forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Top 5 najprecenjenijih bendova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/10/2010 : 00:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by globinjo

DA...šta je on napravio poslje 1967.par albuma,nakon što se okrenuo kršćanstvu i to je to...dao beatlesima da prvi put probaju marihuanu,ševio joan baez,razbio se na motoru kod woodstocka,svirao Svetom Ocu...a po tome ga se najviše pamti,po tim događajima...po meni,utjecao je na jako puno kasnijih legendi,ali,zadnja 3 desetljeća preljeva iz šupljeg u prazno...

HAHAHAHAHA koja si ti legenda xD
po meni, mislim da je ipak dylan ostavio nekakav pečat u rock glazbi, tako da nije "samo" utjecao na kasnije izvođače, ali to da nije praktički zadnjih 30 leta napravio ništa specijalno - to da.

pa čitaj malo bolje moje postove...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/10/2010 : 00:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

e sad će se netko javit:a back in black?

javio sam se, tuzi me

BEK IN BLEK RULZ!!!!!!!!!!!

back in black je jeben album,ali ne možeš živjeti na račun stare slave i podgrijavati hladnu juhu...oni imaju velike amplitude...back in black,pa praznina,pa razor's edge i aj bog...opet praznina...nitko im ne negira da daju sve od sebe na bini...a još najbolje da ne daju,s obzirom da ne sviraju za male pare...to im je posao i za to su plaćeni i moraju ostaviti dušu na bini...

potpuno irelevantno
jer, to su radili i kada nisu bili placeni, u tome je fazon

gledao si ih tada pa znaš ili...ne vjeruj svemu šta pišu novine,pisci,autobiografi itd...

joooooooooooooooooooj breeeeeeeeeeeee, sta je ovo, opstenarodna zafvera protiv AC/DC
salu na stranu

toliko i toliko i toliko videa, snimaka, klipova, zovi ih kako god hoces, sa koncerata od najranijih dana, komentara kojekuda, prica uzivo....sta, to su sve statisti, efekti, pozoriste?

evo, sta sad da ti kazem na primer, da sam letos pricao sa covekom koji je u Engleskoj bio na koncertu na Powerage turi pre preko 30 godina, i da je pricao kako je bilo jebeno fenomenalno?
na primer samo

O Bože...dajte malo objektivnosti...jedno je biti obožavatelj,a drugo racionalno pisati o bandu kojeg voliš il ne voliš...ja sam naveo činjenice...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/10/2010 : 00:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
ipak dylan ostavio nekakav pečat u rock glazbi, tako da nije "samo" utjecao na kasnije izvođače

nije govno nego se pas posra

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 12/10/2010 : 00:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by morrison

Cek da udahnem vazduh...:-)
Dakle, prica Doorsa je prakticno bila zavrsena nakon 'LA woman', pitanje je da li bi jos nesto bilo snimljeno (bez obzira na jos 2 ploce nakon Dzimove smrti).
S druge strane, pravac poput grandza naprosto nije mogao predugo da opstane, i pitanje je sta bi se sa Nirvanom dogodilo i u sta bi se pretvorila da je Kurt poziveo.
Da ne tupim, Dorsi i Nirvana se ne porede. ;-)

Šta si ti, The Riddler???

Nisam poredio muzičke pravce, već filozofije bendova, za koje mislim da su, svaka u svom vremenu, bile veom slične. A šta bi bilo kad bi bilo je širok pojam, i odgovor na to nećemo naći. A mislim da su i jedan i drugi bend bili veličine svaki za svoje vreme, i NIKAKO nisu precenjeni! Meni su čak i Doorsi malo "grandži".

Meni je samo bilo interesantno što vidim da dosta ljudi vide da je TEK Kurtova smrt prouzrokovala da Nirvana dobije neki kultni status???? Meni su oni već sa Nevermind bili kult, a sa In utero su samo učvrstili to moje mišljenje. čak mislim da je posle Kurtove smrti bend odjednom pao u zaborav, a kamoli da je tek tad postao kult. A sa sobom je povukao u ambis i ostale fenomenalne grupe nastale u grandž pokretu. A možda se i ja varam, ne znam...

