forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 07:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
E pa za ovaj zadatak ću se baš potruditi... Ovo pišem samo da se motiviram i da opet sve ne zbrzam... Sad se ne smijem osramotiti...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 16:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

ae p da koloraturniram

Mislim da će biti teško za obojiti, naime, crtež će biti jako išrafiran (već crtam preko 2 sata)...

Ali će biti znatno, znatno bolji od ovih par koje sam dosad stavljao... Sporost je majka kvalitete :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 17:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo ga :) Na kraju i nije baš najsretnije ispalo, ali cijenite bar trud :) Rađeno oko 4 sata...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/09/2010 : 21:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Beva, zaista si se potrudio.
Vidi se da te je obaveza pritisla. Ne moras da tako zarko zelis da ti bas taj crtez bude zivotno delo. Opusti se malo. Pokloni vise paznje pokretu, slobodi linije. Nemoj liniju iscrtavati kao sajdzija, pusti ponekad ruku u lak, brz potez.
Probaj da umesto srafure, senku docaras debljom linijom.
Za cigle uvek ima vremena za iscrtavanje, nemoj se zasad opterecivati takvim detaljima.
A da te je Jur isprepadao za perspektivu, jeste!
Nije bilo uzalud.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2010 : 21:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ako smem da iskomentarisem, stepenice su mi super, i sto se tice perspektive, i sto se tice nacina kako si nacrtao.

takodje mi je super kako si resio nebo uz pomoc linija, to mi je prvo upalo u oko

e sad....cigle, kao sto je rekao bane, mi nisu bas upecatljive, sve su identicne, sto i nije bas neki plus :)
a likovi i scena....pojela ih je okolina ;)
plus sto meni licno izgledaju kao da su sa srednjevekovnih minijatura, takav si neki stil pogodio :)

vidi se da si se potrudio, i u osnovi je dobar crtez, ali tako, fali mu par detalja jos
(reko ja, vrlo kompetentan )

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 21:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

plus sto meni licno izgledaju kao da su sa srednjevekovnih minijatura, takav si neki stil pogodio :)

E ovo sam i ja skontao kad je već nacrtano, a nisam ciljao na to :)

Cigle su iste oko likova, i to sam ih htio uraditi samo šrafurom jer nisam htio zagušiti crtež... Ove ispod su sve crtane s drukčijim pukotinama... Trebao sam centrirati likove, i nacrtati ih malo veće, tako bi došli do izražaja...

@ Bane
Vjerovao ili ne, dosta sam brzo povlačio linije, ali je crtano rapidografom i rezultat je takav...

Namjerno sam išao šrafirati (inače ne radim tako) da bi likovi dobili na volumenu, i mislim da sam uspio u tome... Sad su volumenizirani i statični :)

Za Vadera i sve ostale koji misle da ću se uvrijediti zbog kritike: Slobodno kritizirajte, zato je i postavljeno :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Da vidimo koliko crna znači za dinamiku crteža... Što mislite?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
senka na stepenicama mi se dopada, ako znaci nesto :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

senka na stepenicama mi se dopada, ako znaci nesto :)

Brzinski markerom nacrtana i nije baš precizna, ali hvala :)

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Beva, nadam se da i ti vidis da je ovako osenceno mnogo zivlje i upecatljivije.
Analiziraj malo pravce odakle dolazi svetlost. Prilicno je konfuzno i odokativno.
Sad kad si nam dao zeleno za kritiku, ima da te saranimo!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Brzinski markerom nacrtana i nije baš precizna, ali hvala :)

mozda nije precizna, ali je mnogo logicnija od senke na akterima ;)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Analiziraj malo pravce odakle dolazi svetlost. Prilicno je konfuzno i odokativno.

Ma to sam od Ferrija pokupio, malo crnoga tu, malo tamo i voila - volumenizirano :)

A svjestan sam da i nisam baš najbolji crtač na svijetu (mada imam sve što je potrebno :D), pa samo sijecite :)

Još uvijek tražim nekakav stil, najviše volim Stanov crtež (crtač naslovnica Dylana Doga, za one koji ne čitaju Bonelli) ali ne bih kopirao... Šteta što nisu neka bolja vremena za strip, ovako mi ostaje crtati za svoju dušu, a ne može se puno napredovati bez punog radnog vremena vježbanja...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2010 : 22:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

a ne može se puno napredovati bez punog radnog vremena vježbanja...

mene na primer, veoma zanima, kako to da lakse primecujem greske na tudjim crtezima nego na svojim

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/09/2010 : 23:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
To je nesto u vezi sa narcisima, ako se ne varam...

