Author |
Topic |
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Member since 18/09/2010 |
Posted - 05/10/2010 : 19:14:28
|
quote: Originally posted by acestroke
@kemo2012: Zasto to prodajes, zar nisi kolekcionar extrordinaire? Ili pocinjes novu kolekciju od Ludensa i VC? ;)
Zato sto znam da postoji mogucnost da se napravi piratska kopija od bilo kojeg stripa i posto je to jedini nacin da imas novu kolekciju u buducnosti onda zasto ne.. Znam da su orginal bolji ali takva kolekcija je vrlo tesko da se kompletira i kosta puno vise od piratske. |
"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel." |
Edited by - kemo2012 on 05/10/2010 19:16:16 |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 19:37:47
|
quote: Originally posted by kemo2012
@kemo2012: Zasto to prodajes, zar nisi kolekcionar extrordinaire? Ili pocinjes novu kolekciju od Ludensa i VC? ;)
Zato sto znam da postoji mogucnost da se napravi piratska kopija od bilo kojeg stripa i posto je to jedini nacin da imas novu kolekciju u buducnosti onda zasto ne.. Znam da su orginal bolji ali takva kolekcija je vrlo tesko da se kompletira i kosta puno vise od piratske.
Ovo nije u redu, jer ovaj post direktno propagira stampanje piratskih stripova |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 05/10/2010 : 20:05:05
|
quote: Originally posted by ponki
Zato sto znam da postoji mogucnost da se napravi piratska kopija od bilo kojeg stripa i posto je to jedini nacin da imas novu kolekciju u buducnosti onda zasto ne.. Znam da su orginal bolji ali takva kolekcija je vrlo tesko da se kompletira i kosta puno vise od piratske.
Ovo nije u redu, jer ovaj post direktno propagira stampanje piratskih stripova
Mozda a mozda i ne jer nije svako isti. Neki vole orginale a neki piratske. Osim toga moj odgovor nemjenja cinjenicu da su to ljudi vec znali.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38039
|
Edited by - kemo2012 on 05/10/2010 20:06:30 |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1758 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 05/10/2010 : 20:36:14
|
Čovjek govori istinu |
Oj, budi svoj! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
dean
Starting Member
27 Posts
Member since 12/03/2004 |
Posted - 05/10/2010 : 21:19:00
|
Hvala forumašima na komplimentima , malo sam se posramio od silnih pohvala. Osjećam se dužnim pojasniti nekoliko stvari. Talijanski Zagori "Zenith" do broja 200 nisu naravno originali,ali ih imam sve u seriji Tutto Zagor koja odgovara našoj Extra seriji. Prvih 20 brojeva imam i u obliku reprinta originala u izdanju "Editoriale Mercury" - serija od 4 broja košta 60 eur-a, tako da nisam prvi broj Zagora platio 2.500 eura - koliko se stvarno traži u Italiji za original nego ipak "malo" manje, točnije 15 eura. Jesam malo lud, ali ipak još uvijek znam postaviti granicu. Tako je i sa "striscama". I one su reprinti, iako u svemu identične originalima. S tim sam reprintima prezadovoljan. Još se mogu naručiti na (www.editorialemercury.it), mislim svi osim I serije od 36 brojeva. Kada bih sve to imao u originalu, onda bih se vjerojatno prezivao Sanader ili Todorić, a kuću bi mi danonoćno čuvala policija (zato Acestroke - uštedi si put za Pulu ). Moram reći da sam Zagora počeo skupljati još '75. ili '76.godine. Bio sam neki peti, šesti razred osnovne škole. Vidi u prilogu moje tadašnje popise Zagora, a posebno obratiti pažnju na prekrasan rukopis . Kako ih nisam uspio skupiti