forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 O čemu se ovde radi ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

anto
Advanced Member

Serbia
21347 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/08/2010 : 12:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Prvi put pokušavam da osvojim strip na nekoj aukciji, ali svaki put kada pošaljem najveću ponudu, kažu mi da je ona nedovoljna i stvarno kada odem na tu aukciju vidim da je onaj isti kupac dao već veću ponudu.
Ja povećam ponudu za 30 kuna, opet nedovoljno, isti kupac dao za 1 kunu veću ponudu.I tako unedogled.
Kažem, prvi mi je put da bidujem, pa ne shvatam šta se dešava.Moželi mi ko reći u čemu je štos ???????

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 21/08/2010 : 13:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Npr. pocetna cena je 10 kuna. Misko stavi ponudu 150 kuna.
Onda dodje Anto. Anto stavi ponudu od 25 kuna. Anto je spreman da plati do 25 kuna za strip, ali Misko je spreman da plati vise, tako da sistem automaski daje najvecem ponudjivacu strip po najmanjoj ceni (tj. sumu koju je dao prvi ispod njega + 1).

Znaci, ti treba da upises novce koje si ti spreman da das za strip. Ako si dao najvecu ponudu, kupices ga za ponudu onog ispod tebe +1.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12544 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2010 : 14:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Onda dodje Anto. Anto stavi ponudu od 25 kuna. Anto je spreman da plati do 25 kuna za strip, ali Misko je spreman da plati vise, tako da sistem automaski daje najvecem ponudjivacu strip po najmanjoj ceni (tj. sumu koju je dao prvi ispod njega + 1).

Znaci, ti treba da upises novce koje si ti spreman da das za strip. Ako si dao najvecu ponudu, kupices ga za ponudu onog ispod tebe +1.

Znači baš u tom gore spomenutom primjeru ti trebaš platiti 151 kuna da bi bio za kunu bolji od njega i osvojio aukciju.
To je dobra fora kod aukcija jer ne trebaš biti stalno prisutan,uvijek ukucaš koju sumu si spreman najviše platiti,upišeš taj iznos i moliš boga da si jedini koji želiš taj strip pa neče biti potrebno da ga platiš onoliko za koliko si inače bio spreman da ga platiš.
Ako ništa drugo time si dignuo konačnu cijenu prodavaču da ga umjesto za 25 kuna proda za recimo 45 ako si onda odustao kod tog broja.
Jedino što je glupo za tebe kao kupca je to što ne znaš koliko je taj momak sa kojim se natječeš stavio ponudu pa možda ti ponudiš 149 kuna i ne želiš više da daš a on je možda stavio 150 pa ako bi ti to znao onda bi možda i ti stavio dvije kune viška i kupio ga za 151 ako on naravno ne bi opet povisio,jer i on kada mu netko nadvisi njegovu ponudu on dobije email da njegova ponuda više nij enajveča pa može i on povisiti ponudu.........
Meni su dosta stripova maznuli sekundu prije isteka jer tada najviše ljudi bidaju jer ne žele prije da bidaju da ne dižu cijenu za bez veze (sami sebi) p ada mogu kupiti strip za što manji iznos.
Uvijek su problemi ako je neki strip za kojeg je zainteresiranih više ljudi,.....tada moraš da čekaš do samog kraja iako ti možda još nekoliko sekudni prije kraja stoji tvoja ponuda......
Naravno isto tako možeš i ti nekome maznuti strip sekundu prije kraja haha
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/08/2010 : 18:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

ko sto kaze grujah"moras da ubodes cenu"koja je nevidljiva.
imao sam slicnih situacija,ali sad znam kako,i sta.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/08/2010 : 19:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Prvi put pokušavam da osvojim strip na nekoj aukciji, ali svaki put kada pošaljem najveću ponudu, kažu mi da je ona nedovoljna i stvarno kada odem na tu aukciju vidim da je onaj isti kupac dao već veću ponudu.
Ja povećam ponudu za 30 kuna, opet nedovoljno, isti kupac dao za 1 kunu veću ponudu.I tako unedogled.
Kažem, prvi mi je put da bidujem, pa ne shvatam šta se dešava.Moželi mi ko reći u čemu je štos ???????

