?kad se moga izmislit klingonski i vilenjački onda može i asgardijanski.ipak film za razliku od stripa ima video i AUDIO komponentu i smeta me kad svi govore engleskim jezikom,francuzi,rusi,njemci,indijanci irazni alieni.
A šta se tiće jezika asgardijanaca šta tu ima bit nejasno?kad se moga izmislit klingonski i vilenjački onda može i asgardijanski.ipak film za razliku od stripa ima video i AUDIO komponentu i smeta me kad svi govore engleskim jezikom,francuzi,rusi,njemci,indijanci irazni alieni.
Znači, ti bi htio maknuti engleski šekspirijanski govor kakav bogovi koriste u stripovima, govor kakav je prisutan još od dana Stana Leeja i Jacka Kirbyja. Pobogu, Branagh je izgradio karijeru na šekspirijanskim adaptacijama, motivima i likovima (pogledaj samo njegove filmove Hamlet i Henry V), a jeziku da i ne govorim. I ti bi mu to htio oduzeti?
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
pocinje od Journey Into Mystery #113 scenario: Stan Lee, Gary Conway, crtez: Jack Kirby, Sal Buscema Neal Adams i John Buscema
Osim bezveznih freak of the week epizoda, ovde imas i duze i bolje arcove: bogovi, trolovi, dzinovi, ali i Galactus, Mephisto, Stranger, Doctor Doom...
The Mighty Thor: The Eternals Saga 1 & 2
The Mighty Thor Annual #7, The Mighty Thor # 283-301 scenario: Roy Thomas, Mark Gruenwald i Ralph Macchio crtez: John Buscema, Keith Pollard, Walter Simonson, Arvell Jones
Ovo je sakupljen ceo run iz Stripoteke (s tim sto ovde, naravno, ima i kraj price u brojevima 300 i 301) - prilicno ambiciozna mesavina Nibelungenlieda i Chariots of the Gods.
Thor Visionaries: Walter Simonson
pocinje od The Mighty Thor # 337 scenario i crtez: Walter Simonson (well, duh)
Simonsonov run je preporodio Thora. Nije po svacijem ukusu, pa preporucujem da za pocetak overis samo volume 1, iako neke legendarne epizode dolaze kasnije (Thor kao zaba, recimo ).
Ovo je sve, naravno, klasika. Od novijih stvari Disassembled, Romitin run (vol. 2), Ennisove Vikings, Ultimates 1 & 2...
Sta Nice,ono je jeb... super stvar,animacija im je pogodjena u crtu sa izrazima lica kako E.Ribic crta, fenomenalno napravljeno,ovo bi moglo biti bolje nego sam film,koji mi izgleda malo i vuce na "Masterse" ali usminkanije,sve je previse svijetlo i zlatnih boja,kao da je neko kazaliste.. Animirani je izvrstan, e da se neko sjeti raditi i za Bonelli tako...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"