Author |
Topic |
Deki86
Average Member
Croatia
848 Posts
Member since 07/02/2006 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4546 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 18/10/2010 : 12:16:57
|
quote: Originally posted by Deki86
Pokušavam igrat fifu 11, ali su totalno zeznuli šutiranje.
Isto kao i na Pesu ali verujem da je vezba u pitanju.Mislim da ce ici bolje posle par utakmica. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 22/10/2010 : 20:46:03
|
Da se razumijemo. Gothic 2 je svojevremeno bio predivna igra, zanimljiva, atmosferična, epska. A onda je došao Gothic 3, bugovito smeće, gotovo bez priče. Kud im je trebalo da idu 4. dio raditi, i još da ga loše naprave?
A o tome je li Morrowind serijal bolji. Sam Morrowind je jedna od najboljih igara ikada (meni na 1. mjestu). No nastavak, Oblivion, lošiji je od, recimo, Gothica 2, no bolji od trojke i vrlo vjerojatno ovog četvrtog ispljuvka. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4546 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 22/10/2010 : 21:36:46
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
System Shock 2
jebena igre. nemogu vjerovati da nikada nisu napravili nastavak. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 22/10/2010 : 23:56:44
|
sad kad ste spomenuli morrowind, to je bila jebenica od igre. nego, sad kad ste je spomenuli, ja sam nedavno igrao (nakon dugo vremena) igru sea dogs, isto od bethesda softworks. jel se itko sjeća ove igre? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 00:31:35
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
sad kad ste spomenuli morrowind, to je bila jebenica od igre. nego, sad kad ste je spomenuli, ja sam nedavno igrao (nakon dugo vremena) igru sea dogs, isto od bethesda softworks. jel se itko sjeća ove igre?
Prva liga! Moderni "Pirates"! |
Pozdrav!!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 00:38:42
|
quote: Originally posted by srleb
Prva liga! Moderni "Pirates"!
ne bih se baš složio da je "prva liga" ali nije loša |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 00:47:04
|
ok, ali u to vreme je, koliko se secam, bio prvi ozbiljni klon "piratesa"! Secam se, da si mogao da vidis ajkule kako plivaju u moru... Ajde onda ovako, grafika je za to vreme bila prva liga :) |
Pozdrav!!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:02:50
|
ok, ali u to vreme je, koliko se secam, bio prvi ozbiljni klon "piratesa"! Secam se, da si mogao da vidis ajkule kako plivaju u moru... Ajde onda ovako, grafika je za to vreme bila prva liga :)
ne, nisam mislio da nije prva liga zbog tog. ovo što si ti rekao je sve istina. prvi klon sid meier's piratesa - definitivno stoji, grafika po meni izgleda impresivno i danas, nije samo bila odlična tad. one pomorske bitke su isto bile odlično odrađene, pa glazba, pa onda (općenito) kad ploviš morem po danu, noći i vidiš sunce/mjesec etc.
nego, zašto mislim da igra baš nije prva liga? zato što je način igre neuravnotežen, najbolje bi ga opisao engl. nazivom "cheap". što pod tim mislim? pa, kad kreneš s igrom, imaš jebeno slab brod sa 40 mornara, a u većini slučajeva (i od početka igre) te napadaju piratski brodovi (2 ili 3 odjednom) koji imaju 200+ članova posade, a brod im je za 2-3 klase bolji od tvog i ohoho brži. ak ti se dogodi tak nešto, ni ne pomišljaj na bijeg jer takvo što tad nije moguće, tako da ti je jedina opcija boriti se. sad, tu je sasvim jasno da tvojih 40 mornara naprama 200+ nemaju šanse pobijedit tako da si definitvno mrtav. još je gore to da ako se nađeš u dvoboju s protivničkim kapetanom pogineš jednim udarcem.
|
Edited by - Darth Ivan on 23/10/2010 01:11:20 |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:06:19
|
hahaha jeste, bilo je i tih fora! ali ja sam ih u pocetku navlacio (na tanak led) do tvrdjava, pa su ih malo (vise) oni bombardovali, a malo ja.... |
Pozdrav!!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:09:06
|
hahaha jeste, bilo je i tih fora! ali ja sam ih u pocetku navlacio (na tanak led) do tvrdjava, pa su ih malo (vise) oni bombardovali, a malo ja....
i ja isto...samo, potpuno je drugačija situacija ako se nalaziš na otvorenom moru - tad ta taktika otpada.
