forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor 2014 - Kraj jedne ere?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/10/2010 : 00:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
U potpunosti se slažem sa Viceom. Dok je Boseli bio glava kuće (ekipe), vidite kako je štimalo, srećni i mi i oni. Problem je što je Zagor ostavljen na milost i nemilost pravoj grupi crtačko-scenarističkih diletanata, kojima ne bih dao ni podrum da mi čiste! Najveći promašaj je upravo to što se na silu nastavlja crtački stil sa nekim osnovnim karakteristikama Ferija, ali bez onoga što ga čini jedinstvenim i velikim, što ljubitelji stvarno cijene... Naravno, gvoorim o Verniju i, možda, Nuciju. Ni ja ne volim Kjarolin crtež i evoluciju istog, ali, da li bismo bili toliko nezadovoljni da se nastavilo razvijati linijom kvalitetnjih crtača poput Dela Monike i Laurentija? E, sad trpite Sedioulija i Mangijatinija. Zagorov crtački tim postaje socijalna ustanova, mjesto gdje se odlažu ostaci sa najsmrdljivije deponije! Vidite onoga lika što je sve živo zajebao na Mister Nou, a sad ga uhljebljuju na novom Zagor specijalu. A Bože sveti, šta sve gledamo u redovnoj seriji, ne mogu se prestati čuditi (vidi onu epizodu ''Pljačkaši'', naprimjer)!
Boseli je imao viziju, kakva god ona bila. Nije mislio dovijeka ugađati svojoj i tuđoj nostalgiji, nizajući priče bandit/krijumčar/pobunjenik koje bi trebalo do samo odavno ostavili iza sebe. Kako se navići na te sitne epizode/epizodice, napisane od strane sitnih scenarista, posle uzvišenih visina druge Odiseje i Afričkog ciklusa, tih silnih zamaha i uzleta? Kako?
Željeli to da priznamo ili ne, a neki to strastveno, no neargumentovano poriču, sve što valja počeli su da odmiču od Zagora, prebacujući ih na ''profitabilne'' projekte prema kapitalističkoj logici (Boseli, Picineli... e, tuge!) a ovi zvrndovi - ko muve na med (mada riječ izmet bolje opisuje stvarnu situaciju)... Budući da Zagor nije naročito dubokuman (ne crpi pokretačku snagu iz dubokih životnih ideja i alegorija), već avanturistički strip, vizuelna komponenta ima izuzetnu važnost i nije tako bezazlen problem, nikako.
@King Warrior
Gdje si tačno čuo glasine o povratku Helingena? Silno bih volio da vidim izvor.
P.S Drugari, sviđa li vam se novi avatar?

Edited by - Mhejl on 10/10/2010 00:02:08
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 01:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
San mi je da će jednog dana izać epizoda za koju će recimo Markos i Djole priznat da je genijalna. Da ima onu snagu koju može posjedovat jedan Killing Joke, What happened to the Man of Tomorrow ili bilo koji francusko-belgijski klasik. Previše nerealno? Ne bi reka. Evo recimo, sad ću nešto pokušat izložit.

U glavi mi se nedavno razvila jedna ideja o epizodi koja bi prominila Zagorov svit uvelike i povukla za sobom gadne posljedice, i sad, molit ću vas, imajte strpljenja da ju pročitate, nemojte ju ni pljuvat ni hvalit, jer je nastala pri čitanju jednog broja i samo mi je pala na pamet, a priznat ću, prilično je kontroverzna i neće se većini svidit:

Svi znamo da je Zagor Irac (eto, i to je Boselli uveja), e pa idemo sad mišat realnost i fikciju i kršit zakone povijesti kako to i biva u Zagoru, idemo baš do ekstrema realiteta. Samo ću izravno izložit sadržaj:

Zagor je izravni potomak irske obitelji koja predstavlja najveću kriminalnu moć u Irskoj. Eto, idemo sad dalje, ako vam je ovo već glupost, ne čitajte ništa ispod.

