forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 360

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 06/08/2010 : 01:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Jel neko od gospode citao Urotu ili Saskvaca, jesul cemu?

urota ocekivano odlicna (eh, kako se nizzi godinama spustio na danasnju razinu, ne mogu vjerovati), crtez perverzija...
saskvac vrlo dobar, ali nicola ne podnosim, jbga.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 06/08/2010 : 03:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
giganti su vani

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 06:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir
urota ocekivano odlicna (eh, kako se nizzi godinama spustio na danasnju razinu, ne mogu vjerovati), crtez perverzija...

Moj sistem je izgleda imun na Nizzija kada radi sa CVillom, cak mi je i u Mefisto OK. Verovatno mu je davao najbolje price, ne vidim neko drugo resenje za sebe.
Go to Top of Page

J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/08/2010 : 10:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send J.C.Debs a Yahoo! Message  Send J.C.Debs a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

giganti su vani

Kad,di,kak,????? Stripagent??
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 10:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Samo nešto da kažem u Nizzijevu obranu. Po meni on je napravio vrhunski posao, barem u početku. Istina, sada je loš, ali kada se je pojavio u Tex staffu podigao je cijeli serijal na višu razinu, da ne kažem i da ga je spasio, jer nakon broja 175 (Libellus 8) čitam samo ispod prosječne priče G.L.Bonellija (čast nekim izuzecima). Do broja 275 kada počinju objavljene epizode iz Zlatne serije nadam se mnogim dobrim pričama, ali pomalo sam skeptičan.

Nizzi se je pojavio u broju 273, to još nije objavljeno. Pogledajmo njegove naredne priče:

Na ivici ponora
Pinkertonov agent
Miltonov testament
Orlušine
Ratni požar
Isčezli leš
Usijani rezervat
Ubojstvo u Corpus Christiju
Zločin u "Jutarnjoj zvezdi"
Davitelji

Većina vrhunskih... barem meni...

Bilo bi lijepo da se danas pojavi netko kao Nizzi tada u Texu, pa da spasi trenutno posrnule serijale (čitaj, Zagor itd)...

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 10:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Pa rekao je Berni na MAFEST-u da će izaći ranije nego prijašnjih godina kada su izlazili u Septembru ili Oktobru.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/08/2010 : 11:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
koji su to vani Giganti?...a što se Nizzija tiče, on je ko dan i noč, ima odličnih epizoda a zna i zašvrljat u
scenariju potpuno, isto bi mogli kazat i za Bureta(Zagi)od vrhunskih do prosječnih i nikakvih scenarija....
stvar je izgleda u trenutnoj formi i inspiraciji...a da je zasičenje sa junacima vidljivo kod oba, to je barem jasno....
ja nijednom scenaristu nebi pustio pisat priče za nekog junaka više od 10-20 epizoda ili bar do trenutka kad ocije
padnu izpod 50% recimo ili dok ne use...re motku načisto.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 11:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Istina, sada je loš, ali kada se je pojavio u Tex staffu podigao je cijeli serijal na višu razinu, da ne kažem i da ga je spasio, jer nakon broja 175 (Libellus 8) čitam samo ispod prosječne priče G.L.Bonellija (čast nekim izuzecima).

Otvorio si pandorinu kutiju .
Neki zlatan Bonellijev period (po meni) je gle cuda, ono sto smo imali u ZS na 100 i 200 (Gvozdena klesta - Ona Epizoda sa Moriskom 308 valjda). I te epizode su mi tesko citljive zbog zestoke suvoprane price (manje vise svi karakteri su jednodimenzionalni). Ono sto mi se dopada u njima je brutalnost, broj karaktera po epizodi kao i velicina/raspredanje same radnje. Jos jedan, po meni veliki, nedostatak kod Bonellija je sto nema klasicne dvoboje na kraju, na sta se moj mozak navikao kada je u pitanju vester. Ipak Bonelli je TATA jer je celu tu Bonelli produkciju podigao u ono vreme na mnogo visi nivo i na tome ima moj veliki respect (za razliku od naslednika 'Nizzija).
E sad u eri do broja 300 najzanimljivije/najbolje Nollitine price, koje opet gle cuda, pumpa Libellus. Na tome im fala . Price odlikuju zanimljivim karakterima, dvobojima, razlicitoscu, humorom (?/.!@#!), akcijom.
O Nizziju, pa evo, mnogo mu fale onu Klopku u rudniku, ne znam zasto. Mislim da je to dobra epizoda za otvaranje debate o istom. AL eto da ga malo pohvalim, onaj Gigant sa Millazom mu je solidan (cinimi se da ga je vecina uzela za veoma losega).

