Author |
Topic  |
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/09/2010 : 13:44:02
|
quote: Originally posted by DeeCay
A poslije pada Uranije grad zasita izgleda kao Akirin Neo-Tokyo ili razrušeni dio svijeta iz mange Appleseed, pošto mi nekako logičnije zvuči da inspiraciju vuku iz istočnjačkih mangi.
Pa, ne baš, i to je problem. Čas izgleda tako, čas kao da se ništa nije desilo.
Mislim, nema logike da Alfa ostane u onoj zgradi nakon svega što se tu desilo, i da agenti idu na posao svaki dan gledajući ruine. Niko normalan od mušterija im ne bi došao tamo nakon svega što se desilo. A opet, tu su, iako očigledno ima delova Grada koji nisu ni dotaknuti padom Uranije (što je opet nelogično imajući u vidu koliko je prvi pad oštetio Grad).
Al' šta da se radi. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 02/09/2010 : 13:44:59
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by mladjo
Nego, šta mislite ljudi, koliko je potrebno da dodjemo na taj nivo grada? sto godina? dvijesto? Pedeset?
Baš me ova tema podsjetila na neki dokumentarac ili kaj je to več bilo. Navodno šeik iz Dubaia bi htio napraviti ovakav lanac umjetnih otoka oko svijeta
...Tako da, k'o na možda jednog dana...
....ili mozda mislis da hoce da naprave mali arhipelag koji ce (gledan odozgo) da predstavlja zemljinu kuglu (ako ga nisu vec i napravili, nisam u toku) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 02/09/2010 13:46:37 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/09/2010 : 14:10:12
|
quote: Originally posted by Djole Vigna je to malo zakomplikovao u ovogdišnjem Almanahu - navodno nisu svi delovi Grada na nivoima, već samo neki. Što bi imalo smisla, kada bi ti delovi bili samo centralni, a ne proizvoljni.
To bi imalo logike, to sam i pretpostavio u prijašnjim postovima, neki dijelovi, ovisno o lokaciji najgušće naseljenosti mogli bi imati određeni, odnosno veći broj razina - što je uvijek slučaj širih gradskih jezgara izvornih gradova poput NY, Washington, etc - a sprawlovi bi imali manju gustoću naseljenosti i stoga manji broj razina, ako i uopće! Moja teorija ako pretpostavimo da je Metropola temeljena na stvarnom megalopolisu. Najsmeđije su označene najgušće naseljene zone.

quote:
Takođe, po Vign, posle pada Uranije prva tri nivoa su srušena/zgnječena/potopljena i više de fakto ne postoje. Što bi opet imalo smila da je Uranija pala direkt preko njih, ali nismo sigurni da je to slučaj. Plus, Vietti u novoj Agenciji Alfa ima priču koja se dešava na trećem nivou - koji nije ni zgnječen ni potopljen, ali jeste pretvoren u masovnu kosturnicu.
MIsliš na Sub City, gdje se više tih nivoa srušilo jedan na drugi? U onoj epizodi Viettijevoj Mistero di Sub City, pričaju da se to desilo nakon pada Uranije, ali nakon pada manjeg dijela u ocean!, znači ne direktno nakon pada drugog dijela direktno na grad. Možda je šira zona oko zgrade Agencije najgušće "razinska" pa je taj dio tih prvih razina jako uništen, a u nekim drugim udaljenim dijelovima to nije slučaj, široka je Istočna obala. Ali, po tvojim riječima vidim da se neki dijelovi baš ne poklapaju!
quote:
Enivej, Grad ne može da ima smisla i logike onako kako su ga zamislili u početku, isto kao i državno uređenje planete, i to je bolje ostaviti po strani i zanemariti.
Ali možemo uvijek nagađati i približno procjenjivati... Nakon pada Uranije, prvog i drugog dijela, još je veća gungula očito. Ispočetka su zeznuli što nisu fino napravili urbanistički plan Grada! I napravili kartu svijeta! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 02/09/2010 : 14:16:24
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 mada....odosmo predaleko sa globalnim gradom, jer, kad (ako ikad uopste) dodje do toga, morace da dodje do svemirskih putovanja i kolonizacije, nema druge.
