forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

manhunter
Moderator

Switzerland
25999 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/09/2010 : 22:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

1. 5/10
2. 3/10
3. 3/10
4. 0/10
Begins 7/10
DK 9/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/09/2010 : 23:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Batman: 7/10
Batman Returns: 7/10
Batman Forever: 3/10
Batman & Robin: 1/10
Batman Begins : 9/10
Dark Knight : 10/10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/09/2010 : 23:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Batman Returns: 7/10

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/09/2010 : 00:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Batman Returns: 8/10
Batman Forever: 5/10
Batman & Robin: 4/10
Batman Begins : 5/10
Dark Knight : 9/10
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 17/09/2010 : 08:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Batman: 8/10
Batman & Robin: 2/10
Batman Begins : 8/10

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 17/09/2010 : 14:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Batman Forever: 5/10

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 17/09/2010 : 15:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
Batman: 10/10
Batman Returns: 10/10
Batman Begins : 8/10

p.s.

za maksimalnu ocjenu prva 2 filma zaslužni su:
1. Tim Burton -režija, atmosfera, izbor glumaca, kostimi, scena, sve, sve....
2. Negativci - Jack Nikolson i Deni de Vito su nenadmašni. Da Heath nije nesretno zaglavio, baš me zanima da li bi se digla tolika euforija oko zadnjeg filma i kako bi prošla usporedba Jack vs. Heath, a o Oscaru da i ne govorim.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/09/2010 : 15:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@kucni duh:
Burtonovim Batmanima dajes desetke, a Nolanovi dobijaju 8 i 9? Ma daj... ;)
Heath je puno bolji Joker od Nicholsona, psiholoski je strasljiviji, pogledas ga u oci i odmah se useres - s tim tipom nesto nije u redu. Nicholson je vise komican nego ista drugo, i to je bilo stvarno novo i originalno kad je izaslo u 1989, a tek kad ga poredis sa Heathovim Jokerom, vidi se kako je Jack slab ...
Sto se tice Burtonovih vs Nolanovih filmova: Burtonovi su uglavnom uradjeni zbog Art Direction i Kostima, ali na zalost njegov Batman uopste nema duse. Nolanovi su puno vise psiholoski, njegov Bruce Wayne je covjek koji govori i ponasa se kao ljudi u nasem svijetu (a ne kao lutka koja ima samo jedan izraz na faci), i u BB & DK se vidi da je ovaj poso Superheroja puno vise komplikovan nego sto je on zamislio kad je prvi put obuko kostim.
Burtonovi: filmovi ko dvije epizode neke skupe Televiziskije serije.
Schumacherovi: govna
Nolanovi: prava kombinacija umjetnosti i akcije - najbolji SuperHero filmovi snimljeni do sada ;)

Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 17/09/2010 : 16:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
quote:

@kucni duh:
Heath je puno bolji Joker od Nicholsona, psiholoski je strasljiviji, pogledas ga u oci i odmah se useres - s tim tipom nesto nije u redu. Nicholson je vise komican nego ista drugo, i to je bilo stvarno novo i originalno kad je izaslo u 1989, a tek kad ga poredis sa Heathovim Jokerom, vidi se kako je Jack slab ...
Sto se tice Burtonovih vs Nolanovih filmova: Burtonovi su uglavnom uradjeni zbog Art Direction i Kostima, ali na zalost njegov Batman uopste nema duse. Nolanovi su puno vise psiholoski, njegov Bruce Wayne je covjek koji govori i ponasa se kao ljudi u nasem svijetu (a ne kao lutka koja ima samo jedan izraz na faci), i u BB & DK se vidi da je ovaj poso Superheroja puno vise komplikovan nego sto je on zamislio kad je prvi put obuko kostim.
Nolanovi: prava kombinacija umjetnosti i akcije - najbolji SuperHero filmovi snimljeni do sada ;)

pa šta ja mogu kad sam odrasla na Disney filmovima, obožavam musicale i gledam tv serije-- to je mojsvijet.

Ne možeš reći da su Burtonovi filmovi samo vizualna slikovnica, jer bi onda i ona 2 nesretna nastavka bila uspješnice- tamo su kostimi i scena još raskošniji!

A sad na Dark knight film - HEath je odličan glumac što je i dokazao godinu dana ranije sa neosvojenim Oscarom i smatram da je šteta što se Akademija nastojala iskupiti sa ovim filmom.
Što se tiče pojave njegovog lika na ekranu, meni uopće nije zastrašujuća, već naprotiv, presmiješna. Izgleda kao svaka prosječna ženska koja se malo više našminkala, a onda se rasplakala i kompletno se sve otopilo po licu.
To vjerojatno nije tvoja asocijacija jer našminkane ženske imaju visok stupanj samokontrole suza i mogu se rasplakati samo ako je wc blizu (da se obrišu i ponovo nacrtaju, a da muška polovica ništa ne primjeti). -Sad se Supermark cipa od smija, njemu su vrhunac gluposti moje primjedbe o šminci u filmovima

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 17/09/2010 : 16:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:

@kucni duh:

pa covjek ima svoje misljenje, ima tu i do nostalgije, kako smo tad dozivljavali filmove itd itd. Mislim da pretjerujes nazivajuci Burtonov Batman bez duse, jer je on itekako ima i tu ce se vecina sloziti sa mnom. Takodje ako si citao Batmanove stripove imao si hrpu Jokerovih interpretacija zavisno od autora i sta je tu Nicholson slabo odglumio, i po danasnjim standardima to je stvarno odlicno uradjeno. I da ne kazem da nisi uzeo u obzir ogroman razmak u godinama filmova, drugacije se radilo, razmisljalo itd

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/09/2010 : 16:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucni duh

Izgleda kao svaka prosječna ženska koja se malo više našminkala, a onda se rasplakala i kompletno se sve otopilo po licu.

To je upravo ono sto se meni i svidja o njegovom Jokeru: sav je nekako na vrat, na nos; bolje mu sminka izgleda onako ofrlje, nego perfektno kao kod Nicholsona. Covjek i sam kaze da je "agent of chaos" - pa sa svojim 'poslom', pa sa i sminkom koju je ocito sam sebi stavio na lice, nimalo se nije brinuo hoce li lijepo izgledat

Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 17/09/2010 : 16:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote

ma daj, mogao je bar kosu oprat!!!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/09/2010 : 17:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Billy_the_Kid

pa covjek ima svoje misljenje, ima tu i do nostalgije, kako smo tad dozivljavali filmove itd itd. Mislim da pretjerujes nazivajuci Burtonov Batman bez duse,

Nazivam njegov lik Batmana bez duse, a ne citav film. Michael Keaton je dobar, ali nikad njegov Bruce Wayne nije puno dimenzionalan kao Bale u Nolanovom filmu.

i sta je tu Nicholson slabo odglumio, i po danasnjim standardima to je stvarno odlicno uradjeno.

Nicholson nije bas los, ali gledajuci danas ostavlja utisak kao da igra lika u nekom crtanom filmu. Naravno da je njegov Joker totalno razlicit od Ledgerovog: jedan je teatrista, a drugi anarhista

Edited by - acestroke on 17/09/2010 17:01:55
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 17/09/2010 : 20:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Dark Knight je neko vrijeme bio cak u top 5 na imdb
Mislim film je dobar, ali nikako odlican, cak malo dosadan i sigurno predug. To sto se desilo nesretnom Heathu, samo je islo u prilog popularnosti filma. U stvari Joker i jeste poanta filma. I stotina explozija da Ne znam, al nesto mi fali, nije to onaj pravi Batman. Veliki + za M.Caina i M.Freemana, obožavam ovu dvojicu. Inace, Burtonov Batman & pogotovo vizija Gotham citya su za mene No1.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 17/09/2010 : 20:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Batman Begins : 10/10

Ostale više ne namjeravam gledati jer su mi smiješni, pa ih ne želim ocjenjivati.
Iako su mi Burtonovi nekad bili dobri, sada je sasvim druga priča.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/09/2010 : 20:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Batman Begins : 10/10

Ostale više ne namjeravam gledati jer su mi smiješni, pa ih ne želim ocjenjivati.
Iako su mi Burtonovi nekad bili dobri, sada je sasvim druga priča.

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 17/09/2010 : 23:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Billy_the_Kid

pa covjek ima svoje misljenje, ima tu i do nostalgije, kako smo tad dozivljavali filmove itd itd. Mislim da pretjerujes nazivajuci Burtonov Batman bez duse,

Nazivam njegov lik Batmana bez duse, a ne citav film. Michael Keaton je dobar, ali nikad njegov Bruce Wayne nije puno dimenzionalan kao Bale u Nolanovom filmu.

i sta je tu Nicholson slabo odglumio, i po danasnjim standardima to je stvarno odlicno uradjeno.

Nicholson nije bas los, ali gledajuci danas ostavlja utisak kao da igra lika u nekom crtanom filmu. Naravno da je njegov Joker totalno razlicit od Ledgerovog: jedan je teatrista, a drugi anarhista

ok sa tim se slazem

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/09/2010 : 08:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

@kucni duh:

Ne slazem se uopce sa tvojom replikom.
Burton je uradio ogroman posao i uspio kreirati Bat-world kakav je tada postojao u stripu , ali i udariti svoj osobni genijalni reziserski pecat.
Burtonovi Catwoman i Pinguin su mi puno bolji oponenti nego Henri Ducard , a Katie Holmes mi nikada ne moze zamijeniti Kim Basinger.
Glede Jockera, tu mi je Heath ipak ispred velikog Jacka , jer je opasniji , nepredvidljiviji i lucidniji od burtonovog Jockera.
Nolan se je sa pravom orjentirao na novije videnje batmana u stripu te to vrlo vjesto skombinirao sa samim pocetcima price .
Nolanova verzija nije retro , vec Batman reloded verzija koja vise odgovara postojecem realnom svijetu .
Burton i Nolan se ustvari nebi trebali usporedivati jer se tu radi o dva nadarena i genijalna rezisera koje svoja videnja i svoj talent drugacije prenose na veliko platno.
Schumacher nije zavrijedio spomena i gotovo da je ubio comic movie.
Burtonov Batman nije bez duse..dapace , on je onaj bruce iz 60, 70, 80-tih godina dok je Nolanov onaj iz 90,2000-tih.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 18/09/2010 08:58:11
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9568 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/09/2010 : 19:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Batman: 9/10
Batman Returns: 10/10
Batman Forever: 4/10

može Nolan uposliti i 100 mrtvaca, zalud kad nema Michelle Pfeiffer kao Catwoman

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 23/09/2010 : 10:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote

quote:

Molim? Burton ima taj neki svoj morbidan, malo nastran štih koji ga čini posebnim i pomalo uvrnutim likom. Zadnja dva Batmana su nabrijani i zabavni filmovi i ništa više od toga. Ja razumijem da se nekome Burton ne sviđa i da mu njegovi filmovi ne leže ali da ga se ide omalovažavati i trpati u neku žnj kategoriju televizijskih serija to stvarno nije u redu.

Batman: 9/10
Batman Returns: 9/10
Batman Begins : 7/10
Dark Knight : 8/10
Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 23/09/2010 : 16:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem mjerila ljudi kojima se Burtonov Batman svidja. Sadrzajno je to najobicnija, najtipicnija holivudska bljuvotina, bez katarzicnosti, bez ikakve naznake psihoanaliticke, emotivno-perceptivne, filozoficne ili poeticne razrade likova. Na stranu s tim sto je njegova interpretacija likova uzasno nerazradjena i plosna, karikaturalna i cak pomalo groteskna (sto je sveukupno u mojim ocima cini smijesnom i, najvaznije, apsolutno neprilagodjenom filozofiji koju Batman kao lik zastupa), ali, k svemu tome, njegovi filmovi radjeni su za djecu, i to je ocito. Radjeni su da zabave klince od 10 godina i nabrijane tinejdzere. Nista filozoficno, nista poeticno nisam, nazalost, uspio ocitati u njegovim filmovima o Batmanu. S druge strane, Nolan je visokoobrazovan Britanac (nije da to ista garantira, ali svakako ide u prilog pojasnjavanja njegovog intelekta jer svi znamo kakav je mentalitet prosjecnoga Amerikanca) i, po mom misljenju, razumije lik Batmana, razumije koliko je on elementaran i razumije sve one metaforicke i simbolicke vrijednosti kojih je lik Batmana nositelj. Osim toga, on je dokazani postmodernisticki redatelj (Memento, anyone?) i, sto je meni osobno najvaznije, pokusava lik maksimalno prizemljiti u realnosti. Ja razumijem da svaki film ima vlastitu logiku i fiktivnu zbilju u kojoj funkcionira i ne zelim ulaziti u rasprave o tome kako se svaki film treba vrednovati unutar njega samog, a ne u komparaciji s drugima, sto je cesto cak i neizbjezno, ali kao ideja to stoji. Medjutim, utemeljiti nesto sto je, poput Batmana, i samo vec po sebi kao ideja vrlo fiktivno i, rekao bih, nevjerojatno; utemeljiti, dakle, tako nesto u realnosti, ali jos vaznije, potkrijepiti takav lik vjerodostojnom i realisticnom ljudskom motivacijom jedini je nacin da lik doista ozivi. Nolan je u tome, ako se mene pita, uglavnom uspio, a Dark Knight je, osim toga, jedno zavidno filmsko ostvarenje u usporedbi sa suvremenom holivudskom produkcijom koje, zacudo, igra na intelekt, a ne primarno na nesto nesuvislo sto postoji samo da bi izubijalo fizicka (ili ako bas hocete, povrsna) ljudska osjetila. Nolan je jednom rekao kako misli da je Burtonov Batman ludost, i ja ga u tom misljenju potpuno podrzavam.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/09/2010 : 16:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TinK2

Ne razumijem mjerila ljudi kojima se Burtonov Batman svidja.

To sto im se svidja mene bas ne cudi - da budem iskren, i meni se nekako svidja Burtonov Batman. Ali kad ljudi kazu da je bolji od Nolanovog, to stvarno ne kontam :(

Sto se tice ostalog tvog posta, potpuno se slazem s tobom

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/09/2010 : 17:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ja uopće ne mogu uspoređivati Burtonovog i Nolanovog Batmana. Previše su različiti u tonu, stilu i izvedbi.

I jedni i drugi su odlični, svaki na svoj način.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/09/2010 : 17:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ja uopće ne mogu uspoređivati Burtonovog i Nolanovog Batmana. Previše su različiti u tonu, stilu i izvedbi.

Ipak je to usporedjivanje Batmana sa Batmanom, a ne Batmana sa Supermanom, Spidermanom, i slicno... naravno da se mogu usporedjivat, why not?

Meni je zabavno citati razlicita misljenja o 'Caped Crusader-u' u ovom topicu, ima svako svoju filozofiju, i sve su interesantne

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/09/2010 : 17:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ipak je to usporedjivanje Batmana sa Batmanom, a ne Batmana sa Supermanom, Spidermanom, i slicno... naravno da se mogu usporedjivat, why not?

Da, ali ipak je riječ o dvjema drastično različitim interpretacijama lika.

I ja zbilja ne vidim zbog čega bi jedan bio bolji od drugog.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000