forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 17/09/2010 : 10:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Kupljene knjige Roald Dal. Pohvale za izdanje i cenu, javljamo se sa utiscima.

Porodica Vasic

Hvala Vam. Uveren sam da će utisci biti sjajni jer je reč o jednom od najvećih pisaca za decu i mlade, a uz to i neverovatno interesantnoj ličnosti čije knjige u celom svetu beleže rast popularnosti i veliku čitanost, a uz to su i istinski umetnički vredne. Posetite naš sajt, upravo su u toku LITERARNI KONKURS i KVIZ o Roaldu Dalu, sa lepim nagradama: multifunkcijski štampač, digitalni fotoaparat, kompleti knjiga BP, a svako ko tačno odgovori na kviz-pitanja dobija knjigu Roalda dala na poklon.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 17/09/2010 : 10:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

quote:
Originally posted by shommy

Saljite Sendmena br.3 Zemlja snova u Novi Sad,prvi dan sajma a nema ga u ponudi,nije to u redu:)

"Zemlja snova" je rasprodata, mislim da je u Novi Sad otišao jedan jedini primerak, koji je bio ostao. Sigurno ćemo objaviti drugo izdanje.

Ni drugi trejdovi nisu daleko od statusa - rasprodano.

A jeste legende, usprkos relativno velikom tirazu za strip rasprodali ste broj 3. i uspjeli ste jos uvijek ne objaviti ostatak.

Ni drugi trejdovi nisu daleko od statusa - rasprodano.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 17/09/2010 : 10:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
hvala shommy , ali na oficijelnoj stranici belog puta vidim samo integrale broj 4 i 3 , da li si mislio na ove brojeve .
Je li ovo idu odpozadi posto ima materijala samo za cetiri integrala :)

feka
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 21/09/2010 : 20:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Želim da se zahvalim izdavačkoj kući BP na pogodnostima koje su dali na novosadskom sajmu knjiga ( koji još uvek traje ) za

kupovinu nijhovih izdanja. Uzeo sam pored navedenih 5 grafičkih novela ( 4 Sendmena i Vendete , ukupno 3600 din. ) i 5 sjajnih

HC albuma za 6000 din. ( Hogar , BBili , 2 Torgala i Tamo gde pogled ... ).

10 sjajnih strip albuma za nešto preko 90 evra !

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

Kapetan Crveni
Starting Member

Serbia
36 Posts

Member since 01/09/2009

Posted - 21/09/2010 : 22:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kapetan Crveni a Yahoo! Message  Send Kapetan Crveni a Private Message  Reply with Quote
Iskoristio sam ovaj mali sajam (?) knjiga u NS da popunim kolekciju i kupim "100 metaka" 3 i 4. Nakon ponovnog čitanja ovog sjajnog serijala od početka, ne mogu a da ne primetim da prvi broj u izdanju BP u tehničkom smislu daleko zaostaje za ostalima. Sveska se raspada (loš povez), nešto se čudno desilo sa kolorom (priprema?) kada se uporedi sa originalnim izdanjem i sa sveskama koje slede. Zašto je to tako?
Prevod u prvoj svesci mi je bio skroz OK.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/09/2010 : 23:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kapetan Crveni

Iskoristio sam ovaj mali sajam (?) knjiga u NS da popunim kolekciju i kupim "100 metaka" 3 i 4. Nakon ponovnog čitanja ovog sjajnog serijala od početka, ne mogu a da ne primetim da prvi broj u izdanju BP u tehničkom smislu daleko zaostaje za ostalima. Sveska se raspada (loš povez), nešto se čudno desilo sa kolorom (priprema?) kada se uporedi sa originalnim izdanjem i sa sveskama koje slede. Zašto je to tako?

Pa valjda početničke greške? Loši saradnici, koji ne poštuju dogovoreno? Neiskustvo...
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 22/09/2010 : 00:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by C Celtic

Želim da se zahvalim izdavačkoj kući BP na pogodnostima koje su dali na novosadskom sajmu knjiga ( koji još uvek traje ) za

kupovinu nijhovih izdanja. Uzeo sam pored navedenih 5 grafičkih novela ( 4 Sendmena i Vendete , ukupno 3600 din. ) i 5 sjajnih

HC albuma za 6000 din. ( Hogar , BBili , 2 Torgala i Tamo gde pogled ... ).

10 sjajnih strip albuma za nešto preko 90 evra !

Hvala i vama na poverenju, trudićemo se da budemo još bolji! Sumnjam da će ikad više, osim eventualno na Salonu stripa, biti prilike da se kupe stripovi BP pod ovako povoljnim uslovima.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 22/09/2010 : 00:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:

U pravu ste. O toj temi smo mnogo puta razovarali sa brojnim čitaocima, a i u nekoliko navrata na ovom topicu. Mislim da je sada, pet godina nakon izlaska te grafičke novele, možda i despasirano govoriti ponovo o svemu, ali budući da ste postavili pitanje, odgovoriću vam. Taj strip je jedno od prvih izdanja koje je BP ikada napravio (računajući i knjige, ne samo stripove) i još uvek smo se uhodavali da bismo ubrzo postali ono što smo postali, kada je u pitanju kvalitet štampe, poveza, pripreme, dizajna, odnosa kvaliteta i cene. Dakle, morali smo i da "ispečemo zanat", svi zajedno...
Slažem se da je prevod odličan, što je slučaj i u kasnijim sveskama.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 22/09/2010 : 00:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Pa valjda početničke greške? Loši saradnici, koji ne poštuju dogovoreno? Neiskustvo...

Da, početnička lutanja i neiskustvo. Drago mi je što smo iskustvo stekli malo kasnije, pa više nije bilo lutanja...
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 22/09/2010 : 09:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
hvala shommy , ali na oficijelnoj stranici belog puta vidim samo integrale broj 4 i 3 , da li si mislio na ove brojeve .

Moze li mi iko odgovoriti na ovo i koliko kostaju obe knjige :)

feka
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 22/09/2010 : 12:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

Moze li mi iko odgovoriti na ovo i koliko kostaju obe knjige :)

Torgal 3 košta 1880, a Torgal 4 2376 dinara.

Tako će biti do 1. oktobra.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 24/09/2010 : 13:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Prinuđeni smo, da po 1. put otkako postoji Beli Put (a nastali smo 2005.!) povećamo cene naših strip izdanja.

Ovo poskupljenje neće biti izrazito: veliki stripovi (Integrali, 88, Stripovi Stripovi) će sa 1880 dinara "otići" na 2280 dinara, s tim da će "Redov Bili" i "Torgal" pojeftiniti: umesto 2880 odnosno 2376 koštaće takođe 2280 dinara. Grafičke novele će imati jedinstvenu cenu: 1200 dinara, s tim da će "Nadzirači" i dalje koštati 2700.

Napominjem da su ovo pune knjižarske cene, dakle bez popusta koji važi za sve članove Kluba čitalaca.

Podsećam vas da je u toku Novosadski sajam knjiga gde su cene nepromenjene i umanjene za 20%. A tu je i Salon stripa u SKC gde će cene takođe biti stare, uz popust od 20%!
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 24/09/2010 : 22:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Uhhh , nisam odoleo , uzeo sam i Konana 2 . Pre nedelju dana imao sam 0 albuma Belog Puta , a sad imam 11 . Nije loše , a ?

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/09/2010 : 22:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Rasipnice..

BP nesumnjivo ima kvalitet izdanja samo sto ga ritam zakopava... Ja stvarno ne razumem toliko cekanje na neko izdanje.. BPP, mozes li u kratkim crtama da mi zadovoljis znatizelju? Ali ne frazama, vec stvarno da nas sve umiris bar malo...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 25/09/2010 : 02:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Rasipnice..

BP nesumnjivo ima kvalitet izdanja samo sto ga ritam zakopava... Ja stvarno ne razumem toliko cekanje na neko izdanje.. BPP, mozes li u kratkim crtama da mi zadovoljis znatizelju? Ali ne frazama, vec stvarno da nas sve umiris bar malo...

Na jednostavna i kratka pitanja nije uvek moćuće tako i odgovoriti, iz prostog razloga što je stvarnost u kojoj funkcioniše Beli Put, a i ostale izdavačke kuće, i ne samo one, veoma kompleksna. O dinamici izlaska naših izdanja rečeno je dosta, siguran sam ne u frazama, već onako kako odgovara istini, pa se ne bih ponavljao u tom smislu već samo podsetio: a) Beli Put nije izdavačka kuća koja izdaje samo stripove niti su oni jedino što nam zaokuplja pažnju (mada imaju sasvim posebno mesto, priznajem) - postojimo pet godina a svake godine beležimo napredak u odnosu na prethodnu, što se tiče broja izdanja, organizacije, prodaje, marketinga, mesta među izdavačima itd, b) dugo i pažljivo radimo na svakom izdanju, ponekad zanemarujući i komercijalni aspekat a dajući primat estetskom i kvalitativnom, c) izdavanje stripova je skup posao a vremena su teška, d) uporedo sa izdavanjem stripova radimo koliko god možemo i na njegovoj afirmaciji, u želji da dočekamo vreme kada on neće biti samo stvar fanovske publike već zabava i potreba većem broju, pre svega, mladih ljudi...

U najkraćem, ovo bi bio odgovor na pitanje. Predpostavljam da svi ovi fakti nisu ni vama nepoznati, ali ovako pobrojani, verujem, zadovoljavaju znatiželju.

Edited by - Beli Put PRESS on 25/09/2010 02:20:06
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/09/2010 : 13:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
ja bih primetio sledeće:

a) poslednjih godina broj strip izdanja koje BP izda u toku godine, konstantno pada b) ovo nije posledica samo pada kupovne moći c) ovo je velikom delom posledica izdavačke politike i c1) izdavanja naslova koji nisu dovoljno komercijalni (ne omogućuju izlazak narednih izdanja, rezultat su loše izdavačke procene) i c2) neizdavanja potencijalno komercijalnih, kvalitetnih naslova koji bi boljom prodajom omogućili kontinuitet izdavaštva i to c2-1) onih koje BP nije otkupio i c2-2)onih koje jeste otkupio, započeo ali brzo zapostavio
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 25/09/2010 : 17:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja bih primetio sledeće:

a) poslednjih godina broj strip izdanja koje BP izda u toku godine, konstantno pada b) ovo nije posledica samo pada kupovne moći c) ovo je velikom delom posledica izdavačke politike i c1) izdavanja naslova koji nisu dovoljno komercijalni (ne omogućuju izlazak narednih izdanja, rezultat su loše izdavačke procene) i c2) neizdavanja potencijalno komercijalnih, kvalitetnih naslova koji bi boljom prodajom omogućili kontinuitet izdavaštva i to c2-1) onih koje BP nije otkupio i c2-2)onih koje jeste otkupio, započeo ali brzo zapostavio

To je vaše mišljenje. Kao i ostala mišljenja naših čitalaca - poštujem ga. Iako se, naravno, sa najvećim brojem ovih konstatacija ne slažem.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 26/09/2010 : 16:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Ritam im je spor ali su nasa ocekivanja nerealna jer ih poredimo sa Fibrom i Libelusom.
Fibra izdaje bez ocekivanja zarade a Libelus mlati dobre pare na extra komercijalnim ali djubre stripovima. Plus imaju pomoc u vidu obaveznog otkupa od strane drzave.
Beli put ima drugaciju koncepciju i nema pomoc sa strane

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/09/2010 : 17:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Naša očekivanja su tačno onakva kakva je BP najavljivao, a oni su najavljivali da teže cilju - jedno strip izdanje mesečno, i da će to brzo dostići.

Krenulo je suprotnim tokom, ja sam naveo moguće razloge...
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 26/09/2010 : 17:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prinuđeni smo, da po 1. put otkako postoji Beli Put (a nastali smo 2005.!) povećamo cene naših strip izdanja.

Ovo poskupljenje neće biti izrazito: veliki stripovi (Integrali, 88, Stripovi Stripovi) će sa 1880 dinara "otići" na 2280 dinara, s tim da će "Redov Bili" i "Torgal" pojeftiniti: umesto 2880 odnosno 2376 koštaće takođe 2280 dinara. Grafičke novele će imati jedinstvenu cenu: 1200 dinara, s tim da će "Nadzirači" i dalje koštati 2700.

Napominjem da su ovo pune knjižarske cene, dakle bez popusta koji važi za sve članove Kluba čitalaca.

Podsećam vas da je u toku Novosadski sajam knjiga gde su cene nepromenjene i umanjene za 20%. A tu je i Salon stripa u SKC gde će cene takođe biti stare, uz popust od 20%!

A ja bih samo napomenuo da čekam svoju VIP karticu evo skoro godinu dana.(ako to nije strpljenje,onda neznam)
Mislim nije kritika,više žaljenje za sporim ritmom izlazaka novela i albuma.
O čemu se radi,na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjige sam kupio stripova u vrijednosti VIP kartice,s obavezom kupovine jedne grafičke novele jednom u tri mjeseca,pošto sam i prije imao dobar broj izdanja Belog puta sve do Mafesta i izdavanja Sto metaka ja praktički nisam imao što kupiti.
Tako da je najvjerojatnije neču ni dobiti pošto nisam ispoštovao taj deal a da nisam ni imao što kupiti.
Koji paradoks!!
Malo mi je to sve presmješno,al šta se može.
Možda se nešto i promjeni,samo sad sve više sumnjam.
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 26/09/2010 : 18:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja bih primetio sledeće:

To je vaše mišljenje. Kao i ostala mišljenja naših čitalaca - poštujem ga. Iako se, naravno, sa najvećim brojem ovih konstatacija ne slažem.

trebao bi da se složiš,lično mene je beli put navukao na torgala,konana i betmena i sad tempo izlaženje torgala i mogu da progutam ali ova druga dva? da sam znao da će ovako sporo ići sumnjam da bih uzeo.ako ste mislili ovako sporo da idete sa ova 2 izdanja onda niste trebali ni da ih izdajete.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 18:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
BPP
Hvala na odgovoru... Naravno, ne zadovoljava me u potpunosti, ali kapa dole za ikakav odgovor uopste...

Posto me najvise zanima Torgal, rekao bih samo da se premnogo ceka na broj 1 i 2... Znam da su izdati pirati i ko ih je izdao ali imajte malo obzira prema nama koje pirati apsolutno nisu zanimali ili prema onima koji ni ne znaju da postoje a hteli bi da kupe 1 i 2...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/09/2010 : 20:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja bih primetio sledeće:

Još malo pa završava 100-godišnji period kako BP nije izdao ni jedan strip. U tom periodu, ja razmišljam kako se većina BP serijala neće završiti nikada, a neke ćemo dočekati kao starci. I ozbiljno razmatram da dignem ruke od svega jer stvarno ide presporo (neizvjesnost da i ne spominjemo). Onda dođe BG sajam knjiga, izađe tih 6-7 stripova (koji budu prekrasni) i to me ušutka na neko vrijeme.
Izdavačka politika BP-a je na žalost i bez uvijanja loša (što se tiče stripova). S obzirom da sam laik, prihvatam mogućnost da to kod nas jednostavno mora tako, no kao čitatelj i kupac, ne mogu biti zadovoljan.

Ne valja:
- početo je previše serijala
- početi su (pre)dugi serijali
- ritam izlaženja je prespor
- neki serijali su prestali izlaziti
- neki serijali nisu početi od broja 1

Za kupce bi bilo bolje:
- da je početo manje serijala
- da su početi kraći serijali
- da je ritam izlaženja brži
- da potencijalno neizvodivi serijali nisu ni započeti
- da je uvijek započeto od broja 1

Za kupce bi trenutno najbolje bilo ovako:
2010 (5 stripova)
Torgal 1 i 2
Propovednik 4 i 5
Liga izuzetnih džentlmena 2

2011 (7 stripova)
Torgal 5
Propovednik 6 i 7
Grad Greha 5,6,7
Sendmen 6

2012 (7 stripova)
Torgal 6
Propovednik 8 i 9
Sendmen 7,8,9,10

Ovo još uvijek nije velik broj stripova na godišnjoj osnovi (razina BP-ovih realnih mogućnosti). A za samo 2 godine (i 3 mjeseca) se kompletira 5 serijala koje trenutno ima najviše smisla kompletirati.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/09/2010 21:45:02
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 21:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mudro zboris starino Kenobi..

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/09/2010 : 22:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

ja bih primetio sledeće:

Još malo pa završava 100-godišnji period kako BP nije izdao ni jedan strip. U tom periodu, ja razmišljam kako se većina BP serijala neće završiti nikada, a neke ćemo dočekati kao starci. I ozbiljno razmatram da dignem ruke od svega jer stvarno ide presporo (neizvjesnost da i ne spominjemo). Onda dođe BG sajam knjiga, izađe tih 6-7 stripova (koji budu prekrasni) i to me ušutka na neko vrijeme.
Izdavačka politika BP-a je na žalost i bez uvijanja loša (što se tiče stripova). S obzirom da sam laik, prihvatam mogućnost da to kod nas jednostavno mora tako, no kao čitatelj i kupac, ne mogu biti zadovoljan.

Ne valja:
- početo je previše serijala
- početi su (pre)dugi serijali
- ritam izlaženja je prespor
- neki serijali su prestali izlaziti
- neki serijali nisu početi od broja 1

Za kupce bi bilo bolje:
- da je početo manje serijala
- da su početi kraći serijali
- da je ritam izlaženja brži
- da potencijalno neizvodivi serijali nisu ni započeti
- da je uvijek započeto od broja 1

Za kupce bi trenutno najbolje bilo ovako:
2010 (5 stripova)
Torgal 1 i 2
Propovednik 4 i 5
Liga izuzetnih džentlmena 2

2011 (7 stripova)
Torgal 5
Propovednik 6 i 7
Grad Greha 5,6,7
Sendmen 6

2012 (7 stripova)
Torgal 6
Propovednik 8 i 9
Sendmen 7,8,9,10

Ovo još uvijek nije velik broj stripova na godišnjoj osnovi (razina BP-ovih realnih mogućnosti). A za samo 2 godine (i 3 mjeseca) se kompletira 5 serijala koje trenutno ima najviše smisla kompletirati.

Iz tvog posta u BP uši - ovo je savršena ideja!!!!!!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000