Edited by - kasper on 06/08/2010 11:09:43
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 11:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Čuj, slažem se s većinom što si napisao. Samo teško je gledati Texove periode preko Dnevnikovih izdanja, jer su sve ispreskakali. Na primjer, brojevi ZS 300-600 stariji su od ZS 100-300. Smiješno ali istinito, to je naš voljeni Dnevnik! Ali:

Meni su Libellusove knjige od broja 8 pa sve do 34 (period od 175-223) skroz prosječne u odnosu na period 100-175, s nekoliko izuzetaka. Ne računam odlične Nizzijeve knjige 15, 16 i 34 koje ionako nisu iz tog perioda.

Vidjet ćemo kako će biti od broja 223 pa do 275 kada ponovno kreće Zlatna Serija, ali mislim da neće biti ništa bolje...

Samo, ipak je to Tex, uz Nathana najdraži mi serijal pa mu sve opraštam!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 11:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Meni je Millazov i Nizzijev gigant dobar, samo čista mi je kopija filma Pale Rider s Clintom Eastwoodom.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 11:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni su Libellusove knjige od broja 8 pa sve do 34 (period od 175-223) skroz prosječne u odnosu na period 100-175, s nekoliko izuzetaka. Ne računam odlične Nizzijeve knjige 15, 16 i 34 koje ionako nisu iz tog perioda

Vidis, meni su Kanadski pobunjenici top 5, Muerto top 10, Lov na Coveka top 12 . + Pobunjenici su mi jedan od najbolje nacrtanih Texeva, neverovatno kako je taj Fusco rasturao nekad. Ovde mi je odmah iza CVille.
Mefistov sin bi mi bio top 10, da su nastavili u zadnja dva kao u prva dva nastavka. Slicno vazi i za Kinesku cetvrt, majstorija do sredine.

Edited by - kasper on 06/08/2010 11:58:29
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2624 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 06/08/2010 : 11:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

giganti su vani

To se čekalo!

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 11:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je Millazov i Nizzijev gigant dobar, samo čista mi je kopija filma Pale Rider s Clintom Eastwoodom.

Godine cine svoje, tako da se tog filma slabo vise i secam.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 12:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Giganti bi trebali biti ovi, ali nisam kod kuće, pa ne mogu provjeriti:

Br.2 Claudio Nizzi - Alberto Giolitti
Br.4 Claudio Nizzi - Sergio Zaniboni
Br.5 Claudio Nizzi - Víctor De La Fuente

Neka netko dopuni...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 12:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Giganti bi trebali biti ovi, ali nisam kod kuće, pa ne mogu provjeriti:

Br.2 Claudio Nizzi - Alberto Giolitti
Br.4 Claudio Nizzi - Sergio Zaniboni
Br.5 Claudio Nizzi - Víctor De La Fuente

Neka netko dopuni...

Br.21 Claudio Nizzi - Corrado Mastantuono
Moj neki pick ovde je Br.2.

No, ono sto je dobro/najbolje je da nam u sledecoj turi dolaze Patagonija i Kuba.

Edited by - kasper on 06/08/2010 12:06:13
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 12:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Meni su Libellusove knjige od broja 8 pa sve do 34 (period od 175-223) skroz prosječne u odnosu na period 100-175, s nekoliko izuzetaka. Ne računam odlične Nizzijeve knjige 15, 16 i 34 koje ionako nisu iz tog perioda

Vidis, meni su Kanadski pobunjenici top 5, Muerto top 10, Lov na Coveka top 12 . + Pobunjenici su mi jedan od najbolje nacrtanih Texeva, neverovatno kako je taj Fusco rasturao nekad. Ovde mi je odmah iza CVille.
Mefistov sin bi mi bio top 10, da su nastavili u zadnja dva kao u prva dva nastavka. Slicno vazi i za Kinesku cetvrt, majstorija do sredine.

Eto kako se ukusi razlikuju. Meni su Kanadski pobunjenici dosadni i prerazvučeni iako obožavam Texove priče na preko tristotine stranica. Jednostavno mi nije sjela priča crtežu usprkos. Loš mi je i ugođaj i atmosfera u samom stripu, da je barem bio snijeg, bilo bi mi puno bolje. Muerto je vrhunski! Kineska četvrt mi je odlična! Uostalom kao i sve avanture u San Franciscu kod Toma Devlina. Tex i Karson tamo uvijek briljiraju i dijele šamare po Salunima! Mefistov sin mi je dobar, ali ipak lošiji od nekih drugih epizoda s Mefistom.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 12:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

No, ono sto je dobro/najbolje je da nam u sledecoj turi dolaze Patagonija i Kuba.

Nadam se i Prvi gigant uz njih. Čini mi se da ga je Berni spomenuo u Makarskoj...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 12:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kineska četvrt mi je odlična! Uostalom kao i sve avanture u San Franciscu kod Toma Devlina. Tex i Karson tamo uvijek briljiraju i dijele šamare po Salunima!

Ah, ti Urotu mozes i sutra da nabavis, a ja treba da se smaram cekajuci je jos mesec dva .
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7816 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/08/2010 : 12:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s dcopicem da su Kanadski pobunjenici veoma podbacili i da su morali imati 100 strana manje. Previše stranica a tako malo radnje i prave napetosti. Tex je valjda 70-ak stranica zavezan za stup i ništa se ne događa nego samo nešto razglabaju.
Zato mi je i čudno što baš ti, kaspere, nisi popljuva tu epizodu. Ti za većinu toga (većinom opravdano) kažeš da ne valja.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 12:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Slažem se s dcopicem da su Kanadski pobunjenici veoma podbacili i da su morali imati 100 strana manje. Previše stranica a tako malo radnje i prave napetosti. Tex je valjda 70-ak stranica zavezan za stup i ništa se ne događa nego samo nešto razglabaju.

Joj, savrsena epizoda, avantura najveca od svih . Ajd videcu danas da malo vise napisem o istoj, nikako da nadjem vremena pa da uradim nesto tako za jedan strip.
1. Karsonova proslost 100%
2. Nepobedivi 100%
3. Na putu za utvrdu Apachi 100%
4. Kanadski pobunjenici 100%
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/08/2010 : 12:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Meni je top Libellus Tex LOV NA ČOVJEKA, tako surovo romantično melanholičan...odlični su i Kanadski pobunjenici,
El Muerto, Urota(iako je još nisam pročitao( dobio juće,majko mila kolika je to knjižurina)zbog Ville,....da skratim
od svih 30 i nešto knjiga ni kod jedne mi nije bilo žao novca koje sam dao za nju....da bar Libellus zadrži naviku da uz
epizode po redosljedu izda i pokoju preskočenu epizodu, recimo one najbolje....a ima jih koliko hočeš.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2010 : 12:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
da bar Libellus zadrži naviku da uz epizode po redosljedu izda i pokoju preskočenu epizodu, recimo one najbolje...

Meni je neka tiha zelja: Kameni most, Kento ne presta, Cejeni klub . Znaci mogli bi da izdaju i koju vec objavljenu.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/08/2010 : 12:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38002 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/08/2010 : 13:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni je neka tiha zelja: Kameni most, Kento ne presta, Cejeni klub . Znaci mogli bi da izdaju i koju vec objavljenu.

Sve pomenute bi bile super, ali ipak se nadam da ce ici prvo na one najvise iskasapljene u ZS ali isto tako i odlicne, poput npr. Meskalerosa. Ma puno njih od negdje broja 90 dalje su odlicne!
No, mislim da sve to ipak dolazi na red tek kad se ispucaju sve neobjavljene.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2624 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 06/08/2010 : 15:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nadam se i Prvi gigant uz njih. Čini mi se da ga je Berni spomenuo u Makarskoj...

Sljedeće godine bi trebala još četiri giganta po ugovoru Strip Agenta s SBE (barem sam tako čuo) i onda ćemo stići Talijane.
A to su onda prvi (Veliki Tex), Patagonija (Frisenda), Kubanski pobunjenici (Suarez) i gigant koji bi trebao sljedeće godine izaći u Italiji.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page
Page: of 360 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000