Naravno da su SF pisci ponudili sva moguća teoretska rješenja za rješavanje problema tih planetarnih gradova, ali prepostavi koja je to razina tehnologije da se održava jedna tako iznimno kompleksan planetarni megagrad (ma što mega, teragrad! ) Mislim, čak i jedan planet i svoj vijek trajanja, koliko god ga mi održavali i popravljali...
Mada, zar se problem hrane jednostavno ne bi mogao riješiti sintetiziranjem proteina, ugljikohidrata i ostalih nutrijenata esenecijalnih za život, u nekom labu? ILi kloniranjem na minijaturnom nivou pa dobijemo fine bijele tabletice s različitim okusima?
Kolonizacija u svakom slučaju! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/09/2010 : 10:06:14
|
Još nekoliko zanimljivosti... Našao podatak koji je iznio Ostini u epizodi NN 117 "L'anima della citta" godine 2119. po n.k., da Metropola broji 70 milijuna duša! Što je zapravo minoran broj stanovnika u uspoređenju s današnjim stanjem Sjeveroistočnog megalopolisa Boston-washington koji ima 49.6 milijuna 2000., a predviđanja za 2025. su 58.1 milijun.
Zanimljivo u vezi orbitalnih stanica... Sedamdesetih godina 20. st. NASA je radila razne studije izrade svemriskih habitata. Postoje i toroidalne i Bernal i cilindrične stanice. Evo kako izgleda cilindrični dizajn orbitalne svemirske stanice (koji je vrlo sličan dizajnu stanica u NN):

Stranica s ostalim projekcijama: http://settlement.arc.nasa.gov/70sArt/art.html
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 03/09/2010 : 12:08:45
|
Ostini je već u broju 95 "Put u slobodu" iznio ovaj podatak o broju stanovnika Metropole, a čini mi se da je na početku serijala u izdanju SD-a spomenuto da je broj stanovnika na Zemlji oko 3,5 milijarde.
Znači išlo se za tim da je velika katastrofa i veše nego prepolovila broj stanovnika na Zemlji. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/09/2010 : 12:56:19
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ostini je već u broju 95 "Put u slobodu" iznio ovaj podatak o broju stanovnika Metropole, a čini mi se da je na početku serijala u izdanju SD-a spomenuto da je broj stanovnika na Zemlji oko 3,5 milijarde. Znači išlo se za tim da je velika katastrofa i veše nego prepolovila broj stanovnika na Zemlji.
Možda na kraju Metropola i nije tako velika kako smo mi to percipirali. Uz sve te migracije na nanovo nastanjiva područja Teritorija, kako kaže Medda, a možda i kao posljedica kolonizacije svemira, možda je trenutno trend pada stanovništava Metropole. Ako i nije bio prije pada Uranije, koliko je tek smanjen broj stanovnika nakon pada. Opet, broje li se mutanti kao stanovništvo u tih 70 milijuna? Ionako su istrijebljeni, pa možemo i njih prekrižiti. Teško je i saznati brojku jer se stanje mijenja u Metropoli i šire svakih 50 epizoda, a u zadnje vrijeme još i češće.
Recimo da je interesantno kad ovako bacate neke podatke... Pokupit ću sve pa nadopunjivati tekst. |
Edited by - DeeCay on 03/09/2010 14:38:09 |
 |
|
DarkPhoenix
Starting Member

82 Posts
Member since 30/07/2010 |
Posted - 03/09/2010 : 18:09:22
|
Mislim da nema sanse da ovakve megalopolise postoje u bliskoj buducnosti.Mozda za jedno 200 godina.Sad smo u stadij kad stanovnike sela polako dolaze u gradove.Onda ce stanovnike malih gradova ici u jedan veliki i od taj grad se nastati megalopolis. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/09/2010 : 00:19:36
|
DEECAYJA ZA PREDSEDNIKA
       |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 07/09/2010 00:21:13 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/09/2010 : 03:20:38
|
DeeCay, kao i inače, odličan članak. Samo bih te ispravio kod par stvari.
quote: Ishimori - policijski kapetan, no korumpirani je pripadnik Yakuza; (nosi prezime autora anime serije "Cyborg 999")
Pravo ime serijala nije Cyborg 999, već Cyborg 009. I riječ je o kreaciji koja je originalno bila stripovski serijal, prije nego što je adaptirana u animirani TV-serijal, koji je kod zapadnjaka možda poznatiji.
quote: C-09 - isprva obični robot kojega lišavaju "tri zakona robotike", a nakon nekog vremena i aktivni agent Agencije Alfa, pojavljuje se i u Nathanovoj budućnosti.