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1765 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 21/08/2010 : 20:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa es ti to vidio!?
Pa sram ih može biti!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17047 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 21/08/2010 : 22:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Sistem automatskog podizanja cijene za 1 kn prema najvećoj ponudi je stvarno dobar...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/08/2010 : 23:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Barem nam kazi koji je strip u pitanju. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21347 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/08/2010 : 04:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
U pitanju je komplet (nepotpun) Princa Valianta

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21347 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/08/2010 : 04:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Ovo mi je bio prvi ali i definitivno zadnji put!!!!!!!
Jebe mi se da pogađam nečiju nevidljivu ponudu.
Mnogo mi je lakše kada vidim da neko nije prodao strip na aukciji pa ga kontaktiram preko PM i završim posao bez "nevidljivog serem mu se pogađanja"

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/08/2010 : 08:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pa jest u pravu si. Čim ima više ponuđača, mi s plićim džepom (mislim na sebe) smo u nezavidnoj poziciji. No, ipak su to aukcije - znači nadbidavanje. Zamišljen sistem - tko da više. A ima ta automatika da ako netko stavi na početnu cijenu od 10 kn, ponudu od 100, ta ponuda nije vidljiva skroz dok netko ne počne dizati. Naravno, čekajući da aukcija istjekne, može ti se desiti da ostaneš bez stripa...
No to sve je već toliko staro i uhodano, da me začudilo kako nisi u toku. Licitiraj na stripove koji nemaju ponudu, tako je najbolje.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21347 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/08/2010 : 09:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12544 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 22/08/2010 : 10:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mnogo mi je lakše kada vidim da neko nije prodao strip na aukciji pa ga kontaktiram preko PM i završim posao bez "nevidljivog serem mu se pogađanja"

Pa nije uvijek nevidljiva ponuda.Neki jednostavno samo povise za jednu kunu pa možeš ti recimo opet povisiti za jednu kunu i tako dalje bez da pogađaš njihovu nevidljivu ponudu.
Ovisi u kupcu kakvu strategiju ima.....
Najbolje ti je, da pratiš neki strip ili više njih pa zapamtiš kada isteknu njihov eaukcije,pogledaš da li još uvijek nema ponude,staviš svoju ponudu veču za jednu kunu od tražene cijene i to ti je to.
Ali je problem u rezerviranoj cijene gdje ti možeš d ostaviš 100 ponuda npr ali ako ni ti ni itko drugi ne premaši rezerviranu cijenu nitko neče usvojiti strip.....
Možda izgleda zakomplicirano ali u biti sve je to lako i jednostavno kada počneš da "igraš".
Nema razloga da prestaneš sa bidanjem,nije kraj svijeta ako izgubiš neku aukciju, meni su maznuli na desetke stripova jer nisam bio na kompjuteru u tri sata u jutro kada je završavala neka aukcija,.....
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
899 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 23/08/2010 : 22:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dobrodošao u realni svet aukcionera...šta bi mogli kazati mi, koji imamo osvojenih hiljadu i više aukcija, a učestvovali smo na bar još 2 puta više aukcija, a nismo ih osvojili??
Ne brini, kritika mi nije zlo-namjerna, ali ne treba "dignuti sidru" odmah...samo hrabro....biće još prilika.
Inače pročitaj pravila aukcija...zato su i napisana...
pozdrav g

Invincible shield
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 24/08/2010 : 03:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

I ja sam prije(na početku)znao izvisti na aukcijama,no kada sam ih prokužio kupujem stripove po višestruko manjim cijenama nego što bih inače platio,,eto konkretan primjer,na početku sam se nabidavo za strip Dilan Dog Dnevnik Br.48(onaj preskočeni,dosta tražen),otišao drugom za preko 150 kn,a strip jedva za tricu,kasnije sam taj broj kupio za oko 50 kn,očuvan za skoro 5,E sad kako,jednostavno glumio sam nezainteresiranost i kupio strip zadnje sekunde,a upisao sam ponudu od 200kn,kupio sam na sličan način i pun Alan Ford Album sa sličicama (4)za 150kn,prvi broj Alan Forda(4-)za 150 kn,prvi broj Diabolika(glanc)za 50kn,i da sad ne nabrajam,no moraš biti strpljiv,glumi nezainteresiranost,čekaj aukcije sa malim brojem bidanja,i ostavi ponudu blizu zadnje sekunde,no bar za trećinu više od onog što piše.Ovdje to možeš,no npr.na aukcije. hr,to nemožeš napraviti jer kod zadnje ponude se aukcije produžuju za par minuta,i tako u nedogled sve dok više nebude zainteresiranih,a sve u svrhu nabijanja što veće cijene,profitiraju prodavači i sajt,a kupci baš i ne,(još uz to nikad neznaš kad će aukcije stvarno završiti),lijepo je što se ovdje misli i na nas kupce,jer se više misli na ljubitelje stripa nego na profit,i to mi se sviđa.

ukloni gifove iz potpisa...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000