Da pojasnin: Mike Wilding rođen je u Irskoj, u vrijeme kad je njegov otac već izgradija malo carstvo krijumčarenja, mita, manipulacije, skraćeno čiste mafije koja je imala svoje pipke u svakom uglu zakona i bezakonja. To je dakle Zagorov djed- pravi dijabolični karakter, čisti demon u ljudskom obličju, bez milosti, dobrote i suosjećanja, gladan čistog sadizma i uživanja nad patnjom slabijih. No, obitelj je mnogo šira. On ima 2 sina i kćer, šta znači da Mike ima podjednako zlog starijeg brata i mlađu sestru. Cili život je odrasta u sjeni tame i prisiljavanja na potlačivanje drugih, glumeći da je kao i svoja obitelj, znajući duboko u sebi kakva je zapravo stvarnost. No, istovremeno se u njemu razvila konfliktna osobnost koja nije bila sposobna razlučit dobro i zlo u svakoj situaciji. Kako je odrastao, očeva organizacija postajala je sve veća dok nije prerasla u silovitu ruku nepravde koja je bila sposobna uništiti bilo čiji život. No, Mike, je nekako pronašao izlaz iz svega, i pobjegao je u Ameriku, uspijevajući zamesti svoje tragove i ostavljajući svog oca, brata i sestru lude od bijesa zbog izdaje i gubitka časti.

Tu počinje ono šta znamo, ali s potpuno drugim pogledom na stvari. Mike dolazi u Ameriku, psihički jako nestabilan, užasnut od straha da ga obitelj ne pronađe prije nego što stvori svoj život u toj zemlji, i prijavljuje se u vojsku. Svi znamo koji su događaji doveli do pokolja u selu Abenakija. Mike biva nečasno otpušten iz vojske i njegov život praktički završava- no uskoro upozna Betty i sve se mijenja nabolje. Pronalazi iskrenu dobrotu u životu, dobija sina i ima priliku krenuti ispočetka- ili ipak ne. I tu počinje Zagorova priča koju znamo napamet.

I sada, nakon svih ovih godina, dolazimo do same epizode. Zagorov djed, koji je tokom ogromnog vremenskog intervala postaja sve moćniji i moćniji, konačno otkriva šta s ezbilo s Mikeom, i zna i za Patricka, svog unuka, pa čak i za Fitzyja i sve što je Zagor proša i propatija u životu. Njegova sposobnost prikupljanja informacija je savršeno točna, i nakon nekoliko mjeseci toga, konačno dolazi u Darkwood, i to sa cijelom obitelji. Tu su dakle i Zagorov stric i teta, ali i jedan posebno zanimljiv lik- stričev sin, tj. Zagorov 1. rođak, kojeg san zamislija ka svojevrsni Zagorov pandan, ali u negativnom smislu. Dakle, junak tame, koliko je Zagor dobar i plementi, toliko je ovaj zloban. On je najbolji plaćenik i ubojica cijele organizacije kojeg u Irskoj sa užasom zovu "Duhom", jer je sposoban eliminirait bilo kojeg protivnika nevjerojatnom brzinom, bilo hladnim, bilo vatrenim oružjem. Čak i nalikuje dosta Zagoru.

Ne bi više iša predaleko, možete samo zamislit koliki bi kaos izazvali u Darkwoodu, i koliko bi samo pobunjenih indijanaca i korumpiranih šerifa i vojnika regrutirali, jer imajte na umu, Zagorovom djedu nije cilj Zagora ubit, već prvo uništiti sve šta je ikad stvorija i ubit svakog koga zna a tad ga natirat da podvije rep i služi im ka pseto, slomljen i shrvan od bola.