@Beva
Naprotiv. Kopiranje naslovnica Dilana Doga je jako dobra vezba.
Hajde mimo zadatka prekopiraj jednu i postavi i svoj crtez i DD naslovnu da malo uporedjujemo i analiziramo.
Razmisljao sam da sledece zadatke postavljam bas na taj nacin.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2010 : 23:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2010 : 23:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Beva
Naprotiv. Kopiranje naslovnica Dilana Doga je jako dobra vezba.
Hajde mimo zadatka prekopiraj jednu i postavi i svoj crtez i DD naslovnu da malo uporedjujemo i analiziramo.
Razmisljao sam da sledece zadatke postavljam bas na taj nacin.

Sutra, najranije... Mada je Stana teško iskopirati zbog specifičnog sjenčenja, pokušat ću nekako...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/09/2010 : 13:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Gdje si bio prije s ovim slikama? Mogao sam cigle crtati puno većima i znatno uštedjeti na vremenu :)

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/09/2010 : 13:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Sto nisi u neki program pa copy/paste

Osim toga,cat claw nas je ucio da koristimo slike za referencu (nekada je to bilo iseci sliku pa pohrani u odgovarajucu obelezenu kutiju,a sada je tu internet)

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 30/09/2010 13:57:56
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/09/2010 : 16:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
ma koristio sam ja jednu sliku kao referencu za odjeću i izgled likova, ali ne i za dvorac... Nisam našao odgovarajuću :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 02/10/2010 : 18:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Bane, pokušao sam nacrtati naslovnicu novog DD Extra, nisam se baš proslavio jer sam crtao direktno, bez olovke... Ipak, nije ni toliko loše:

Zatim sam, isto bez olovke, uradio vježbu s fotografijom, uzeo sam Tupacov CD i nacrtao ovo:

Pa komentirajte!

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 02/10/2010 : 22:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne, ne...
Precrtavati znaci oponasati. Oponasati liniju, potez, debljinu poteza. Tu se tolerisu disproporcije, ali nisu pozeljne. Moras prvo olovkom skicirati i onda se truditi da iscrtas kao Stano.
Nije sad bitno sto Stanov DzigiBau nema vrat a tvoj ima. Bitno je da uvezbas kosu.
Inace, los si primer izabrao jer nema spoljne linije. Nadi neki ''dnevni'' naslovnjak.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/10/2010 : 15:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Bane, siguran sam da mi nećeš zamjeriti što ne želim više precrtavati naslovnice, ne volim to nikako... Za promjenu, imam konkretan problem, i postavit ću ga ovdje, ipak je ovo radna akcija... Naime, započeo sam rad na stripu (za koji još ne znam kamo vodi, imam samo uvodnu zamisao) i nacrtao sam likove na prvoj slici:

Nemojte zamjeriti neke nelogičnosti, tipa obične čaše, ili dužinu podlaktice kod djevojke, svjestan sam takvih greškica... Zanima me kako riješiti sjenu od violine, a i od desne ruke violinista, a da ne izgleda nakaradno? I ako imate još kakvih sugestija, slobodno ih iznesite...

Pošto mi je trebalo oko 2 sata samo za ovo (za pokrete violinista, kao i za samu violinu, morao sam tražiti odgovarajuće reference) neću nastaviti s crtanjem do sutra, pa danas slobodno pišite...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 05/10/2010 : 13:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nemam ja sta da zameram. Reci cu samo da mnoge stvari koje sam morao da ucim u skoli nisam voleo a posle su se pokazale korisne.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 05/10/2010 : 17:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Bane, hvala ti puno... Valjda ću i ja nekad naučiti crtati sjene bez prevelike muke... Da sam ga sam osjenčio, izgledao bi kao šahovsko polje...

E sad, za čašu u ruci djevojke, vjerovao ili ne, nisam nacrtao prvo čašu, prvo sam nacrtao ruku, ali sam crtao po svojoj ruci... Tako sam ja držao čašu i to sam i nacrtao... Znam da crtači većinom ruke crtaju prema svojima, i moram se složiti da je tako puno efektnije... Dok ih crtam iz glave, to ni na što ne sliči...

Jedno pitanje za tebe, Bane, crtaš li ti izraze lica likova po svojim izrazima lica ili? Naime, Scott McCloud kaže da velik broj crtača koristi malo ogledalo za takve stvari... Ni to mi ne bi palo na pamet, a naizgled je jednostavno i prije svega, jako efektno...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 05/10/2010 : 17:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ekspresije osecaja na licu u vecini slucajeva crtaju se tako da se kombinuje nekoliko stereotipova. Svako lice ima svoj intenzitet nekog osecaja i mora se paziti na sam karakter lika. Ogledalo moze da pomogne, ali ne znaci da ce biti dovoljno.

Edited by - cat claw on 05/10/2010 17:35:21
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000