forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2010 : 09:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:
Originally posted by mladjo
Kako ide čitanje SIRIUSA? Bio si negdje prije napisao da si nabavio cijeli komplet.

Još ni počeo. Sirius će morati da malo sačeka...

Pomalo, pomalo

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/10/2010 : 11:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Hvala za preporuke, iskreno govoreći teško će da stignu na red jer sam "rasprodat" bar sledeće 3 godine

Listam ju sad na Amazonu. Knjiga je napisana u fonetičnoj verziji kentskog dialekta, tako da se je samo zbog toga teže prebijati skroz nju. Možda kroz pet godina, kad prebaviš ostale...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 19/10/2010 12:02:33
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/10/2010 : 13:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
http://www.delfi.rs/st22box48/delfi_boksovi_sajam_2010.html

Knjige koje će biti sa popustom od 60% za vreme sajma
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2010 : 13:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Pa ovo je džabe čovječe.
5 - 6 eura po knjizi.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/10/2010 : 13:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ovo je džabe čovječe.
5 - 6 eura po knjizi.

To su redovne cene, tj. ako je knjiga 600 din, na sajmu će biti 240
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2010 : 13:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/10/2010 : 18:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Landsberg: America. Explicit Guide for Everyone

Knjiga sadržava korisne informacije, koje bi mogle biti u pomoč ljudima, koji idu kao turisti u SAD kao i za one, koji se nameravaju preseliti tamo. Knjiga na više od 300 stranica nudi informacije o vizumima, javnome transportu, rent-a-caru, o tome, gdje jesti, o konzumaciji alkohola, sigurnosti, traženju posla, uzimanju kredita, ulaganjima, o tome, kako otvoriti firmu, o razvezi braka, o seksu, o upisu djece u školu, o asimilaciji te o još puno, puno toga.

Edited by - panzer on 19/10/2010 18:59:56
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 20/10/2010 : 09:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ako poznajete nekoga koji bi volio čitati Asimova, a nema para da kupi njegove knjige, javite mi na PM. Naša knjižara se baš lišila nekoliko njegovih knjiga pa ako netko želi ... Knjige su OK (Kentaur), samo je trijeba korice zaviti u papir ili nešto slično.

Zadužbina
Druga zadužbina
Zadužbina i carstvo
Kraj vječnosti
Golo sunce

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/10/2010 : 09:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tako su se i moja knjižnica rješavala knjiga pa je i mene zapalo par Kentaura. Ajde, valjda nekome trebaju te knjige

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 20/10/2010 : 09:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ako neče nitko, vratit ču jih. Ali onda idu u smeče, pošto malo ljudi ovde kod nas zanima sci-fi. A oni, koji se vrte tamo, gdje imaju sci-fi knjige, traže uglavnom Martinove knjige.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/10/2010 : 12:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja ih imam, meni ne trebaju
Al šeta da idu u smeće. Daj nekom klincu radje ili tak nekak...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 20/10/2010 : 18:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ja ne bacam knjige. Vratit ču jih tamo gde sam jih našao pa možda jih netko uzme. I Kinga i braču Strugacki sam tako vratio posle nekoliko godina. Na kraju jih je netko uzeo, ali ne znam, ako su bili svjesni, da su to horor i sci-fi. Možda su mislili, da su to romantični romani.

Dafydd ab Hugh: The Final Fury
(zadnja u nizu četiri knjige u Invasion! serialu)

Voyager u Delta kvadrantu primi poziv u pomoč od federacijskog šatla. U potrazi za njime nailazi na sunčani sustav, u kojem sunce okružuje nekakav ogromni kavez. Na jednom od planeta otkrivaju Furiese, 666 različitih vrsta biča, koji su prije eonima godina vladali Alpha kvadrantu. Ti su bili na kraju protjerani iz njega sa strane pretka insektoidnih biča, čije potomke Sisko sretne u jednom od prijašnjih dijelova serijala. Posada Voyagerja mora iz njihovih ruku spasiti pilota letjelice. Uz to, B'Ellana Torres otkriva, da se nameravaju Furiesi uz pomoč wormhola vratiti u Alpha kvadrant, gde bi željeli opet vladati kao nekada ...

To je jedina knjiga o Star Treku, koju sam čitao, tako da je ne mogu uspoređivati sa drugima. Ako ste Star Trek fan i ako uživate u alienovskim tehnologijama, velikim brodovima, bitkama u svemiru, pa i tome, kako se ljudi suočavaju sa strašnim oružjem neprijatelja, onda ju pokušajte.