isto tako, oni dodatni oficiri (prvi časnik, drvodjelac, nostromo, topnik etc.) nemaju apsolutno nikakvu ulogu osim podizanja tvojih vještina (topnik i prvi časnik ne daju upute mornarima kako da i kad pucaju na protivnički brod, drvodjelac ne popravlja štetu na brodu nakon bitke nego ga ti moraš odvest sam na popravak etc.)
|
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:11:04
|
isto tako, oni dodatni oficiri (prvi časnik, drvodjelac, nostromo, topnik etc.) nemaju apsolutno nikakvu ulogu osim podizanja tvojih vještina (topnik i prvi časnik ne daju upute mornarima kako da i kad pucaju na protivnički brod, drvodjelac ne popravlja štetu na brodu nakon bitke nego ga ti moraš odvest sam na popravak etc.)
Jesi li siguran da tako bese?! Mislim da su mgli da popravljaju brod, ali sporije, samo si na brodu trebao imati daske (za trup) i platno (za jedra).
|
Pozdrav!!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:20:01
|
Jesi li siguran da tako bese?! Mislim da su mgli da popravljaju brod, ali sporije, samo si na brodu trebao imati daske (za trup) i platno (za jedra).
tu si u pravu, ali je mana upravo to - mogu da popravljaju brod sporije. što, kad bi se kombiniralo s onim prvim problemom (napadi pirata s ogromnom posadom etc.) ne znači skoro ništa s obzirom da ti ovi jednim udarcem iz cca 20 topova maknu skoro pol helta kaj se trupa tiče, jedra više manje isto tako, tako da drvodjelac ne predstavlja neku veliku prednost (meni barem nije). sad, ono što ipak IMA utjecaja na brzinu popravljanja broda je njegovo iskustvo. |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:35:29
|
tu si u pravu, ali je mana upravo to - mogu da popravljaju brod sporije. što, kad bi se kombiniralo s onim prvim problemom (napadi pirata s ogromnom posadom etc.) ne znači skoro ništa s obzirom da ti ovi jednim udarcem iz cca 20 topova maknu skoro pol helta kaj se trupa tiče, jedra više manje isto tako, tako da drvodjelac ne predstavlja neku veliku prednost (meni barem nije). sad, ono što ipak IMA utjecaja na brzinu popravljanja broda je njegovo iskustvo.
U toku slobdne plovidbe je ok ta vestina. Seti se koliko je tezak pocetak bio i sa pirates-om na c64. Sve u svemu, igra je za mene sigurno u top 10!!! St zbog nostalgije...a i dosta sam vremena proveo igrajuci i nju i originalni pirates. E, ali nikad je nisam zavrsio :( Jel se tu bese nailazi na onaj brog duhova (black pearl), ili u nekom drugom delu? Ako je tu, da li si uspeo da ga osvojis?
|
Pozdrav!!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:44:51
|
U toku slobdne plovidbe je ok ta vestina. Seti se koliko je tezak pocetak bio i sa pirates-om na c64. Sve u svemu, igra je za mene sigurno u top 10!!! St zbog nostalgije...a i dosta sam vremena proveo igrajuci i nju i originalni pirates. E, ali nikad je nisam zavrsio :( Jel se tu bese nailazi na onaj brog duhova (black pearl), ili u nekom drugom delu? Ako je tu, da li si uspeo da ga osvojis?
ne kažem da je ova igra loša jer definitivno nije, ali originalni sid meier's pirates je puno bolji. i "pirates" je isto bio težak, ali definitivno lakši u odnosu na "sea dogs" jer puno lakše možeš osvojit protivničke brodove, puno više te napadaju brodovi koji su slični tvom što se tiče posade, topova etc.
iako recimo "pirates" također u sebi ima i par čudnih i nelogičnih stvari što recimo nije loše, a to je da tvoji mornari (kojih recimo ima 40) mogu porazit one od 200. ono što određuje tvoju pobjedu je tvoja brzina u dvoboju s protivničkim kapetanom, tak da bez pol frke možeš osvojit najjači brod u cijeloj igri.
plus toga, u "pirates" igri možeš osvajat gradove, razvit prijateljstvo/neprijateljstvo s guvernerom, oženit njegovu kćer, bit promaknut na viši položaj, hvatat poznate pirate, tražit blago, a u sea dogs ništa od toga...
ali za brod duhova brijem da ga nema, ali ne znam, ne sjećam se baš...
uglavnom, kak sam rekao, sea dogs sama po sebi nije loša igra, ali definitivno se trebalo poradit na ovim greškama i načinu igre kojeg je igra imala. ono što je jasno je to da trebaš oko nje imat dosta strpljenja (što je inače rijetka pojava, ali ja sam ipak u tome uspio), i kad skužiš princip i stil igre, onda sve postaje zabavno. |
Edited by - Darth Ivan on 23/10/2010 01:59:04 |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 23/10/2010 : 01:57:33
|
quote: Originally posted by Darth Ivan ne kažem da je ova igra loša jer definitivno nije, ali originalni sid meier's pirates je puno bolji. i "pirates" je isto bio težak, ali definitivno lakši u odnosu na "sea dogs" jer puno lakše možeš osvojit protivničke brodove, puno više te napadaju brodovi koji su slični tvom što se tiče posade, topova etc.
iako recimo "pirates" također u sebi ima i par čudnih i nelogičnih stvari što recimo nije loše, a to je da tvoji mornari (kojih recimo ima 40) mogu porazit one od 200. ono što određuje tvoju pobjedu je tvoja brzina u dvoboju s protivničkim kapetanom, tak da bez pol frke možeš osvojit najjači brod u cijeloj igri.
plus toga, u "pirates" igri možeš osvajat gradove, oženit guvernerovu kćer, hvatat poznate pirate, a u sea dogs ništa od toga...
ali za brod duhova brijem da ga nema, ali ne znam, ne sjećam se baš...
Ja kada kazem pirates, mislim i na sid meir-ov pirates. Valjda je Sid i radio u Microprose, pa kada je otisao od njih, onda je nasminkao stari pirates. Elem, kada si ti imao 40 mornara, a comp 200, onda je on pocinjao macevovanje sa boljim raspolozenjem posade. Angry-firm .... (ne secam se) - Strong panic-Wild
A i logika igre je bila drugacija od sea dogsa. Tamo je bila fora da sto vise zgrnes kintu, i kada vidis da je posada nezadovoljna, u borbi dopustis da sto vise mornara pogine, pa pravac u banku na podelu plena. Sada si me malo i zbunio... ne mogu da se setim, ali cini mi se da si mogao u sea dogsu da hvatas pirate i osvajas gradove... ali moguce je i da si upravu da nema nista od toga... ne secam se, davmnno je bilo.
|
Pozdrav!!! |
Edited by - srleb on 23/10/2010 01:59:17 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/10/2010 : 02:10:58
|
Ja kada kazem pirates, mislim i na sid meir-ov pirates. Valjda je Sid i radio u Microprose, pa kada je otisao od njih, onda je nasminkao stari pirates. Elem, kada si ti imao 40 mornara, a comp 200, onda je on pocinjao macevovanje sa boljim raspolozenjem posade. Angry-firm .... (ne secam se) - Strong panic-Wild
A i logika igre je bila drugacija od sea dogsa. Tamo je bila fora da sto vise zgrnes kintu, i kada vidis da je posada nezadovoljna, u borbi dopustis da sto vise mornara pogine, pa pravac u banku na podelu plena. Sada si me malo i zbunio... ne mogu da se setim, ali cini mi se da si mogao u sea dogsu da hvatas pirate i osvajas gradove... ali moguce je i da si upravu da nema nista od toga... ne secam se, davmnno je bilo.
komp je počeo šoru sa boljim raspoloženjem posade, pa je imao viši "advantage", da. ali, po meni takvo što je potpuno nebitno, jer rekao sam da samo moraš bit dovoljno brz i dvoboj se začas može okrenut tebi u korist. kaj se para i plaćanja posade tiče, u sea dogs-u moraš plaćat određenu svotu zlatnika posadi i oficirima (na početku svakog mjeseca) a ak ne platiš, reputacija ti pada, a ak ti padne na jako niski level, posada se pobuni pa te objese
u SM's pirates moraš napravit upravo ovo što si ti opisao, samo što to nažalost vodi do najvećeg problema u igri - onda ti tvoj lik ide u privremenu mirovinu i prođe ti dio života.
u sea dogs-u brijem da ne možeš hvatat poznate pirate. teoretski gledano, gradove možeš osvojit, ali je u praksi takvo što nemoguće jer su svi ograđeni tvrđavom koju je nemoguće razorit jer će ona garant prije uništit tvoj brod nego ti nju. |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts