forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 miljan miljan !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts

Member since 04/06/2003

Posted - 05/10/2010 : 12:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DrB a Private Message  Reply with Quote
Topic je vrlo vjerovatno za Forum Aukcije ali mislim da ce ga vise ljudi vidjeti ovdje, a cilj mi je da otkrijem sta i sa kojim ciljem radi ovaj kralj koji sebe naziva miljanmiljan.

Prije nekih mjesec dana, ucestvovao sam u aukciji.
Prodavac Zlot.Izgubim aukciju osvoji je neki MiljanMiljan i sve ok.
Iznos 1757 kn.

Kasnije se javi Zlot, stripove vec poslao u Srbiju, a ovaj kralj se ne javlja.Mi se dogovorimo i sve ok.

Aukcija prije neku noc.
Prodavac Dubac.Gubim opet aukciju.Nikakav problem , ni prvi ni zadnji put. Kad kupac---MiljanMiljan?????
Covjek koji je bidao kod Zlota i odustao od kupovine za 1757 kn, a covjeku se pri tom i ne javlja, kupuje Nasilje u Darkwoodu za 1912 kn ??? Pogledam lika, ima pozitivne komentare za par transakcija vrijednosti do 20 kn.

I sinoc opet.
Prodavac Zagor-te-ney.
Kupac MiljanMiljan.
Vrijednost 2103 kn.
Sad me kontaktira Zagor-te-ney, skeptican je u vezi ovog lika , jer je vec osvojio aukciju kod njega prije nedelju dana i naravno ne javlja se ???

E sad, sve i da ispostuje Dubca i Zagora i da kupi ovo sto je bidao za 4015 kuna, ostaje pitanje kako ga nije sramota kupiti za tolike novce a prije 10 dana odustao od Zlotove aukcije i to kad je covjek vec poslao stripove za Srbiju ???

Ako odustane, sto je vrlo vjerovatno, caos amigos za vjek vjekova!!!

Lik nema popunje podatke ko je i sta je,
a samo pomenute tri aukcije je podigao ---
Zlot - sa 1351 na 1757kn
Dubac- sa 1658 na 1912kn
Zagor-te-nay sa 1601 na 2103 kn

Eto samo da vam skrenem paznju na ovog saljivdziju

Edited by - King Warrior on 05/10/2010 14:52:54

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 05/10/2010 : 13:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Nije on jedini... takvih ima uvijek... a imam osjecaj da ih je zadnjih par mjeseci vise nego inace... i ja sam prije par dana skretao paznju na jednog takvog clana...

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38233
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 05/10/2010 : 15:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
MiljanMiljan ide od prodavca do prodavca i iskljucivo napada najace aukcije.Posle toga se ne javlja ili ako se nekome i javi razvlaci placanje i zajebava.
To sto sto je DrB nabrojao je samo vrh ledenog brega.Ja sam danas nameravao da otvorim topic na forumu i skrenem paznju na doticnog.Ovakav slucaj jos nismo imali na stripovi.com do sada.Bilo je likova koji su dizali cene,kupovali pa odustajali ali nikada za ovoliki broj aukcija i za ovakve cifre.Covek je besraman i beskrupulozan.Price kojima pokusava da prevari prodavce i kupce su neverovatne.
Mnogi koje je ostetio jos nisu ni izasli sa pricom jer nisu ni svesni da je prevarant u pitanju pa mnogi cekaju novac jos uvek.
Neke od aukcija smo videli na spisku koji je stavio DrB.
Takodje je i kod Pajinih Antikviteta kupio Alan Ford prvi broj i jos uvek nije platio.Meni se nije javio za "Nasilje u Darkvudu" jos uvek a u medjuvremenu licitira dalje pa ga mozete videti kod Dveribada i to opet na najacim aukcijama kao sto su LMS 4 i LMS 7.Budite bez brige iako nije najbolji ponudjac trenutno pojavice se u poslednjim sekundama i kupiti stripove i upropastiti i te aukcije.
Ono sto je interesantno je da isto radi i na drugim sajtovima i to pod istim imenom MiljanMiljan.Na sajtu Limundo je vec prevario nekoliko ljudi.Pogledajte komentare:
http://www.limundo.com/Clan/MIljanMiljan/Negativne
Ne znam sta je motiv za ovo sto radi.Moja je pretpostavka da kupuje najace stripove na aukcijama a onda pokusava da ih preproda na brzinu i to pre nego sto plati prodavcima pa ako uspe onda bi platio i napravio neku zaradu.Medjutim posto nije jos nikome platio veci iznos cak ni ta koliko toliko razumna teorija mozda nije tacna.Mozda je samo u pitanju psihopata.
Potrudio sam se malo oko njega u poslednjih par dana.Nasao sam mu brojeve telofona,sve.Imam i mobilni i fiksni.
Kome od ostecenih treba njegov broj,bilo koji,neka mi se javi slobodno na PM. i dacu mu.
Takodje imam poruku za MIljana ako cita ovo a nadam se da cita:
Miljane PICKICE SMRDLJIVA javi se kada te zovem jer ako dodjem do Nisa nece biti dobro.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29475 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2010 : 15:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
OK, miljanmiljan leti van. Ako riješi aukcije koje je kupio, onda će mu se vratiti account.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/10/2010 : 16:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Ok, pametnom dosta, Dubac fala na info-u.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

BOJ@N
Starting Member

Canada
73 Posts

Member since 27/08/2010

Posted - 05/10/2010 : 16:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BOJ@N a Private Message  Reply with Quote
On mozda sebe smatra serijskim ubicom aukcija :)

As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.”
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12544 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/10/2010 : 16:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BOJ@N

On mozda sebe smatra serijskim ubicom aukcija :)

iako nije smiješno što su ovakvi tipovi uopšte prisutni na aukcijama i zašto se uopšte zajebavaju sa tim ako ne misle kupiti ili nemaju novca ili šta ja znam,....
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/10/2010 : 17:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Samo da zapišem...crna lista kupaca...MiljanMiljan...
Nije da imam nekih skupih stripova, ali još jedan ne može da škodi...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 05/10/2010 17:38:52
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 05/10/2010 : 18:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Dobro bi bilo, da bi bila opcija, da staviš na svoju crnu listu sve, koji imaju negativni "score"...
Go to Top of Page

miskod66
New Member

Serbia
170 Posts

Member since 13/04/2010

Posted - 05/10/2010 : 18:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send miskod66 a Private Message  Reply with Quote
Znam za njega sa limunda, tamo je vrlo "aktivan" !

Pitanje za moderatora- kako se sprecava takvima da otvoraju novi account sa drugih racunara?
Go to Top of Page

Pajini antikviteti
New Member

Serbia
118 Posts

Member since 04/04/2008

Posted - 05/10/2010 : 18:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajini antikviteti a Private Message  Reply with Quote

Da, kod nas isto oteze sa preuzimanjem. Navodno ce ici na sluzbeni put do Beograda, pa ce tada da preuzme i tako vec par sedmica.

I kako covek da se zastiti od ovakvih stvari? Posle ako ponudis strip ponudjacu koji je bio iza njega, pojedine lukave lije ce jos i da te optuze za "napumpavanje" cena(koje inace ne postoji na aukcijama), a nije uvek lako ponovo staviti strip na aukciju iz vise razloga.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29475 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2010 : 19:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miskod66

Pitanje za moderatora- kako se sprecava takvima da otvoraju novi account sa drugih racunara?

Postoje nacini, ali nijedan sistem nije savršen...

Trouble will find me
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 05/10/2010 : 22:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
......ništa čudno.
Meni se javio porukom da bi kupio možda komplet LMS-a.Uz put mi i objasnio kako autobus "Niš-expres" pozi iz Zagreba za Niš,te bi mu mogao poslat tim autobusom kutije.Nakon odgovora da ću mu ja osobno dovest stripove na kućni prag,ako ih kupi-kraj komunikacije.
...ovo me podsjetilo na "pahulju"...
Možda netko iz Niš-a može pronać čovjeka preko mail adrese?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40588 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/10/2010 : 22:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Rendzeri iz Nis-ade

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
899 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 06/10/2010 : 10:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dubac

Takodje imam poruku za MIljana ako cita ovo a nadam se da cita:
Miljane PICKICE SMRDLJIVA javi se kada te zovem jer ako dodjem do Nisa nece biti dobro.

Bravo, legendo

Invincible shield
Go to Top of Page

Limundo
Starting Member

2 Posts

Member since 06/10/2010

Posted - 06/10/2010 : 16:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Limundo's Homepage  Send Limundo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miskod66

Nalog člana je zatvoren zbog kršenja pravila.

Kako sprečavamo da otvori novi nalog na Limundu:
proveravamo e-mail adresu (nizak nivo provere)
proveravamo mobilni telefon (malo veći nivo provere)
proveravamo ličnu kartu člana (veoma visok nivo provere).

Pored toga, upoređujemo registraciju sa postojećim nalozima (nebitno da li su aktivni ili suspendovani) i ako postoje sličnosti (ime, prezime, adresa) proveravamo da li je pokušaj registracije starog kršioca pravila.

To zajedno sa uskom saradnjom sa Limundovcima nam omogućava da suzbijemo
pojavu ponovne registracije.

Limundo - aukcija broj jedan na Balkanu
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 09/10/2010 : 20:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
kako mi je slina isla na usta kad sam vidia koliko je aukcija osvojia,pogotovo alan forda

stršljen spašen
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 13/10/2010 : 00:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja da se javim.
Osvojio on na limundu aukciju za 900din,nasli se pre jedno mesec -dva ,platio,uzeo.sve ok

Kasnije bio zainteresovan za neke moje aukcije.ja mu poslao spisak stripova.on uzeo Dilan extra 20tak komada za 3000
Medjutim nije imao da plati,kao nije mu legla plata.

Ja obicno dajem na poverenje i cekam koliko treba,ali sad nisam.
Rezultat:vec me tri puta ispalio za preuzimanje stripova,i sad sam digao ruke,video sam da nema nista od toga.
Javi se ,kao ajde u 1 sutra,a sutradan je nedostupan na telefonu.
inace imam dva broja telefona i adresu doticnog.Dizem ruke

Predlog markosu:uvedi kontrolu adrese.Neka svaki clan ima svoju adresu OBAVEZNO UPISANU, i neka posalje sken licne karte da bi mu verifikovao tu adresu.Ako neko bude ostecen na aukcijama,znace se ko ga je ostetio i gde stanuje

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40588 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/10/2010 : 01:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Isto kao na Limundu.. To bi bila dobra ideja.. Za ucestvovanje na aukcijama mora biti popunjen profil i slaganje sa licnom kartom....

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29475 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/10/2010 : 10:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Sken osobne karte nije nikakav dokaz. Ako netko dolazi tu s namjerom da prevari nekoga, taj će lako retuširati osobnu u photoshopu i staviti ime i adresu po želji, to nije nikakav problem.

A i inače, adresa i ime nikad nisu bili problem, zar ne? Pa svi koji su do sada bili prevareni ZNAJU tko ih je prevario i koja mu je adresa - iz jednostavnog razloga - znaju kome su poslali novac/stripove. Zar ne? Dakle, nije u tome stvar, nego u nečijoj namjeri da nekog prevari, a to nitko unaprijed ne može znati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Pajini antikviteti
New Member

Serbia
118 Posts

Member since 04/04/2008

Posted - 13/10/2010 : 14:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajini antikviteti a Private Message  Reply with Quote
Kao i što smo pretpostavljali i nas je prevario, mada smo mu dali nakon sve ove priče još jednu šansu, na koju je on odgovorio da nema problema i da će platiti do Petka prošle sedmice. Naravno od toga ništa, pa je i kod nas na crnoj listi i pozdravljamo odluku da se trajno izbaci sa sajta.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 15/10/2010 : 15:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
ej, Miljane miljane ... ;)
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/10/2010 : 19:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ovaj prevarant je i meni slao mail-ove posle zavrsenih aukcija,kako bi mu prodao komplet a.forda svet za nizu cenu.ok.prihvatio sam,ali od njega ni traga,ni glasa!
sigurno prvo utanaci,kome ce i za kolko da utopi robu,pa onda "kazi ga"kupuje!
Go to Top of Page

jimi gitara
Starting Member

Croatia
18 Posts

Member since 09/09/2007

Posted - 23/10/2010 : 22:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jimi gitara a Private Message  Reply with Quote
Neznam, ispočetka mi je izgledao super, sve u redu, dogovor i sve ostalo. Izbidao mi je Kuću užasa, ja mu riješim slanje iz Srbije, čak i uplatu na račun u Srbiji, da kolekcionaru izađem u susret, da ga manje izađe poštarina i sve ostalo. Bio dogovor da ja njemu pošaljem prvo strip pa će on meni kao uplatiti još nešto usput. Kad sam vidio njegovu neozbiljnost oko aukcija, ja mu rekao da ću mu poslati kada stigne uplata na račun u Srbiji poslije toga ni traga ni glasa. I dalje sam za realizaciju aukcije ako se naravno javi.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000