Author |
Topic |
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 17/09/2010 : 10:37:01
|
quote: Originally posted by Raspucin
Kupljene knjige Roald Dal. Pohvale za izdanje i cenu, javljamo se sa utiscima.
Porodica Vasic
Hvala Vam. Uveren sam da će utisci biti sjajni jer je reč o jednom od najvećih pisaca za decu i mlade, a uz to i neverovatno interesantnoj ličnosti čije knjige u celom svetu beleže rast popularnosti i veliku čitanost, a uz to su i istinski umetnički vredne. Posetite naš sajt, upravo su u toku LITERARNI KONKURS i KVIZ o Roaldu Dalu, sa lepim nagradama: multifunkcijski štampač, digitalni fotoaparat, kompleti knjiga BP, a svako ko tačno odgovori na kviz-pitanja dobija knjigu Roalda dala na poklon. |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 17/09/2010 : 10:38:12
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Beli Put PRESS
quote: Originally posted by shommy
Saljite Sendmena br.3 Zemlja snova u Novi Sad,prvi dan sajma a nema ga u ponudi,nije to u redu:)
"Zemlja snova" je rasprodata, mislim da je u Novi Sad otišao jedan jedini primerak, koji je bio ostao. Sigurno ćemo objaviti drugo izdanje.
Ni drugi trejdovi nisu daleko od statusa - rasprodano.
A jeste legende, usprkos relativno velikom tirazu za strip rasprodali ste broj 3. i uspjeli ste jos uvijek ne objaviti ostatak.
Ni drugi trejdovi nisu daleko od statusa - rasprodano. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 17/09/2010 : 10:42:05
|
hvala shommy , ali na oficijelnoj stranici belog puta vidim samo integrale broj 4 i 3 , da li si mislio na ove brojeve . Je li ovo idu odpozadi posto ima materijala samo za cetiri integrala :) |
feka |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 21/09/2010 : 20:02:41
|
Želim da se zahvalim izdavačkoj kući BP na pogodnostima koje su dali na novosadskom sajmu knjiga ( koji još uvek traje ) za
kupovinu nijhovih izdanja. Uzeo sam pored navedenih 5 grafičkih novela ( 4 Sendmena i Vendete , ukupno 3600 din. ) i 5 sjajnih
HC albuma za 6000 din. ( Hogar , BBili , 2 Torgala i Tamo gde pogled ... ).
10 sjajnih strip albuma za nešto preko 90 evra ! |
What a long strange trip it's been |
|
|
Kapetan Crveni
Starting Member
Serbia
36 Posts
Member since 01/09/2009 |
Posted - 21/09/2010 : 22:04:26
|
Iskoristio sam ovaj mali sajam (?) knjiga u NS da popunim kolekciju i kupim "100 metaka" 3 i 4. Nakon ponovnog čitanja ovog sjajnog serijala od početka, ne mogu a da ne primetim da prvi broj u izdanju BP u tehničkom smislu daleko zaostaje za ostalima. Sveska se raspada (loš povez), nešto se čudno desilo sa kolorom (priprema?) kada se uporedi sa originalnim izdanjem i sa sveskama koje slede. Zašto je to tako? Prevod u prvoj svesci mi je bio skroz OK.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/09/2010 : 23:12:07
|
quote: Originally posted by Kapetan Crveni
Iskoristio sam ovaj mali sajam (?) knjiga u NS da popunim kolekciju i kupim "100 metaka" 3 i 4. Nakon ponovnog čitanja ovog sjajnog serijala od početka, ne mogu a da ne primetim da prvi broj u izdanju BP u tehničkom smislu daleko zaostaje za ostalima. Sveska se raspada (loš povez), nešto se čudno desilo sa kolorom (priprema?) kada se uporedi sa originalnim izdanjem i sa sveskama koje slede. Zašto je to tako? Prevod u prvoj svesci mi je bio skroz OK.
