Author |
Topic |
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 08/04/2010 : 12:57:06
|
Stvar je u tome da imam priliku nabaviti ovih pet stripova pa se informiram da li se to isplati uzeti:
Sve mi se čini da ću uzeti to sve i naručiti Zero Hour: Crisis in Time |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/04/2010 : 13:03:07
|
pa isplati, mada ima i boljih stvari, ali to ti je komletan FN. Ako uzmes ,citaj onim redosljedom kao sto sam ti napisao: FN 1-3 Parallax FN 4 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 08/04/2010 : 13:07:37
|
quote: Originally posted by King Warrior
pa isplati, mada ima i boljih stvari, ali to ti je komletan FN. Ako uzmes ,citaj onim redosljedom kao sto sam ti napisao: FN 1-3 Parallax FN 4
I rekao si po mogućnosti prije toga Zero Hour, zar ne? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 08/04/2010 : 20:20:48
|
quote: Originally posted by dr strangelove
pa isplati, mada ima i boljih stvari, ali to ti je komletan FN. Ako uzmes ,citaj onim redosljedom kao sto sam ti napisao: FN 1-3 Parallax FN 4
I rekao si po mogućnosti prije toga Zero Hour, zar ne?
Upravo tako. Mali je problem sto i Zero Hour ima predpricu, zasto i kako je Hal postao Parallax, ali te informacije mozes uzeti sa interneta, mislim da nisu toliko dobre u stripu da se moraju procitati. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 14/05/2010 : 14:55:52
|
Opet trebam pomoć!
"Our Wolrds at War" se sastoji od: Action Comics #780-782 The Adventures of Superman #593-595 Batman #593-594 Batman: Our Worlds at War #1 The Flash: Our Worlds at War #1 Green Lantern: Our Worlds at War #1 Harley Quinn: Our Worlds at War #1 Impulse #77 JLA: Our Worlds at War #1 JSA: Our Worlds at War #1 Nightwing: Our Worlds at War #1 Superboy vol. 3, #89-91 Supergirl vol. 4, #59-61 Superman vol. 2, #171-173 Superman: Our Worlds at War Secret Files #1 Superman: The Man of Steel #115-117 Wonder Woman vol. 2, #171-173 Wonder Woman: Our Worlds at War #1 World's Finest: Our Worlds at War #1 Young Justice #35-36 Young Justice: Our Worlds at War #1.
Preuzeto sa http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Worlds_at_War
Što je od ovga main event, a što samo dodaci tj. događanja određenih junaka unutar rata? |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 01/06/2010 : 15:56:44
|
Dok gledam War of Supermen padaju mi na pamet reci Dzerija Ordveja, nesto kako danas svako moze da crta Supermena (a u smislu "posle mene potop" ).
Ali posle Novog Kriptona lepo je videti Supija ponovo u akciji. |
moji crteži |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 25/07/2010 : 11:44:48
|
Pocetak grounded-a je odlican, podsjetio me je dosta na Forest Gumpa, preporuka u svakom slucaju
|
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/08/2010 : 13:25:34
|
Mene zanima jedna stvar, jesu li ova 2 stripa ista po sadržaju, samo je jedan SC, a drugi HC? Pitan zato jer sam mislija naručit ovaj Chronicles, dosta je jeftiniji od Archivesa...
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 22/08/2010 : 14:04:07
|
AE ima preko 60 stranica vise. Upravo sam prelistao taj strip i dodatnog teksta ima ca. 10 stranica, sto znaci da je ocigledno da ima vise stripovskih epizoda unutra. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 22/08/2010 : 14:17:38
|
Mene je više zanimalo jel idu po istome redosljedu epizode i koje od ova dva izdanja bolje prati kronološko izlaženje Supermana? jer na ovome linku http://en.wikipedia.org/wiki/The_Superman_Chronicles ima popis brojeva koje obuhvaća ovo Chronicles izdanje, a to mi se čini dosta detaljnije od AE izdanja za koje piše da obuhvaća samo "Superman #1-4" brojeve.