Kao što vidiš, njegovo ime je još jedna referenca na serijal Cyborg 009.
quote: Macross (anime serija autora Tatsunoke)
Tatsunoko je ime studija koji je sudjelovao u produkciji crtanog serijala Super Dimension Fortress Macross, prvog iz velike Macross franšize. Originalni tvorac Macrossa je čovjek po imenu Shoji Kawamori.
quote: Penelope Peabody – nećakinja Nathanovih susjeda koja se slučajem prilika nađe u središte priče. (jedan od likova crtane serije Wacky Race nosi isto ime)
Crtani serijal se zove Wacky Races, a lik o kojem govoriš se zvao Penelope Pitstop. Ona je kasnije čak dobila i vlastiti TV-serijal, The Perils of Penelope Pitstop. Ti si zapravo mislio na taj serijal, a ne na Wacky Races.
Također, na par mjesta si pogrešno napisao imena. Npr. Arthur C. Clarke je postao Arthur C. Clark, Raymond Chandler je postao Raimond Chandler, itd.
Inače, odličan članak. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 07/09/2010 03:21:07 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 07/09/2010 : 10:22:06
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
DeeCay, kao i inače, odličan članak. Samo bih te ispravio kod par stvari. Inače, odličan članak.
Eto što se dešava kad brzaš... Doduše, nisam ni stavio pun popis referenci jer ih ima još. Anyway, thanx! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 07/09/2010 : 11:41:44
|
Još jedan tekst o Nathanovom univerzumu, a koji se bavi prvima dvjema epizodama. Obiluje spoilerima, pa tko nije čitao, nek se smatra upozorenim! Isto tako, ima još referenci i zanimljivosti koje nisam ubacio unutra, no to ću detaljnije ubaciti u spomenute recenzije prve dvije epizode.

http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=155
Budući da ionako uskoro dolazi reprint prvih epizode od strane Libellusa, smatrajte ovo malim uvodom... (a siguran sam također da će Djole objaviti iscrpne tekstove u izdanju na zadanu temu )
Toliko od mene. (Vidite li koju greškicu, prijavite slobodno.) |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/09/2010 : 12:28:43
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
sto da ne naveo si period od 50 do dvesta godina gluposti koje cine da je situacija netrepeljivosti takva kakava jeste, ce da nestane kroz 2/3 generacije, taman dovoljno da se razviju gradovi i slicno.
i glede nacija generalno....EU je prvi korak ka razbijanju nacionalnosti....e sad, moze se EU raspasti, a mogu da krenu da nicu i druge organizacije i zajednice nalik na nju, te da se udari osnova za desetak "megaPOLISA" 
Znači, Hrvati i Srbi ponovo u jednoj državi/gradu E to bi želio vidjet
Megalopolisi budućnosti će svakako biti ogromni rastom, ali pitanje je da li je svijet/narodi spremni za multikulturalni proces grada. A opet, sumnjam da bi došlo do globalnog melting - pota, odnosno da bi takav veliki megalopolis bio izmiješan različitim narodnostima, nego bi vjerojatno bili veliki "kvartovi" od po nekoliko milijuna stanovnika koji bi sadržavali ili čitave nacije ili velike dijelove istih. Po meni Nathanov Grad broji premalo stanovnika za toliko razina. Dobro, vjerojatno te "službene" brojke (ako i je riječ o službenima) odudaraju od realnog stanja stvari (tko zna koliki je točan broj mutanata na prvoj razini, koliko je imigranta na svim razinama, etc, etc...) ali čak i ako uzmemo da Grad ima oko 100 milijuna, opet nema potrebe za sedam razina. Osim toga, postoji hrpa nedorečenosti;netko je dobro primijetio da uopće nisu razrađeni prijelazi iz jedne razine u drugu. Oni bi trebali biti okomito narazine, što onda implicira postojanje jakih gravitacijskih polja koja drže strukturu i vozila pri prijelazu. Inače Dee, ova orbitalna stanica izgleda poprilično slično brodu Rama iz Clarkovih knjiga (zato sam je i stavio na svoj osvrt u vezi Clarkeovog ciklusa o Rami). Vidi se da je stari meštar bio vizionar... BTW, istog je izgleda i cilindrični brod u kojem je Hellingen sreo Kiki Manitua u Demonima ludila. Hommagei, hommagei... A što se tiče Trantora - pa zašto ne bi bilo moguće? Naravno, u daljoj budućnosti i pod pretpostavkom da se radi o međuplanetarnoj kulturi tako da se sav nedostatak sirovina donosi sa drugih planeta/satelita/orbitalnih postaja, makar bi i grad sam za sebe mogao biti dovoljan ako se dobro usklade resursi... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/09/2010 : 12:43:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
Još jedan tekst o Nathanovom univerzumu, a koji se bavi prvima dvjema epizodama. Obiluje spoilerima, pa tko nije čitao, nek se smatra upozorenim! Isto tako, ima još referenci i zanimljivosti koje nisam ubacio unutra, no to ću detaljnije ubaciti u spomenute recenzije prve dvije epizode.

http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=155
Budući da ionako uskoro dolazi reprint prvih epizode od strane Libellusa, smatrajte ovo malim uvodom... (a siguran sam također da će Djole objaviti iscrpne tekstove u izdanju na zadanu temu )
Toliko od mene. (Vidite li koju greškicu, prijavite slobodno.)
Bravo Dee, izvrstan tekst!
Evo, ovo će biti nova tema srijedom, pa da malo raspravljamo o prvim epizodama i utjecaju njih na nas i na kasniji serijal Jest da je još utorak, ali malo treba koji put skočiti u budućnost. Ipak je ovo SF strip
Nathan Never nova tema srijedom - prve dvije epizode |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/09/2010 : 13:53:37
|
quote: Originally posted by mladjo
sto da ne naveo si period od 50 do dvesta godina gluposti koje cine da je situacija netrepeljivosti takva kakava jeste, ce da nestane kroz 2/3 generacije, taman dovoljno da se razviju gradovi i slicno.
i glede nacija generalno....EU je prvi korak ka razbijanju nacionalnosti....e sad, moze se EU raspasti, a mogu da krenu da nicu i druge organizacije i zajednice nalik na nju, te da se udari osnova za desetak "megaPOLISA" 
Znači, Hrvati i Srbi ponovo u jednoj državi/gradu E to bi želio vidjet
ah sad.... na primer: pre 150 godina, iz Srbije je izasla Turska, koja nas je klala i pravila sranja preko 400 godina.... danas, Turska tezi da udje u EU, Srbija tezi istome....dakle, neki model "zajednicke drzave" bi se mogao primeniti tu. A zamisli pre 150 godina, kakve bi reakcije bile na takvu ideju
quote: Megalopolisi budućnosti će svakako biti ogromni rastom, ali pitanje je da li je svijet/narodi spremni za multikulturalni proces grada. A opet, sumnjam da bi došlo do globalnog melting - pota, odnosno da bi takav veliki megalopolis bio izmiješan različitim narodnostima, nego bi vjerojatno bili veliki "kvartovi" od po nekoliko milijuna stanovnika koji bi sadržavali ili čitave nacije ili velike dijelove istih.
sve zavisi....nama je taj multikulturalni proces jos uvek nepoznat, jer su nam drzave jos koliko zatvorene, tj, nema velikog priliva stranaca iz celog sveta. na primer, u ovoj Norveskoj (gde je priliv stranaca i mali u odnosu na druge drzave), postavlja se veliko pitanje sta ce za par generacija da ostane od norveske kulture koja je trenutno pod stranim uticajima. jer, pogledajmo norvesku omladinu, koja uveliko odrasta sa strancima oko sebe, druzi se sa njima....ruke su im odresene da rade sta hoce, tako da bez problema upijaju od drugih ono sto im odgovara, a odbacuju od svoje kulture ono sto im ne odgovara. a kultura koja se namece putem medija je najbolje vezivno sredstvo za takve ljude iz razlicitih miljea. dakle, moze se reci da se donekle tezi nekom zajednickom pogledu po pitanju kulture....u nekim normalnim granicama, jer nije realno biti iskljuciv  
quote: Po meni Nathanov Grad broji premalo stanovnika za toliko razina. Dobro, vjerojatno te "službene" brojke (ako i je riječ o službenima) odudaraju od realnog stanja stvari (tko zna koliki je točan broj mutanata na prvoj razini, koliko je imigranta na svim razinama, etc, etc...) ali čak i ako uzmemo da Grad ima oko 100 milijuna, opet nema potrebe za sedam razina. Osim toga, postoji hrpa nedorečenosti;netko je dobro primijetio da uopće nisu razrađeni prijelazi iz jedne razine u drugu. Oni bi trebali biti okomito narazine, što onda implicira postojanje jakih gravitacijskih polja koja drže strukturu i vozila pri prijelazu.
slazem se sa ovim, i cak se nosim mislju da je postojanje nivoa vise zamisljeno kao posledica "naglog" oporavka od katastrofe. naime, organizovano stanovnistvo pokusava sto pre da obnovi naseljeno mesto, te se (moram biti ovako glupavo temeljan da bih izneo ovu ideju ) ne obaziru na stare zgrade, temelje, itd....nego samo daj sto vise i sto brze za ogroman broj ljudi koji se skupio na jednom mestu. tako je polako "originalni" grad tonuo i tonuo....da bi na kraju postao svratiste za otpadnike, sljam i nesretne mutante....
ako bi neko mogao da objasni ovo boldovano, nisam bas skapirao 
quote: Inače Dee, ova orbitalna stanica izgleda poprilično slično brodu Rama iz Clarkovih knjiga (zato sam je i stavio na svoj osvrt u vezi Clarkeovog ciklusa o Rami). Vidi se da je stari meštar bio vizionar... BTW, istog je izgleda i cilindrični brod u kojem je Hellingen sreo Kiki Manitua u Demonima ludila. Hommagei, hommagei... A što se tiče Trantora - pa zašto ne bi bilo moguće? Naravno, u daljoj budućnosti i pod pretpostavkom da se radi o međuplanetarnoj kulturi tako da se sav nedostatak sirovina donosi sa drugih planeta/satelita/orbitalnih postaja, makar bi i grad sam za sebe mogao biti dovoljan ako se dobro usklade resursi...
ako se pronadje nacin da se izgrade orbitalne stanice za proizvodnju resursa, mislim da ce to biti kraj svim nasim mukama    onda bismo zaista zakoracili u Rodenbeijev svet, jer, glavni razlog za drustvo takvo kakvo jeste u Star trek je izum replikatora.
A Klark....da, zaista je covek bio nevidjeno dalekovid. A toliko njegovih vizija se svode na centrifugalnu silu, so simple 
anyway....pre neko vece sam iscitavao ovu temu, pa sam malo zvrljao, doslo mi, svrbeli me dlanovi  te vas castim crtezom  
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 07/09/2010 : 14:02:48
|
quote: Originally posted by mladjo Inače Dee, ova orbitalna stanica izgleda poprilično slično brodu Rama iz Clarkovih knjiga (zato sam je i stavio na svoj osvrt u vezi Clarkeovog ciklusa o Rami). Vidi se da je stari meštar bio vizionar... BTW, istog je izgleda i cilindrični brod u kojem je Hellingen sreo Kiki Manitua u Demonima ludila. Hommagei, hommagei...
Tko zna komej je ideja prva došla, no onaj dizajn koji sam stavio se zove O'Neillov cilindrični svemirski habitat kojeg su razrađivali početkom sedamdesetih. I koje je NASA dalje preuzela. http://en.wikipedia.org/wiki/Space_habitat A što se Clarkea tiče, on je pravi vizionar, kao i još nekolicina SF autora. Ionako se danas moderna tehnologija radi na temelju pretpostavki i dizajna SF autora. Negdje je bilo da pokušavaju projektirati komadni most budućih svemirskih letjelica na modelu onih iz Star Treka. Shirow npr. u svojim mangama uvijek u svojim pričama i dizajnima prati razvoj tehnologije.
quote:
A što se tiče Trantora - pa zašto ne bi bilo moguće? Naravno, u daljoj budućnosti i pod pretpostavkom da se radi o međuplanetarnoj kulturi tako da se sav nedostatak sirovina donosi sa drugih planeta/satelita/orbitalnih postaja, makar bi i grad sam za sebe mogao biti dovoljan ako se dobro usklade resursi...