sve, a nisam niti znao koji su brojevi sa Zagorom uopće izašli na početku LMS ili ZS (nije tada bilo www.stripovi.com niti aukcija ), odustao sam nakon nekoliko godina, pa sam u srednjoj školi prešao na Alan Forda. Njega sam lakše kompletirao iako je bilo šaroliko društvo sa I, II i III izdanjima. Negdje sredinom osamdesetih sam potpuno digao ruke od stripova i posvetio se drugim stvarima, npr. curama . Sve sam stripove prodao jednoj antikvarnici u Puli. Pa je stigao poziv za vojsku, pa faks, onda prvi posao,žena i djeca - baš tim redom,a onda sam se 1996., godine koja je u u Italiji nazvana "L'anno della scure" ili u prijevodu "Godina sjekire" - vratio stripovima, odnosno Zagoru. Kod nas je tada na kioscima stajao SD broj 23. "Dimni signali" sa najavom Extra 1.,"Zagor priča". U Italiji sam u maju mjesecu kupio tadašnji najnoviji broj i specijalac "Crna duša". Ti su me brojevi ponovo navukli na "grijeh". Naručio sam sve do tada izašle stare talijanske brojeve od Bonellia i od SD-e. Možete zamisliti moju radost kad sam na stol iskrcao nekoliko ogromnih paketa i počeo ih otvarati. Tada sam prvi put vidio Zagora broj 1. i neke brojeve za koje sam znao, ali ih nikad do prije nisam vidio. Od tada, dakle već 14. godina, svakog mjeseca polako kupujem nove brojeve. Prije dvije godine odlučio sam ponovo skupiti ZS i LMS, pa sam polako i to riješio. Nitko sretniji od mene. Nisu sve glanceri, ali bi im nezavisni promatrač dao ocjenu 5. Danas uživam u svojoj kolekciji (zbog posla i obiteljskih obaveza ne baš koliko bih želio), ali mogu vam reći da mi ni najbolji psihijatar ili ne znam kakva droga ne bi bolje od nje otklanjala stresove od svakodnevnih problema sa kojima se vjerujem svi srećemo. Koristim priliku da se zahvalim Columbu, Tomislavu, dveribadu, lwoodu, Wildwestu, edvinu, Markosu, Wekiju, BO-u, Zoletu, VJ-u, tomislavu.bareticu, Haniballu, elvi, savitchu, ozelotu, napoleonu, Elfak.Nishu, culfisu, (angeliczgu, rotzu i aladinu s kojima sam i započeo ponovno skupljanje), te svima ostalima koje sam možda preskočio ali bez kojih ne bi niti bilo moje kolekcije. Hvala momci Neću vas više daviti, ja kad počnem pisati ne znam stati. Pozdrav svima i kad dođete u Pulu obavezno se javite. Biti će mi drago popiti pivo s vama P.S. Ali nemojte donositi prazne kutije
|
|
|
dean
Starting Member
27 Posts
Member since 12/03/2004 |
Posted - 05/10/2010 : 21:32:53
|
Sory Bachy, tebe sam zaboravio spomenuti u zahvalama, a dao si ti svoj doprinos . Pozdrav i kolegama kolekcionarima iz Pule. Hoćemo li na CRŠ? Zajedno smo jači. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 05/10/2010 : 21:36:48
|
Deane fala puno za ovaj link za naručivanje striscia, nisan ima pojma za to! baš ću bacit oko malo... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 05/10/2010 : 22:02:54
|
quote: Originally posted by dean Prije dvije godine odlučio sam ponovo skupiti ZS i LMS, pa sam polako i to riješio. Nitko sretniji od mene. Nisu sve glanceri, ali bi im nezavisni promatrač dao ocjenu 5.
Imam dosta Zagorvih glancera iz ZS pa ako ti treba neki broj zato sto je u losem stanju samo se javi jer se svi ponosimo tvojom kolekcijom. |
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1758 Posts
Posted - 05/10/2010 : 22:10:27
|
quote: Originally posted by dean
Sory Bachy, tebe sam zaboravio spomenuti u zahvalama, a dao si ti svoj doprinos . Pozdrav i kolegama kolekcionarima iz Pule. Hoćemo li na CRŠ? Zajedno smo jači.
Dao sam doprinos u pražnjenju tvojih zaliha piva! Naravno da idemo na CRŠ! Zajedno smo najjači (jači i od Zagora)
A ovog "Zagora" bih volio povesti s nama:
|
Oj, budi svoj! |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 05/10/2010 : 22:14:43
|
quote: Originally posted by Bachy
Sory Bachy, tebe sam zaboravio spomenuti u zahvalama, a dao si ti svoj doprinos . Pozdrav i kolegama kolekcionarima iz Pule. Hoćemo li na CRŠ? Zajedno smo jači.
Dao sam doprinos u pražnjenju tvojih zaliha piva! Naravno da idemo na CRŠ! Zajedno smo najjači (jači i od Zagora) A ovog "Zagora" bih volio povesti s nama:
nije lose mala.
|
Edited by - kemo2012 on 05/10/2010 22:15:39 |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1758 Posts
Posted - 05/10/2010 : 22:20:13
|
nije lose mala.
Ma šta ja znam, nekako bi bolje odgovaralo da uopće ne nosi ovu neku crvenu majicu - ko joj to naglavi...
Čak sam čuo da je neka Zagorova daljnja rođakinja po babinoj strani...e sad jesu li glasine ili... |
Oj, budi svoj! |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 05/10/2010 : 23:12:34
|
nije lose mala.
Ma šta ja znam, nekako bi bolje odgovaralo da uopće ne nosi ovu neku crvenu majicu - ko joj to naglavi...
Čak sam čuo da je neka Zagorova daljnja rođakinja po babinoj strani...e sad jesu li glasine ili...
Ko zna.. ali izgleda da ima Zagorove oci pa moze biti da si u pravu. Osim toga majca je stvarno sexy kad je ona nosi, kada bi je samo indijanci videli ja mislim da je cak ni Zagor nebi spasio! |
|
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 06/10/2010 : 00:06:30
|
Dao sam doprinos u pražnjenju tvojih zaliha piva! Naravno da idemo na CRŠ! Zajedno smo najjači (jači i od Zagora)
A ovog "Zagora" bih volio povesti s nama: [img]http://img179.imageshack.us/img179/771/8eqlz5c.jpg[/
zagorova majica nikad ljepše nije izgledala , gdje iskopa modela života ti |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
Posted - 06/10/2010 : 12:49:44
|
quote: Originally posted by jang
na sajmu erotike....mala igra u filmovima, onima za 16+
Vidi se na njoj je talentovana glumica,jel dobila kojeg oskara? |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/10/2010 : 13:41:55
|
quote: Originally posted by Bachy A ovog "Zagora" bih volio povesti s nama:
Taylor Swift loves Zagor! YESssss! [/quote] |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 06/10/2010 : 19:26:46
|
Da prekinem malo te perverzarije, ja ću staviti slike djelića moje kolekcije.
ovo je uglavnom Zagor i Marvel, i malo strip albuma. Neki su mi Zagori pokriveni, a na nekim slikama se ne vidi cijela polica. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 06/10/2010 : 20:50:41
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da prekinem malo te perverzarije, ja ću staviti slike djelića moje kolekcije.
Ovo je dobra kolekcija, samo napred |
|
|
wer
New Member
113 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 08/10/2010 : 14:36:54
|
@dean ni ja se puno ne oglašavam ali ove slike što si stavio ovo je divno, to je pravi hram, zatočišče, nemam riječi. Koje si godište? 66-sto? Koliko ti je vremena otprilike trebalo za ovaj kutak i svu kolekciju koju imaš? Od mene imaš nešto na poklon jer sudim, da če bolje stati kod tebe nego li bilo gdje drugdje:
Javi mi se zasebno i da skontamo kako to dopremiti.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40439 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia