forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 13. Crtani Romani Šou!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 02/10/2010 : 10:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Hoće li biti radionica za mlade?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 06/10/2010 : 00:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
Iztok Sitar je već podigao prašinu!
Na radio stanici "katolički radio" objavili su da dolazi u Zagreb slovenski strip autor - Iztok Sitar,te su pomenuli njegov album "Zgodba o bogu"(Priča o bogu).Ljudi se pitaju,treba li uopće tom strip autoru dozvolit gostovanje na Zagrebačkom strip festivalu zbog tog strip albuma?
Kada pročitate taj strip album(a relativno se brzo pročita),jasno je zbog čega je usljedila ovakva reakcija.

Ja mislim da bi mu trebali zabranit dolazak,a naročito zabranit održavanje strip tribine.Mogo bi,vrlo lako,ispast veliki "škandal"!(medijski).Nadamo se da je organizator o ovom vodio računa,kada je odlučeno da se Sitara pozove na festival stripa u Zagreb.

Bez obzira na slobodu umjetničkog izražavanja i slobodu likovne kracije,koja je u ovom strip uratku vrlo virtuozna te "vražije" zavodljiva,čovjek koji potpisuje povijest slovenskog stripa,ovim kreativnim strip uratkom već je izazvao buru "neoduševljenja" u Sloveniji i Hrvaškoj(a i šire).
U prvom trenutku,kada sam taj album imao u rukama,bio sam zgranut!Tako očito i radikalno negiranje postojanja Gospodina nisam čuo niti od Kastra (u mlađim revolucionim danima)!
Nadam se da će tribina sa ovim strip umjetnikom proć u tolerantnom tonu i prihvatljivoj razini kulturne komunikacije(naravno,ako se uspije probit do mjesta održavanja tribine).Morat će odgovorit da "brdo" pitanja!

Šta vi mislite,da li mu uopće treba dozvolit da govori na trbini!

Navodno će se on i njegova ekipa obuć u vrlo provokativne majice,sa likom koji definitivno izaziva kontroverze kod nas i u tim su majicama odlučili održat tu strip tribinu.Ako će to bit ekipa iz slovenske "Mladine",svašta se može očekivat!Ti su i u bivšoj državi bili provokatori!
Jedno je sigurno,bit će veselo!
Go to Top of Page

kapetan
New Member

Croatia
202 Posts

Member since 28/09/2004

Posted - 06/10/2010 : 08:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kapetan a Private Message  Reply with Quote
Iskreno rečeno, ako smo spali na to da nam katolički radio diktira goste na jednom strip festivalu onda smo kao nacija i država u još jadnijem stanju nego što sam mislio
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 06/10/2010 : 11:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kapetan

Iskreno rečeno, ako smo spali na to da nam katolički radio diktira goste na jednom strip festivalu onda smo kao nacija i država u još jadnijem stanju nego što sam mislio

Pa kad ovi slovenci samo provociraju.Evo vidiš koliko su nam samo vode poslali Savom u zadnje vrijeme,skoro su nas poplavili!Onaj Zoran Predin snimio album na hrvatskom jeziku,svojataju nam Radilovića.Novinar Mladine,M.Modic napiše za Radilovićevu izložbu u Ljubljani-"Radilović se vratio kući",a čovjek živi i radi u Zagrebu.Sada nam uzeše i Kordeja (ima od ponedeljka izložbu u Ljubljani),izazivaju nas da u subotu odigramo nogometnu utakmicu,kao strip reprezentacija Slovenije protiv Hrvatske,a tko dobije polaže pravo na Trdinov vrh!(e neće moći-Trdinov vrh je naš,a njima neka ostane njihov Stojan Trdina!)...i tako u nedogled...Sitar u povijesti slovenskog stripa navodi da su oni narisali strip prije nas i još nacrta strip album "Zgodba o bogu".Zar to nisu provokacije!? A još je jedan od glavnih gostiju na festivalu u Zagrebu!

Ne znam,ali sam siguran da će to bit super tribina na festivalu!

P.S=Da ne bude zabune,ovo gore napisano je šala,,,da netko ne shvati ozbiljno!
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 06/10/2010 : 12:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav Ratko,
Moze li se negdje vidjet preview tog stripa o nepostojanju boga?
ciao
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/10/2010 : 12:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Normalno da mu triba dopustit i prezentaciju stripa i da govori o stripu sve šta on misli da je potribno. Nisan čita to njegovo, al šta onda ako je šokantno? To mu vjerojatno i je bija cilj, motivirat ljude da malo razmisle i ne prihvaćaju sve šta in je servirano i rečeno zato jer to tako mora bit. Pogotovo još ako to institucija i firma poput Crkve kaže... Mogla bi se sad provest rasprava oko toga, al bolje neka ostane na ovome.