Pa valjda početničke greške? Loši saradnici, koji ne poštuju dogovoreno? Neiskustvo... |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 22/09/2010 : 00:27:31
|
quote: Originally posted by C Celtic
Želim da se zahvalim izdavačkoj kući BP na pogodnostima koje su dali na novosadskom sajmu knjiga ( koji još uvek traje ) za
kupovinu nijhovih izdanja. Uzeo sam pored navedenih 5 grafičkih novela ( 4 Sendmena i Vendete , ukupno 3600 din. ) i 5 sjajnih
HC albuma za 6000 din. ( Hogar , BBili , 2 Torgala i Tamo gde pogled ... ).
10 sjajnih strip albuma za nešto preko 90 evra !
Hvala i vama na poverenju, trudićemo se da budemo još bolji! Sumnjam da će ikad više, osim eventualno na Salonu stripa, biti prilike da se kupe stripovi BP pod ovako povoljnim uslovima. |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 22/09/2010 : 00:33:13
|
U pravu ste. O toj temi smo mnogo puta razovarali sa brojnim čitaocima, a i u nekoliko navrata na ovom topicu. Mislim da je sada, pet godina nakon izlaska te grafičke novele, možda i despasirano govoriti ponovo o svemu, ali budući da ste postavili pitanje, odgovoriću vam. Taj strip je jedno od prvih izdanja koje je BP ikada napravio (računajući i knjige, ne samo stripove) i još uvek smo se uhodavali da bismo ubrzo postali ono što smo postali, kada je u pitanju kvalitet štampe, poveza, pripreme, dizajna, odnosa kvaliteta i cene. Dakle, morali smo i da "ispečemo zanat", svi zajedno... Slažem se da je prevod odličan, što je slučaj i u kasnijim sveskama. |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 22/09/2010 : 00:35:14
|
quote: Originally posted by alexts
Pa valjda početničke greške? Loši saradnici, koji ne poštuju dogovoreno? Neiskustvo...
Da, početnička lutanja i neiskustvo. Drago mi je što smo iskustvo stekli malo kasnije, pa više nije bilo lutanja... |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 22/09/2010 : 09:07:47
|
hvala shommy , ali na oficijelnoj stranici belog puta vidim samo integrale broj 4 i 3 , da li si mislio na ove brojeve . Je li ovo idu odpozadi posto ima materijala samo za cetiri integrala :)
Moze li mi iko odgovoriti na ovo i koliko kostaju obe knjige :) |
feka |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 22/09/2010 : 12:06:44
|
quote: Originally posted by feka82
hvala shommy , ali na oficijelnoj stranici belog puta vidim samo integrale broj 4 i 3 , da li si mislio na ove brojeve . Je li ovo idu odpozadi posto ima materijala samo za cetiri integrala :)
Moze li mi iko odgovoriti na ovo i koliko kostaju obe knjige :)
Torgal 3 košta 1880, a Torgal 4 2376 dinara.
Tako će biti do 1. oktobra. |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 24/09/2010 : 13:34:24
|
Prinuđeni smo, da po 1. put otkako postoji Beli Put (a nastali smo 2005.!) povećamo cene naših strip izdanja. Ovo poskupljenje neće biti izrazito: veliki stripovi (Integrali, 88, Stripovi Stripovi) će sa 1880 dinara "otići" na 2280 dinara, s tim da će "Redov Bili" i "Torgal" pojeftiniti: umesto 2880 odnosno 2376 koštaće takođe 2280 dinara. Grafičke novele će imati jedinstvenu cenu: 1200 dinara, s tim da će "Nadzirači" i dalje koštati 2700.
Napominjem da su ovo pune knjižarske cene, dakle bez popusta koji važi za sve članove Kluba čitalaca.
Podsećam vas da je u toku Novosadski sajam knjiga gde su cene nepromenjene i umanjene za 20%. A tu je i Salon stripa u SKC gde će cene takođe biti stare, uz popust od 20%! |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 24/09/2010 : 22:08:10
|
Uhhh , nisam odoleo , uzeo sam i Konana 2 . Pre nedelju dana imao sam 0 albuma Belog Puta , a sad imam 11 . Nije loše , a ? |
What a long strange trip it's been |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/09/2010 : 22:17:26
|
Rasipnice..
