Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 05/10/2010 : 08:54:16
|
Preko svakog ocekivanja. Necu namerno nikoga da izdvajam. Petrusi bih preporucio da ovaj uradak iskoristi kao scenario i da ga ponovo odradi onako kako on to ume. Jedn od boljih rastezanja koje sam video. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 10:31:33
|
quote: Originally posted by dupli
Topic tone, a nas je tek 13. Ako nas se skupi 24 obećavam da ću nacrtati 22-straničnu epizodu Zagora + prednja i zadnja korica. Sa žutom crtom na naslovnici, naravno. :)
Ima li sta od ovog obecanja |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1066 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 05/10/2010 : 15:25:09
|
quote: Originally posted by ponki
quote: Originally posted by dupli
Topic tone, a nas je tek 13. Ako nas se skupi 24 obećavam da ću nacrtati 22-straničnu epizodu Zagora + prednja i zadnja korica. Sa žutom crtom na naslovnici, naravno. :)
Ima li sta od ovog obecanja
Mislim da sam dužan detaljno objašnjenje (opravdanje). Negdje tokom čtvrtka sam se pobojao da ću morati ispuniti obećanje jer se javio 21 sudionik. Kako Zagora nisam čitao od onovne škole, a crtao ga nisam nikad (osim one zajebancije na Radnoj akciji), pojavio se problem refrensa. Jos ajde za Zagora gdje je faca pravilna pa treba samo pogodit frizuru, al Čiko. Plan je bio u petak provjeriti jel ima 24 sudionika pa kupiti na kiosku jednu epizodu Zagora za referens. Čak sam provjeravao jel neku od trenutno aktualnih epizoda crtao Ferri :) Zadnji put sam sajt 24satnogcrtanja provjeravao u petak oko pola osam i kako je još uvijek stajalo 21 s olakšanjem sam zaključio da ne trebam muku mučiti s Zagorom. Na Jabukovac sam stigao pet do 12 u subotu. Tamo su mi rekli da prijavljenih ima i više od 24. E fak, šta sad? Ajd vidit ćemo šta je tema pa se možda još stigne do nekog kioska. Tema: prva ljubav. E zajeb. Kako u to zgurat Zagora? Ne poznajem Zagorov i Čikov životopis tako dobro da se zajebavam s nekom improvizacijom. Osim toga to je bitna tema pa je red da se tim pozabavi službeni staf. Iz poštovanja prema liku i djelu (ipak sam Zagora volio svojevremeno), a i prema Zagorovim fanovima na ovom sajtu, nisam htio raditi neku zajebanciju i sprdačinu nedostojnu žute trake, a tek tako da ispunim obećanje. Ostala je još mogućnost da Zagor bude samo suporting karakter u nekoj "prva ljubav priči". Nakon dvije minute sam skužio da bi to bilo glupo i silovanje da Zagora uguram u priču samo jer sam obećao. I to je to. Nema zajebancije sa Zagorom Bolje mi ga je ostaviti boljim crtačima od mene. I scenaristima. Malo sam se izletio s ovim obećanjem i sad se posipam pepelom. Sorry |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 15:43:25
|
@Dupli
Da bi se sto bolje pripremio do sljedece radionice, ja cu da se potrudim da ti dostavim nekoliko epizoda Zagora sve sa zutom trakom na naslovnici da mozes vjezbati tako da i Zagorovi fanovi budu zadovoljni
Strip ti je inace odlican, samo reci jesi li ideju uzeo iz svog zivota
|
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1066 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 05/10/2010 : 16:14:28
|
quote: Originally posted by ponki
@Dupli
Da bi se sto bolje pripremio do sljedece radionice, ja cu da se potrudim da ti dostavim nekoliko epizoda Zagora sve sa zutom trakom na naslovnici da mozes vjezbati tako da i Zagorovi fanovi budu zadovoljni
Strip ti je inace odlican, samo reci jesi li ideju uzeo iz svog zivota
Hvala na čitanju. Pitanje ti je dobro. U principu sam sve izmislio ali sad kad sam čitao strip počeo sam prepoznavati stvarne likove, mjesta i događaje. Točno se kuži kad se stil crtanja promijeni. Što ti je podsvijest. Vidi se šta je stvarno, a šta izmišljeno. Nevjerojatno je kako se nakon 20 sati crtanja udubiš u tu priču. Ni sam neznaš što će se dogodit jer sve smisliš u letu tako da i tebe samog iznenadi. Kad se sjetim da mi je pred kraj predzadnje stranice došlo plakati, a ja crtam taj strip. Koma. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29459 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/10/2010 : 16:36:39
|
bravo Dupli, jako dobra priča i dobro nacrtano. Možda si ipak trebao ubaciti i dijaloge, ne samo piktograme. Juricin strip je isto jako dobar, pravi krimić! Ali Joža me najviše oduševio. Po meni, najbolji strip cijele akcije! Zakon!
Sve u svemu, zaista su rezultati iznad svih očekivanja! Svaka čast svim sudionicima i kapa do poda Vladi na trudu oko organizacije! Vidimo se i dogodine! |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|