forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Preporučite mi nešto!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 13:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Imam problem. Želim kupiti neki dobar strip album koji bi mi dobro legao, a pošto nisam baš upućen u umjetničke stripove, koji je vama strip dobro legao i koji bi od Fibrinih bio dobar za moje godine?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

jaki
Advanced Member

Croatia
26824 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/09/2010 : 13:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Imaš privjue od skoro svih fibrinih stripova a bilo bi dobro da potražiš po knjižnicama ako si u gradu koji ih ima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
fala, u knjižnici je trenutno revizija pa se ne mogu posuđivati knjige no pogledat ću prewiewe.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/09/2010 : 13:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Na Fibrinoj web stranici imaš previewove koje možeš downloadat i pogledat, pa ti je vjerojatno tako najbolje ocjenit šta ti se sviđa.
Evo tu na ovome linku prigledaj malo šta ima, downloadaj, često ima dosta stranica svakoga izdanja koje možeš vidit:

http://www.fibra.hr/index.asp?cat=4

S obziron da imaš 13 godina, nemoj se ljutit, al ja bi ti preporučija vako neko malo laganije štivo. Evo nekih mojih favorita:
Eternaut - priča o invaziji aliena na Buenos Aires, dosta stranica, dosta teksta, al nije komplicirana radnja
Detektiv Marvin - zanimljiva detektivska priča, odličan crtež Ive Milazza (autor Kena Parkera)
Gospodin Jean - dosta zabavno i smišno, ja san se nasmija dosta puta
Aldebaran - nisam čita, al mi crtež izgleda genijalno

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/09/2010 : 13:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Uf, vidin sad da ti je jaki napisa isto šta i ja

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 13:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Uh, hvala, zaista si opširno napisao i na tome ti zahvaljujem. Probat ću sa Marvinom, izgleda mi kao vrlo zanimljiva i intrigantna priča. Znam da još nisam za teže naslove, neke sam probao i jednostavno me umore nakon pet minuta.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/09/2010 : 13:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma normalno, ništa čudno. Samo pomalo, doć će to na svoje s vrimenon... Nisan ni ja puno stariji od tebe, znan o čemu govoriš

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/09/2010 : 13:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Uh, hvala, zaista si opširno napisao i na tome ti zahvaljujem. Probat ću sa Marvinom, izgleda mi kao vrlo zanimljiva i intrigantna priča. Znam da još nisam za teže naslove, neke sam probao i jednostavno me umore nakon pet minuta.

Šta te konkretno smorilo?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 13:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Corto Maltese "Zlatna kuća Samarkanda". Zapravo sam uspio dogurati do 50 i neke stranice, no sve što sam pročitao nisam uspio pohvatati, pa sam odustao. Sad stoji na polici i čeka da budem malo stariji. A zanimljivo je to što imam i Baladu i Jarca i njih sam potpuno normalno pročitao te su me oduševili. Ovo mi je bilo preteško. Imam još jedno pitanje: je li Spawn pogodan za moj uzrast?

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2129 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 19/09/2010 : 13:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
....

Imam još jedno pitanje: je li Spawn pogodan za moj uzrast?

Spawn je dobar!
Bar je meni dobro sjeo!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 19/09/2010 : 13:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Maus, definitivno.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 14:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Uf, Maus je čini mi se malo prepotresan za mene.
Vidjet ću još za Spawna, prolistat ću malo googleom.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/09/2010 : 14:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam još jedno pitanje: je li Spawn pogodan za moj uzrast?

Neki bi rekli da je, neki bi rekli da nije. Uostalom, Spawna nećeš moći dalje čitati jer je izdavač odustao od njega.

Nego, ja bih ti preporučio da kreneš čitati Ultimate Spider-Mana. To je odličan strip.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/09/2010 : 14:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Corto Maltese "Zlatna kuća Samarkanda". Zapravo sam uspio dogurati do 50 i neke stranice, no sve što sam pročitao nisam uspio pohvatati, pa sam odustao. Sad stoji na polici i čeka da budem malo stariji. A zanimljivo je to što imam i Baladu i Jarca i njih sam potpuno normalno pročitao te su me oduševili. Ovo mi je bilo preteško. Imam još jedno pitanje: je li Spawn pogodan za moj uzrast?

Ja se pokušavam nekeko sjetiti šta mi je bilo zanimljivo sa 13 godina ali ne ide (predavno je bilo, a čini mi se da sam čitao Zagora, Mr.No-a, Dylana, Conana i Spideya). No onda izbor nije bio ni izbliza ovakav kao danas. Također čitao Baladu i Jarca, ali Samarkand nisam. No, sasvim je moguće da bi taj strip smorio i nekoga starijeg. Tako da uopće možda nije važno birati stripove za tvoj uzrast već radije za tvoj ukus.
Spawna ti se vjerovatno isplati probati je taj strip danas možeš nabaviti za 50-tak kuna što je debelo ispod cijene pa i ako ti se ne svidi nije neki veliki gubitak (prodaš). Meni je strip ok, maštovit i šaren...
Od Fibre bih ti preporučio svakako bar probati Metabarune i Tehnoočeve (to bi moglo biti u knjižnici). No, opet je to stvar ukusa. Također preporučujem 30 dana noći (1-3) od Algoritma, Usagi Yojimbo (Bookglobe), Bone (Bookglobe), Amazing Spider-man (kiosk Bookglobe). Sve kvalitetni naslovi za 7-77 godina...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 19/09/2010 14:06:54
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/09/2010 : 14:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Imaš 13 godina ?
Zaobiđi Fibru!
Edit : zaboravih Svebora i plamenu, pokušaj sa tim.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 19/09/2010 14:12:17
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/09/2010 : 14:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Imaš 13 godina ?
Zaobiđi Fibru!

Fibra je nazaobilazna!

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 14:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Čitam Ultimate Spideyja(zapravo stao sam jer nedostaje džeparca) ali baš sam sad krenuo čitati kronološki ono što imam(fali mi dvanaestak brojeva, možda i manje). Spawn je već na listi, a 30 dana i noći će malo pričekati. Usagija čitam naveliko, Bone mi je vrlo drag strip, a kad završi revizija u knjižnici ću probati pročitati Mtabarune, mislim da im Tehnoočevi još nisu stigli. i ASM-a čitam(isto sam stao jer su džepovi prazni) i zaista je najbolji Spidey serijal. Oni za klince su previš ušminkani uličnim govorom tak da sam od toga još prije odustao.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/09/2010 : 14:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Fibra je svakako broj 1, ali za uzrast od 13 godina pre bih preporučio izdanja Algoritma,BG,SA,LL,BP,MP

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/09/2010 : 14:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imaš 13 godina ?
Zaobiđi Fibru!

Ne mora.

Neka uz Svebora i Plamenu proba i Gluhe laste, a i Tvrđa bi mu se mogla svidjeti.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/09/2010 : 14:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čitam Ultimate Spideyja(zapravo stao sam jer nedostaje džeparca) ali baš sam sad krenuo čitati kronološki ono što imam(fali mi dvanaestak brojeva, možda i manje). Spawn je već na listi, a 30 dana i noći će malo pričekati. Usagija čitam naveliko, Bone mi je vrlo drag strip, a kad završi revizija u knjižnici ću probati pročitati Mtabarune, mislim da im Tehnoočevi još nisu stigli. i ASM-a čitam(isto sam stao jer su džepovi prazni) i zaista je najbolji Spidey serijal. Oni za klince su previš ušminkani uličnim govorom tak da sam od toga još prije odustao.

Eto, znaš i sam šta valja.
Samo udri po svemu što ti padne šaka. Neki ti se neće svidjeti, a neke ćeš preporučivati drugima...

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/09/2010 : 14:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Imaš 13 godina ?
Zaobiđi Fibru!

Ne mora.

Neka uz Svebora i Plamenu proba i Gluhe laste, a i Tvrđa bi mu se mogla svidjeti.

Nisi ispratio moj post do kraja.
hteo sam da napišem i Gluhe laste, ali ih nisam čitao (mada pretpostavljam da su i one pogodne)
Tvrđa, ako je na foru Zekana, ipak je strip za odraslije!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/09/2010 : 14:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Imaš 13 godina ?
Zaobiđi Fibru!

Ne mora.

Nisi ispratio moj post do kraja.

Jesam, zato sam i napisao "uz Svebora i Plamenu".

Pročitaj i ti Gluhe laste i Tvrđu.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/09/2010 : 14:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Svebor i Plamena te Gluhe Laste su mi poznati iz Modre Laste i obadvoje su zakon, Zekana sam čitao i lud je, ali Tvrđa me ne zanima. Možda kasnije...

Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1298 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 19/09/2010 : 14:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
Ja sam s 13 godina čitao alan ford, asterix, đeremaja, bernard prins, komanča, bluberi, lik orijent, tangi i laverdir, riđobradi, talični tom, gusar crnobradi i sl...
većinom avantura i humor, evropska škola..

pa preporučam npr isto to plus novije stvari tog tipa:

tvrđa, vidim da te ne zanima, ali to je super parodija na fantasy, d&d i slične spike,
ako igraš fantasy igre, dbro će ti sjest.
zekanove hvalevrijedne pustolovine, naravno, teško je naći nekoga kome to nije dobro
inspektor clifton
i sl...

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/09/2010 : 14:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by edvin

Ja sam s 13 godina čitao alan ford, asterix, đeremaja, bernard prins, komanča, bluberi, lik orijent, tangi i laverdir, riđobradi, talični tom, gusar crnobradi i sl...
većinom avantura i humor, evropska škola..

pa preporučam npr isto to plus novije stvari tog tipa:

tvrđa, vidim da te ne zanima, ali to je super parodija na fantasy, d&d i slične spike,
ako igraš fantasy igre, dbro će ti sjest.
zekanove hvalevrijedne pustolovine, naravno, teško je naći nekoga kome to nije dobro
inspektor clifton
i sl...

Isto i ja (samo što mislim da sam imao 14 ili 15 godina)- zato sam mu napisao izdanja SA,BG,MP,LL ;bilo mi je lakše nego da nabrajam sve ove kultne stripove.
Inače moje oduševljavanje sa pomenutim junacima danas nije ništa manje nego tada sa 14,15 ili 16 godina
@Bushido
Tvrđu sigurno neću zaobići, dok Gluhe laste bih najpre pročitao (pozajmio) pa tek onda odlučio da li kupiti - mnogo je toga za nabaviti!

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/09/2010 : 14:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
s obzirom da si dosta mlad, probaj sa buntnim stripovima kao sto je Aldebaran.
Zahtjevnija stiva kao Maus ili OHF ostavi za vrijeme kada budes spreman za njih, kao sto si primjetio sa Cortom, za neke stvari se mora pricekati.
jos nekoliko naslova:
-Tarzan od Darkwooda
-Lucky Luke
-Spawn
itd...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page