A katolički radio (sa oproštenjen na izrazu) nabijen da ne kažen di, i njih i slične koji pokušavaju provest bilo kakve slične zabrane temeljene na nekin religijskin uvjerenjima. Fuj!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/10/2010 : 13:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kapetan

katolički radio se ima jednako pravo buniti protiv gostovanja nekoga negdje, jednako kao što i svak drugi ima pravo biti za ili protiv nečega (npr. kao slov.strip autor protiv ideje vjerovanja u boga). to je sloboda i to je pokazatelj kako kao nacija i država nismo baš u tako jadnom stanju.
što se tiče sitarovog gostovanja na cršu - dobro iz dva razloga -
1. jedan strani strip autor više na cršu
2. možda veća posjeta/popularizacija crša uslijed ostrašćenih pro ili kontra bukača

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 06/10/2010 : 13:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ma kvragu i taj katolički radio, neka puste čovjeka, nije želio podići prašinu tim, i nemaju pravo zabraniti nekom umjetniku da dođe na festival jer CRŠ dovodi i tjera goste, a ne katolički radio.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/10/2010 : 14:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Svaka reklama je reklama, bila loša ili dobra, a možda su ogranizatori računali na to... Ko da nismo navikli na provokatore u svim medijima, pa sad da jedan Iztok Sitar iz marginalnog medija (stripa) može napraviti nešto ekstra novoprovokativno. Svatko ima pravo na svoje razmišljanje, i katolički radio i jedan Slovenac ateista.

Samo ne znam koji verybadov post gore je bio šala, prvi, drugi, ili obadva?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/10/2010 : 14:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
prvi je navlakuša, drugi provokacija, šala oba
gebelsov učenik
ukupan učinak - promidžba

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/10/2010 : 14:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
nemojte me krivo shvatiti - ovo gore je je bila pohvala retriveru

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 06/10/2010 : 14:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Rajko je lud..

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 06/10/2010 : 16:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
a mene zanima di će se prodavat stripovi ko ono prije kad su se prodavali u auli ispred kina SC, moram neke stare SD i Ludense uzet?
vidimo se, vidimo
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/10/2010 : 16:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

a mene zanima di će se prodavat stripovi ko ono prije kad su se prodavali u auli ispred kina SC, moram neke stare SD i Ludense uzet?
vidimo se, vidimo

Pa, radi toga i idemo na strip festivale, zar ne?
Šalim se, ja volim pogledati i popratne sadržaje.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 06/10/2010 : 16:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
oće bit kakvih majci za dobit, kupit?
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 06/10/2010 : 18:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

Na radio stanici "katolički radio" objavili su da dolazi u Zagreb slovenski strip autor - Iztok Sitar,te su pomenuli njegov album "Zgodba o bogu"(Priča o bogu).Ljudi se pitaju,treba li uopće tom strip autoru dozvolit gostovanje na Zagrebačkom strip festivalu zbog tog strip albuma?
Kada pročitate taj strip album(a relativno se brzo pročita),jasno je zbog čega je usljedila ovakva reakcija.

Ja mislim da bi mu trebali zabranit dolazak,a naročito zabranit održavanje strip tribine.Mogo bi,vrlo lako,ispast veliki "škandal"!(medijski).Nadamo se da je organizator o ovom vodio računa,kada je odlučeno da se Sitara pozove na festival stripa u Zagreb.

Bez obzira na slobodu umjetničkog izražavanja i slobodu likovne kracije,koja je u ovom strip uratku vrlo virtuozna te "vražije" zavodljiva,čovjek koji potpisuje povijest slovenskog stripa,ovim kreativnim strip uratkom već je izazvao buru "neoduševljenja" u Sloveniji i Hrvaškoj(a i šire).
U prvom trenutku,kada sam taj album imao u rukama,bio sam zgranut!Tako očito i radikalno negiranje postojanja Gospodina nisam čuo niti od Kastra (u mlađim revolucionim danima)!
Nadam se da će tribina sa ovim strip umjetnikom proć u tolerantnom tonu i prihvatljivoj razini kulturne komunikacije(naravno,ako se uspije probit do mjesta održavanja tribine).Morat će odgovorit da "brdo" pitanja!

Navodno će se on i njegova ekipa obuć u vrlo provokativne majice,sa likom koji definitivno izaziva kontroverze kod nas i u tim su majicama odlučili održat tu strip tribinu.Ako će to bit ekipa iz slovenske "Mladine",svašta se može očekivat!Ti su i u bivšoj državi bili provokatori!

Brkajlijo,vrijeme inkvizicije je odavno iza nas...

Wtf?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 06/10/2010 : 21:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

nemojte me krivo shvatiti - ovo gore je je bila pohvala retriveru

Hvala!
Na slici je "čistokrvni" mješanac...(tata je bio retriver)..

Edited by - dveribad on 07/10/2010 00:26:49
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 06/10/2010 : 21:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

quote:

Ako si meni ovo uputio "brkajlijo",žao mi je ako ću te razočarat,ja sam ti "gologuzan"!

Što se tiče inkvizicije,ne bih se složio.A ne vidim u inkviziciji ništa loše.
Ti očito misliš da mu nebi trebali zabranit dolazak??? Stvarno nevjerojatno!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 06/10/2010 : 21:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tristan

Pozdrav Ratko,
Moze li se negdje vidjet preview tog stripa o nepostojanju boga?
ciao

Bolje da to ne vidiš.Ja nisam spavao 4 dana nakon čitanja tog albuma!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/10/2010 : 00:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:
Originally posted by bagi

quote:

Ako si meni ovo uputio "brkajlijo",žao mi je ako ću te razočarat,ja sam ti "gologuzan"!

Što se tiče inkvizicije,ne bih se složio.A ne vidim u inkviziciji ništa loše.
Ti očito misliš da mu nebi trebali zabranit dolazak??? Stvarno nevjerojatno!

jel ti ovo ozbiljno?

Pa da,ozbiljan ko "smrt"!

Inače,što je u 16 stoljeću bilo loše u vezi inkvizicije.Ovi koji nisu vjerovali ili su podsticali svojim vradžbinama i ostale da ne vjeruju,gorijeli su na lomači ili na giljotini ostajali bez glave."Cap" i kraj priče.
Sreća Sitarova da živimo u 21 stoljeću jer bi ga inače zapalili,a onako bradat-brzo bi izgorio!
Da se mene pita,ja bih vratio giljotinu.Skratimo ga za glavu i nebi ovdje o tom raspravljali.Kakve slobode i demokracija.Jesi ti uopće čitao taj album!??
Jedva čekam tu tribinu sa Iztok-om.Ako ga ne možemo skratit za glavu,a očito mu nećemo moć niti zabranit dolazak,zbog takvih koji potiču na slobodu izražavanja,probat ćemo ga isprovocirat pitanjima.Da mi je samo znat u kojoj će se majici pojavit?(evo vidiš,čak i ocvaj znakić na ovom forumu-misliš da je i ovo "bez vraga"???)
Takve stripove treba jednostavno zapalit,a autore kažnjavat.Barem prstiće "cap" i nema više crtanja!
A što pitaš?Ti misliš da je inkvizicija u nekima sitnim detaljima bila loša?

Edited by - dveribad on 07/10/2010 00:44:50
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/10/2010 : 00:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
opet lička pička dižu bunu na stripovi com
rale,razguli

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/10/2010 : 00:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

rale,razguli

Evo još jednog bezbožnika sa tolerancijom,dijalogom,slobodom misli,govora,pisanja i ostalih vražijih opačina!
Siguran sam da i ti imaš taj strip od Sitara kod kuće i potajice ga čitaš!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/10/2010 : 01:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by globinjo

rale,razguli

Evo još jednog bezbožnika sa tolerancijom,dijalogom,slobodom misli,govora,pisanja i ostalih vražijih opačina!
Siguran sam da i ti imaš taj strip od Sitara kod kuće i potajice ga čitaš!

mi dalmoši smo tradicionalisti,vjerujemo u boga i ajduka!

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 07/10/2010 : 05:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message  Reply with Quote
jel to onaj ajduk što ga suci jebu

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 07/10/2010 : 20:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote

Evo jedan prijedlog za promotivni plakat ovogodišnjeg crš-a...

Wtf?

Edited by - bagi on 07/10/2010 20:42:40
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000