Šta se sad tebi čini, šta je bolje za uzet ako gledan kronološki? Ja se stvarno ne razumin puno u to. I da, zanemari šta je jedno HC a drugo SC, to mi nije bitno |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 22/08/2010 : 15:39:59
|
Aha, fala ti puno Mislin da ću se ipak odlučit za Chronicles, pošto su dosta jeftiniji, a to šta je SC uopće mi nije bitno. |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 23/08/2010 : 08:50:51
|
A ako hoces moju preporuku Paka, nikako to nemoj kupovat. To su stripovi stari 100 godina, vrijeme ih je apsolutno pregazilo i vrijedi ih kupovat jedino ako imas para na bacanje i teski si fanatik Supermana. Radje kupi All star Superman, Superman: Man for all seasons il tak nesto. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 23/08/2010 : 09:10:39
|
quote: Originally posted by Raven84
A ako hoces moju preporuku Paka, nikako to nemoj kupovat. To su stripovi stari 100 godina, vrijeme ih je apsolutno pregazilo i vrijedi ih kupovat jedino ako imas para na bacanje i teski si fanatik Supermana. Radje kupi All star Superman, Superman: Man for all seasons il tak nesto.
Baš evo gledan cijene malo po internetu i radin nekakav spisak stripova Supermana koje bi tija kupit, a na njemu su između ostaloga: Superman for all seasons Superman - red son
To je za sada to, a šta se tiče Chroniclesa, znan da su stari stripovi, znan da su bezveze i da su totalno glupi, al jebiga kad mi se to skroz sviđa i volin čitat takve naivne gluposti Opušta, smišno je i daje uvid u neku strip scenu kakva je bila prije 70 godina. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 23/08/2010 : 10:16:52
|
E da, i All Star Superman, zaboravija sam ga ubacit na popis Iman već na kompjuteru prvi broj (20ak stranica) i priča mi se sviđa zasad, al mi je crtež pomalo čudan, preintenzivne su boje. Ma to se samo triba naviknit na to malo valjda i to je to. Uzet ću i njega svakako. A šta se tiče novaca, daj pogledaj molinte: http://www.bookdepository.co.uk/book/9781845762599/Superman-v.-1
Pa jebemu, ako za 200 strana stripa u boji ne mogu dat 80 kn, onda ne znan nije puno stvarno, a već sam malo gleda po internetu neke previewove i sviđa mi se. Jednostavno bi tija imat te neke prve priče Supermana i gotovo, koliko god budalaste bile. Uzet ću ovaj prvi broj Chroniclesa, makar ne uzea nijedan više. Zapravo ne znan kako bi to objasnija nemoj se ti ljutit, razumin šta oćeš reć i fala na savjetu!
E i kad dođen u Zagreb opet sad najesen, morat ću jednom navratit do tebe prolistat tvoju kolekciju američkih stripova da znan šta sebi uzet ako nije problem, hahaha |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Posted - 23/08/2010 : 10:41:26
|
Ma potpuno te kuzim. I ja sam kupio reprint marvelovog conana u boji, mislio kupit sve albume, a onda sam skuzio da je to puno para, i da bi mi bilo bolje kupit nesto drugo. I dobrodosao si navratit, drago mi je kad ljude mogu zarazit s amerikancima. :) |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 23/08/2010 : 11:16:27
|
Mae Ja sam sa amerikancima zapravo počea sa Watchmenom pošto mi je prijatelj reka da je film odličan, a ja ga nisan tija pogledat prije nego pročitan strip i tako je to krenilo . Sad sam odlučija malo zabavit se Supermanom... Iz nekoga razloga sam ga prije uvik izbjegava, al u zadnje vrime me totalno puca.
Taman čitan Crisis on Infinite Earths... Mrzin kad sam previše optimističan i uvjeravan sebe da to nije toliko teško za pratit Kad ono ubace mi još nekih 50 likova koje u životu nisan ni čua ni vidija... A poslije toga laganini Whatever Happened to the Man of Tomorrow. |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 23/08/2010 : 12:51:31
|
sta tacno kod AE nije hronoloski?
superman archives reprintira - zapanjujuće, supermana. action comics archives reprintira - pogađaš, action comics. superman: the world's finest comics archives reprintira - iznenađenje, world's finest comics. superman chronicles ih sve reprintira kronološki. |
|
|
BOJ@N
Starting Member
Canada
73 Posts
Member since 27/08/2010 |
Posted - 31/08/2010 : 04:39:35
|
Obi-Wan, Comic book je kao veoma tanka sveska sa spajalicama i nikad nije hardcover nego je paperback. u Kanadi i USA postoje Comic book i Graphic novel. Graphic novel je deblji i sa vise strana i nekad dodje kao hardcover. |
As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.” |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/08/2010 : 17:33:58
|
quote: Originally posted by BOJ@N
Obi-Wan, Comic book je kao veoma tanka sveska sa spajalicama i nikad nije hardcover nego je paperback. u Kanadi i USA postoje Comic book i Graphic novel. Graphic novel je deblji i sa vise strana i nekad dodje kao hardcover.
Ma znam to, ali oni napisali samo comic u opisu formata, a prilično sam siguran da je paperback. Uglavnom, dobit ću ga uskoro pa ću znati šta je... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
BOJ@N
Starting Member
Canada
73 Posts
Member since 27/08/2010 |
Posted - 04/09/2010 : 04:00:51
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by BOJ@N
Obi-Wan, Comic book je kao veoma tanka sveska sa spajalicama i nikad nije hardcover nego je paperback. u Kanadi i USA postoje Comic book i Graphic novel. Graphic novel je deblji i sa vise strana i nekad dodje kao hardcover.
Ma znam to, ali oni napisali samo comic u opisu formata, a prilično sam siguran da je paperback. Uglavnom, dobit ću ga uskoro pa ću znati šta je...
Yup, Paperback je, imam ih ja gomilu . Za sve one koji zele da pocnu da citaju/skupljaju Superman comics, preporucujem Superman secret origin 1-6. ovog mjeseca je izasao zadnji broj. Ako nekome treba pomoc za nabavku comic books koje ne mozete da nadjete na internetu, posaljite mi poruku i pokusacu da vam pomognem. |
As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.” |
Edited by - BOJ@N on 04/09/2010 04:04:03 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 08/09/2010 : 06:26:01
|
quote: Originally posted by Raven84
A ako hoces moju preporuku Paka, nikako to nemoj kupovat. To su stripovi stari 100 godina, vrijeme ih je apsolutno pregazilo i vrijedi ih kupovat jedino ako imas para na bacanje i teski si fanatik Supermana. Radje kupi All star Superman, Superman: Man for all seasons il tak nesto.
Nije ti baš neki argument. Staro je, ali zašto misliš da je ove stripove vrijeme pregazilo?
Na ovoj temi se dosta priča o najboljim Supermanovim pričama. A ja kažem, nemojte zaboraviti Siegela i Shustera.
Najlakše je gurnuti njihove stripove u stranu i proglasiti ih naivnima. Ali ja uvijek kažem, ta naivnost je bila dio njihovog šarma. Zašto bi priča o izvanzemaljcu koji leti i vidi kroz zidove trebala biti ozbiljna? Uostalom, treba uzeti u obzir kako prije Siegela i Shustera nitko nije radio slične priče, oni su bili pioniri. Mnoge stvari koje danas često viđamo u superherojskim stripovima (i uzimamo zdravo za gotovo), prvi puta smo imali prilike vidjeti u pričama ovoga dvojca. Siegel je sve do druge polovice 1960-ih pisao priče o Supermanu, Superboyu i Supergirl. Sada je radio bez Shustera, sa drugim odličnim crtačima kao što su Al Plastino, Wayne Boring i Curt Swan. I bogami, ove priče nisu bile ništa slabije.
Za upoznavanje se Siegelovim Supermanom su možda najbolji Superman Chronicles trejdovi. Nadam se da će ih izgurati sve do razdoblja 1960-ih. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Topic |
|