forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/10/2010 : 15:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Beli Put nije izdavač samo stripova; stripovi su tek 20% programa.

Jednostavnom matematikom se onda da izračunat da je Beli put u zadnjih godinu dana izda i 4 knjige.

A u poslednjih mesec dana?
A ko je izdao više knjiga u poslednja dva dana?
A od jutros, a ko ima najviše knjiga?

Više knjiga od koga?
Neman pojma ko je izda više knjiga niti me interesira.
Sprdam se Bobane sa 4 izdanja, sprdam.
Ako izjaviš da su stripovi 20% programa Belog puta, a u godinu dana ste izdali jedan strip, jednostavnom analogijom dolazimo do zaključka da ste izdali još 4 druga izdanja(knjige, slikovnice itd) u godinu dana.
Meni za takvog "giganta" malo.
Ili je ipak strip 2-3% programa, i lagano ga marginalizirate.
Možeš ti prodavat floskule o stripovima u frizerskim salonima koliko hoćeš.Činjenica je da uz akcije kojima nas bombardirate, i čak bi reka bezobrazno rušenje cijena vi očito i dalje imate puna skladišta.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 25/10/2010 15:32:38
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/10/2010 : 16:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Eeee... Ipak moram zavrsiti serijale BP, ali na engleskom... Kome se da cekati, svaka cast, ali meni ovo sve mirise da se izdavanje zapocetih serijala nece ni zavrsiti, bar nekih. '100 metaka' sigurno nece...
A kad se sjetim odusevljenja kad su poceli sa izdavanjem, tamo negdje 2005. cini mi se, a u prvim turama Sendmen, Betmen, 100 metaka, Propovednik, Nadziraci, Sin City, Hellblazer, Liga...
Tuga... :(
Mozda sam previse skeptican, ali mislim da je sa deeebelim razlogom
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 25/10/2010 : 16:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Pozivamo sve forumaše, iz svih gradova i država, da dođu na naš štand u Areni Hale 1 beogradskog Sajma: svi smo tu od 10 do 20 sati, dođite da se upoznamo (ako već nismo), da porazgovaramo, popijemo piće i uživamo u sedam dana kada su knjige (pa i strip, među njima) u centru pažnje!

Druženje sa VIP članovima je zakazano za sredu od 18 sati. Hvala svima koji su potvrdili dolazak, a ostale molim da to urade, ako su u mogućnosti, da bismo bili u prilici da druženje organizujemo najbolje što je moguće.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/10/2010 : 16:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Sve rečeno od strane ljudi iz BP-a je kulturno i zvuči kao mudrost.
Samo još odgovorite na jedno pitanje (i podpitanje):
Koje godine će strip Konan broj 15 biti izdan (od strane BP-a)?
Vrijedi li mi čekati?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/10/2010 : 17:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Boban koristi demagogiju, koja više ne prolazi ni od strane političara.

Beli Put je kao strip izdavač trenutno mrtav. To je tužna činjenica, koju niko (dobronameran) nije priželjkivao, ali treba se suočiti sa istinom, jer je to najpoštenije.

Ako se i ostvari Bobanova najava sa drugog foruma da će se jednom pojaviti 10 novih strip izdanja BP (sumnjam, ali nikad se ne zna) to neće značiti da nisam bio u pravu u prvoj rečenici prethodnog pasusa, već da je BP uskrsnuo iz mrtvih.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 18:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mislim da je BP krep'o... Stvarno... Mislim samo da su uzeli veci zalogaj nego sto mogu da progutaju... I sada ciste magacine... A mi sto ne mozemo da docekamo, nas je problem... Krivi smo sto smo uziimali...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 25/10/2010 : 19:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Trebaju ljudi iz BP da uzmu u obzir i da stalnim akcijama i degradacijama cena postizu suprotan efekat. Ko ce im i kupovati nova izdanja (ha ha) kada sve sto treba da uradi je saceka par godina (ili meseci?) i kupi isti strip za 500 dinara. Po meni, vrlo ruzno prema ljudima koji su taj strip kupovali po punoj ceni cim je izasao.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 19:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pravi razlog zašto BP neće imati novih stripova na ovom Sajmu nije ni pomenut niti naslućen.
Nema tu nikakve velike filozofije, ali nije ovo mesto za takve rasprave.
Beli Put nije izdavač samo stripova; stripovi su tek 20% programa.

Princip velikih tiraža se pokazao kao dobar, jer stripove kupuje neuporedivo više ljudi od kruga nekoliko stotina kolekcionara; recimo, taj Put u Tulum je štampan u 5400 primeraka, a to je za neke izdavače neshvatljiva misaona imenica.

Beli put ima 197 izdanja za pet godina i ove godine je dospeo u arenu hale 1, sasvim zasluženo, izdanja se prodaju na gotovo 200 prodajnih mesta u Srbiji i okolini, a biblioteke Srbije su na inicijativu Belog Puta uvrstile stripove u svoj asortiman. Boravak u areni hale 1 na 120 kvadrata je velika obaveza da se mnogim novim licima ponudi sve što BP radi; stripovi su važan segment, ali ključno je doći do novih ljudi, a ne samo štancati nove i nove naslove u nekoliko stotina primeraka za isti krug kolekcionara.
Dugoročno gledano, u Srbiji, jedino Veseli četvrtak i Beli Put pomeraju stripovske granice i rade za budućnost, jer bez novih ljudi, novih kupaca i ljubitelja i kolekcionara nema perspektive.

sve je to u redu da izdajete izdanja koja su zavrsena u jednoj knjizi, tipa Put u Tulum i Sninkel.
Problem je kada se uhvatite jednog strip serijala, pa onda poslije nekoliko godina skoro pa nigdje se ne pomicete.
Nisu to tek neki serijali, Preacher, Thorgal i Sandman, spadaju medju najbolje i najpoznatije. Ljudi su zeljni da ih procitaju, dobiju 2-3 knjige i onda godinama cekaju na nastavak. Velik dio njih izgubi strpljenje i na kraju se odluci na originalna izdanja, drugi dio to nije u mogucnosti jer ne razumije strane jezike.
Dakle, ta politika je ok dokle se izdaju albumi sa zavrsenom pricom, kod serijala mozete da primjetite koje su reakcije stripofila.
Stavite se u poziciju strip citaoca.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/10/2010 : 19:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Za Sendmena jos i Boze pomozi, ali za Helblejzera....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 25/10/2010 : 19:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Ti popusti uglavnom idu do 30% sto je maksimalni popust VIP clanstva.
Put u tulum je ekstremni primer ali njega verovatno niko ni nije kupovao.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja kad procitam naziv odmah me odbije.. Put u tulum, ej..

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ej, felini i manara, ko jos gleda naslov tu

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kad sam Manaru video, znao sam da nije trebalo da idem dalje od naslova..

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 25/10/2010 : 20:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
kod nas u hrvatskoj taj put u tulum košta 189kn ili 2717.5 dinara...

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kod vas su knjige nenormalno skupe.. A i na stripovima striparnice ubijaju dobru marzu..... Caravan je ocigledan primer...

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/10/2010 : 20:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Trebaju ljudi iz BP da uzmu u obzir i da stalnim akcijama i degradacijama cena postizu suprotan efekat. Ko ce im i kupovati nova izdanja (ha ha) kada sve sto treba da uradi je saceka par godina (ili meseci?) i kupi isti strip za 500 dinara. Po meni, vrlo ruzno prema ljudima koji su taj strip kupovali po punoj ceni cim je izasao.

Točno san na to mislija kad san spomenija bezobrazno rušenje cijena.
BP integrale san kupova u striparnicama u Hr i plaća ih 190 Kn.
Godinu posli može ih se bez problema kupit za 80-90 Kn.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Kad sam Manaru video, znao sam da nije trebalo da idem dalje od naslova..

veruj mi, crtez je magican

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2010 : 20:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Verujem ja da se tebi svidja, ali meni ne...

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 25/10/2010 : 21:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by karven

Točno san na to mislija kad san spomenija bezobrazno rušenje cijena.
BP integrale san kupova u striparnicama u Hr i plaća ih 190 Kn.
Godinu posli može ih se bez problema kupit za 80-90 Kn.

a gdje to u hrvatskoj? evo ja bih odmah po toj cjeni kupio 7-8 'velikih' BP stripova.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/10/2010 : 22:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ako beli put nastavi sa izdavanjem stripova kao sto tvrdi, tko ce kupiti te stripove po punoj cijeni?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/10/2010 : 23:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

[quote]Originally posted by NESVRSTANI

[quote][i]

a gdje to u hrvatskoj? evo ja bih odmah po toj cjeni kupio 7-8 'velikih' BP stripova.

Aukcije recimo
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557263
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557261
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1910403

Nije ti čudno da za strip koji košta 190 Kn neko ne ponudi barem 86?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 25/10/2010 23:52:29
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 25/10/2010 : 23:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Ignus

[quote]Originally posted by NESVRSTANI

[quote][i]

Aukcije recimo
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557263
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557261
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1910403

za takvo što kao što su aukcije zbilja nemam živaca

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/10/2010 : 00:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
stavimo na stranu to da li je fer sada rasprodavat po mizernim cijenama ono što su neki prije par godina platili u punoj cijeni - ali onaj koji onako usput kupi helblejzera 1 i 2 za 1000 dinara, ugodno će se iznenadit, ta dvojka je među najboljim stripovima koje je bp izdao, a bilo ih je dobrih
dakle, vi koji još niste, kupite i uživajte
a onda ćemo zajedno 'čekat' nastavke...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 26/10/2010 : 00:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

Pozivamo sve forumaše, iz svih gradova i država, da dođu na naš štand u Areni Hale 1 beogradskog Sajma: svi smo tu od 10 do 20 sati, dođite da se upoznamo (ako već nismo), da porazgovaramo, popijemo piće i uživamo u sedam dana kada su knjige (pa i strip, među njima) u centru pažnje!

Druženje sa VIP članovima je zakazano za sredu od 18 sati. Hvala svima koji su potvrdili dolazak, a ostale molim da to urade, ako su u mogućnosti, da bismo bili u prilici da druženje organizujemo najbolje što je moguće.

ne želim,planirao sam ali bojkotujem zbog sporosti u izdanju pojedinih stripova. tražim instruktora za engleski
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 26/10/2010 : 01:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja sam pre godinu ipo bio jedan od tih "novih i mladih" koje zelite da privucete. I privukli ste me, prventstveno vi i VC. Ali evo sad sam uglavnom pokupovao sta me zanima i zelim novog Preachera (ili bar Hellblazera) i nepodnosljivo mi je to sto ne znam dal ce izaci do ove nove godine ili nove 2012.
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000