Moguće je, ali u jako dalekoj budućnosti, pod pretpostavkom da će Zemlja uopće opstati tako dugo, i da kolonizacija svemira neće toliko uzeti maha (a uzet će sigurno). |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 07/09/2010 : 14:30:12
|
quote: Originally posted by Djole Pa, ne baš, i to je problem. Čas izgleda tako, čas kao da se ništa nije desilo. Mislim, nema logike da Alfa ostane u onoj zgradi nakon svega što se tu desilo, i da agenti idu na posao svaki dan gledajući ruine. Niko normalan od mušterija im ne bi došao tamo nakon svega što se desilo. A opet, tu su, iako očigledno ima delova Grada koji nisu ni dotaknuti padom Uranije (što je opet nelogično imajući u vidu koliko je prvi pad oštetio Grad).
True enough... Vidio sam one panorame nakon udara manjeg i većeg dijela. Najlogičnije bi bilo da je Uranija oštetila samo taj uži dio grada gdje se između ostaloga nalazi i zgrada Alfe (ako govorimo o megagradu koji se rasprostire na cijeloj liniju uzduž zapadne obale SAD-a, onda je i taj uži dio grada velik dio po današnjim standardima). Mislim, još otprije ne znamo, koliki je točni bio opseg štete nakon katastrofe Inner space projekta, odnosno koji dio Sjeverne Amerike je ostao pustinja, odnosno Teritorij.
Kako se opet ide dalje od tog užeg područja, stanje bi moralo biti sve bolje. Jesi vidio što piše u izvješću nakon prvog pada? 40% zgrada ostalo je netaknuto, 40% je popravljivo, a 20% zgrada je u nepopravljivom stanju. Samo što ne znamo kako se daleko širi grad.
A to što usred razrušenog Grada ljudi normalno funkcioniraju, idu na posao i traže agencijine usluge, i nije mi toliko nepojmljivo. Uvijek sam se pitao kako se oporavljaju područja ratna područja koja su bombardirana svako malo, poput bliskoistočnih ratišta. Kako život može teći usprkos razrušenosti i stalnoj ratnoj opasnosti?
Sve što si i ti rekao stoji, rupe su oduvijek bile u izgradnji Nathanovog svijeta, a tako se provlači i dalje. Samo što, s obzirom na sve veće detaljiziranje i kreiranja mapa očito od strane Viettija, nedostaci će iskočiti u prvi plan, a i jesu. |
Edited by - DeeCay on 07/09/2010 14:32:08 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 07/09/2010 : 14:33:46
|
Nego btw., Djole bi nam mogao baciti koji hint kakvi će sve tekstove pasti u ovom novom izdanju koje će prema najavama sadržavati gomilu toga, uz ove tri epizode stripa... |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/09/2010 : 23:35:36
|
Teaser trailer za narod     
evo jedna zanimljiva apropo kolonizacije, te procesa teraformiranja, iz jednog od prolecnih National geographic brojeva
 |
Edited by - Lord Vader89 on 08/09/2010 01:16:20 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 08/09/2010 : 00:16:16
|
a vi tražite neku logiku u nn?Taj "futuristički" svijet u kojem su kompjuteri veliki kao ormari a o mobitelima da ne pričamo.pištolji i puške glomazni kao u kirbyja.grad na sedam nivoa bez prikazanog prijelaza.na kojim temeljima stoje više razine i koliki bi oni trebali biti?nn je strip u kojeg su autori ubacili svašta od drugih stripova,filmova i knjiga i posve namjerno neodređen da bi se u budućnosti moglo svašta ubaciti.a kad se spominju knjige,filmovi i pjesme iz prošlosti većinom su iz 20 stoljeća,kao da nije bilo još 100 godina života i stvaranja.ukratko nn je jedan nekvalitetan miš maš. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 08/09/2010 : 00:23:29
|
svasta, pa zamisli ja tebi tek tako da uletim u temu o zagoru i bez razloga pocnem da pljujem  |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/09/2010 : 08:02:54
|
svasta, pa zamisli ja tebi tek tako da uletim u temu o zagoru i bez razloga pocnem da pljujem 
jaki ti je texovac
@jaki, ako NN fanovi ne vole te teme onda im treba udoljoviti barem u njihovom topicu |
Edited by - King Warrior on 08/09/2010 08:04:08 |
 |
|
Topic  |
|
|
|