forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/08/2010 : 00:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Deers, slažem se za Puteve boja, pogotovo ako se uz čitanje sluša pjesma... Tu je Villa motiviran do neba... Već u 'Noćnoj mori' mi manje odgovara...

Suprotno, Nocna mora mi je jedna od retkih fanatsticnih DD posle broja 77, iako je samo 16. Za ove puteve boja fali mi to sto je strip lose odstampan, a i kvalitet hartije je upitan.

Edited by - kasper on 26/08/2010 00:11:56
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/08/2010 : 00:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
e vidiš meni on paše i u "noćnoj mori". zbog realističnog crteža sve izgleda tako stvarno a opet nešto ne štima, baš kao u snovima ili ako ti je draže u noćnim morama.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/08/2010 : 00:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Nekako zavidim DDovcima na uvek kvalitetnim raspravama . Mnogo diskusija o mnogim temam i sve se to stalno siri preplice, eh.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/08/2010 : 00:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Pa sta znam druze, nije crtao nijednu epizodu, tako ne ga ne mogu nesto dublje analizirati na DD. Na naslovnicama je odlican, ona kratka epizoda u superbook-u 10 je cista 10, al brate fali konkretan strip. Mislim da bi tu satro ostale crtace .
Pored brace Cestaro, ima boljeg ucenika, Pinicelija sto je radio Hurona.

čisto subjektivno i to temeljim samo da tome što sam prelistao Hurone mislim da su cestarovi puuno bolji oni za razliku od nekih (Verni, Poli....) ne kopiraju već uče iz nečijeg crteža kao što bi i trebali.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/08/2010 : 00:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

Deers, slažem se za Puteve boja, pogotovo ako se uz čitanje sluša pjesma... Tu je Villa motiviran do neba... Već u 'Noćnoj mori' mi manje odgovara...

Meni takođe nije nešto poseban u "Košmarima", ali mi je u "Putevima boja" izuzetan.
U "Košmarima"(koji su, čini mi se, izašli dve godine posle "Puteva") više crta Dilana kao što je ovaj na SB naslovnicama. Ili, što piše u Djurovoj recenziji crta Baglionija.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/08/2010 : 00:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Bože šta će ovaj film o Dylanu bit loš, to je strašno....

http://www.tportal.hr/showtime/film/83267/Pogledajte-kako-ce-izgledati-novi-film-o-Dylanu-Dogu.html

koji shit......

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/08/2010 : 00:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

e vidiš meni on paše i u "noćnoj mori". zbog realističnog crteža sve izgleda tako stvarno a opet nešto ne štima, baš kao u snovima ili ako ti je draže u noćnim morama.

Ali jedno ću priznati, jedva sam čekao to pročitati :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/08/2010 : 00:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Ko nije?
Ja sam danas, posle onog Mhejlovog komentara morao opet.
A simpa mi je i da "prepoznajem" stare naslovnice. Za "Opsesiju" sam se najviše namučio, a "Dvorac straha" nisam ni našao.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/08/2010 : 00:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Ko nije?
A simpa mi je i da "prepoznajem" stare naslovnice. Za "Opsesiju" sam se najviše namučio, a "Dvorac straha" nisam ni našao.

Dvorac straha bi mogla biti vinjeta na sredini stranice 110, jer su dva kipa u pozi koju ima dama u crnom, a onaj manji, u haljini, bi čak i mogla biti ona... No to je malo nategnuto...

A jesi li skužio Texa na retrovizoru na zadnjoj vinjeti na stranici 111? :)

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/08/2010 : 01:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ko nije?

Dvorac straha bi mogla biti vinjeta na sredini stranice 110, jer su dva kipa u pozi koju ima dama u crnom, a onaj manji, u haljini, bi čak i mogla biti ona... No to je malo nategnuto...

A jesi li skužio Texa na retrovizoru na zadnjoj vinjeti na stranici 111? :)

Jesam, napisao sam to negde na forumu u vreme kad sam je epizoda izašla.

Ovo za Dvorac je i meni palo na pamet jer je jedina koliko toliko moguća opcija. Jedino ako ga Villa nije namerno izostavio jer je dvodelna priča pa Dvorac već imamo na vinjeti gde se pojavljuje Dama. Samo sa unutrašnje strane.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/08/2010 : 12:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Villin Dylan meni nikad nije bio pravi Dylan.
Crtao je tipa sa nekim cudnim izduzenim proporcijama glave i pederskom frizurom.
Ovaj novi na SB nije bolji, tu crta Dylanu celo kao u Frankenstajna.
O onoj epizodi sto je nacrtao "Putevi boja", ne zelim ni kometarisati. Pravi masakr!
Sreca pa je otisao sa serijala poslije 40+ brojeva. Ko bi trpio 300 pozerskih naslovnica.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 26/08/2010 : 12:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Gotovo pa i u potpunosti bih mogao da se slozim sa tobom, King
Dobro je da je Villa ostao na dve krace epizode, i dobro da su one van redovne serije, i bilo bi lepo da u buducnosti drzi ruke sto dalje od Dilana...
Narocito mi je zao jer Stanu nisu bile poverene naslovnice od samog pocetka...
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 26/08/2010 : 16:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Dylan u Gloriji

http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=12477

zajedno sa forspanom koji je ajme meni

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 26/08/2010 : 19:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Koga briga za Villu,šta je s ovim filmom?!Dylan s dva revolvera?Nema Groucha?Taye Diggs?!?!Imam osjećaj da će onaj jeftiniji talijanski izgledati bolje od ovog smeća!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/08/2010 : 19:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lucy Liu

Imam osjećaj da će onaj jeftiniji talijanski izgledati bolje od ovog smeća!

DellAmore DellAmorte je odličan film...

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 26/08/2010 : 20:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, mene ovaj trailer ne može razočarati jer nisam ništa ni očekivao... Bilo bi budalasto nadati se da će ovo imati veze sa mozgom. No, svi ćemo kao prave budale odgledati film, barem iz obične znatiželje.
A DellAmore DellAmorte je nezaboravan, jedino mi je žao što njegova adaptacija u DD specijal nije bolje uspjela.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/08/2010 : 21:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Villa je definitivno najbolji ili jedan od najboljih crtaca ikada iz kuce Bonelli,bas steta
sto nije odradio barem onoliko epizoda koliko za MM-a,premda je DD serijal ciji je on
likovni tvorac.Jedino se njegov imenjak,ali ne i prezimenjak, Claudio Castellini mogao
mjeriti s njim(mozda:)).

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 26/08/2010 : 21:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Interesantno je primjetiti da je Villa na pocetku MM serijala zajedno sa Riccijem predstavljao mozda i glavnu protivtezu Alessandriniju i njegovom stilu crtanja. Iako sigurno nisu spektakularne, te Villine MM epizode su sasvim korektno odradjene uz prepoznatljiv realisticki stil, koji nam sada moze izgledati malo retro (ipak su bile 80-te).

Alessandrini je sa druge strane furao neki polu-karikutralni stil, sto je jos vise doslo do izrazaja u kasnijoj fazi, sa prepoznatljivim crtanjem Martija sa vjecito poluzatvorenim ocima (i Castelli se sprda na racun ovoga u jednoj epizodi MM-a). Sa opadanjem te realisticne struje, koja je vladala jos neko vrijeme i poslije Villinog povlacenja sa serijala, karikaturalizam kod MM-a uzima vise maha, sto se poklapa sa promjenom stila u samom scenariju, koji od avanturistickog dobija vise humoristicnu notu, koja na momente prelazi u samoparodiju. Zbog toga na Martiju imamo crtace izuzetno slicnog stila, koji svi kao da kopiraju Alessandrinija, neki losije (Torti) a neki mnogo bolje (Filippucci).

Sve u svemu, steta je sto se Villa nije malo vise posvetio Martiju, mislim da bi se i tu sasvim fino snasao, a mozda bi svojim stilom pomogao i da Marti zadrzi nesto od svojih avanturistickih korijena, koji su se mnogima toliko svidjali.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/08/2010 : 22:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote

Evo za moderatore ili Deecaya originalna naslovnica za "Puteve boja", pošto je nema u recenziji.

King, super su ti ocene.

edit: 1000 post na topičku.

Edited by - dessa on 26/08/2010 22:20:35
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 26/08/2010 : 22:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

1000 post na topičku

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/08/2010 : 23:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Dylan u Gloriji

http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=12477

zajedno sa forspanom koji je ajme meni

ehem, ova zapravo i nije pravi foršpan već neki reklamni za distributere koji je procurio, bez ispeglanih efekata i tako nekih stvari.
Jasno, već sada je vidljivu da mu nikakvi efekti pa radili ih Lucas i Spielberg ne mogu pomoći.

Ja se i dalje nadam da će bit na razini Constantinea

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/08/2010 : 19:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote

De Nardo & Bigliardo

Edited by - dessa on 27/08/2010 19:18:15
Go to Top of Page

DarkPhoenix
Starting Member

82 Posts

Member since 30/07/2010

Posted - 27/08/2010 : 19:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DarkPhoenix a Private Message  Reply with Quote
Fuj
Inace meni je Villa fenomenalan crtac.Mislim da najbolje crta Dilana.Sta znam,nekako dolovuje tu negovu melanhoniju i samocu.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/08/2010 : 19:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
vukovi pakla! dvojac iz pakla! :/

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/08/2010 : 19:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Šta znači "dolovuje"?
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000