Sta ti je moderatorsko oko. :-) Gde me nadje, pa ja uvek prekontrolisem post pre pustanja bas zbog ovakvih stvari, i eto, jednom to ne uradim i...:-D
Moguce je da si u pravu u vezi Nirvane, a da mene vara utisak, ko ce ga znati...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 00:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

toliko i toliko i toliko videa, snimaka, klipova, zovi ih kako god hoces, sa koncerata od najranijih dana, komentara kojekuda, prica uzivo....sta, to su sve statisti, efekti, pozoriste?

evo, sta sad da ti kazem na primer, da sam letos pricao sa covekom koji je u Engleskoj bio na koncertu na Powerage turi pre preko 30 godina, i da je pricao kako je bilo jebeno fenomenalno?
na primer samo

O Bože...dajte malo objektivnosti...jedno je biti obožavatelj,a drugo racionalno pisati o bandu kojeg voliš il ne voliš...ja sam naveo činjenice...

pa cek, jel sam rekao nesto lazno, nesto subjektivno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/10/2010 : 00:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

svi albumi do back in black iz 1980. (uključujući i njega) su oni najbolji. nakon toga slijedi desetogodišnje razdoblje pada, pa onda slijedi album the razor's edge koji je po meni više izgledao kao nekakav melem na bolne rane, ali još jedan dobar svejedno, i nakon toga adios...
druga stvar, nitko ne tvrdi da AC/DC-ovci nisu prije 30 leta bili vrhunski kaj se tiče izvedbi na koncertima etc. zasigurno jesu. ali, praktički svi članovi grupe osim braće young su zagazili u šezdesete i definitivno danas više nisu ono što su bili nekad, tako da ovo što su bili prije 30 godina i što su danas je velika razlika.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 12/10/2010 01:06:01
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/10/2010 : 00:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa cek, jel sam rekao nesto lazno, nesto subjektivno

to ćeš morat sam procijenit

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 12/10/2010 01:05:04
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 12/10/2010 : 08:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Albumi AC/DC do Highway to hell su jako loše snimljeni i producirani. Pesme na tim pločama su dobre. Sve su to klasici do klasika njihove karijere, ali su tanko i šuplje snimljene. Nakon Back in black su imali odličnu produkciju, ali su im pesme bile dosadne. bilo je i dobrih pesama, ali nije bilo dobrog albuma.
Dilana intenzivno slušam već duže vreme i krajnje subjektivno kažem da mi se sve to ne svidja. Obrni-okreni izuzev Bob Dylan at Budokan,slobodno mogu da kažem da mi se Bobika i njegova muzika baš i ne svidjaju. Ipak, moje istraživanje je vredelo makar zbog te jedne ploče koja je medju deset najboljih u mom životu. Takodje, odavno mu volim i ploču Slow train coming koju je snimio sa prvom postavom Dire Straitsa. Ipak, za mene je od Dylana samo Budokan nebo.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/10/2010 : 08:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Albumi AC/DC do Highway to hell su jako loše snimljeni i producirani. Pesme na tim pločama su dobre. Sve su to klasici do klasika njihove karijere, ali su tanko i šuplje snimljene. Nakon Back in black su imali odličnu produkciju, ali su im pesme bile dosadne. bilo je i dobrih pesama, ali nije bilo dobrog albuma.
Dilana intenzivno slušam već duže vreme i krajnje subjektivno kažem da mi se sve to ne svidja. Obrni-okreni izuzev Bob Dylan at Budokan,slobodno mogu da kažem da mi se Bobika i njegova muzika baš i ne svidjaju. Ipak, moje istraživanje je vredelo makar zbog te jedne ploče koja je medju deset najboljih u mom životu. Takodje, odavno mu volim i ploču Slow train coming koju je snimio sa prvom postavom Dire Straitsa. Ipak, za mene je od Dylana samo Budokan nebo.

Vjerovao ili ne, ali on se ispričao za Budokan, gdje tvrdi da je koncert odradio preko kurca.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 15/10/2010 : 01:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

quote:

Vjerovao ili ne, ali on se ispričao za Budokan, gdje tvrdi da je koncert odradio preko kurca.

da,istina...imam tu ploču,onako,može stat...

