Author |
Topic |
split85
Advanced Member
Croatia
8265 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
wer
New Member
113 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
dean
Starting Member
27 Posts
Member since 12/03/2004 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17029 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 10/10/2010 : 21:09:55
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da prekinem malo te perverzarije, ja ću staviti slike djelića moje kolekcije.
ovo je uglavnom Zagor i Marvel, i malo strip albuma. Neki su mi Zagori pokriveni, a na nekim slikama se ne vidi cijela polica.
Dobar si, dobar, za tvoje godine odlična kolekcija |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 00:40:40
|
quote: Originally posted by dean
Koristim priliku da se zahvalim Columbu, Tomislavu, dveribadu, lwoodu, Wildwestu, edvinu, Markosu, Wekiju, BO-u, Zoletu, VJ-u, tomislavu.bareticu, Haniballu, elvi, savitchu, ozelotu, napoleonu, Elfak Nishu, culfisu, (angeliczgu, rotzu i aladinu s kojima sam i započeo ponovno skupljanje), te svima ostalima koje sam možda preskočio ali bez kojih ne bi niti bilo moje kolekcije. Hvala momci
Pozdrav druze ,drago mi je da sam doprineo barem sa 5 komada ovakvoj kolekciji Svaka cast. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 23/10/2010 : 11:05:59
|
POLICA za stripove...
Na policu ide oko 200 stripova LIBELLUS (Martin Mystere, Nathan Never, Tex, Mister No, Magični Vjetar...), 300 stripova ALAN FORD i oko 100 stripova FIBRA (Orka, Alvar Mayor...).
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8265 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 23/10/2010 : 12:46:53
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by Zagor12
Da prekinem malo te perverzarije, ja ću staviti slike djelića moje kolekcije.
ovo je uglavnom Zagor i Marvel, i malo strip albuma. Neki su mi Zagori pokriveni, a na nekim slikama se ne vidi cijela polica.
Dobar si, dobar, za tvoje godine odlična kolekcija
Imam ih ja još puno, kad stavim te slike, ima da padnete na guzicu. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2135 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 23/10/2010 : 14:59:13
|
quote: Originally posted by markolar
POLICA za stripove...
Na policu ide oko 200 stripova LIBELLUS (Martin Mystere, Nathan Never, Tex, Mister No, Magični Vjetar...), 300 stripova ALAN FORD i oko 100 stripova FIBRA (Orka, Alvar Mayor...).
200 LL stripova + 100 Fibre + 300 AF
Vidim da si fiksirao ispod police letvu koja preuzima tezinu police ali ne vidim na koji si jos nacin ucvrstio policu posto je to dosta kg stripova + jos i sama polica nije bas lagana pa me interesuje cime si jos osigurao tu policu |
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 23/10/2010 : 16:43:20
|
quote: Originally posted by ponki
quote: Originally posted by markolar
POLICA za stripove...
200 LL stripova + 100 Fibre + 300 AF
Vidim da si fiksirao ispod police letvu koja preuzima tezinu police ali ne vidim na koji si jos nacin ucvrstio policu posto je to dosta kg stripova + jos i sama polica nije bas lagana pa me interesuje cime si jos osigurao tu policu
Polica je na stijeni a imaš pravo za letvu - ona preuzima naravno tezinu police. Ta letva je od drveta oraha i pričvrstena je na stijenu sa 4 duga (oko 10 cm) šraufa (ne znam kako se kaže na hrbatskom). A cijela polica je pričrvrtena na stijenu sa 4 druga šraufa (ita tako velika, koji ulaze u stijenu) i razporedena su na onima okomitoma manjim letvicama (vidi se na slici - one dve letvice koje idu po sredini).
Imam još 3 slične police (ali malo manje) i drže več godinama ali ne na ovaj "sistem", nego imaju sve police pozadi još po cijeloj površini tanku drveno ploču a pričvrstene su na stijenu preko te ploče sa 4-6 šraufa koji su isto tako u stijeni oko 10 cm. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17029 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 24/10/2010 : 16:21:42
|
quote: Originally posted by Ignus
markolar, vrlo lijepa poica. Čestitam! Koje su dimenzije?
Hvala svima na "čestitkama"!