BP nesumnjivo ima kvalitet izdanja samo sto ga ritam zakopava... Ja stvarno ne razumem toliko cekanje na neko izdanje.. BPP, mozes li u kratkim crtama da mi zadovoljis znatizelju? Ali ne frazama, vec stvarno da nas sve umiris bar malo... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 25/09/2010 : 02:18:41
|
quote: Originally posted by sawitch
Rasipnice..
BP nesumnjivo ima kvalitet izdanja samo sto ga ritam zakopava... Ja stvarno ne razumem toliko cekanje na neko izdanje.. BPP, mozes li u kratkim crtama da mi zadovoljis znatizelju? Ali ne frazama, vec stvarno da nas sve umiris bar malo...
Na jednostavna i kratka pitanja nije uvek moćuće tako i odgovoriti, iz prostog razloga što je stvarnost u kojoj funkcioniše Beli Put, a i ostale izdavačke kuće, i ne samo one, veoma kompleksna. O dinamici izlaska naših izdanja rečeno je dosta, siguran sam ne u frazama, već onako kako odgovara istini, pa se ne bih ponavljao u tom smislu već samo podsetio: a) Beli Put nije izdavačka kuća koja izdaje samo stripove niti su oni jedino što nam zaokuplja pažnju (mada imaju sasvim posebno mesto, priznajem) - postojimo pet godina a svake godine beležimo napredak u odnosu na prethodnu, što se tiče broja izdanja, organizacije, prodaje, marketinga, mesta među izdavačima itd, b) dugo i pažljivo radimo na svakom izdanju, ponekad zanemarujući i komercijalni aspekat a dajući primat estetskom i kvalitativnom, c) izdavanje stripova je skup posao a vremena su teška, d) uporedo sa izdavanjem stripova radimo koliko god možemo i na njegovoj afirmaciji, u želji da dočekamo vreme kada on neće biti samo stvar fanovske publike već zabava i potreba većem broju, pre svega, mladih ljudi...
U najkraćem, ovo bi bio odgovor na pitanje. Predpostavljam da svi ovi fakti nisu ni vama nepoznati, ali ovako pobrojani, verujem, zadovoljavaju znatiželju. |
Edited by - Beli Put PRESS on 25/09/2010 02:20:06 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 25/09/2010 : 13:47:06
|
ja bih primetio sledeće:
a) poslednjih godina broj strip izdanja koje BP izda u toku godine, konstantno pada b) ovo nije posledica samo pada kupovne moći c) ovo je velikom delom posledica izdavačke politike i c1) izdavanja naslova koji nisu dovoljno komercijalni (ne omogućuju izlazak narednih izdanja, rezultat su loše izdavačke procene) i c2) neizdavanja potencijalno komercijalnih, kvalitetnih naslova koji bi boljom prodajom omogućili kontinuitet izdavaštva i to c2-1) onih koje BP nije otkupio i c2-2)onih koje jeste otkupio, započeo ali brzo zapostavio |
|
|
Beli Put PRESS
Average Member
552 Posts
Posted - 25/09/2010 : 17:29:20
|
ja bih primetio sledeće:
a) poslednjih godina broj strip izdanja koje BP izda u toku godine, konstantno pada b) ovo nije posledica samo pada kupovne moći c) ovo je velikom delom posledica izdavačke politike i c1) izdavanja naslova koji nisu dovoljno komercijalni (ne omogućuju izlazak narednih izdanja, rezultat su loše izdavačke procene) i c2) neizdavanja potencijalno komercijalnih, kvalitetnih naslova koji bi boljom prodajom omogućili kontinuitet izdavaštva i to c2-1) onih koje BP nije otkupio i c2-2)onih koje jeste otkupio, započeo ali brzo zapostavio
To je vaše mišljenje. Kao i ostala mišljenja naših čitalaca - poštujem ga. Iako se, naravno, sa najvećim brojem ovih konstatacija ne slažem. |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 26/09/2010 : 16:04:25
|
Ritam im je spor ali su nasa ocekivanja nerealna jer ih poredimo sa Fibrom i Libelusom. Fibra izdaje bez ocekivanja zarade a Libelus mlati dobre pare na extra komercijalnim ali djubre stripovima. Plus imaju pomoc u vidu obaveznog otkupa od strane drzave. Beli put ima drugaciju koncepciju i nema pomoc sa strane |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 26/09/2010 : 17:02:59
|
Naša očekivanja su tačno onakva kakva je BP najavljivao, a oni su najavljivali da teže cilju - jedno strip izdanje mesečno, i da će to brzo dostići.