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 21/10/2010 : 00:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Neznam dal je već netko napisao al novi Vorkosignan je najavljen u Algoritmovom katalogu u Jutarnjem. Moram priznati da me to veseli.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/10/2010 : 11:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by panzer

Mladjo, nešto za tebe - neobični alieni i hard science:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mote_in_God%27s_Eye

Larry NIven a ja nisam čitao??!!!
Uffff...moram to što prije...

Imaš ovdje i drugi dio (ali samo ako če ti prvi dio biti dobar ):

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Gripping_Hand

Jesi li čitao išta od ovog? Ako jesi, kaži, jesu li dobre ili je ipak bolje da ne mučim oči previše?

http://en.wikipedia.org/wiki/Footfall
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer%27s_Hammer

Edited by - panzer on 21/10/2010 11:21:40
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/10/2010 : 21:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

William Tenn(Philip Mass): Of Men and Monsters

Budučnost. Zemlji vladaju ogromni, 200 metara visoki svemirce, koja su sa trona prije više stolječa svrgli čovjeka. Ovaj, kao kakav miš ili insekt, živi u kuči svog neprijatelja i krade mu hranu. Pratimo životni put mladog Erica (više Rohan nego Conan) iz plemena Mankind, koji mora, da bi postao pravi muškarac, ukrasti predmet, što pripada svemircima. U tome i uspije ( u stvari ukradeno dobije u dar), ali ga na povratku zarobe njegovi vlastiti ljudi. Naime, u Mankindu poglavitni zadatak je pronači način, da čovječanstvo vrati udarac neprijatelju. Ili kako kaže Erik:

"Hit back at the Monsters. Drive them from the planet, if we can. Regain Earth for Mankind, if we can. But above all, hit back at the Monsters. Make them suffer as they've made us suffer. Make them know we're still here, we're still fighting. Hit back at the Monsters."

No, toga se poglavice plemena ne drže, jer samo žele održati vlast u svojim rukama. Na suprotnom brijegu su Alien-Science ljudi, koji žele baš napraviti to, šta kaže Erik. Erik na kraju uspije pobječi, ali njega i Strangerse (manje razvijenu skupinu ljudi) zarobi svemirac i baci ga u kavez sa Rachel iz plemena Aaronovih ljudi (najpametnije vrste ljudi - znanstvenika). Njih dvoje se "vjenčaju" i sa još jednim prijateljem uspiju pobječi koristeči se metodom "Monte Christo" (pravimo se mrtvi). Skupa se prebiju do Aarona, koji razotkrije plan, kako če uzvratiti udarac ...

Kraj je poprilično neočekivan, jer sam do samog kraja mislio, da če pobiti svemirce. Priča ima nekoliko manjih grešaka, naime, Aaronovi ljudi se razmnožavaju samo među sobom, šta bi značilo, da bi posle nekog vremena morali izumrijeti zbog premalenog genskog poola (genske bolesti), druga plemena imaju kontakt među sobom, ali je razlika u IQ među njima veča nego kod Hommo Sapiensa i Neandartalaca (oni, koji žive u kuči, su mnogo pametniji nego oni, koji žive vani), svemirci, koji su nadvadali njihove pretke, kao da su zaboravili, da su čovjekovi potomci još uvijek inteligentni, svemircima ne pada na pamet, da umesto da prave insekticid naprave samohodnu borbenu jedinicu (mini tenk), koja bi mogla sa lakočom uništiti sve ljude u kuči .... Vrh knjige po meni predstavlja Rachelin govor, gdje ona govori o nekim precima, koji su ukazivali na to, da se je čovjek popeo previsoko te da su svemirci kazna nekog božanskog biča za njegovo bahatost, kao i na mogučnost, da svemirci nisu u stvari loši, jer kao oni ne znaju ništa o njima, tako svemirci ne znaju ništa o čovjeku. I zaista, o svemircima znamo samo to, da pobijaju ljude, kad jih vide (ali samo jedan dio svemiraca - autor ovde ukazuje na to, da jih pobijaju samo mužjaci, dok ženke beže glavom bez obzira - kao što navodno valja i za ljude) te da ekspirimetiraju na njima, da bi proizveli dovoljno dobar insekticid. Isto što čovjek radi sa životinjama. U biti, ako bi se koji čovjek iz knjige pogledao u ogledalo, vidio bi svemirca.

Kao što nam ukazuje kraj priče i što je jednom rekao jedan recenzent na Amazonu: "Ljudi su izvrstno popunili nišu, koju kod nas okupiraju miševi i insekti." Na šta ja samo mogu da kažem:"Hail to the humanity! Hail to the vermin!"

Pročitajte, ako volite kratke sci-fi klasike (samo 138 stranica) bez neobičajnih tehnologija, svemirskih bitaka, nastranog sexa i slično. Ako volite čitati knjige o invaziji svemiraca, pročitajte War of the Worlds, The Puppet Masters, Footfall od Nivena, Puppies of Terra (ovu poslednju ipak bolje da ne). Ako bi željeli čitati o malo manje sretnom kraju invazije svemiraca te o ljudima, koji su pali još na nižu granu od barbara u gore spomenutoj knjizi, počekajte na koju od mojih sljedečih recenzija (ako prije toga ne dobijem Vinga).

Edited by - panzer on 22/10/2010 10:35:26
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2010 : 10:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Footfall je fina alien attack knjiga, makar su vanzemaljci mogli malo bolje biti prezentirani. Luciger's hammer je nešto kao Božji čekić od Clarkea samo sa malo drukčijim krajem:)). uglavnom, dobre knjige ali ni blizu Ringworldu. A ovu Tennovu knjigu nisam čitao ali sviđa mi se ideja. A osim toga nema tog tuđinca koji nas može poraziti onoliko koliko možemo mi sebe same. Umjesto da se svi ujedine protiv neprijatelja, i dalje svi gledaju kako da osvoje vlast. So human...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2010 : 10:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
I samo rokaj sa recenzijama!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/10/2010 : 10:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

I samo rokaj sa recenzijama!

Vrlo dugo traje, da pročitam knjigu preko kompa ...

Inače, imam još tri sci-fi pdf knjige na lageru za pročitati (što je puno manje, što jih na lageru ima Vope).

Edited by - panzer on 22/10/2010 11:01:45
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 23/10/2010 : 09:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Na svojem lutanju po Amazonu naletio sam na ovog manje poznatog autora i njegovo životno dijelo(stavljam samo zato, jer je ta knjiga, gde god sam gledao, dobila zbilja odlične kritike (a zlobnici bi rekli, da samo nabijam postove, što nije daleko od istine)):

http://www.amazon.com/Rediscovery-Man-Complete-Science-Cordwainer/dp/0915368560/ref=cm_lmf_tit_3

Edited by - panzer on 23/10/2010 10:16:36
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 23/10/2010 : 19:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Thomas M. Disch: The Genocides

"Crno! Crno! Sve je crno!" Tako (ili nešto slično) rekao je jedan od likova u jednom slovenskom romanu. Tamo je crno reprezentiralo kler, a ovde sudbinu čovječanstva. Zemlji zavladaju 180 metara visoke biljke, koje počnu ispodrivaju sve ostale oblike života. Sedam godina poslije, farmer Anderson i njegova dva sina, Neil i Buddy, pokušavaju uzvratiti udarac rastlinskim napadačima i to tako, da uzimaju njihov sok te jih tako uništavaju, a sa sokom zalivaju kukuruz. Prvi prizor u knjizi mi je i najomiljeniji, gotovo da sam mogao pomirisati kukuruz sa njihove njive, vidjeti njihova znojna, od sunca zagorjela lica, a uz polje ogromne biljke, protiv kojima se bore. No, sve uzalud, biljke rastu prebrzo, zato se moraju preseliti. Uz to, svemirci (koje upoznamo samo preko njihovog kratkog plana iztrebljenja sisavaca) počnu paliti zemaljske gradove, a njihovi roboti ubijaju sve, na šta naiđu.
No, onda se fokus knjige mijenja, sa biljaka na Andersonovu grupu. Disch mnogo bolje nego prije spomenuti Tenn čitaocu razotkriva izopačenost ljudske duše. Imamo tu svega: kanibalizam, pobijanje ljudi, koji ne spadaju u grupu; samog Andersona, koji bičuje svoje sinove, kad ti naprave kakvu grešku (a ako to ne može sam, jedan od bratova uskoči i izbičuje brata) te koji nikako ne želi predati vlast nad grupom (sve dok ga ne ubije njeogv sin Neil); Neil, koji je tajno zaljubljen u svoju 13 godina staru sestru Blossom; 42-godišnji Orville, koji se želi osvetiti Andersonu, jer je ovaj dao poklati njegovu grupu te koji je, na odobravanje gotovo svih, u vezi sa mladom Blossom; Buddyja, koji spava sa ženom svoga brata; te na kraju članove cijele grupe, koja uboj Orvillove grupe odobrava (kako kaže Blossom Orvillu:"But you see, we had to. Daddy explains it better than I do, but if we didn't do that, then the others would come back, a lot of them together, and they're very hungry, and we don't have enough food, even for ourselves. The winter is so cold. You can understand that, can't you?") te koja u snijegu napusti gotovo golu ženu bez ikakve grižnje savjesti (ženu kasnije počnu loviti i verovatno je i ubiju roboti svemiraca).
Sve ta napetost rezultira u tome, da broj sudionika grupe od početka stalno pada sve dok se ne na kraju zaustavi na broju šest. No, da ne bi čitaoci pomislili, da je još uvijek moguč nekakav "sretan" kraj, Disch daje svoj odgovor na tu pomisao čitatelja riječima:

Nature is prodigal. Of a hundred seedlings only one or two would survive; of a hundred species, only one or two.

Not, however, man.

Knjiga čak i nije tako depresivna, kako se čini, jer si ljudi u njoj bolju sudbinu uistinu nisu ni zaslužili. Na kraju možemo samo reči: "Game over, human. Please, move away now."

Ova knjiga je barem malo poznatija nego obskurne klasike poput House of Stairs, Wasp i prije spomenutog Of Men and Monsters, ali čak ako nikad neče dostiči kultnost jednog Midworlda, to ne znači, da nije dobra te da se je ne isplati pročitati (ima samo 83 stranice). Ako ništa drugo, možda vam, kao kod Banksovih Dwellera, poraste kudos za koji procentni poen ili dva, kad čete nekome, koji je pročitao na tisuče sci-fi knjiga, reči, da ste ju pročitali.

Edited by - panzer on 23/10/2010 19:35:12
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/10/2010 : 20:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobra recka, samo rokaj napred!

Budem i ja uskoro nešto napisal, o Blišu vjerojatno

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 23/10/2010 : 22:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Sledeča dva junaka ne treba mi ni opisivati, tako da ču biti vrlo kratak (samo, da znate, da te knjige postoje):

Howard: The Complete Chronicles of Conan (Centenary Edition)

Conan - najpoznatiji i najhrabriji junak fantasyja. Junak, zbog kojeg se svi Marvelovi junaci (osim možda Wolverina) poskriju, kad čuju, da se nalazi u blizini. Čovjek, koji bi zehajuči lijevom rukom razbio Zagora i Tarzana odjednom. I na kraju čovjek, koji se potukao sa Chuckom Norrisom - i uživao u tome.

Knjiga sadržava sve Conanove pustolovine, kartu i još mnogo toga; jezik je zbilja odličan. Priče su kratke, ali sladke. Ako želite upoznati Conana baš takvog, kakvog je vidio Howard, čitajte ovo.

The Penguin Complete Sherlock Holmes

Još jedan junak, kojeg ne treba predstavljati. Tako legendaran, da još danas ljudi dolaze u London i pitaju, gde je živeo (nešto slično se u Njemačkoj događa zbog Schwarzwaldske klinike, gde 25 godina nakon prve epizode doktori još uvijek šalju molbe, da jih prime u radni odnos). Knjiga (uopšte nije skupa) sadržava svih 60 primjera detektiva sa Baker Streeta i njegovog vjernog pratitelja Watsona, od njihovog prvog susreta pa do skorog početka prvog svjetskog rata.

Edited by - panzer on 23/10/2010 22:47:14
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/10/2010 : 22:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Inače, u kojim je sve izdanjima kod nas izlazio Šerlok Holms? Imamo li i mi ovakav ''integral''? Ja ih znam svega nekoliko:
1. Stare džepne knjižice, više se i ne sjećam izdavača...
2. U biblioteci ''Raspust'' izašla je jedna zbirka priča, odlično prevedena, no, nažalost, u pitanju je bio samo maleni djelić velikog izbora svjestske književnosti koji je izlazio.
3. Nedavno je čitav Šerlok Holms izašao u ediciji ''Voga'', koja definitivno NE zadovoljava očajnim prevodom (deset puta je bolji u gorenavedenom izdanju, bogami) i malim formatom. Izdanja lijepo izgledaju, ali u suštini ne valjaju - klasična mamipara...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/10/2010 : 00:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod Holmesa, neki dan sam vidio ovu knjigu. Je li netko čitao?

http://zg-naklada.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=234&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Inače, zanimljivo je to pitanje sa objavljenim Holmesovim djelima kod nas. Ne sjećam se nekog egzaktnog popisa...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 25/10/2010 : 09:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Vrlo su popularne i knjige o Holmesu i Marry Russell (njegovoj ženi):

http://tinyurl.com/348gt5o
en.wikipedia.org/wiki/Mary_Russell_(fictional)

Edited by - panzer on 25/10/2010 09:11:59
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000