forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Superman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 08/04/2010 : 12:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome da imam priliku nabaviti ovih pet stripova pa se informiram da li se to isplati uzeti:

Sve mi se čini da ću uzeti to sve i naručiti Zero Hour: Crisis in Time

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/04/2010 : 13:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
pa isplati, mada ima i boljih stvari, ali to ti je komletan FN.
Ako uzmes ,citaj onim redosljedom kao sto sam ti napisao:
FN 1-3
Parallax
FN 4
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 08/04/2010 : 13:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

FN 1-3
Parallax
FN 4

I rekao si po mogućnosti prije toga Zero Hour, zar ne?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/04/2010 : 20:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

FN 1-3
Parallax
FN 4

I rekao si po mogućnosti prije toga Zero Hour, zar ne?

Upravo tako.
Mali je problem sto i Zero Hour ima predpricu, zasto i kako je Hal postao Parallax, ali te informacije mozes uzeti sa interneta, mislim da nisu toliko dobre u stripu da se moraju procitati.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 14/05/2010 : 14:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Opet trebam pomoć!

"Our Wolrds at War" se sastoji od:
Action Comics #780-782
The Adventures of Superman #593-595
Batman #593-594
Batman: Our Worlds at War #1
The Flash: Our Worlds at War #1
Green Lantern: Our Worlds at War #1
Harley Quinn: Our Worlds at War #1
Impulse #77
JLA: Our Worlds at War #1
JSA: Our Worlds at War #1
Nightwing: Our Worlds at War #1
Superboy vol. 3, #89-91
Supergirl vol. 4, #59-61
Superman vol. 2, #171-173
Superman: Our Worlds at War Secret Files #1
Superman: The Man of Steel #115-117
Wonder Woman vol. 2, #171-173
Wonder Woman: Our Worlds at War #1
World's Finest: Our Worlds at War #1
Young Justice #35-36
Young Justice: Our Worlds at War #1.

Preuzeto sa http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Worlds_at_War

Što je od ovga main event, a što samo dodaci tj. događanja određenih junaka unutar rata?

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 01/06/2010 : 15:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Dok gledam War of Supermen padaju mi na pamet reci Dzerija Ordveja, nesto kako danas svako moze da crta Supermena (a u smislu "posle mene potop" ).

Ali posle Novog Kriptona lepo je videti Supija ponovo u akciji.

moji crteži
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 25/07/2010 : 11:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Pocetak grounded-a je odlican, podsjetio me je dosta na Forest Gumpa, preporuka u svakom slucaju

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/08/2010 : 13:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mene zanima jedna stvar, jesu li ova 2 stripa ista po sadržaju, samo je jedan SC, a drugi HC?
Pitan zato jer sam mislija naručit ovaj Chronicles, dosta je jeftiniji od Archivesa...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/08/2010 : 14:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
AE ima preko 60 stranica vise.
Upravo sam prelistao taj strip i dodatnog teksta ima ca. 10 stranica, sto znaci da je ocigledno da ima vise stripovskih epizoda unutra.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/08/2010 : 14:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mene je više zanimalo jel idu po istome redosljedu epizode i koje od ova dva izdanja bolje prati kronološko izlaženje Supermana?
jer na ovome linku http://en.wikipedia.org/wiki/The_Superman_Chronicles ima popis brojeva koje obuhvaća ovo Chronicles izdanje, a to mi se
čini dosta detaljnije od AE izdanja za koje piše da obuhvaća samo "Superman #1-4" brojeve.

Šta se sad tebi čini, šta je bolje za uzet ako gledan kronološki? Ja se stvarno ne razumin puno u to.
I da, zanemari šta je jedno HC a drugo SC, to mi nije bitno

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/08/2010 : 14:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
obadva su hronoloski. Superman 1 obuhvaca izmedju ostalih i Action Comics 1. Sta god uzmes neces pogrijesiti
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/08/2010 : 15:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Aha, fala ti puno
Mislin da ću se ipak odlučit za Chronicles, pošto su dosta jeftiniji, a to šta je SC uopće mi nije bitno.

Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 23/08/2010 : 00:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
ajme opet ova priča.
nisu ista izdanja. ako se pališ na kronologiju kupuj chronicles.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2010 : 07:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

sta tacno kod AE nije hronoloski?
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 23/08/2010 : 08:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
A ako hoces moju preporuku Paka, nikako to nemoj kupovat. To su stripovi stari 100 godina, vrijeme ih je apsolutno pregazilo i vrijedi ih kupovat jedino ako imas para na bacanje i teski si fanatik Supermana. Radje kupi All star Superman, Superman: Man for all seasons il tak nesto.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/08/2010 : 09:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

A ako hoces moju preporuku Paka, nikako to nemoj kupovat. To su stripovi stari 100 godina, vrijeme ih je apsolutno pregazilo i vrijedi ih kupovat jedino ako imas para na bacanje i teski si fanatik Supermana. Radje kupi All star Superman, Superman: Man for all seasons il tak nesto.

Baš evo gledan cijene malo po internetu i radin nekakav spisak stripova Supermana koje bi tija kupit, a na njemu su između ostaloga:
Superman for all seasons
Superman - red son

To je za sada to, a šta se tiče Chroniclesa, znan da su stari stripovi, znan da su bezveze i da su totalno glupi, al jebiga kad mi se to skroz sviđa i volin čitat takve naivne gluposti Opušta, smišno je i daje uvid u neku strip scenu kakva je bila prije 70 godina.

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 23/08/2010 : 09:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Red son je isto dosta dobar, ali meni uvjerljivo najbolji Superman u zadnjih par godina je all star. Super je crtan, kreativan, zabavan, emocionalan... Vrijedi para. A ako ti je takav gušt citati te metuzaleme, sto kazes na sken.? :) Ili ovo, mada su ovo stripovi stari samo 50 godina >:) : http://www.amazon.com/Showcase-Presents-Superman-Vol-1/dp/1401207588/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1282548355&sr=1-1

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/08/2010 : 10:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E da, i All Star Superman, zaboravija sam ga ubacit na popis Iman već na kompjuteru prvi broj (20ak stranica) i priča mi se sviđa zasad, al
mi je crtež pomalo čudan, preintenzivne su boje. Ma to se samo triba naviknit na to malo valjda i to je to. Uzet ću i njega svakako.
A šta se tiče novaca, daj pogledaj molinte:
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781845762599/Superman-v.-1

Pa jebemu, ako za 200 strana stripa u boji ne mogu dat 80 kn, onda ne znan nije puno stvarno, a već sam malo gleda po internetu neke
previewove i sviđa mi se. Jednostavno bi tija imat te neke prve priče Supermana i gotovo, koliko god budalaste bile. Uzet ću ovaj prvi broj
Chroniclesa, makar ne uzea nijedan više. Zapravo ne znan kako bi to objasnija nemoj se ti ljutit, razumin šta oćeš reć i fala na savjetu!

E i kad dođen u Zagreb opet sad najesen, morat ću jednom navratit do tebe prolistat tvoju kolekciju američkih stripova da znan šta sebi uzet ako nije problem, hahaha

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 23/08/2010 : 10:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ma potpuno te kuzim. I ja sam kupio reprint marvelovog conana u boji, mislio kupit sve albume, a onda sam skuzio da je to puno para, i da bi mi bilo bolje kupit nesto drugo. I dobrodosao si navratit, drago mi je kad ljude mogu zarazit s amerikancima. :)

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/08/2010 : 11:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mae Ja sam sa amerikancima zapravo počea sa Watchmenom pošto mi je prijatelj reka da je film odličan, a ja ga nisan tija pogledat
prije nego pročitan strip i tako je to krenilo . Sad sam odlučija malo zabavit se Supermanom... Iz nekoga razloga sam ga prije uvik
izbjegava, al u zadnje vrime me totalno puca.

Taman čitan Crisis on Infinite Earths... Mrzin kad sam previše optimističan i uvjeravan sebe da to nije toliko teško za pratit Kad ono
ubace mi još nekih 50 likova koje u životu nisan ni čua ni vidija... A poslije toga laganini Whatever Happened to the Man of Tomorrow.

Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 23/08/2010 : 12:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:

sta tacno kod AE nije hronoloski?

superman archives reprintira - zapanjujuće, supermana.
action comics archives reprintira - pogađaš, action comics.
superman: the world's finest comics archives reprintira - iznenađenje, world's finest comics.
superman chronicles ih sve reprintira kronološki.
Go to Top of Page

BOJ@N
Starting Member

Canada
73 Posts

Member since 27/08/2010

Posted - 31/08/2010 : 04:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BOJ@N a Private Message  Reply with Quote
Obi-Wan, Comic book je kao veoma tanka sveska sa spajalicama i nikad nije hardcover nego je paperback. u Kanadi i USA postoje Comic book i Graphic novel. Graphic novel je deblji i sa vise strana i nekad dodje kao hardcover.

As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.”
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/08/2010 : 17:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BOJ@N

Obi-Wan, Comic book je kao veoma tanka sveska sa spajalicama i nikad nije hardcover nego je paperback. u Kanadi i USA postoje Comic book i Graphic novel. Graphic novel je deblji i sa vise strana i nekad dodje kao hardcover.

Ma znam to, ali oni napisali samo comic u opisu formata, a prilično sam siguran da je paperback. Uglavnom, dobit ću ga uskoro pa ću znati šta je...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

BOJ@N
Starting Member

Canada
73 Posts

Member since 27/08/2010

Posted - 04/09/2010 : 04:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BOJ@N a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by BOJ@N

Ma znam to, ali oni napisali samo comic u opisu formata, a prilično sam siguran da je paperback. Uglavnom, dobit ću ga uskoro pa ću znati šta je...

Yup, Paperback je, imam ih ja gomilu . Za sve one koji zele da pocnu da citaju/skupljaju Superman comics, preporucujem Superman secret origin 1-6. ovog mjeseca je izasao zadnji broj. Ako nekome treba pomoc za nabavku comic books koje ne mozete da nadjete na internetu, posaljite mi poruku i pokusacu da vam pomognem.

As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.”

Edited by - BOJ@N on 04/09/2010 04:04:03
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/09/2010 : 06:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Nije ti baš neki argument. Staro je, ali zašto misliš da je ove stripove vrijeme pregazilo?

Na ovoj temi se dosta priča o najboljim Supermanovim pričama. A ja kažem, nemojte zaboraviti Siegela i Shustera.

Najlakše je gurnuti njihove stripove u stranu i proglasiti ih naivnima. Ali ja uvijek kažem, ta naivnost je bila dio njihovog šarma. Zašto bi priča o izvanzemaljcu koji leti i vidi kroz zidove trebala biti ozbiljna? Uostalom, treba uzeti u obzir kako prije Siegela i Shustera nitko nije radio slične priče, oni su bili pioniri. Mnoge stvari koje danas često viđamo u superherojskim stripovima (i uzimamo zdravo za gotovo), prvi puta smo imali prilike vidjeti u pričama ovoga dvojca. Siegel je sve do druge polovice 1960-ih pisao priče o Supermanu, Superboyu i Supergirl. Sada je radio bez Shustera, sa drugim odličnim crtačima kao što su Al Plastino, Wayne Boring i Curt Swan. I bogami, ove priče nisu bile ništa slabije.

Za upoznavanje se Siegelovim Supermanom su možda najbolji Superman Chronicles trejdovi. Nadam se da će ih izgurati sve do razdoblja 1960-ih.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000