Ali ono šta je glavna stvar je sama poanta Zagora ka junaka plemenita srca i svijetle sudbine (u Kotaču sudbine, kako je Shyer rekla), jer cijela ova obitelj koliko god možda smišno zvučala predstavlja iskonsko, čisto zlo, a paradoksalno, njen potomak postaje čisto dobro, junak koji pripada redu onih koji su stoljećima i tisućljećima branili svijet od zla, i upravo taj jaki kontrast prava je snaga priče. Sama Zagorova srž dolazi u pitanje, njegove sumnje postaju ogromne, i sve skupa daje jedan ogroman potencijal da se Zagor konačno obradi na jednoj psihološkoj razini koje bi se mnogi svjetski pisci posramili. I tako bi Zagor konačno dobija priznanje koje zaslužuje. Sve se može sa malo ideje, ako je ovo meni palo na pamet, ka jednom običnom fanu, onda je sramota da profesionalni scenaristi ne mogu smislit nešto 100 puta bolje.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 10/10/2010 01:16:22
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 10/10/2010 : 04:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Zagora ne treba završit nikad...kad se on iztroši valja prestati crtati stripove.
ZAGOR JE LOKOMOTIVA KOJA VUĆE VOZ, BEZ NJEGA ODE SVE DOVRAGA...bar na ovim prostorima.

Jako lepo receno Telleru. Da nema Zagora ni stripova ne bi izlazilo na ovom prostoru. Jer upravo su Zagor i Alan Ford ona lokomotiva koja vuce sve ostale. Mozemo mi da pricamo sta hocemo i mogu ljubitelji Teksa hiljadu puta dokazivati da je Teks u Italiji tata, ali ovde je Zagor junak koji uspeva odrzati stripove na kioscima, da nije njega kupovali bi smo po knjizaram samo kolekcionarska izdanja Libellusa i ostalih (stampanih u 500 primeraka) :(

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/10/2010 : 08:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
@vice

Moram priznati da je zanimljiv scenarij. Bila bi to odlična priča u više nastavaka, bolja skoro svega objavljenog zadnjih godina...
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 10/10/2010 : 08:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
Sve što vredi od scenarista i crtača ide u Tex staff, njima je on br.1 i ima prioritet. Ne znam kakva je situacija van Italije, ko je br.1. Znam da Zagor izlazi u Turskoj, Brazilu. Možda neko stručniji zna te podatke.
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 10/10/2010 : 09:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

San mi je da će jednog dana izać epizoda za koju će recimo Markos i Djole priznat da je genijalna. Da ima onu snagu koju može posjedovat jedan Killing Joke, What happened to the Man of Tomorrow ili bilo koji francusko-belgijski klasik. Previše nerealno? Ne bi reka. Evo recimo, sad ću nešto pokušat izložit.

U glavi mi se nedavno razvila jedna ideja o epizodi koja bi prominila Zagorov svit uvelike i povukla za sobom gadne posljedice, i sad, molit ću vas, imajte strpljenja da ju pročitate, nemojte ju ni pljuvat ni hvalit, jer je nastala pri čitanju jednog broja i samo mi je pala na pamet, a priznat ću, prilično je kontroverzna i neće se većini svidit:

Svi znamo da je Zagor Irac (eto, i to je Boselli uveja), e pa idemo sad mišat realnost i fikciju i kršit zakone povijesti kako to i biva u Zagoru, idemo baš do ekstrema realiteta. Samo ću izravno izložit sadržaj:

Zagor je izravni potomak irske obitelji koja predstavlja najveću kriminalnu moć u Irskoj. Eto, idemo sad dalje, ako vam je ovo već glupost, ne čitajte ništa ispod.

Da pojasnin: Mike Wilding rođen je u Irskoj, u vrijeme kad je njegov otac već izgradija malo carstvo krijumčarenja, mita, manipulacije, skraćeno čiste mafije koja je imala svoje pipke u svakom uglu zakona i bezakonja. To je dakle Zagorov djed- pravi dijabolični karakter, čisti demon u ljudskom obličju, bez milosti, dobrote i suosjećanja, gladan čistog sadizma i uživanja nad patnjom slabijih. No, obitelj je mnogo šira. On ima 2 sina i kćer, šta znači da Mike ima podjednako zlog starijeg brata i mlađu sestru. Cili život je odrasta u sjeni tame i prisiljavanja na potlačivanje drugih, glumeći da je kao i svoja obitelj, znajući duboko u sebi kakva je zapravo stvarnost. No, istovremeno se u njemu razvila konfliktna osobnost koja nije bila sposobna razlučit dobro i zlo u svakoj situaciji. Kako je odrastao, očeva organizacija postajala je sve veća dok nije prerasla u silovitu ruku nepravde koja je bila sposobna uništiti bilo čiji život. No, Mike, je nekako pronašao izlaz iz svega, i pobjegao je u Ameriku, uspijevajući zamesti svoje tragove i ostavljajući svog oca, brata i sestru lude od bijesa zbog izdaje i gubitka časti.