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/10/2010 : 11:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ja sam negde citao da je od Dilana naruceno da baš te pesme uradi na baš taj nacin. Nisam siguran, ali sa tim aranzmanima su trebali da Dilana predstave publici u Las Vegasu. Za Budokan je Dilan imao veliki bend, a saksofonista je tek prica za sebe.
Mislim da mu je zbog tog perioda spočitavano da se prodao i da je ta svirka muzički kompromis.
Ipak, mislim da je Bob Dylan at Budokan njegov najslušljiviji živi album. Before the flood, Real Live i drugi su možda u muzičkom smislu kvalitetniji, ali Budokan je više prilagodjen uhu šireg kruga slušalaca.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/10/2010 : 15:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

lol ovdje si sam sebi proturječan
otkud ovi prvi albumi s bonom scottom sadrže dobre pjesme ako su loše snimljeni i producirani?
isto tako, kako ovi rani albumi s brianom johnsonom mogu imat dosadne pjesme, a odličnu produkciju?
mislim, ako ti ovako kažeš, ok, tvoje mišljenje, ali je totalno nelogično.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/10/2010 : 15:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
usput, dečki, nitko nije dosad spomenuo nekakav bend koji nije britanski/američki/australski?
mislite li recimo da su bendovi tipa Europe ili ABBA (oba iz švedske) precijenjeni?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4625 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 15/10/2010 : 15:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:

usput, dečki, nitko nije dosad spomenuo nekakav bend koji nije britanski/američki/australski?
mislite li recimo da su bendovi tipa Europe ili ABBA (oba iz švedske) precijenjeni?

ne
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/10/2010 : 15:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

quote:

ne

u redu
samo, nisi rekao razlog zašto misliš da je tako
nego, kojih još ima ne-američkih/australskih/britanskih bendova da su pjevali na engleskom a nisu iz država gdje se govori engleski?
sad sam se naknadno sjetio scorpionsa, mislim da su oni iz njemačke.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 15/10/2010 15:49:32
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 24/10/2010 : 21:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

lol ovdje si sam sebi proturječan
otkud ovi prvi albumi s bonom scottom sadrže dobre pjesme ako su loše snimljeni i producirani?
isto tako, kako ovi rani albumi s brianom johnsonom mogu imat dosadne pjesme, a odličnu produkciju?
mislim, ako ti ovako kažeš, ok, tvoje mišljenje, ali je totalno nelogično.

Kao klinac sam obozavao od tih ranijih albuma obozavao Dirti Deeds. Secam se da sam ga skorije pustio posle 15 godina neslusanja i nisam mogao da ga odslusam do kraja. Super su pesme, ali su tanko snimljene. Suplje zvuci. Posle ovog tvog odgovora sam bas ponovo snimio taj album i pustio ga u kolima i opet isto. Tanak je. Produkcijski je tanak.
One ploce posle Back i Black su odlicno isproducirane i ispolirane, ali su same pesme kliseizirane i nekako presipanje iz supljeg u prazno.
Ne ljuti mi se, ja jesam ejsidisijevac, ali ipak oni jesu malo precenjeni.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/10/2010 : 21:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mislim da te kapiram sta hoces da kazes
Back in black i prateci imaju mnogo mocniji zvuk od ranijih, posebno od onih prvih albuma (Powerage i Let there be rock bi se kudikamo mogli istolerisati) a na koncertu sve pesme zvuce isto razumemo se

i ne, AC/DC nisu precenjeni

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/10/2010 : 22:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Take That, East 17, Westlife, New Kids On The Block...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/10/2010 : 00:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao klinac sam obozavao od tih ranijih albuma obozavao Dirti Deeds. Secam se da sam ga skorije pustio posle 15 godina neslusanja i nisam mogao da ga odslusam do kraja. Super su pesme, ali su tanko snimljene. Suplje zvuci. Posle ovog tvog odgovora sam bas ponovo snimio taj album i pustio ga u kolima i opet isto. Tanak je. Produkcijski je tanak.
One ploce posle Back i Black su odlicno isproducirane i ispolirane, ali su same pesme kliseizirane i nekako presipanje iz supljeg u prazno.
Ne ljuti mi se, ja jesam ejsidisijevac, ali ipak oni jesu malo precenjeni.

ovo s kvalitetom pjesama bi se složio u neku ruku. ono što je i činjenica na neki način: pjesme na ranim albumima imaju dobar koncept, ali su loše realizirane. a u eri briana johnsona je obratno.
iako, jasno je da je bolja ova prva opcija.

ali ovo oko precijenjenosti ovog benda sam već rekao što mislim.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/11/2010 : 23:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Po tome kako razmisljate, 80 posto albuma iz sedamdesetih i osamdesetih mozete baciti .
Pa nije kvalitet u produkciji nego u ideji.
Cak i ''lose'' snimljena (u svoje vreme je bila SUPER snimljena!) Let there be rock'' je tri u glavu za vecinu danasnjeg digitalnog izdrkavanja.
Ljudi se menjaju i stari snimci im mogu zvucati tanko, ali kvalitet ostaje. I nije postalo dosadno zato sto je tanko, nego zato sto je izlizano.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/11/2010 : 12:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Meni je uvijek bolji garazni zvuk ako muzika hara nego sterilno-hirurski, pogotovo ako je produkcija jedino sto valja na albumu.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/11/2010 : 12:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Po tome kako razmisljate, 80 posto albuma iz sedamdesetih i osamdesetih mozete baciti .
Pa nije kvalitet u produkciji nego u ideji.
Cak i ''lose'' snimljena (u svoje vreme je bila SUPER snimljena!) Let there be rock'' je tri u glavu za vecinu danasnjeg digitalnog izdrkavanja.
Ljudi se menjaju i stari snimci im mogu zvucati tanko, ali kvalitet ostaje. I nije postalo dosadno zato sto je tanko, nego zato sto je izlizano.

kvaliteta produkcije i dobra koncepcija pjesama se međusobno nadovezuju po mojem mišljenju (već sam rekao zašto). ali, iako neki od vas smatraju da su svi albumi iz ere bona scotta "lošije" snimljeni i imali lošu produkciju, po meni nije tako. svi oni raniji albumi su, bez obzira na to, daleko bolji od većine albuma s brianom johnsonom, i po meni su odlični i prema današnjim standardima.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/11/2010 : 20:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ja volim kad bandovi snime takvu studijo verziju gdje se uspije uhvatiti taj neki "magic". Nesto ono neopisivo, kad svaki svuk, svaki detalj stvori nesto vise od same pjesme na papiru. Ponekad su to neki dodatni popratni instrumenti, ponekad je to glas snimljen u perfektnom trenutku da docara ono sto treba: tugu, srecu ili nesto trece. Znaci ne da bude tehnicki perfektno nego da zvuci iskreno.

Nekad volim siroviji zvuk, a nekad cistu, produkciju sa puno detalja (obicno u elektronskom popu).
Jedan od meni najboljih primjera su mlakonje Keane i pjesma "Somewhere Only We Know". Studio verzija mi je tako slaba, dosadna, pre-cista, "Coldplay-light" ali zato imam live verziju pjesme sa Glastonbury festivala. To je razlika kao nebo-zemlja. Covjek urlice kao mladi Bono (circa War album), klavir radi velikog eha zvuci vise kao gitara, a kad kaze publici da pjeve, najezim se.

Ili na drugu ruku uzmite primjer Nirvane i Nevermind albuma. Sto mislite da nije bilo tako ciste pop produkcije da bi album bio takva prekretnica u muzici kao sto je bio? Ljudima bi sirovi vokali sa sirovim zvukom bili odbojni i album bi vjerovatno uglavnom prosao nezapazeno mainstreamu.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

GODRA LEKMA
Starting Member

21 Posts

Member since 18/01/2012

Posted - 25/02/2012 : 00:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send GODRA LEKMA a Private Message  Reply with Quote
purple,sabbath,ac dc ,thin lizzy,def leppard...sta je s vama to su sve legendarni bendovi.............po meni jedino na pamet mi pada Metallica..i ovi novi papa roach,slipknot ...itd
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/02/2012 : 10:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ma koja je pobogu Metallica precijenjena. Pa uzmi "Kill 'Em All" iz 83. i "Right the Lightning" iz 84. Pronadji nesto iole slicno u to vrijeme, pa oni su prakticki izmislili novi glazbeni pravac. Uz to, ovaj prvi je uzasno produciran, dok je ovaj drugi primjer savrsene produkcije. Oba su genijalna. Definitivno ima nesto i u tom garaznom zvuku. Ne znam koji mi je drazi. Tolika kolicina energije... Manite se corava posla.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000