Ignus - Dimenziju su 145 cm (visina) X 155 cm (duzina)! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40439 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/10/2010 : 16:25:24
|
Preporuka za visece police je da se prave od drveta a ne od iverice jer su lakse dosta.. Iverica sama po sebi je dosta teska... A jos kada stanu te mrcine od stripova... Da ti se ne pokida polica, jer srafovi sigurno nece.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 24/10/2010 : 18:56:11
|
Ja ne volim ovakve otvorene police zbog prasine. Za 20tak godina ce ih prasina potpuno unistiti i uvuci se u njih. Knjige koje mi dugo stoje napolju su promenile boju , cak i smrde na prasinu |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/10/2010 : 19:17:20
|
quote: Originally posted by Born To Run
Ja ne volim ovakve otvorene police zbog prasine. Za 20tak godina ce ih prasina potpuno unistiti i uvuci se u njih. Knjige koje mi dugo stoje napolju su promenile boju , cak i smrde na prasinu
Također isto. Roditelji ostavljali knjige na otvorenom i za 20 godina potamnio papir (uglavnom odozgo, ali i odolje). Ja sve držim u zatvorenom, nije ovako lijepo za izložbu, ali to je ionako samo za moje oči... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 24/10/2010 : 19:31:45
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Born To Run
Ja ne volim ovakve otvorene police zbog prasine. Za 20tak godina ce ih prasina potpuno unistiti i uvuci se u njih. Knjige koje mi dugo stoje napolju su promenile boju , cak i smrde na prasinu
Također isto. Roditelji ostavljali knjige na otvorenom i za 20 godina potamnio papir (uglavnom odozgo, ali i odolje). Ja sve držim u zatvorenom, nije ovako lijepo za izložbu, ali to je ionako samo za moje oči...
Mozes da nabavis ormar sa kliznim staklom tako ce biti lepo i za oko |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
Edited by - Born To Run on 24/10/2010 19:33:03 |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 29/10/2010 : 20:55:52
|
Djevičanske police, gore i dolje...
Zelene, naravno...
Komad pomagačice drži poster manifestacije koju, ako budete u pirlici posjetite slijedeće godine...
Faza razvrstavanja...
Bonelli, remitenda rules...
Fordovi...
Neki stariji primjerci, netko npr. bogohulno označio Trio fantastikus (dolje lijevo) crvenim flomasterom brojem 59, čudaci...
Na žalost, nisu u baš nekom stanju, što zbog čitanja, što zbog seljenja za vrijeme renoviranja prije desetak godina, a fali cca 100 primjeraka koji su dušmani "posudili"...
Jedni od najstarijih primjeraka prvih stripova koje sam pribavio, iz PZ-a tamo negdje oko 90-91, kad je bio Mundiale u Italiji, nezaboravni Beli Strelac, ako se neko' to sjeti reizdati imaju jednog sigurnog kupca+recezenta...
Printani stripovi, no ovi su probni, stanje sa tim dilom je sada na visokoj razni, no takvi pothvati iziskuju vremena, no bit' će tamo oko nove godine slobodnih dana za tako nešto (SHARP kopirka spojena na komp kapacitet tonera koji košta 500 kuna je 15000 stranica foto ispisa, buahahahahaha)
Tex, Marti, Mister No, remitenda edition, skonto sam gledajući ih da sam jebeni škrtac, no who gives a flying fuck...
Bada-bing, i bi složeno, Sv. Striposi na uočljivom mjesto, br. 4 bio na posudbi, kod lege, člana udruge STRIPOS, nije platio članarinu za ovu godinu, no čito' STRIPOS kako se svi stripovi trebaju čitati - uz burek! - drobiću mu kičmu
Uzak, hodnik, jebiga, ne može se slikati iz daljine, no prednost toga je što nema svijetla previše u istom, a ni ne puši se u blizini...
Neprežaljeni Fordovi, koje ću jednog dana kompletirati ne zvao se ja Dado Pršo, a i ne zovem se tako...
Sv. STRIPOSI, a u pozadini, s lijeva na desno, Bednjanec, knjiga "Prorok apokalipse" - biografija izvjesnog A. M., Sin City, pa hrpa raznog no odličnog, Novosadski strip Toze Obradvića, Hobit, Cat Claw, Marsupilami - trofej iz knjižnice tamo negdje u 5. razredu osnovne škole, Ennea - jedini broj, monografija Ivice Bednjaneca i ostalo...
Stripoteke, lijevo razni brojevi, među njima na vrhu su sa naslovnicom Nošeni Vetrom u kom broju stripoteke ima jedan odličan prilog o jednom strip festu u Slavoniji koji više nije među nama, ali tu su sve stripoteke od broja 999 pa zaključno sa naslovnom stranom one koju je radio Bane, ova nova stripoteka još nije stigla u Osijek...
Razna polica, legendarni i odlični superstrip Maxi, nastavak Star Salmmersa sam čekao da pročitam nekih cca 11 godina?! Odlični Endem, strip fanzin u kojem se nalazi pjesma "Kako bazdi ovaj grad", a gdje se u uvodniku redakcija zahvaljuje između ostalog Minji i Tobganu te vanzemljanima što nas nisu uništili. Još! Heavy Metal, koji se u Osijeku može začudo kupiti na Tiskovom kiosku, no košta 68 kuna, ako ne i više, no odlična investicija...
Stari dobri Nat, kojeg smo lega i ja kad nije imalo para skupljali tako što je on kupovo parne, a ja neparne brojeve, pa sve tamo do broja 20... Isto je uzrokovalo da mi danas nedostaje nekih pet brojeva, no to ću vrlo brzo riješiti. Iza Nata, sve što je preostalo od Lazarusa, zatim Dampyr - odličan strip, pogotovo epizode "Rođen u močvari" i "Delta Bluz", a o čemu se pisalo: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=19235 (između ostalog i na e-novinama, no oni su kasnije redizajnirali sajt pa se više tomu baš i ne može pristupiti, tj. prenijeli su tekst). Tu su tik uz Dampyr jedini Zagori koje sam zadržao, saga o Sedam gradova Cibole, te Otok Gubavaca, zbog kojeg i dan danas o Kini govorimo iz zajebanicije kao o Velikoj majci Kini (koja je u toj epizodi glavnog negativca odbacila). Desno naprijed, nešto malo, no pristojno, američkih izdanja, X-Man br. 25 na mađarskom?! je u toj hrpi, te Peter Parker Spiderman crtan od strane Johna Romitte Jr., radi se o onom serijalu gdje su klonovi, to se krajem 90-ih moglo kupiti na kioscima...
Čika Marx, čuva ZL i LMS, inače klonja se nalazi nedaleko od zbirke, pa se duhvno uzdižem na istoj uz ovo štivo...
Teška artiljerija, s tim da su ova dva Mrister No Maxija odlična, a Tex prava uživancija za pročitati, pogotvo kad onako sadistički isprepička nekog (http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=21096)...
Dylan Dog, pošto ga najviše ima na remitendi za kupit', ima ga i najviše na polici...
Tzv. "Čudni kutak", BOG I PARTIJA, i skakavac, glavosijek riba, kojim čuvam zbirku kako ne bi pale nekom čudne ideje na pamet...
Eto što reći, nije bogznašto, no bolje se nema, što se tiče nekih hitova zbirke koji se ne vide, pa valja spomenuti original Superhika koji, vidim košta nekih cca 400 kundigansa, no moj je negdje u ocijeni 3 pa to znači manju cijenu, ali kupio sam ga 1994. za deset kuna, te album sličica Alan Ford, popunjen, koji sam kupio za 20 kn (bilo ih je 2 za kupit, meni nije bilo ni na kraj pameti tada uzet oba), a dcarpo2 kaže da se sada cijena također kreće oko 400 kn.
Ništa od ovoga nije na prodaju, a magazin STRIPOS je preporuka kao i autobiografija Andrije Maurovića, koja ima u knjižnicama za posuditi
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 29/10/2010 : 23:23:06
|
Evo da pokažem i svoju kolekciju... Nije puno i nisu samo stripovi al evo (slike su loše jer je slikano mobitelom)
|
"War will cease when we refuse to fight" |
Edited by - Andrej on 31/10/2010 20:34:28 |
|
|
akitb
Starting Member
Serbia
38 Posts
Member since 20/07/2010 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Hale99
Starting Member
Serbia
14 Posts
Member since 14/10/2009 |
Posted - 02/11/2010 : 16:10:09
|
Pozdrav svima!
Vec duze vreme pratim ovaj forum, ali do sada nikad nisam postavio ni jedan post. Da probijem led, evo par slika moje kolekcije
|
|
|
Topic |
|
|
|