Tu počinje ono šta znamo, ali s potpuno drugim pogledom na stvari. Mike dolazi u Ameriku, psihički jako nestabilan, užasnut od straha da ga obitelj ne pronađe prije nego što stvori svoj život u toj zemlji, i prijavljuje se u vojsku. Svi znamo koji su događaji doveli do pokolja u selu Abenakija. Mike biva nečasno otpušten iz vojske i njegov život praktički završava- no uskoro upozna Betty i sve se mijenja nabolje. Pronalazi iskrenu dobrotu u životu, dobija sina i ima priliku krenuti ispočetka- ili ipak ne. I tu počinje Zagorova priča koju znamo napamet.

I sada, nakon svih ovih godina, dolazimo do same epizode. Zagorov djed, koji je tokom ogromnog vremenskog intervala postaja sve moćniji i moćniji, konačno otkriva šta s ezbilo s Mikeom, i zna i za Patricka, svog unuka, pa čak i za Fitzyja i sve što je Zagor proša i propatija u životu. Njegova sposobnost prikupljanja informacija je savršeno točna, i nakon nekoliko mjeseci toga, konačno dolazi u Darkwood, i to sa cijelom obitelji. Tu su dakle i Zagorov stric i teta, ali i jedan posebno zanimljiv lik- stričev sin, tj. Zagorov 1. rođak, kojeg san zamislija ka svojevrsni Zagorov pandan, ali u negativnom smislu. Dakle, junak tame, koliko je Zagor dobar i plementi, toliko je ovaj zloban. On je najbolji plaćenik i ubojica cijele organizacije kojeg u Irskoj sa užasom zovu "Duhom", jer je sposoban eliminirait bilo kojeg protivnika nevjerojatnom brzinom, bilo hladnim, bilo vatrenim oružjem. Čak i nalikuje dosta Zagoru.

Ne bi više iša predaleko, možete samo zamislit koliki bi kaos izazvali u Darkwoodu, i koliko bi samo pobunjenih indijanaca i korumpiranih šerifa i vojnika regrutirali, jer imajte na umu, Zagorovom djedu nije cilj Zagora ubit, već prvo uništiti sve šta je ikad stvorija i ubit svakog koga zna a tad ga natirat da podvije rep i služi im ka pseto, slomljen i shrvan od bola.

Ali ono šta je glavna stvar je sama poanta Zagora ka junaka plemenita srca i svijetle sudbine (u Kotaču sudbine, kako je Shyer rekla), jer cijela ova obitelj koliko god možda smišno zvučala predstavlja iskonsko, čisto zlo, a paradoksalno, njen potomak postaje čisto dobro, junak koji pripada redu onih koji su stoljećima i tisućljećima branili svijet od zla, i upravo taj jaki kontrast prava je snaga priče. Sama Zagorova srž dolazi u pitanje, njegove sumnje postaju ogromne, i sve skupa daje jedan ogroman potencijal da se Zagor konačno obradi na jednoj psihološkoj razini koje bi se mnogi svjetski pisci posramili. I tako bi Zagor konačno dobija priznanje koje zaslužuje. Sve se može sa malo ideje, ako je ovo meni palo na pamet, ka jednom običnom fanu, onda je sramota da profesionalni scenaristi ne mogu smislit nešto 100 puta bolje.

Koji bi bio razlog da cijela zločinačka obitelj dođe iz Irske u Darkwood, kad su tamo apsolutni gospodari? Logički nonsens, eventualno ako su pobjegli, a tada znači nisu baš tako moćni. Ili eventualno došli na godišnji odmor . Ali taj rođo Zagorov apsolutni negativac - nešto slično je već bilo u Crnoj duši - kad se pojavio anti-Zagor.
Ja lično mislim da to ne bi bila dobra ideja, baš tako zločinačka familija, ali slažem se da ne bi bilo loše pročeprkati po prošlosti Zagorovih roditelja - kako očevoj tako i majčinoj. Recimo sjetim se epizode Kita Telera - Danhenovi nasljednici - kad mali rendžer sa ocem ide u Veliku Britaniju da preuzme nasljedstvo. Tako bi mogao i Zagor da potraži iz nekog razloga svoje korijene.
Što se tiče toga da je Zagor trenutno u krizi jeste. Ni meni se nimalo ne dopadaju ovi novi crtači, a i epizode koje trenutno izlaze u VČ su slabe.
Kako sam se ja tek vratio prošle godine ponovo stripu, nakon dvadesetak godina apstinencije - imao sam prilike da čitam i nove junake: Dampira, Magičnog Vjetra, Natana Nevera, Demiana - ali iako su oni nešto novo, i generalno njihove epizode su u prosjeku solidnije, to je logično jer sam čitao po par prvih epizoda (scenaristi su još svježi) - ipak mi je Zagor daleko jači lik od svih njih - možda jedino Magični Vjetar i njegov moćni neprijatelj Hogan mi imponuju, ali zar nisu on i njegov Po neka varijacija Zagora i Čika. Ja lično ne volim previše te natprirodne horor priče, na kraju krajeva zato Dilan Doga i ne čitam. Poenta je da me ni jedna epizoda tih novih junaka nije toliko oduševila, koliko neke Zagorove epizode, i pri tom ne mislim samo na eru Nolite, već i poslije ima zanimljivih epizoda.
Istina je da kod nas starijih jako puno radi nostalgija, a da su rijetki ovi mlađi koji čitaju stripove, kad je kompjuter o ovim vremenima tako odomaćena sprava i kao i pristup internetu. Strip ima prejaku konkurenciju u kompjuterskim igricama, Facebooku, chatu, a u naše vrijeme to je bio maltene SF, a crtani romani vrhunac zabave.
Izvinjavam se na malo dužem postu.

Nostalgija je cudo.

Edited by - Galis on 10/10/2010 09:51:07
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 10/10/2010 : 10:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
u kojem svijetu ovaj vice živi.. Nollita i kasnije Boselli su to izmislili tek tako, u momentu epizode... Kakvao podrijetlo, o čemu ti pričaš? što misliš da će se Boselli vraćati na to i objašnjavati? koga boli briga za to, čovječe?

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9558 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/10/2010 : 11:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
dobra ideja vice. možda si se malo previše zanio i tražiš previše od jednog avanturističkog stripa. znači: da psihološka rasčlamba Zagora i njegovog porijekla ali da zbog toga ne pati akcija. Meni bi više odgovaralo da zagor ide u irsku i tu se susreće sa svojim rodom di bi se stavila na kušnju njegova pravednost. kako dignuti ruku protiv svoje krvi? To do sada nije bio problem jer nije imao nikog živog ali sada. Priča u kojoj njegovo izigravanje junaka ne funkcionira, nešto kao u DDIZ ali ne na jednoj fantastičnoj nego malo realnijoj razini.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 10/10/2010 : 11:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
od zagora napraviste nauku...da se razumemo..meni je zagor omiljeni junak...imam sve iz zs...hrvatska izdanja...i puno italijanskih....zagor mi je junak broj jedan....znam da ima i kvalitetnijih junaka...takodje ih volim i skupljam....ali zagor je moj junak broj jedan...ali da sad pravim nauku od njega to ne...meni su ok i ove nove price...i crtaci...neke vise volim neke manje...neke nevolim...ali to je samo strip...ono sto bude izlazilo kupicu.procitati,cuvati...i ferri mi je omiljen crtac zagora...ali ima puno kvalitetnijih crtaca od njega...ali opet je ferri najomiljeniji jer je njegov zagor pravi zagor na kojeg smo navikli...sto se povratka helingena tice za sad je to samo u nekim naznakama i jedna od mogucnosti za 2014 i povratak iz juzne amerike...ja licno nebi voleo da se vise vraca....smatram da bi se trebao vratiti super majk ...i rakosi konacni obracun...da ferri crta....sve je manje vremena za to ali to je moja zelja....i zavrsiti sa tim starim likovima koji ozivljavaju po sto puta...za rakosija se iz aviona vidi da ce se kad tad vratiti jer u fridi lang je na kraju ostavljena ta mogucnost...zato sa rakosijem treba zavrsiti u cetvrtom pojavljivanju..a za super majka..pa voleo bi jos jedno pojavljivanje..bilo bi to jako zanimljiva prica...ali bice sta ce biti...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 11:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
@Vice , interesantna prica/vizija.
Moglo bi se uklopiti u okviru evropske turneje, na koju vec dugo cekamo.
Nadam se da ce doci u ovoj deceniji.
Ima dosta interesantnog materijala za cijelu seriju prica, pogotovo sto su mnogi poznanici iz serijala upravo iz Evrope, prije svega Frida-Austrija, Rakosi-Madjarska, mozda i Mtrevelic-Srbija i mnogi drugi.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9558 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/10/2010 : 13:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ajde da vas pitam sve vas koji želite povratak Supermikea. Kako zamišljate tu priču i što očekujete od nje?
Po meni Supermike ne treba se više vraćati. On je rezidua nekog prošlog vremena kad je Zagoru trebalo suprostavljat likove u šarenim kostimima.
Ne mogu se sjetiti kako napraviti dobar i zanimljiv povratak. Da opet izazove Zagora? I da piše Bure? rezultat je već poznat - bljedunjava priča o kojoj će se pričat da je lik Supermike uzalud utrošen. Povratak kao saveznik? Može, ali protiv koga? Hellingena? Ne bi imao ništa protiv ali onda miješamo kruške i jabuke. U Zagoru se sve manje javljaju kostimirani junaci, nekad iman osjećaj da bi i Zagor odijenuo nešto druga samo da može i nekako mi se Supermike ne uklapa u današnjeg zagora. Ali to je samo moje mišljenje. Čitao sam priču o Supermikeu tek u izdanju Ludensa tako da mi nije toliko dobra priča ali razumijem da je u vrijeme pojave itekako bila nešto posebno.

Edited by - Deers on 10/10/2010 13:17:01
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 10/10/2010 : 13:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
dali si citao drugi susret za super majkom?..ludens jos nije stigao do tih epizoda...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 13:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

u kojem svijetu ovaj vice živi.. Nollita i kasnije Boselli su to izmislili tek tako, u momentu epizode... Kakvao podrijetlo, o čemu ti pričaš? što misliš da će se Boselli vraćati na to i objašnjavati? koga boli briga za to, čovječe?

Baš zbog ovakvog stava fanova Zagor je većinom smeće. I ne obraćaj mi se ovako bezobraznim tonom više nikad.

Edited by - vice on 10/10/2010 13:24:55
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9558 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/10/2010 : 13:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
davno, davno i to mislim samo par brojeva. netko posudio.
zaboravio potpuno na taj povratak. Ali moje pitanje i dalje stoji - što očekujete, želite i kako ga zamišljate?

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 13:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
@Galis- jesi uopće čita moj post pažljivo? Pa došli bi zbog Zagora, s jako jasnim ciljem. U Irskoj su već toliko moćni da je zabava nestala, a ode imaju svog potomka koji radi nešto potpuno suprotno i svrhu da ga unište. I naravno da ovo izgleda pretjerano kad i jest. A taj Anti Zagor iz Crne duše je nula, uopće nisi uvatija poantu onoga šta san tija reć. I ovo je bija moj skromni i dobronamjerni doprinos topicu, nema potrebe da mi se neko obraća svisoka jer to nikad nisan niti ću ikad trpit.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 14:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

davno, davno i to mislim samo par brojeva. netko posudio.
zaboravio potpuno na taj povratak. Ali moje pitanje i dalje stoji - što očekujete, želite i kako ga zamišljate?

Zajednicka borba protiv nekog neprijatelja, ne previse mocnog da Supermike ne padne u neciju sjenu.
Naravno, u toku avanture dolazi do poznatog nadmetanja sa Zagorom ciji je veci.
Ovoga puta razlog za rivalstvo je Gambit.
Na kraju Supermark zavrsi zajedno sa Gambit, jer ova misli da joj on vise odgovara od Zagora.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9558 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/10/2010 : 14:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Bio bi to Zagoru težak udarac

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 14:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

San mi je da će jednog dana izać epizoda za koju će recimo Markos i Djole priznat da je genijalna.

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 10/10/2010 : 14:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Uopste nije los ovaj sinopsis u vezi deke. Profesionalni scenarista bi mogao na osnovu ovoga da napravi pristojnu epizodu.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 14:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
A Zagorov djed je niko drugi nego Broj Jedan.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 14:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

San mi je da će jednog dana izać epizoda za koju će recimo Markos i Djole priznat da je genijalna.

Ja ne znan koji je tvoj problem. Nisi više onaj dobri stari mpavin, sve šta vidin ode je tvoje podsmijehivanje ostalima, bez ikakvog konstruktivnog argumenta.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 14:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pa ova slika ti je najbolji argument na tvoje spominjanje (ili ulizivanje, kako oš) Djoleta, a pogotovo Markosa i njegovog suda o Zagoru. Kao da su oni neke važne ličnosti u svijetu stripa, koga uopće briga za njihovo mišljenje. Zašto nisi spomenuo neku drugu dvojicu?
Ako ne kužiš zašto facepalm onda stvarno...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 14:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Pa ova slika ti je najbolji argument na tvoje spominjanje (ili ulizivanje, kako oš) Djoleta, a pogotovo Markosa i njegovog suda o Zagoru. Kao da su oni neke važne ličnosti u svijetu stripa, koga uopće briga za njihovo mišljenje. Zašto nisi spomenuo neku drugu dvojicu?
Ako ne kužiš zašto facepalm onda stvarno...

Ulizivanje? WTF?!

A koga drugog nego njih dvojicu koji su poznati po potpunom ignoriranju i nepriznavanju Zagora ka dobrog stripa. Obojica su u francusko-belgijskim i inim remekdjelima. Koga bi ti da spomenem- tebe možda? Ako oni tek nisu bitni, šta si ti- jedna obična nula. Nikad nisi ničim doprinija ovom sajtu, samo seruckaš okolo. Nikog nije briga ni za tvoje sprdanje, razbahatija si se bez ikakvog razloga.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 15:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Kako nikog nije briga? Pa tebe je briga, inače ne bi ni odgovara na moje postove.
Kako nisam dao doprinos? Pa iman 600 komentara na recenzije, a moji komentari nisu bez teksta i ne sastoje od jedne riči kao većina njih.
Što se tiče doprinosa forumu, on se ionako odavno pretvorio u jednu hrpu sranja tako da ga nikakav doprinos ne bi popravio.

Izgleda da netko drugi mora misliti umisto tvoje glave i govoriti ti što je dobro a što ne (u ovom slučaju Markos i Djole koji čitaju "remekdjela").
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 15:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Uuuuuuu, komentari su ti veeeliki doprinos. Samo si to nastavi govorit. A forum je sranje jer si i ti da svoj doprinos tome. Meni si se naša govorit da se ulizujen, koji san bija izbačen 7 puta i koji rečen svakome sve šta ga ide, pa sad i tebi. Nije ode samo stvar o ovom slučaju, vidin ja da se ti i inače ovako odnosiš prema svima, ka neki pubertetlija, a kolko se sićan, malo si mlađi od mene, prema tome, pubertet si triba odavno prerast. Ako dođeš u Makarsku dogodine, baš me zanima oćeš li mi ovo ponovit i u facu s ovakvim tonom. Mislin da nećeš.

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000