Krenulo je suprotnim tokom, ja sam naveo moguće razloge... |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 26/09/2010 : 17:25:46
|
Prinuđeni smo, da po 1. put otkako postoji Beli Put (a nastali smo 2005.!) povećamo cene naših strip izdanja. Ovo poskupljenje neće biti izrazito: veliki stripovi (Integrali, 88, Stripovi Stripovi) će sa 1880 dinara "otići" na 2280 dinara, s tim da će "Redov Bili" i "Torgal" pojeftiniti: umesto 2880 odnosno 2376 koštaće takođe 2280 dinara. Grafičke novele će imati jedinstvenu cenu: 1200 dinara, s tim da će "Nadzirači" i dalje koštati 2700.
Napominjem da su ovo pune knjižarske cene, dakle bez popusta koji važi za sve članove Kluba čitalaca.
Podsećam vas da je u toku Novosadski sajam knjiga gde su cene nepromenjene i umanjene za 20%. A tu je i Salon stripa u SKC gde će cene takođe biti stare, uz popust od 20%!
A ja bih samo napomenuo da čekam svoju VIP karticu evo skoro godinu dana.(ako to nije strpljenje,onda neznam) Mislim nije kritika,više žaljenje za sporim ritmom izlazaka novela i albuma. O čemu se radi,na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjige sam kupio stripova u vrijednosti VIP kartice,s obavezom kupovine jedne grafičke novele jednom u tri mjeseca,pošto sam i prije imao dobar broj izdanja Belog puta sve do Mafesta i izdavanja Sto metaka ja praktički nisam imao što kupiti. Tako da je najvjerojatnije neču ni dobiti pošto nisam ispoštovao taj deal a da nisam ni imao što kupiti. Koji paradoks!! Malo mi je to sve presmješno,al šta se može. Možda se nešto i promjeni,samo sad sve više sumnjam.
|
|
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 26/09/2010 : 18:30:41
|
ja bih primetio sledeće:
a) poslednjih godina broj strip izdanja koje BP izda u toku godine, konstantno pada b) ovo nije posledica samo pada kupovne moći c) ovo je velikom delom posledica izdavačke politike i c1) izdavanja naslova koji nisu dovoljno komercijalni (ne omogućuju izlazak narednih izdanja, rezultat su loše izdavačke procene) i c2) neizdavanja potencijalno komercijalnih, kvalitetnih naslova koji bi boljom prodajom omogućili kontinuitet izdavaštva i to c2-1) onih koje BP nije otkupio i c2-2)onih koje jeste otkupio, započeo ali brzo zapostavio
To je vaše mišljenje. Kao i ostala mišljenja naših čitalaca - poštujem ga. Iako se, naravno, sa najvećim brojem ovih konstatacija ne slažem.
trebao bi da se složiš,lično mene je beli put navukao na torgala,konana i betmena i sad tempo izlaženje torgala i mogu da progutam ali ova druga dva? da sam znao da će ovako sporo ići sumnjam da bih uzeo.ako ste mislili ovako sporo da idete sa ova 2 izdanja onda niste trebali ni da ih izdajete. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 26/09/2010 : 18:52:43
|
BPP Hvala na odgovoru... Naravno, ne zadovoljava me u potpunosti, ali kapa dole za ikakav odgovor uopste...
Posto me najvise zanima Torgal, rekao bih samo da se premnogo ceka na broj 1 i 2... Znam da su izdati pirati i ko ih je izdao ali imajte malo obzira prema nama koje pirati apsolutno nisu zanimali ili prema onima koji ni ne znaju da postoje a hteli bi da kupe 1 i 2... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/09/2010 : 20:55:33
|
ja bih primetio sledeće:
Još malo pa završava 100-godišnji period kako BP nije izdao ni jedan strip. U tom periodu, ja razmišljam kako se većina BP serijala neće završiti nikada, a neke ćemo dočekati kao starci. I ozbiljno razmatram da dignem ruke od svega jer stvarno ide presporo (neizvjesnost da i ne spominjemo). Onda dođe BG sajam knjiga, izađe tih 6-7 stripova (koji budu prekrasni) i to me ušutka na neko vrijeme. Izdavačka politika BP-a je na žalost i bez uvijanja loša (što se tiče stripova). S obzirom da sam laik, prihvatam mogućnost da to kod nas jednostavno mora tako, no kao čitatelj i kupac, ne mogu biti zadovoljan.
Ne valja: - početo je previše serijala - početi su (pre)dugi serijali - ritam izlaženja je prespor - neki serijali su prestali izlaziti - neki serijali nisu početi od broja 1
Za kupce bi bilo bolje: - da je početo manje serijala - da su početi kraći serijali - da je ritam izlaženja brži - da potencijalno neizvodivi serijali nisu ni započeti - da je uvijek započeto od broja 1
Za kupce bi trenutno najbolje bilo ovako: 2010 (5 stripova) Torgal 1 i 2 Propovednik 4 i 5 Liga izuzetnih džentlmena 2
2011 (7 stripova) Torgal 5 Propovednik 6 i 7 Grad Greha 5,6,7 Sendmen 6
2012 (7 stripova) Torgal 6 Propovednik 8 i 9 Sendmen 7,8,9,10
Ovo još uvijek nije velik broj stripova na godišnjoj osnovi (razina BP-ovih realnih mogućnosti). A za samo 2 godine (i 3 mjeseca) se kompletira 5 serijala koje trenutno ima najviše smisla kompletirati. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 26/09/2010 21:45:02 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/09/2010 : 22:50:00
|
quote: Originally posted by Obi-wan
ja bih primetio sledeće:
Još malo pa završava 100-godišnji period kako BP nije izdao ni jedan strip. U tom periodu, ja razmišljam kako se većina BP serijala neće završiti nikada, a neke ćemo dočekati kao starci. I ozbiljno razmatram da dignem ruke od svega jer stvarno ide presporo (neizvjesnost da i ne spominjemo). Onda dođe BG sajam knjiga, izađe tih 6-7 stripova (koji budu prekrasni) i to me ušutka na neko vrijeme. Izdavačka politika BP-a je na žalost i bez uvijanja loša (što se tiče stripova). S obzirom da sam laik, prihvatam mogućnost da to kod nas jednostavno mora tako, no kao čitatelj i kupac, ne mogu biti zadovoljan.
Ne valja: - početo je previše serijala - početi su (pre)dugi serijali - ritam izlaženja je prespor - neki serijali su prestali izlaziti - neki serijali nisu početi od broja 1
Za kupce bi bilo bolje: - da je početo manje serijala - da su početi kraći serijali - da je ritam izlaženja brži - da potencijalno neizvodivi serijali nisu ni započeti - da je uvijek započeto od broja 1
Za kupce bi trenutno najbolje bilo ovako: 2010 (5 stripova) Torgal 1 i 2 Propovednik 4 i 5 Liga izuzetnih džentlmena 2
2011 (7 stripova) Torgal 5 Propovednik 6 i 7 Grad Greha 5,6,7 Sendmen 6
2012 (7 stripova) Torgal 6 Propovednik 8 i 9 Sendmen 7,8,9,10
Ovo još uvijek nije velik broj stripova na godišnjoj osnovi (razina BP-ovih realnih mogućnosti). A za samo 2 godine (i 3 mjeseca) se kompletira 5 serijala koje trenutno ima najviše smisla kompletirati.
Iz tvog posta u BP uši - ovo je savršena ideja!!!!!!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Topic |
|